-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_ #59364 üzenetére
Szerintem is teljesen jó ez, az meg hogy sosem elégedett az ember magával, valahol érthető
én pl még soha egyetlen gitározós videómmal sem voltam megelégedve...
Egyébként meg szerintem itt köztünk fórumlakók között messze toronymagasan te gitározol a legjobban, szóval csak hajrá, kitartás, gyakorlás, gitár
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #59371 üzenetére
A rengeteg pinch harmonics, az out of tune nyújtások/vibrátók és a sloppy ritmizálás Zakk Wylde játékát idézik leginkább, kiegészítve floyd trükkökkel, ami Zakkre nem jellemző.
Amúgy szerintem faszán játszod, én bele sem merek gondolni, mennyit kéne gyakorolnom ahhoz, hogy így el tudjam játszani. Talán majd ha kirepülnek a gyerekek a házból 10-15 év múlva, lesz annyi időm.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
szerintem te szivatod a nagyérdeműt
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #59371 üzenetére
Nekem erre az egyik hegedumuvesz ismerosom mondta azt, hogy azert hivjak ezt konnyuzenenek mert ugy jatszod ahogy neked tetszik. Azert ebben nagy igazsag van.
-
Smiley
addikt
válasz
Pedig tok jo lett... plusz eleg fasza hangja van ennek a Jackson-nak.
Ezzel en is igy vagyok mindig. Videon ujra megnezve egy csomo hibat talalok benne amit nem feltetlenul veszel eszre ha nem tudod hogy kell jatszani az adott dalt. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Git-gut!
Hehe, jó lenne, ha én ennyire szarul tudnék gitározni!
-
dl650
tag
válasz
Tök jó! Én csak szeretnék így játszani...
-
m3tr0
őstag
válasz
Szerintem ez teljesen fasza.
Én nagyon örülnék ha csak ennyire tudnék játszani.
Azt,hogy te nem vagy vele megelégedve azt is elfogadom de attól ez még egyáltalán nem "rakás szar", sőt! -
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #59222 üzenetére
Igen, én is úgy érzem, hogy egyszerűen nem elég rezonáns a test, túl puha és szivacsos a faanyaga. A tremolókar egyébként pont ugyanolyan hosszú, mint a gyári, ami benne volt előtte, szóval tökéletes cseredarab.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #59216 üzenetére
A gitár az egy Jackson JS32... vót valamikó'. Mondjuk van még rajta pár eredeti alkatrész. A hangjával nincs gond, amióta Seymour Duncan Blackouts szett van benne.
Inkább az attack meg a sustain volt kicsit problémás, de érzésre most az is javult.
Végül a sárgaréz rugótartót, a PSP rugókat és az új tremolókart raktam bele. A Musiclily távtartós tőkecsavar kimaradt, mert amikor kiszedtem a gyárit és összehasonlítottam a cseredarabbal, a gyári nehezebb volt és nem lötyögött benne a csavar.
A tremolókar nagyon jó vétel volt, iszonyat minőségi cucc. A persely CNC-zett rozsdamentes acél, a kar nagyon passzentos és van benne két ilyen kis rugós pöcök, ami miatt nem forog el állandóan. Egyszer volt nálam egy Charvel Warren DeMartini gityó, annak volt ilyen fasza tremolókarja. Meg is osztom a linket, innen lehet megrendelni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #59019 üzenetére
amíg nem volt kényelmesebb megoldás addig és is cűgöltem a 4x12-t aminek hiába van kereke azért az emeletről le kell vinni, aztán hajnalban vissza kell vinni, a klubba le kell vinni, hajnalban fel kell vinni...
Persze nincs ennél roxtárosabb dolog
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #58965 üzenetére
Vagy nem, ha olyan típusú erősítő, ahol a végfok torzítás is masszívan beletartozik a hangba. Pl. a Marshall Origin abszolút ilyen.
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #58932 üzenetére
Dog lett... Amugy igen, 7-re kezdi. Az elejen szamolnom kellett fejben.
