Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wednesday

őstag

Sziasztok!

Előre mondom, hogy kezdő vagyok, ez az első elektromos gitárom. Csak más gitárján pötyögtem eddig kicsit.

Vettem egy nemrég egy Squer Classic Vibe 70 HSS gitárt. Természetesen a gyári állapotban a használhatatlan kategória, de ezen nem is lepődtem meg. Elvittem beállítatni, nem kértem rá új húrt, mert mondom gyakorlás képen lejátszom azt a vackot is, aztán majd én teszek rá később egy jobbat.

Helyben próbálgattam, de nem elég alaposan, mert siettem a vonathoz. Jónak tűnt végre (sajnos nem próbáltam ki rendesen na..). Nem zörgött, húrmagasság jó volt kényelmes stb.

Otthon nézem, hogy nincs meg az oktáv sehol sem. Nemhogy oktáv, a fél hangok egyike sem, első bundál már hamis, de nem kicsit.

Na, de itt jön az én hozzá nem értésem és tanácstalanságom. Ha éppen csak hozzáérek a húrokhoz, mint a hímes tojáshoz nem is fogom már szinte a fogólaphoz, akkor minden egyes félhang tökéletes és szépen szól. :F

Ha erősebben nyomom (nem nem vad erővel és nem nyújtom közben a húrokat, direkt figyeltem), akkor elmászik az egész. Pont úgy viselkedik a függőleges nyomásra, mintha megnyújtanám.

Még mielőtt a gitár beállítás miatt reklamálnék nem lehet, hogy a gyári húr ekkora egy rakat és a húrcsere megoldaná?

Új hozzászólás Aktív témák