Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz TAKÍÍ #3180 üzenetére

Na most ha jól tudom kezdésként az akusztikus gitárok a jók abból is nejlon. (A fémhúros nem ajánlott az elején. tudtommal)
    Sokan mondják ezt, de szerintem baromság. Azon kell játszani, amelyik jobban tetszik illetve stílusban közelebb áll hozzád illetve ahhoz a zenéhez, amit játszani szeretnél.

Érdekes viszont azt olvastam hogy az elektromossal könnyebb játszani. Ez igaz?
    Könnyebb lenyomni a húrokat, mint mondjuk egy fémhúros akusztikuson, illetve torzítva nem hallatszanak annyira a hibák. (Cserébe pl. torzítva állandóan figyelni kell a húrok tompítására, ez akusztikusnál nem szükséges)

Na most nekem hibrid (x men mutáns)gitárom van ezek szerint mert az alján 3 nejlon müanyag húr van a tetején meg 3 fém húr (legalábbis én úgy látom)
    Ilyenek a nylon gitárhúrok - a 3 vastagabb körbe van tekerve fémhuzallal, de belül azokban is nylonhúr van. A fémhúrok tisztán fémből készülnek.

Kérdésem: ettől függetlenül még jól be lehet hangolni, ha ilyen vagy eleve már így hamiskásabb(de még türhető haatáron belül)?
    Valószínűleg nem ezen fog múlni, hogy be tudod-e hangolni. A gitár amúgy is alapvetően hamis hangszer, tökéletesen nem lehet behangolni.

De viszont előnye is van mert így kb gond nélkül át lehet hangolni bal kezesre( ja még koptató sincs rajta)
    A nyeregnél lehet probléma. Ez az a fej és a nyak közötti műanyag v. fadarab, amire felfekszenek a húrok. Ha balkezesre húrozod, akkor elképelhető, hogy bele kell reszelni a nyeregbe, hogy beférjenek a vastag húrok a vékony húroknak szánt vájatokba.

Na hangolási problémáim: az alap bajom az hogy túl feszesek a húrok. Pl.: ha első bundba le akarok fogni egy mélyebb fémhúrt, arra már nagyon oda kell figyelni. mert elöször nem akart tisztán szólni azt rájöttem hogy, nagyobb erővel kell lenyomni.
    Ezt nehéz így megítélni, de amúgy valamennyi erő kell a húrok lenyomásához.

Na most ugye a mély hang hogy magasabb legyen ahhoz feszíteni kell, de én azt már nem merem rossz hallani ahogy a gitár feszül egyet.(mint valmi tengeralatt járó ami össze akar roppani.)
    Az első szerintem az kéne legyen, hogy a 20 éves húrkészletet kidobod és veszel új húrokat. Jobb helyekre elviheted a gitárt és fel is rakják neked, esetleg érdemes lehet elvinni hangszerészhez a gitárt, ahol párezer forintért felhúrozzák/beállítják neked.

A lényeg láttam olyan gitárprogikat amikre ha mikrofonon keresztül mérik a hangot és akkor az alpján tudnám hogy merre és meddig kéne tekernem pontosan.
    Bár valszeg ez az egész hangolás felejtő mostanában.

A legegyszerűbb egy ilyen program használata vagy esetleg vehetsz egy hangológépet. Be nem hangolt gitárral pedig nem fogsz tudni eljátszani semmit, tehát egyáltalán nem felejtős.

Új hozzászólás Aktív témák