Holnap ha lesz idom megprobalom felvenni en is. -
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #58920 üzenetére
Wow, tök jó lenne, nagyon kíváncsi vagyok rá. Nekem kezd összeállnj, nagyjából sikerült megtalálni a jó sound-ot hozzá.
Nálam ez a dal nagyon régóta be van ragadva, ez volt az első CD a családban 92-ben, amit lejátszó hiányában évekig nem tudtunk lejátszani és ezért át lett másolva kazettára.
-
válasz
Blindmouse_ #58882 üzenetére
Nagyon szép játék. Ez már tényleg simán fellépős! -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58882 üzenetére
Szerintem ezzel is mindenki így van. Tegnap velem is ez volt, megnéztem utána a telefonban, 12 videót vettem fel, mire a 13. felvétel olyan lett, amit megosztottam.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58880 üzenetére
Ha én nem félek, akkor neked igazán nem kell.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58866 üzenetére
Szeretnék én ilyen koszosan játszani. Látszik a mozdulataidon, hogy nem ma kezdted az ipart, ez baromi élvezetes volt!
Szeretnék én is itt tartani.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #58874 üzenetére
Ez simán színpadképes igy ahogy eltoltad, ha ez a belassult/szétesett akkor milyen voltál rutinosan ? :)
-
m3tr0
őstag
válasz
Blindmouse_ #58874 üzenetére
Azé'...hát mondom ha egy év alatt ide jutottál akkor most baszom ki mindkét gitárt az ablakon.
Nem úgy tűnsz mint aki szét van esve,legalábbis szerintem. -
Smiley
addikt
válasz
Wow... imadom ezt a szamot. Szerintem kurvajol tolod.
-
m3tr0
őstag
válasz
Gyaaa...hát ez tök jó!
Ez a szint szerintem teljesen jó,sőt, mondhatom szerintem,hogy profi.
Nyilván nem úgy profi mint Slash, de ha csak ennyire tudnék most gitározni,akkor elégedett lennék.
Gondolom nem 1-2 éve kezdted.Azért nálad látszik,hogy mennyire könnyed a játékod. Én még kavargok sokszor,hogy mit is kéne pengetni, hova kéne váltani az akkordok között és a többi.
Ilyen szép folyamatosan semmit nem tudok játszani még. -
arnyekxxx
veterán
válasz
wow micsoda klasszikus, ez tök jó
-
m3tr0
őstag
válasz
Blindmouse_ #58849 üzenetére
Jáóó bakker.
Én arra gondoltam,hogy egy húrváltásnál csak az szóljon amit pengetek.
Egy sima skálát nem tudok úgy szépen végig játszani,hogy csak az a hang szólaljon meg aminek éppen kellene. -
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_ #58844 üzenetére
En meg a Road to Hell elejevel... a clean helyett egy kicsit dogosebb hangzassal. Nalam kezd alakulni mar.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #58822 üzenetére
És látod, mégis mekkora ikonok
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #58814 üzenetére
Mert a legtöbb metal zene óriási művészi értékkel bír.
Épp úgy nem, és nem árt felismerni ezt sem, hogy mert hallgatunk/szeretünk valamit, az nem lesz objektíve igényesebb.
-
m3tr0
őstag
válasz
Blindmouse_ #58814 üzenetére
+1
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #58791 üzenetére
Akkor nyugodtan cseréld ki a kedvenc szót kedveltre, úgy talán fog menni néhány.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #58793 üzenetére
Hallgattam eleget. Van egy húgom. BRRRR.
-
Tibizzz
junior tag
válasz
Blindmouse_ #58792 üzenetére
Akkor ezt ne is hallgasd meg mert felakasztod magad.
[link]
223000 megtekintés. 4000 lájk Mennyi hülye van.Amúgy az az igazi kedvencem Ezt hallottam először tőlük és nem tetszett.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #58752 üzenetére
Akkor ezek után linkelje valaki a kedvenc zenéjét, hogy itt ez lett a szint: a szarozás, majd ugyanaz kórusban. Nem csoda, hogy tegnap este olyan dedóvá süllyedt a topik színvonala.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #58681 üzenetére
Volt ebben már minden, először Alis pickupok, utána DiMarziók, de valahogy egyikkel sem voltam teljesen megelégedve. Ezek most viszont odavernek. Máshova vannak pozicionálva a hídhoz képest a pickupok a Jacksonokban, mint például az Ibanez RG-kben. Az Ibanezekben jó szóló DiMarzióknak túl sötét a hangja a Jacksonban, mert hátrébb van a bridge pickup. A Seymour Duncanek nagy átlagban fényesebb hangúak, ilyen kell a Jacksonba. Nem véletlenül van nagyon sok Jacksonban gyárilag Seymour Duncan.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #58676 üzenetére
Ha földbedöngölős metált akarsz játszani, elhiszem.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #58676 üzenetére
Kellene bizony, nekem B ládám van otthon, hallottam hangépítésen ugyanebből a ládából a döntött változatot, máshogy szól, kiegészíti a másik ládát.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #58674 üzenetére
Ennél szerintem komplexebb a harmónia kérdése, minthogy több = jobb. Egyelőre még a másik hangszóró nincs is a helyén, az valószínű szeptemberben lesz csak.
Kicsiben, vagyis a kis Blackstar Fly cuccnál hallom, hogy a kiegészítő doboz mennyit változtat a hangon: jóval sötétebb lesz. Nem mindig érzem úgy, hogy jobb vele. Ez nyilván függ a hangszórótól, magától a gitártól is, erősítőtől is. Sőt, a hangerőtől is.
Egyébként ennél prózaibb oka volt a 2x12-nek: a Blue csak 15W-os, amit 20W-os csöves erősítővel használok. Igaz, itthon nem küldöm úgy meg, hogy gond lehessen, de mi lenne, ha nem itthon használnám? Kicsit drága az a hangszóró, hogy kockáztassam.
A Goldot meg hiába mondják, hogy az egy 50W-os Blue, nem igazán olyan a hangja, az egyszerűen egy másik alnico mágneses Celestion.Nem a metal az elsődleges, akkor más hangszórót használnék inkább.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58663 üzenetére
Igen, tudjuk, az összes zenész, aki floydos gitáron játszik, hamisan nyújt. Pontosan egy nyolcad hanggal.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58659 üzenetére
Jó az, amit krokodil mond. Kell egy kontrollhang a nyújtott hang mellé.
Nincs rá trükk, gyakorolni kell. Kezdőnek nem könnyű, mert még fáj is. Nekem az vált be eddig, hogy nem magukat a nyújtásokat kell gyakorolni, hanem a kontextusba helyezett nyújtásokat.
Kigyakorolhatom én a B húr nyolcadik bundjánál a teljes hang nyújtását, de amikor mondjuk a November Rain szólóját kell eljátszani, ahol az többször is ismétlődik, különböző helyeken, ott már nem biztos, hogy ugyanaz a nyújtás menni fog.
-
Alexios
veterán
válasz
Blindmouse_ #58657 üzenetére
De nem értem mit segít ezen a fix híd, hiszen ha úgyis szól a hang amihez nyújtasz akkor azt kell hallani hogy ugyan az-e a két hang ígyis úgyis
-
Alexios
veterán
válasz
Blindmouse_ #58655 üzenetére
Az egy dolog hogy kicsit változik az alap hang, attól még a másik hangot addig kell nyújtani amíg ugyan az nem lesz
-
cucka
addikt
válasz
Blindmouse_ #58650 üzenetére
Vagy rámondod, hogy mikrotonális.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58636 üzenetére
Oh boy, hát én szeretnék úgy gitározni, mint te!
De egy-két helyen csúnyán hamisnak hallottam.
Nem akarod azokat a p*naszőrőket levágni a kulcsokról?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58638 üzenetére
Én hallottam Metallica koncerten Kirk-öt ennél hamisabban is nyújtani, látni meg felvételen láttam Slasht, pocsékul szólózni. Ők is emberek, na.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58633 üzenetére
Mindig a nyújtással van baj, de jogos, én sem hallom tökéletesnek.
Legalább már alakul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged