- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
llax
senior tag
válasz
Eastman #40337 üzenetére
Pedig eléggé "ősi" megoldás
Mágnes semmiképp nem kell bele, ha kerámiamágneses volt, a vasak akár maradhatnak is. Ha vasak sincsenek, akkor kevesebb (zavar)jelet szed össze a tekercs, így nem lesz teljes zajkioltás (csak jelentős mérséklés), viszont sorosan kevésbé nyúl bele a hangba. Párhuzamosan mindenképp kellenek a vasak.A tekercs a frekvenciamenetet és a jelszintet befolyásolja, a harmonikus tartalom összetételét, "jellegét" nem (csak szintén a jelszintjét). Sorosan a magas, párhuzamosan a mély hangokat csillapítja jelentősebben, de ez korrigálható, a hang single jellegű marad.
-
válasz
Eastman #40332 üzenetére
Valószínűleg belenyúl, a kérdés, hogy hallani-e vagy sem.
Pl múltkor néztem a Fender noiseless vs hagyományos pickup összehasonlítót. Totál másképp szóltak, de nem mondanám, hogy egyike jobb a másikánál, csak más volt.
Kíváncsi lennék itt is egy előtte utánára. A PC meg a monitorok nagyon teleszarják a hangomat.P90 vagy humbi lesz? Nekem hiányozna a szinglik hangja. Lehet inkább beszereznék egy másik gitárt a más hangzáshoz.
-
WolfheartGR
őstag
-
nesa
veterán
válasz
Eastman #40098 üzenetére
Nem felejtem 2015 dec 28. szombatra beszéltem meg a gumisommal hogy megyek mert kell új szett, pont volt neki, ott voltam vagy 1,5 órát beszélgettünk közbe végig Motörheadet hallgattunk, nagyon szerette és én sem voltam ellene, szerelés után elindultam rádió szolt a kocsiba és pont akkor mondták be a hírekbe hogy meghalt, fékeztem visszatolattam, kérdezte nem jó a gumi, mondom a gumi biztos jó de meghalt Lemmy, elsőre nem hitte.....
-
AssAssynn
addikt
válasz
Eastman #39883 üzenetére
Megtettem, amennyire tudtam, sajnos még mindig nem tudom mi legyen, de a nejlon vs fémhúr vitához a következőket tudom mondani.
Az illető egy alacsony hölgy, pici ujjakkal.
Nem akarom, hogy ne érje át a nejlonos nyakát, de azt sem, hogy szétvágja a fém az ujját.Mit tanácsoltok?
-
andor80
senior tag
-
Goose-T
veterán
válasz
Eastman #39835 üzenetére
Én csak egy ilyenre pályázok
Aki nem tudja, mi ez, az nézze meg ezt a filmet, kötelező tananyag! -
-
-
-
-
cucka
addikt
válasz
Eastman #39582 üzenetére
Jó, az más, az egy megagigasztár botrányzenekar volt akkoriban. Nem arról szólt a történet hogy Slash nem gyakorolt eleget meg nem vette észre hogy k*rva hamis amit játszik
Ha már párhuzam, a Metallicából a dobos volt még ugyanilyen ciki. Mostanában összeszedte magát valamennyire, de így konkrétan lehetett hallani, hogy a csávó egyszerűen nem gyakorol eleget. (De Kirk Hammett is eléggé berozsdásodott már, minden szinten)
-
-
-
WolfheartGR
őstag
válasz
Eastman #39422 üzenetére
Hát, nekem kicsit másabb a világom. Figyelni érdemes rájuk. Legalábbis azoknak akik szeretik az ilyent.
-
-
WolfheartGR
őstag
-
válasz
Eastman #39405 üzenetére
Gibbó LP, de a másik ami nem a csaj keziben van, az érdekesebb, milyen érdekes festése van.
Én is láttam ezt a fotót reggöl az ágyban. 444 vagy index vagy hol volt.
De neszürkíccsé, nem látni a képet rendesen! Különbenis a kép ha van rajta hangszer az mindig onre: Goose-T
Jah jah, nekem is az van, nincs vele gond, talán a húrokat kellene emelni picit, de tökre jó. Fillérekért jött. De be kell vallanom, szart se csinálok a basszussal, aszittem milyen jól el fogok rajta prüntyögni, aztán egy nagy szart. Ott áll. Igaz mostanában a másik is ott áll, totál le van merülve az agyam. Kiszív a meló. -
cucka
addikt
válasz
Eastman #39033 üzenetére
Radics Béla történetében a szomorú, hogy akár sokra is vihette volna, de nem jött neki össze.
Ha jól tudom, a hatalom megtűrte őt, pont ugyanúgy, mint a többi akkori rockzenészt.
(Bár mindenki szereti túldimenzionálni, hogy őt mennyire üldözték a kommunisták. Akit valóban üldöztek, az a börtönben vagy a rendőrségi fogdában ült, nem pedig színpadon zenélt, közönségnek)A másik szomorú dolog, hogy én ugyan teljesen megértem, hogy akkoriban nagyon nagy szám volt, hogy valaki Hendrixet meg Claptont játszik. Ez ma már kevés, ennyiből nem lehet legendát építeni.
Presser "ügyesebb" volt az egy kicsit alulértékelés. A csávó írt vagy harminc slágert ami része a magyar kulturális örökségnek, dalok százait magának és másoknak, színdarabokhoz is írt, és nem itta el az agyát 30 éves korára.
-
-
nagyArc
tag
válasz
Eastman #39030 üzenetére
Hát nem tudom, mennyire volt ellenforradalmár. Én akkor voltam fiatal(abb), jártam Taurus koncertekre is. Voltam a Kisstadionban is azon a nevezetes Free koncerten is, ahol a Taurus volt az előzenekar. Ha a hatalom meg akarta volna akadályozni, hogy "a Béla" zenéljen, akkor öt perc alatt megakadályozta volna. De minden héten volt valahol Taurus koncert. Ezeket nem titokban tartották, ki voltak rendesen plakátolva, több ezres közönség, technikusok, stb. Most a Várkert-bazári emlékkoncerten azt mondta valamelyik szónok, hogy "a Bélát" valójában a kommunisták ölték meg. Ez marhaság. Nyilván vágyott az elismertségre, ami nem adatott meg neki, de ezzel még sokan voltak így. Egyszer a Presser mondta egy riportban, hogy ők azért nem jártak olyan rosszul azzal, hogy nálunk nem lehetett nyugati lemezeket venni, mert ezzel kilőtték a konkurenciát. Ha egymás mellett lett volna egy Rolling Stones és egy Omega lemez a boltban, akkor azért valószínűleg nem az övékét vették volna meg.
-
-
-
-
-
válasz
Eastman #38795 üzenetére
Jóvan jóvan, akkor már betehetted vóna az egész index-es cikket
Ez valami keleti gyártmány lehet gondolom, mert ilyen Gibson Epiphone keverék feje van a gityónak. két homorúság az oldalán a hangolókulcsoknál, epi jel, de teljes nyitott könyv a vége.
De azért csak a strat maradt meg nála -
-
cucka
addikt
válasz
Eastman #38778 üzenetére
Ez az a korszak volt, amikor azt nyomatták, hogy a Gibson egy innovátor cég (LOL) és itt az innováció újabb lépcsőfoka.
Szóval azelőtt, mielőtt kitalálták, hogy a Gibson lifestyle brand lesz és otthoni hifit meg ruhákat meg mittudomén mit fognak árulni.
Szerintem az akkori CEO egy párhuzamos univerzumban élt. -
-
Goose-T
veterán
válasz
Eastman #38572 üzenetére
Attól még mindent tőlük szereznék be, amit 37 euró alatt meg lehet venni tőlük. Nem véletlenül hagytam ki a pickupokat például.
Mondjuk abból amúgy is van három készlet otthon, egy passzív klasszikus alnico HH, egy aktív HH és egy hot rails HSH (invader single coillal). Lehet majd rendelek a Thomannról egy SG készletet, és belepróbálgatom a pickupokat.
-
nap
addikt
válasz
Eastman #38566 üzenetére
Én jobbost választanék, mert nyomják a gombok az alkaromat. Az alsó két gomb már abszolút nem zavaró, az egyik helyére mehet a kapcsoló, vagy a nyaki pickup alá, mint a jazzmasternél vagy az explorernél.
Amúgy én is inkább LP párti lennék, de van néhány ergomónikailag kedvezőtlen részlete, ami miatt mégsem.
Az utóbbi időben többször éreztem úgy, hogy közel járok a tökéletes gitár megtalálásához, de lehet, inkább egy hangszerkészítőt kellene találnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- Gmail
- Villanyszerelés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged