-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T #61523 üzenetére
Igen, azt én is tapasztaltam, szerintem semmi köze a hangolás tartáshoz. A húrozás viszont álom vele.
Vonatkozó találós kérdés:
Ma gitárt húroztam, és mire befejeztem, csak 5 húr volt a gitáron. Hogy lehet?
(Minden húr megvolt a csomagban, és egy sem szakadt el. Elektromos gitár. )
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T #61456 üzenetére
Mivel elsosorban gitarozni szeretnek megtanulni, abba sokkal tobb energiat tenni, ezert lehet, hogy a pengetos utat valasztom. Ket hangszer alaposabb megtanulasara nincs idom, az ujjazos
bogozes megtanulasahoz nyilvan sokkal tobb energia is kell.
Amugy marhara tetszik a basszusgitar hangja, ha azzal kezdtem volna, most abba lennek szerelmes, nem a gitarba.
Lehet olcsobb is lenne, mint gitarozni, itt valahogy nem erdekel szinte, hogy nez ki a bogo, siman ellennek ezzel a Squier-rel evekig. -
cucka
addikt
válasz
Goose-T #61459 üzenetére
Hát én ezt nagyon nem így látom.
Lars és James mellett egyetlen zenész volt a Metallicában, aki meghatározta a zenekar zenéjét, az pedig Cliff. Akkora hatással volt rájuk, hogy miatta költöztek át San Francisco-ba. Az, hogy a Kill Em All kezdetleges csörömpölésétől 4 év alatt eljutottak egy Master Of Puppets-ig, az nagyrészt neki volt köszönhető, ő volt a zenei agy a zenekarban.Amúgy én nagyon bírom Newsted játékát, borzasztó feszes, "metálos" ahogy játszik. Cliff tökéletes ellentéte ebből a szempontból. (Érdemes meghallgatni az izolált bass track-eket, egészen meglepő, mennyire pontatlan é szétfolyós volt Cliff játéka)
-
cucka
addikt
válasz
Goose-T #61452 üzenetére
Hát pont a Metallica a rossz példa, ott eddig 3 basszusgitáros volt, abból 2 ujjal játszik/játszott
. De tény, rock-metál-punk zenében inkább a pengető a gyakori.
Talán a death metál a kivétel, a virtuóz ujjal pengető bassszerek ebben a műfajban gyülekeznek.Amúgy más műfajból ajánlom Bobby Vega-t (pl. [link] ), kicsit kitágítja a horizontot, hogy hogy lehet pengetővel fasza dolgokat játszani basszusgitáron.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T #61445 üzenetére
Most kipróbáltam a Sandman intróját, ujjal belegabalyodok, pengetővel meg lejátszom simán. És úgy még élvezem is.
Tudom, ez a könnyebbik út, de ujjal játszva már 10 perc után is fáj a csuklóm, és nem tudom megszokni, hogy egy pengetés mutató, egy középső. Általában mindig a mutató akarja vinni a műsort.
Meg a húrváltások is szarul mennek hozzá. :-D
-
cucka
addikt
válasz
Goose-T #61439 üzenetére
Nézd a jó oldalát. Ha úgy érzed, hogy nem gyakorolsz eleget és szar vagy gitáron, akkor vigasztalhat a tudat, hogy a coal chamber-be így is simán beférnél.
[link] itt egy másik dal ugyanerről a session-ről, korábban szembejött, és hát elég látványos, hogy a basszer csaj nem azt játssza, amit hallasz
.
-
cucka
addikt
válasz
Goose-T #61437 üzenetére
Az a vicc hogy ez egy gitár meg basszusgitár reklám videó, miközben kb. a dobos az egyetlen, aki tud játszani a hangszerén
.
Ha belegondolok, minden numetál zenekarban ez van, hogy a dobos tuti baromi jó, a többiek meg kb.eltalálják a húrokat a hangszeren. Oké, limp bizkitben meg mudvayne-ben nagyon jó a basszeros is. De kb. ennyi, ez a fakezű gitárosok műfaja.
-
FockeWulf
tag
válasz
Goose-T #61433 üzenetére
Okéoké, értem én
csak ha énekest kisérsz, vagy akár egy másik szóló-hangszert, fontos az egyenletes, ritmusos pengetés, lüktetés, akár mint ritmusgitáros. Ha tudod magad, a saját éneked szépen kísérni, utána már mindent fogsz tudni kísérni a hangszereddel, gyerekjáték lesz. Na nem okoskodás, csak építőszándék
-
FockeWulf
tag
válasz
Goose-T #61430 üzenetére
Csak egy jó tanács: próbálj kitalálni egy alap pengetési sémát az adott dalhoz és azt pontosan, egyenletesen próbáld tartani. Pl ehhez a dalhoz egy "le-föl-fojt-föl" 4/4-es pengetési ritmus jól passzolna (persze mehet más pengetési sémával is), úgy meglenne a dal lüktetése és egyenletessége. És persze próbáld úgy begyakorolni az akkord-váltásokat hogy folytonos legyen, ne kelljen megállni egy-egy pillanatra két akkord-váltás közt. Sokat segít az úgynevezett "kamu", amikoris két akkord-váltás közt nem fogsz akkordot, amíg átrendeződnek az ujjaid addig pengetsz egy üreset. Idővel ezt aztán majd el lehet hagyni, amikor már gördülékenyen váltasz akkordokat, de úgy is jól szól ha bennehagyod, főleg gyorsabb, tempósabb daloknál. Eleinte próbáld csak simán, ének nélkül rájátszani az eredetire, hogy meglegyen a lüktetés, aztán natúrba, énekkel...menni fog!
-
FockeWulf
tag
válasz
Goose-T #61424 üzenetére
Falunapokon, nagyobb társaságokban, vagy akár egy privát szalonnasütéssel egybekötött iszogatós délutánon a kutyát sem érdekli a műsor ha nem haknis a repertoár (bikini, beatrice, republic stb) , ne adj' Isten ha saját dalokkal lép fel adott zenekar, végképp zsákutca. Az egyszerű emberek bulizni akarnak, olyan dalokra amiket könnyen emésztenek, és ismerik oda-vissza a szövegeket, tök mindegy hogy hamis egyik-másik hangszer, vagy épp kimaradt valamelyik kiállás, vagy 2 versszak közt a két akkordkör helyett csak egy volt stb.
-
cucka
addikt
válasz
Goose-T #61387 üzenetére
Azért az evertune-ban zseniális, hogy teljesen mechanikus, ezért nem is nagyon romlik el, és kiszámítható a működése. Meg hát ez tényleg megold egy valódi problémát.
Mindez nem mondható el a gibson robot hangolóról, azt sose értettem, hogy gondolhatta bárki, hogy jó ötlet.Nem láttam sose élőben evertune-t, de értékelem és csodálom a mérnöki találékonyságot mögötte.
Sustain meg tök mindegy, metálosok használják, ott kompenzálja a torzítás.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Goose-T #61379 üzenetére
Nekem köszöni jól elvan az 5-os sorállványon is, meg amit vettem nyáron ide magam mellé, ilyen sima egyszemélyesen is. direkt úgy vettem hogy a kelly sarka ne érjen le, és forogjon az alján a villa ami tartja.
Ami ilyen szempontból durván problémás, az a Warlock.
na azt SEHOVA se tudod letenni!
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Goose-T #61376 üzenetére
Annyira hasonlít mint egy Telecaster a Les Paulra
A Kelly az ilyen..
De mondom, nem a Kellység a lényeg, csak úgy vagyok vele hogy vagy Superstrat, vagy Kelly. Van Kellym is, van SS jackóm is, csak neckthru nincs..
Meg nem akarok rá túl sokat költeni, ezért dilemmázom az X szériában, ha felbukkan egy jóárasítva megint. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Goose-T #61371 üzenetére
Ja. 260.ért. akkoriban volt egy fennt, amiről le volt baszva a festék egy helyen, és szép lassan lement 130-ig az ára, azt kellett volna megvenni, azért dilemmáztam azon mert kb ugyanolyan designja volt mint az enyémnek. de 130-ért érte volna, csak vártam a pénzem, közben meg elvitték.
De ezek után 260-ért nem fogom ezt megvenni, mellesleg ez most 260, de volt ez korábban 230 is, csak szórakozik az árral, néha felviszi 300-ra, ilyenek
A reverben az meg egy Demmelition, köze nincs a Kellyhez.
Mellesleg nem Kelly a keresési objektum, hanem hogy necktru legyen.. van fenn GS-en egy SLX DX is, de elég scam hirdetésnek tűnik, nincs telószám semmi..
Itt is kaptam priviben egy ajánlatot egy SL3X-re az baromira tetszene, csak a HSS leosztás miatt tettem félre.. azért időnként motoszkál bennem hogy háát háát esetleg mégis? -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T #61371 üzenetére
"enyhén hosszított menzúrás"
Úgy látszik, ez a Solar védjegye.
Az enyém enyhén rövidített volt vs. specifikáció egy éve ugye. Jól meg is jártam velük, mivel nem 100%-ban refundolták, amikor a UPS a fejéből letört, úgy voltam, hogy a Solart én itt akkor elengedem.
A solarok feje amúgy mindig tetszett. Ezen a sárgán nem tetszik az, hogy a felső búbja olyan telés, az alsó meg szarvas.
-
-
Smiley
addikt
válasz
Goose-T #61342 üzenetére
Nekem ez akkora problemam, hiaba tudok valamit kurvajol egyszeruen nemtudom jol elmagyarazni vagy atadni a masiknak. Foleg meloban nagy hatrany amikor elegge osszetett es bonyolult dolgok vannak... Ennek a modszertanat be kellene ugyanugy venni az altalanos tantargyak koze.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T #61342 üzenetére
Arról volt szó eredetileg, hogy hall valakit, és abból megállapítja, érdemes-e komolyan, hivatásszerűen foglalkoznia gitározással. Ennek semmi köze ahhoz, át tudja-e adni a tudását.
A kérdés az, honnan tudja Soft Reset (vagy itt bárki), hogy egy 50+ éve játszó profi gitáros képtelen eldönteni, "kiből lesz a cserebogár". Lehet szkeptikusnak lenni, de kijelenteni, hogy ez hülyeség, számomra legalább akkora nagyotmondás, ami mögött ellenben sokkal kisebb tudás és tapasztalat áll, csak a sértett ego valahogy ezt diktálja, hogy erre rá kell vágni, hogy hülyeség. Félreértés ne essék, én is szkeptikus vagyok, de nem mondom, hogy ilyen nincs, hogy ez hülyeség. Hogy is mondhatnám, mi alapján?
Azt már a többiek fűzték hozzá, hogy ez egyfajta tanítási módszer, hogy valakit a sárba kell döngölni, hogy tehetségtelen hülye, és így hatni rá, de erről szó nem volt, hogy itt ez állna az egész meghallgatás mögött. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T #61217 üzenetére
Elmentem Headrusht próbálni, hááát, annak nagyon nem tetszett a hangzása, nagyon steril. Meg lehetőség szeirnt PA formát sem akartam.
Erről olvastam teszteket meg néztem videókat, és nagyon tetszett, ahogy szól, amúgy dicsérik szinte mindenütt. Ani plusz jó benne, hogy gitárládaként is használható, van a seggén egy pöcök, amit ha átkapcsolsz, 2X12 vagy 4X12 ládát is szimulál, azaz, rá tudom kötni a Marshall fejet is a modellező mellett.És baromi szépen szól élőben, kipróbáltam néhány presettel, és elképesztően jól kiadja a különböző karaktereket.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #61174 üzenetére
Ja, a harmadik eladó gityóm meg egy Fender Stratocaster. Annyi eladó van belőle, mint a szemét. Majdnem háromszor annyi eladó Fender van gs-en, mint pl. Squier. Ráadásul sunburst színű, ha még nem lenne elég unalmas. Hogy halmozottam hátrányos helyzetű legyen, floyd van rajta, nem rendes bridge.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #61102 üzenetére
Azt néztem én is, 300-400USD vicc pénz egy ilyen kézzel készített hangszedőért, ha azt nézed hogy ki készítette...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T #61079 üzenetére
"state of the art facilities"
Whatever it means.
Itt mindenképp valami csúsztatás van. MIért nem nevezi meg, hogy hol? Kína? Korea? Indonézia? Miért nem lehet azt írni, hogy hangszedőinket a UK-ben tervezzük, de Kínában gyártják őket?
Aztán meg csináljon egy factory tour videót Kínában, és mutassa meg büszkén, hogy az egy state of the art facility.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #61047 üzenetére
A nagy átlagnál rögtön kiverte a biztosítékot. Ki is kellett hoznia rá egy reakció videót hogy ő ezt a gitárt munkára használja és neki ez munkaeszköz stb...engem amúgy sem érdekel mi a kifogása. Csak nevetséges az egész cirkusz amit itt előadnak a kommentelők is meg ő is...
De sokakat irritál így is hogy ha valakinek van pénze és még ezt nagydobra is veri. Aztán ha ezzel szembesítik akkor még ő van megsértődve...Ctrl+Alt~Del-Te meg leállhatnál megint a személyeskedéseddel. Semmi közöm az egészhez. Le se szarom milyen gibsonja vagy hangszedője van az embernek nem érdekel.
Te vagy itt egyedül a fórumon az aki arra veri hogy Gibson gitárja van. Nekem ezek csak hangszerek, van jobb meg rosszabb, nincs szükségem hogy megmondják nekem youtubos videóban hogy melyiket vegyem meg, el tudom dönteni magam is melyik tetszik, ez nem pénz kérdése."Full normális videói vannak, segít abban, hogy mások jobban gitározzanak."
90%-ban olyan videói vannak ahol megmondja hogy neked melyik drága cuccot kell megvenni, mert ő is azt használja éppen, vagy kipróbálta, ez tényleg kurva nagy segítség... -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T #60990 üzenetére
De ez ellentmond annak, hogy beállítási sorrendben mindig azt javasolják, hogy legelső legyen a nyak, és utána a húrmagasság. Így viszont hiába állítom be a nyakat, ha utólag beállítom a számomra kellemes húrmagasságot, megváltozik a nyak görbülete (?). Így ez ördögi kör lenne.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T #60966 üzenetére
Pont azért felesleges neki bármit is mondani, mert sose fogja elismerni ezt, mert azzal a maga sikertelenségét írná alá, és az ember pszichéje ugye nem tesz ilyet.
Embert nem láttam még, aki ha módja van rá, hogy minőségibb, drágább kerékpárt vegyen, előtolja a nagyapja tricikléjét a sufniból, hogy ez is elvisz A-ból B-e.
Vedd észre, hogy árnyék triciklizik.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Goose-T #60960 üzenetére
kéccáezres hárlibenton..
Anno a DR3-at oké, tizenéve volt az már, de 110-ért vettem használtan.. keménytokkal, és annyira jó balta hogy szemrebbenés nélkül mellé merem tenni egy usa jackonak..Levadászol egy jóárasított DXMG-t, a használtpiacról és van egy nem rossz gitárod. de sokaknak a használt cucc büdös.
-
arnyekxxx
veterán
-
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #60893 üzenetére
De a legtöbb Gibson féle gitárnál nem úgy megy az hogy csak kimaratjuk cnc-vel és összeszereljük a gitárt.
Rengeteg kézi csiszolás kell hogy elérje a végleges formáját(a topokat is mai napig kézzel csiszolják véglegesre, nincs 2 egyforma LP top, ahogy a nyakillesztést is kézzel faragják a testhez véglegesre) egy Les Paul-on, arról nem beszélve hogy jóval több fa is kell hozzá a felépítése miatt mint mondjuk egy Fender Telecasterhez(tetszőleges gitárt tessék ideképzelni).
Van benne bőven sweatshop munka, a mégis a legnagyobb baj hogy rosszul vannak megfizetve a sori dolgozók és jelenleg még le is plekelik a bundokat ami legtöbbször túl sokat levesz a bundok magasságából, baromi nagy a szórás minőségbe.
Nézegettem tegnap Fender Strato-ka és ott is ki kell már fizetni már legalább 600eFt-ot egy Made in US Strat-ért amiről nem is tudom hogy nitrolakkos-e egyáltalán, Gibsonnál ilyen kérdés nincs. -
Smiley
addikt
válasz
Goose-T #60893 üzenetére
Én olyan helyen dolgoztam ahol az autókhoz gyártották a fék és felfüggesztés alkatrészeket. Magát az öntés és a megmunkálás folyamatát. Tudod ott vannak azok a márkák amik amúgy gyári beszallitok mondjuk valamelyik nagy autógyárhoz de valami apró QC miatt már nem teljesíti ezt és le lesz róla köszorülve az autógyár lógója. Pontos ugyanott készült, ugyanazok a paraméterek, valószínűleg a felületén lett egy olyan öntési hiba ami lehet hogy nem is látszik, de amúgy minden ellenőrzésen tökéletesen atment. Aztán ha ilyet fogsz ki és tudod mit kell,keresni akkor gyári alkatrészed van nyomott áron.
-
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #60845 üzenetére
Pontosan. A profiknál meg a jóféle is fogyóeszköz...
Én csupán annyit mondtam hogy a 100eFt-alattit ha lehet NE! Ha már Harley Benton. Akkor már inkább el kell menni venni valami használtat elkerülve az esetleges visszaküldés miatti tortúrákat, a drágább HB-t meg el lehet vinni hangszerészhez és tökéletes gitárt lehet belőle készíteni ha lenne valami kisebb baja, elkerülve az ami esetleg előfordulhat egy "olcsóbb" változatnál hogy a gitár árának a felét egy bundsíkolásra kapásból elköltöd...
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #60843 üzenetére
Egy kezdőnek kellhet-e ennél több? 100-200eFt-ért? Szerintem nem, a munkát ez is megcsinálja. Amiről te beszélsz az nem csak ma de régebben is ennek a többszörösébe került egy belépő szintű gitárnak(ma meg már ezek az olcsóbb belépő szintű gitárok is jól elvannak készítve nem úgy mint régen, csak az anyagok, QC nem elég jó). Kezdőnek mindegy lesz hogy melyiket nyomod a kezébe.
1-1 jobban sikerült gitárnál 400eFt felett már tényleg érződik hogy ez egy komoly hangszer, nem csak eladásra gyártott gitár. Persze lehet jót kifogni olcsóbban is ha mindent kipróbál az ember, de jellemzően nem ez szokott lenni, hanem kinéznek valamit mert "tetszik a színe" és berendelik. Aki meg így vásárol neten gitárt az olyan mintha lottót venne, küldözgetheti vissza ha nem jó. -
M@trixfan
addikt
válasz
Goose-T #60799 üzenetére
Azért elmennek a francba a műanyag lezárókkal!
Ilyet még nem is láttam. Nem tudom egy kategóriába esik esik-e a JS1200-zal árban, de azért a J-Custom tok más liga, gyanítom belül is. Nem ismerem a Jackson-t, Handras-nak volt egy amikor a Hegedűs Gyula utcában volt az Apple boltja és demózta a Garage Band-et. Nekem csak akkor volt kezemben.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T #60559 üzenetére
Hasonlít rá valóban. amúgy a stock kép nem adja vissza, hogy életben mennyire szép.
Talán Moleman esküszik a Samickra.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T #60531 üzenetére
Az egy dolog, hogy mutat-e újdonságot vagy sem, de amikor kibontasz egy vadi új gibit, akkor egész biztosan nem ezt akarod látni:
Ilyen szemét trágya módon kiengedni QC alól bármilyen gitárt is, az a legalja. A letört fadarab nem volt az elektronikai üregben, tehát egész biztos nem szállítás során sérült meg, amúgy is fura lenne, hogy pont ott törik le az üregben, a gitáron kívül meg semmi sérülés nincs.
Nincs itt kérem semmi látnivaló! Itt tart a Gibson 2024-ben. -
Nunder
őstag
válasz
Goose-T #60416 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy bárkit is megszóljak az énekhangja miatt, csak a szokatlanul jól szóló próbatermi felvétel miatt jobban kijöttek azok a hiányosságok, amikkel egy lelkes amatőr énekes küzd. Én sem produkáltam volna valszeg jobbat, de hamár megosztod, gondoltam kíváncsi vagy a véleményre.
És igen, szoftveresen mindenki jól énekel, lehet azért is hatott furcsán egy őszinte felvétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged