- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
Tommyka21 #27858 üzenetére
El is mondják, nem feltétlen a hangban kell keresni a különbséget, hanem az érzésben. A Gibson pickupnak Gibson pickup hangja van, nagyon nagy részét adja a hangzásnak, viszont az a gitáron múlik, hogy mit érzel a kezed alatt. És én is ezt érzem az Epikben. Játszottam ugyanilyen Tribute-on, érzésre semmivel nincs magasabb szinten, mint a Classic Vibe széria, az nagyon jó példa volt. Csakhogy én a CV Telémet 90-ért vettem, egy ilyen Tribute meg 200 ezer újonnan, egyszerűen nem ér annyit. Pedig majdnem hülye voltam, és olyat vettem a Gibson helyett.
-
Alexios
veterán
válasz
Tommyka21 #27856 üzenetére
Mondjuk szerintem érthető hogy "veri", mivel a Gibsoné az Epi, miért lenne érdekük, hogy verjék a saját magasabb kategóriás termékeiket az olcsóbbak. Squierek sincsenek a MIM-ekkel egy szinten, a majdnem egy árba kerülő Classic Vibe-ok kb ugyanígy vannak vele, mint most a videóban ezek
-
Eastman
addikt
válasz
Tommyka21 #27573 üzenetére
Kustom Tube 12A
Lehet, hogy "túl jók" hozzá a hangszedőim, de nálam nagyon szépen muzsikál. Meg is lepődtem. Konkrétan lemaradtam egyről, pedig 15 Mátyást bármikor letennék érte. Játszós kiskombó.
kemo Arra amire használom, bőven jó a Studio. Nem leszek Gerimúr. Más kérdés, hogy mi mennyit ér. Ölbe kell venni és ha szr, otthagyni.
Pont ennyiért hoztam el anno a Honey-t. Annyiból szerencsém volt, hogy már combosabb pukikkal.
(Látod, próbálok a földön járni.) -
-
Eastman
addikt
válasz
Tommyka21 #27487 üzenetére
Most nem használok. Az előző gitáromon Schaller volt, de csak a pánt-oldali darabok maradtak nálam. Kedveltem, de bizonyos hangmagasságoknál fémesen rezonált ami zavaró. Most a gyári gombok vannak az LP-n, amik alapvetően nagyok, úgy kell lefejteni róluk a pántot. Schaller lesz hamarosan, de majd valami filckorongokkal kitömöm a hüvelyeket belül. Még agyalok rajta...
Műanyagból készült megoldást nem szeretnék. -
törölt tag
válasz
Tommyka21 #27393 üzenetére
Itt vagyok már én is, csak a cigiről szoktam le és nem akartam a gitárt a földhöz vágni stb. így a topicot se nagyon látogattam.
Fosom a hszeket továbbra is, ha tetszik, ha nem.
Pedálom nincs, nem is volt, de modellezésnél a Guitar Rigben a Cat volt a kedvencem. Ennek a valódi megfelelője a Pro Co Rat, szal valszeg az is tetszene.
-
-
-
-
Moleman
addikt
válasz
Sokáig használtam Artec Twin Head-et fő drive pedálnak, de egy hete rájöttem, hogy amiatt volt mindig olyan kásás, élettelen a soundom, plusz még zajos is. Most átvette a helyét a zöld MM pedál, BB Preamp másolat, így már minden jó. Még a Fender modellpedált tervezem kivenni a sorból, mert mikor nincs bekapcsolva, kicsit nyunnyog.
(#27395) Tommyka21
A Joyo Ultimate Drive az OCD másolata, elég szimpatikus cucc.(#27399) Tommyka21
Biztosan, én még az 50 wattos fullcsöves cuccot is kordában tudom tartani itthon, társasházban, pedig se teljesítménykapcsoló, se attenuator. -
-
válasz
Nekem a Peavey 5150 fejbe épített distortion a kedvencem
Egyébként az Super Overdrive a BOSS-tól nagyon jó, Ibanez Tube Screamer is fasza, ezekkel vagy overdrive hangot kell kreálni valami fasza single coil gitárral, vagy boost-olni az erősítőtDáraga, 50e+ forintos torzítókat nem próbáltam. Vagyis csak digitális formában
Amúgy ha kéne egy jó torzító akkor ezt venném: JHS AT
-
-
-
-
-
Kobe
veterán
válasz
Tommyka21 #26958 üzenetére
50-es, de azt is kerestem, szerintem lakásban ezt is kb a 0.5W-os szinten járatom majd többnyire
A hirdetés még fent van GS-en, abból látszik minden.....1 hónapos darab, a srác megunta, abbahagyta a zenélést és azóta all nála
avy_lmao: azért erősen túlárazott ez a gityó.....pár hete ugyanilyen volt fent feketében 150ért. Szép a színe, de + 100ezret nem ér....
-
FockeWulf
tag
válasz
Tommyka21 #26826 üzenetére
Húronként nem lehet emelni, azok a csavaros bigyók az oktáv finomítására vannak. A húrlábnál engedd ki a kontracsavart, ott alulról, és egy negyed kört emelj a vékony E-húr felöli részen. De szerintem nem a húrmagasságoddal lesz ott a baj, hanem kopottak a bundjaid, a felső fekvésekben ( 20-21-22-aes bund) pedig nem túlzottan kopottak s amikor nyújtod a felső ép bund valamelyike hozzáér a nyújtott húrhoz, letompítva azt.
-
-
törölt tag
válasz
Tommyka21 #26598 üzenetére
Én ezzel maximálisan egyetértek, de egy sebességet akkor is el kell érni sok zenedarabhoz, és én jelenleg még nem tartok ott, hogy pl. ezt el tudjam játszani, pedig ez nem éppen darálás.
(#26603) Tommyka21:
J.S. Bach- Double Violin Concerto in D Minor (Electric Guitar) BWV 1043 -
-
nap
addikt
-
-
-
Eastman
addikt
válasz
Tommyka21 #26173 üzenetére
Akkor zöld-sárga szigszalag, vagy
visszaküldős, vagy
goto gsfanaticNálam 2017. befektetése egy műanyag subler, ami inch-ben és metrikusan is mér. Fűtésszerelőnk idén már egyszer örült neki.
Én meg majd eztán mindent meg tudok mérni az LP-n. Évek óta kerülgetem a témát. Fém lett volna, dehát...
-
-
FockeWulf
tag
válasz
Tommyka21 #26063 üzenetére
Igen, pontosan ezért írtam ki ide a kérdést, hogy aki ért hozzá az hátha nyilatkozik róla valamit....
Nem hinném, hogy paranoid tünet lenne, hogy nem akarok lutrira gitárt venn. Ha már kiadok 100 ennyimennyi Mátyást érte, akkor ne az legyen hogy 1-2 hét múlva meg én árulom, mert nem jó...
Mivel nem értek túlságosan az elektromos gitárokhoz, ezért gondoltam vásárlás előtt kicsit tájékozódom... -
FockeWulf
tag
válasz
Tommyka21 #26061 üzenetére
Igen olvastam
viszont gondoltam hátha valaki fogta/hallgatta is már itt a fórumozók közül, ezért írtam ki ide topicba.
Nézegettem, hallgattam is videókat róla, úgy kifejezetten jó, de mint tudjuk az ilyen bemutató jellegű videók igencsak becsapósak is lehetnek, mert egy ratyi uszadékfa is jól szólhat pöpec erősítőn, szépen megeffektezve...Mondhatni egy youtube-os videón bármi bárhogy szólhat, akár valamilyen maker programmal is csodássá lehet varázsolni egy szar gitár+erősítő felvételt. -
-
Moleman
addikt
válasz
Tommyka21 #25924 üzenetére
Gratulálok én is hozzá, nagyon szép!
(#25943) Eastman
A lógatós konzolt én is javaslom, szobadísznek szobadísz, meg porosodik, de mindet le tudom kapni bármikor, még a pánt is mindig rajtuk van. Most 3 lóg az ágyam fölött, de még 2 konzol várja a fúrógépet és a következő festést.Én is felavattam az új Ariat a próbán, 3 teljes estényi munka van benne (takarítás, beállítás), egészen jó lett. Még a kicsit rozsdás húrok vannak rajta, ennek ellenére azt mondták a többiek, hogy talán még jobb, mint Zöldike, úgyhogy úgy néz ki, hogy megtartom.
(#25951) Eastman
Annyi szobába mennyi gitár beférne... -
Eastman
addikt
válasz
Tommyka21 #25933 üzenetére
(Hozzateszem, hogy ma pont végignéztem a naplementét, narancs színben úszott az egész lakás, a folyosó. Aztán rá is ragadtam a fotókra amiket linkeltél. Tényleg inspiráló. Az LP-m sajnos napok, hetek óta a tokjában vár rám. Felújítunk, iszonyú nagy itt a por. Fáradt is vagyok az ölembe venni. A Ti új szerzeményeitekben gyönyörködöm.)
-
Eastman
addikt
válasz
Tommyka21 #25924 üzenetére
Grat hozzá!
Nagyon csibész a szögletes pozíciójelölőkkel!
Jó kiállású gitár. Gyönyörű a szegély, merész az 1. bundos jelölés - ami nekem ritkán tetszik, de neki kifejezetten jól áll! Használd egészséggel!
Abszolút minimalista vagyok, mégis vonzza a tekintetet a gitárod. Tűz mint a lemenő nap.
-
-
válasz
Tommyka21 #25796 üzenetére
A feje ennek is olyan mint az előbb linkelt második képen. Hallgasd meg, a kulcsokat mindenképp teszteld le, ha lötyögnek van nem simán csavarodnak, vagy elengedik a hangolást 2 akkord után akkor kuka. Ha olyan mint az enyém volt, akkor bőven lealkudnám vagy 90-re
Vintage is pénzből él, kirakják pénzért cserébe még a virágládát is.
-
válasz
Tommyka21 #25794 üzenetére
Az hogy nem eredeti, nem azt jelenti, hogy nem jü hangszer. Az enyém majdnem 4 kiló, de a kidolgozása nem az igazi. Az új epiken szerintem fos a szerelék. Vagy nem Grover a kulcs, vagy a Grover szart gyárt. Én már rég lecseréltem őket Sallerre.
Amire figyelj, hogy a hangolókulcsok ne zörögjenek, ne nyikorogjanak. Ha nem százas, már lehet alkudni. Potik recsegnek e, jack nem kontaktos e, valamint a hangszedő könnyen lehet mikrofóniás. Rakasd rá egy erősítőre, azt hangosítsátok fel, és beszélj a hangszedőbe. Ha hallod magad az erősítőből, akkor az kula. Nyakat is érdemes megvizsgálni, megfelelő szögben áll e, de ehhez tudni kell mit kell figyelni. ha megfogod, játszol rajta, és azt érzed nem az igazi, hagyd ott a francba. Nem kötelező megvenni akkor sem, ha már házhoz mentél.
A gitárt meg linkeld be, nem találom. -
FockeWulf
tag
válasz
Tommyka21 #25694 üzenetére
Akár használt is szóba jöhet...Mondjuk egy magasabb kategóriájú használt Epi lehet nem lenne rossz döntés, persze csak ha nincs agyon karcolva/koptatva. A keret mindenképp az a 80-90 rugó. Esetleg tudsz valami jó kis használt LP-kópiát?
Elböngészgetve a használt gitárpiacot, sokszor azt látom, hogy egy pl. újan 100 ezres gítyót 85-90-95-ért kínálják...Elég érdekes számomra (oké értem én hogy érettebb a fa meg satöbbi, de akkor is, nem felső kategóriákról beszélünk) szóval akkor már hozzáteszem azt az 5 vagy 10 rugót és jöhet az új (éretlen fa)
Eastman természetesen minden csak és kizárólag kipróbálás után működik nálam
Nayrobi a csermák hangszerbolt nálam is teljes mértékben kizárva, még ha nincs is a városban ami kell csak náluk, akkor sem megyek oda. A csongrádin lévő hangszerboltban nem voltam soha, nem is tudom mikor zárt be. A music centrum valóban nem rossz, csak mint lentebb írtuk, nagyon gyér a választék. Én még olyant hallottam a centrumról hogy nem igazán engedik kipróbálni a gitárokat...ami elég abszurdnak hangzik. Igaz gitárt nem vettem ott, de más egyéb vásárláskor tök jó fejek voltak velem.
-
Moleman
addikt
-
FockeWulf
tag
válasz
Tommyka21 #25679 üzenetére
Igen, a Music Centrum baratságosabb üzlet, végül aztán ott lett megvéve a puhatok. Húrokat is onnan szoktam venni, igaz hangszerből kissebb a választék. Nézegetek mostanában egy Les Paul kópiát, olvasgatva a témában, legtöbben a Vintage V100 ast dicsérik...Itt Szegeden nem lehet kipróbálni, mert nincsenek Vintage gitárok, csermák báttyához meg amúgy sem mennék ha volna is
a Music Centrumba asszem van összvissz egy Cort cr100 as, már ami a Les Paul formát illeti, szóval mindenképp Pest...majd ha vásárlásra kerül a sor...egyenlőre még csak nézelődöm
-
FockeWulf
tag
válasz
Tommyka21 #25675 üzenetére
Én is szegedi vagyok
A "csermák" hangszerboltban volt pár eset. Az az öreg fószer (tulaj?) valami rettent kellemetlen figura...első körben egy klasszikus gitárt vettem ott...de valami olyan hangnemben tárgyalt velem mintha egy görög isten lenne, aki halandóhoz leereszkedett...nem mellesleg mindenféle hülyeségeket mondott az adott gitárról ( persze magasztalta, holott egy igaz jó, de alsó kategóriás handszerről van szó). Aztán puhatokot szerettem volna, mondtam 7-8-9 ezres kategóriában, erre mutogatni kezdi a 18-20 ezreseket...mondom 7-8-9 ezerért érdekelne...persze meg sem hallotta, folytatta tovább, hátha rámsóz egy drágább tokot, na mondom akkor viszlát...az ajtóban voltam mikor utánam szólt, hogy van itt olyan is amit keres...megköszöntem és eljöttem persze. Meg úgy az egész...kasszánál fizetsz, se egy köszönöm...vagy valami, vagy egy köszönés ha be/ki megy a vásárló...tehát alapdolgok...
Szóval nagyon baratságtalan egy hely... -
-
-
-
Kobe
veterán
válasz
Tommyka21 #25550 üzenetére
Neztem azt is, igazabol a cutaway a masodik tenyezo lenne, az elsodleges a vekonyabb test.
Lattam 1-2 tipust, ahol kicsit kortesebb, szelesebb alakja van a testnek alul, viszont vekonyabb maga a test (gondolom a test kiszelesitesevel ertek el, hogy kb ugyanakkora ureg maradjon belul, mint a klasszik western tipusunal)Pl cortnal GA5F, SFX1, NDX50 pl
Valami hasonlora gondoltam, csak nem tom arkategoriaban melyik a jo, nem kotelezo cortnak lennie
-
sza.sa
tag
válasz
Tommyka21 #25530 üzenetére
Én vettem egy 50-est, bár a munka miatt szinte alig tudtam még rendesen kipróbálni. első blikkre teljesen korrekt, bár mondjuk szoftverből már láttam jobbat, (pl Fender Mustang), de szerintem csak megszokás kérdése lesz.
Hangjáról annyit, hogy haverom átjött kipróbálni (Sterling JP60-al, neki Spider IV 75 van), elsőre csak annyit mondott, hogy hogy hübammeg hogy szólSzép a tiszta csatorna is, meg Nightwish hangzást is ki tudtunk tekerni belőle... Az 50W-tól nem kell félni, szobában 0,5W-ra visszavéve is jól használható.
A Musicexpo-n mi is próbálgattuk, de a hangzavarban nem adta ki hogy mit tud...
-
kemotox
addikt
válasz
Tommyka21 #25299 üzenetére
Jajj istenem ez a harapós twang hang, te jó ég
Jelentkeztem egy tök jó melóra, még a fülem is csuriban van, hogy felvegyenek. Első fizuból egy Katana50, másodikból egy tele
(#25305) Moleman: Klasszul játszik, tetszik ez a riff, jó a hangzás is meg minden, de ez a csörgés nagyon durva, még az én fossákopott bundos, beállítatlan epim sem csörgött így. De amúgy valamilyen szinten szerintem még jól is áll ennek a riffnek. Olyan, mint a bakelit sercegés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest