-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
Na jó de akkor meg már tényleg megvehetem a Zoom G3xn-t 50-60kért, aztán azzal is el lehet lenni, sokáig ott is az ujjakban lesz a különbség. Vagy a Zoom g1xn-t is ennyi erővel 20k körül
Illetve azért vannak alternatív felhasználási módszerei, beraksz 2 reverb blokkot sztereóba, két delay blokkot sztereóba, és máris ki van váltva a Boss RV-500 vagy Boss DD-500, fele árból. Ne adj isten egy Eventide H9-et is ugyanúgy, amihez a mooernek köze nem lesz.
-
Alexios
veterán
Na de az amplifire box-nál azért jobb is, amivel drágább, nézd meg azon az I/O-t, meg ezen, nekem pont ezért tetszett meg, úgy hogy ugyanúgy ott van a 4/4 interface beépítve, stb. A mooer meg szép meg jó, de nem játszik ezzel egy ligában, azon kívül, hogy méretben stimmel.
Értsd: múltkor próbáltam egy GE200-at, nagyjából a Zoom G3n/G5n-el van hangminőségben egy kategóriában. Amivel nincsen gond, nekem is volt Zoom g5n, szerettem is, de azért más szint.
A 6 blokk a legfájóbb szerintem benne, 8-al is jobb lenne már, és nem gondolnám hogy az nagyon kannibalizálná még az lt eladásait, szóval van kompromisszum, de pedalboardra (szerintem) ez a legjobb kiegészítőnek jelenleg, nagyon nincs is konkurenciája jelenleg ebben az árkategóriában, ezzel a minőséggel.
-
Alexios
veterán
Tessék, 600$ ár, úgy hogy hétfőn szállítják. De ha rákeresel Thegearpage hx stomp topikjára, ott vannak Line6-nál dolgozó emberek, akik szintén megerősítik a 600 árat(azaz azt mondják ugyan annyi mint a HX FX), az andertonos videóban mondják hogy pontos árat akkor még nem tud, de 500 font alatt lesz.
De andertonsnál is ott van, hogy preorder, de mellette ez az apróság is: Next Delivery Due: Friday, 5 October 2018
Megjegyzem, én vettem már preoderként andertonstól terméket, aminek utána felment az ára, de az én rendelésemet nem befolyásolta.
Ha ez még mindig nem lenne elég megerősítés, itt van, line6 support oldala is: [link], ahol szintén 599$ árat írnak
Amúgy kicsit vissza vonom a best buy jelzőt, mert csak 6 blokkot fog tudni kezelni, ami az én igényeimnek még mindig elég lesz(pedalboardra kiegészítésnek, rendes pedálok mellé, erősítő modellezésnek ir loaderrel, plusz pár effekt), de aki teljesen mindent ki akar váltani annak még mindig a Headrush Gigboard/Helix Lt/ki mit szeret lesz a megfelelő.
-
Alexios
veterán
Helix lt ára? Amikor én vettem 230 volt, azóta tény hogy felment de az is több, 170k körül pedig sose volt. Compression helyett gondolom expressionre gondolsz mert amúgy van benne
amikor beraktam nem tudtam még az árát, de szerintem egyáltalán nem rossz ez ha megnezed mi van a piacon, kevesebb lab kapcsoló de lássuk be ha nagyon akarod ezzel js megoldod, és ez inkább egy pedalboard kiegészítő amúgy is. Vagy szerzel egy midi controllert ha nagyon muszáj több labkapcsolo. A mooer sehol nincs hangban ehhez képest, sokkal több kapcsoló nincs benne (azaz ugyanennyi) csak egy expression pedal aztán annyi, míg a helix ui jelenleg verhetetlen amúgy is
Én erősen gondolkodom hogy lecserelem rá az lt-t, amire nekem kell tökéletes, cserébe sokkal kisebb
-
Alexios
veterán
Én is így voltam ezzel sokáig, yousician elofizetesem is volt meg minden, és az ismert számok hiánya fel se merült problémaként. A gond az hogy akármilyen erős telefonod lehet, nem fog tudni helyetted gyakorolni. Cserébe tapasztalatom szerint az ilyen yousician szerű appok sokszor a fejlődés illúzióját adják, ha nem gyakorolsz metronommal pl, csak valami hasonló appal garantálom hogy gondok lesznek magadtól a ritmussal, saját tapasztalat.
Hiába tudsz eljutni 2-3*okkal elég sokáig elég simán a 7. Szintig pl, ha magamtól semmit nem tudtam volna játszani, úgy hogy igazából nem is tanultam meg annyira az anyagot. Én csak oda tudok visszaterni hogy nem azzal van a gond, hogy nincs elég jó elérhető anyag, hanem az hogy bele kell fektetni a munkát, akárhogy fejlődik a technika, attól a barre akkordra váltás pl kezdetben ugyanolyan nehéz maradamikor jók tudnak lenni ezek az appok szerintem azok a nagyon kezdők, akiknek valamiféle visszajelzes vagy akár justin magyarázata nagyon sokat tud segíteni azzal szemben ha csak a csalamadeban olvasna valamit
-
Alexios
veterán
Hát nem tudom. Szerintem ha valaki tényleg meg akar tanulni gitározni, akkor igazából ezek közül bármelyik választja nem az fogja visszatartani amúgy, akármilyen dalok is vannak benne, én tartom, hogy a legjobb neten elérhető anyag még mindig justin oldala, összeszedett, rendszer alapján megy, ha akarsz dalokat is tanulhatsz hozzá, stb, mindezt ingyen. Ráadásul a dalok is egy ideig fontosak, aztán egy szint fölött jó eséllyel meg tudja oldani magának az ember, ha mást nem tab alapján, jobb esetben füllel.
A "gond" akkor van, ha igazából valaki szeretne megtanulni, de nem annyira, hogy a szükséges munkát is beletegye, szerintem erre reakció a csilivili gui, mert szerintem én mondtam már a topikban is, de se a yousician, se a rocksmith nem a legjobb oktató anyag, előbbiben legalább valami struktúra féleség van, utóbbiban meg semmi - de sokkal jobban leköti a figyelmét annak aki nem akar tanulni csak szórakozni.
Szerintem ennél nagyobb világmegváltás nem is lesz, amíg nem lesz valami tabletta arra, hogy másnapra Hendrix legyél
Jelenleg nagyjából minden típusú érdeklődőre lehet találni már valami oktató videót, szoftvert, akármit, én nem tudom elhinni, ha valaki azt mondja hogy a hiányos anyag tartja vissza, és nem a gyakorlás hiánya, azt meg semmi nem tudja pótolni, akármilyen neves gyártó csinálna akármilyen felületet.
-
Alexios
veterán
Ennek a riffstationnek a weboldalán is van az alján egy nagy fender logo, szóval gondolom felvásárolták, vagy valami közük van hozzá. A play nem tudom milyen, de önmagában a szándék is jelentős szerintem, én elég sok google adsense hirdetést is látok, nyomják rendesen azért, korábban olvastam, hogy ugye 1 év után a legtöbb gitáros abbahagyja, és a céljuk hogy ezt minél jobban kitolják, mert akkor potenciálisan több gitárt tudnak majd eladni. Szerintem inkább ez a jó irány mint a robot hangoló
-
Berreh
tag
Tulajdonképpen nem Neked akarom írni, csak apropó.
Ez a gitár újonnan 100 eFt. Abból az árból 27 eFt az ÁFA, ami nem a gitár értéke. Vagyis 73 Eft egy vadiúj Cort Cr 250. Ennél használtan csak kevesebb lehet, nem?De lehet, hogy csak magamat áltatom, hogy nem is buktam olyan sokat a 40 ezerért eladott Ibanezen
-
-
-
Alexios
veterán
Valószínűleg az visz rá, hogy nem származási helyet akartam venni, hanem egy floral jem-et. Hiába van mij prestige, ha azok nem kellenek, én bízok benne hogy nem lesz több gond vele, mert amúgy messze ez a legkényelmesebb és legjobb gitárom. Teljesen mindegy számomra hol készült, nem eladni vettem, máshol pedig nem ér hátrány.
Illetve az is benne van, hogy magyarországon nem lehet eladni egy ilyen értékű hangszert, valahol 100-150k körül megáll a piac, bár fel sem merült bennem soha komolyabban, hogy eladjam.
Na meg tegyük fel eladom, elcserélem, lesz egy mij rg-m, és mit nyertem vele azon kívül hogy japan van indonesia helyett ráírva a hátulján? Kényelembe aligha tud javulni már, hangszedők jó eséllyel rosszabbak lesznek mert ilyesmi áron V7/V8 pickupok vannak bennük, és elveszik az egész varázsa is, mivel "csak" egy gitárom lesz, és nem az amire vágytam.
-
Alexios
veterán
Oké, de mint vásárló nem tudok többet fizetni a munkásnak, így nekem az marad, hogy kipróbálom előtte
De amúgy tapasztalatom szerint(főleg a chapmanekkel) az indonézekbe nagyon belekötni nem tudtam kipróbálásnál, tényleg apróságok döntöttek, míg a kínai epinél volt hogy konkrétan vágta a kezem.
-
consono
nagyúr
Tényleg jól néz ki ez a thermo aged test!
Teljesen más, de életemben szerintem másodszor, egy Ibanezre csorgatom én is a nyálamat, erre itt: Ibanez AF55
Mindig is gyengéim voltak a jazzgitárok, ezért meg azt hiszem az asszony sem problémázna -
consono
nagyúr
Ha Pest környéki vagy és van audio interface-ed, akkor egy próbát megejthetünk valamikor. Nekem egy Asus Transformer Mini a fő gépem, van rajta full size USB3, 4 GB RAM, 128 GB emmc, Atom x5-z8350. Nem egy erőmű, de egy teszt erejéig jó lehet. Asio4All-al a beeépített hangkértya 11 ms-t tud, ha jól emlékszem.
-
brickm
őstag
Szia, olyat vegyél amin van usb 3as csati. az uj asus vivobook 14 flip vagy mi a sz r van nekem, csak usb C van rajta, átalakító kell mindenhez. USB3as cuccokat nem tudom rádugni, mert nagy lesz a kábelhossz... szívás.Uj macbook pro, dettó, mindenhez hordj átalakítót... nekem már a fa szom tele van az az igazság. Elmegy a kedvem a zenéléstől ha belegondolok.
-
hypersilent
csendes tag
Nem tablet és nem windows, de van saját tapasztalatom telefonnal és focusrite-al:
Nálam is tökéletesen működik a Focusrite Scarlett 2i2 2nd Gen Redmi Note4-en. (Samsung xcover4-en viszont nem ment, de az inkább driver hiány miatt lehet).Egyedüli negatívumként a telefon akkumulátorának gyors merülése említhető. Kb. 2 óra alatt lemeríti a telefont.
-
-
-
Alexios
veterán
Szerintem az igényeket kéne letisztazni elsőnek
ha fontos az effektek sokretusege akkor pl kiesik a Yamaha thr, hiába az a legjobb hangban ezek közül valószínűleg. Ha labkapcsolo ne adj isten ahogy írod expression pedal is kell, akkor meg az interfeszes dolgok esnek ki, mert bár lehetne midi kontroller meg hasonlókkal szenvedni de akkor már egy multieffekt eleve célszerű
-
Alexios
veterán
Nekem volt g5n-em, táborban meg tudtam volna mutatni ha tudom hogy érdekel
szerintem árához képest korrekt, főleg ha találsz hozzá(vagy csinálsz) rendes patcheket. Viszont szerintem azzal jársz a legjobban ha nem adod el a katanat, az már most teljesíti minden feltételed, a többire lehet rá is kell dobnod és nem vagy igazából előrébb semmivel
-
consono
nagyúr
Én a THR-10-et választanám (vagy az 5-öt, ha úgy is a kis hangerő a lényeg). Szoftver ehhez is van, audió interface-ként is működik, ha jól emlékszem, szóval utána lehet kötni a BIAS-t is. Mondjuk ha 100%-ban fülessel fogod használni, akkor persze felesleges, akkor inkább egy multi.
-
-
arnyekxxx
veterán
-
consono
nagyúr
Lecseréled a Katanádat egy Katana Air-re és meg is vagy mindennel::
-
arnyekxxx
veterán
Pont leüléskor a legkönnyebb megnyomni oldalirányba. Mondjuk nem tudom miből van egy ilyen dongle, de szerintem kevésbé massziv a felépítése mint egy vastag fém jacknek. Harmadrészt meg ha úgyis csak disznek van a falon meg néha a kanapén üldögélve nagyonvigyázva használnád akkor az egész tök felesleges minőségrontás beépítése a rendszerbe drága pénzért.
Szerintem.
-
arnyekxxx
veterán
es beleferne h egy akkora vevot hasznaljak adó lesz az inkább abit a gitárba dugsz, és addig férne bele amig el nem töröd egy óvatlan mozdulattal. A jackra figyelsz mert a kábel miatt állandóan kapsz róla visszajelzést, a wireless cuccot percek alatt elfelejted hogy ott van.
-
FockeWulf
tag
Azért az kicsit túlzás, hogy a GS-en bármiért is sorban állnának a vásárlók...
Én azt látom nagy általánosságban, hogy amit ésszerű árban feltesznek, az viszonylag hamar elkel (hacsak le nem veszi), de rengeteg hirdetéssel találkozok újra meg újra, mondhatni évek óta. Néha lejár, egy ideig nincs, majd újra felbukkan... Persze kb. egy új árában hirdetve, vagy minimálisan az új ár alatt.... -
-
Nyugis
senior tag
nos volt egy segítőkész műszerész. a helyzet a következő:
alap munkadíj 4ezer! (nincs mit csodálkozni manapság már NEM LÉTEZIK olyan, hogy 1-2 ezer forintos javítás. )
plusz amit cserélni stb kell.
tehát egy várható végösszeg úgy indul, hogy 7-8 ezer forint.alap hangon. és ha valami nagyobb a baj... nos akkor akár a teljes vétel árat ( és még sokkal többet is) rá lehet költeni.
-
Alexios
veterán
Megmondom őszintén nem teljesen értem mire gondolsz
A melodikus moll skála:
A H C D E F# G#
Ha arra gondoltál, hogy ennek a fokaira hogy épülnek a hármashangzatok, akkor:
I II III IV V VI VII
moll moll bőv. dúr dúr szűk. szűk.Ezt alapvetően magadnak is ki tudod számolni, csak nézni kell a hangközöket a skálában, pl. első foknál, A-hoz milyen terc van:
H ugye nagyszekund, az nem jó, C viszont kisterc. Kvintje pedig az E lesz mint tiszta kvint, mivel se bővített(F), se szűkített(D#) nincs a skálában, így kijön az A - C - E ami moll így első fokra moll jön, aztán az összes többi fokra lehet így számolgatni. Remélem jól értettem a kérdést
-
Alexios
veterán
Úgy, hogy ez a természetes mollskála képzése(hármashangzat nélkül, az ide nem kell
), vagy más néven aeol skála. Amit te szeretnél az a harmonikus moll skála, ami az aeol skála annyi módosítással hogy a 7. fokot féllel feljebb tolod - vagy ha úgy tetszik 1 egész 1 fél 2 egész 1 fél másfél fél.
-
-
Tayuya
csendes tag
"Siman használható bármilyen asio driveres hangkartyaval vagy akár Rocksmith kábellel is"
"Ha csak yousician, normal latencyvel, akkor a legegyszerubb egy rocksmith usb kabel szerintem, nem kell kulon interfacel bohockodni es ket harom egyseggel kabellel szenvedni"
Köszi a válaszokat! Egy barátomtól vettem a gitárt, és neki van rocksimth usb kábele, de azt mondja nem az igazi. Én olyan megoldásra gondoltam, hogy fogom a külső hangkarit, összedugom a laptoppal, gitárral, fejhallgatóval, esetleg multieffect-el, direct monitoring-ot bekapcsolom, és a fejhallgatóban szól a gitár, és a yousician elfogadható latency-vel. És valamivel (guitar rig, amplitube, vagy külön multieffect) még effekteket is tudok a gitárra rakni. Ez kivitelezhető valahogy?
-
consono
nagyúr
Ismerős a probléma, én is hasonlón kattogok, csak kicsit másként. Elkezdtem ugye zongorázni tanulni, meg gépen is zajolni kicsit és tervben van egy analóg szinti is. Meg persze a gitár. Jó lenne ezt úgy összebonyolítani, hogy minden szólhasson egyszerre és ha akarom felvenni se legyen macerás. Eddig egyszerű volt, mert gitár ->effektek->Blackstar Id Core->USB a gépbe és kész. No emellé kellene még 2-3 bemenet, meg az sem lenne baj, ha szólna minden egyszerre. Még nem próbáltam, de valószínűleg az lesz a megoldás hogy a zongora meg a gép is megy majd a Blackstar line-injébe (szerencsére (?) szélessávú szórók vannak az erősítőben), ahova most csak a Digitech Trio van bekötve, de minimum egy keverő akkor is kelleni fog. Ez lesz a 0. verzió, mert én is látom, hogy ez nem ideális...Igazából abban gondolkodom, hogy olyan keverőt veszek, ami audió interface is, illetve veszek egy pár stúdió hangfalat és az lesz a végleges kimenet.
-
Eastman
addikt
Mi nemrég' költöztünk lakásból kertesbe, és itt meg lehet hajtani a hangszórókat. Sok minden a 12" mellett szól, de ha nem tud rendesen dolgozni, az olyan mintha Pavarotti a könyvtárban suttogna. Sajnos nem hallható a valódi hangja és dinamikája. (Mielőtt eladnád) legalább egyszer az életben vidd el egy próbaterembe, házba, tanyára, raktárba, stb. és bax oda neki, ha van rá módod. Ugyan úgy meg fogsz lepődni a gitárod hangján is. A legtöbb esetben 30-as táblánál rallyautókkal járunk.
-
-
-
Tommyka21
tag
!
Én is 1 éve elégedetten használom a 100as Katanámat és 0,5 módban visszavéve simán nappali barát.
Van audio interface is itthon de 2 rendes stúdió monitor 80-100 között mozog úgyhogy a szoftveres gityózás se olcsó sőt...
Most hogy mondod fasza presetjeid nincsenek véletlen amiket megosztanánk? -
consono
nagyúr
Nem, hozni ingyen hozza a GLS, ha "boltból" veszed. Gyakorlatilag 10eHUF fölött mindenhonnan ingyen hoznk mindent... Vissza meg én nem szoktam küldeni dolgokat, kipróbálok szinte mindent vásárlás előtt. Persze Pest közelsége egyszerűbbé teszi a dolgokat, elfogadom, ha valakinek ez szempont.
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest