Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Mobil flották
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Akkor nem kívánok boldog névnapot.

...a család is olvassa a PH!-t?Sok boldogságot!

-
Psychonaut
veterán
Eastman, most spóroltad meg egy jobbfajta hangoló árát. Megkaptam a könyvet névnapomra. Most nincs alvás éjfélig az tuti.
-
Streky89
csendes tag
Sziasztok.
Nekem egy olyan buta kérdésem lenne, hogy itthon egyedül meg lehet tanulni gitározni ?
(Akusztikus gitár) Érdekel a téma csak annyira nem, hogy tanárt fizessek
Válság van .. x) -
Szten Márs
nagyúr
-
Itome
tag
Halihó!
Nincs valakinek egy felesleges Telecasteres króm potija?
-
Sish
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod
Valóban igazad van ezekről a dolgokról
Néztem már amúgy a videókat amiket linkeltél és hát igen érezhető a különbség. Gyönyörűek ezek a klasszikus gitárok és köszi azt a tesztet is hozzájuk. Úgy döntöttem, hogy átgondolom ezt az egészet, addig is összeszedek egy kis lóvét és ha úgy alakul veszek majd egy gitárt
Valószínű a klasszikus mellett fogok dönteni mert nekem valahogy jobban tetszik a hangja is meg ez az ujjal játszás bár biztos nehéz de kiderül majd nekem hogy fog menni 
-
Szten Márs
nagyúr
Ömm, én azért nem érzem úgy, hogy klasszikus gitáron elsősorban klasszikust lehet játszani. A klasszikus gitárnak van egy olyan hangszíne, ami rendkívül jóvá teszi rockballadák játszására (épp pár hsz-szel feljebb írtam), és igen sok egyéb könnyűzenei darabhoz is remekül passzol. Mondanám, hogy spanyolgitározáshoz is a klasszikus a jó választás, és első megközelítésben így is van, második megközelítésben a flamencóhoz a megszólalásig (meg kézbevételig) hasonlító flamencogitár ajánlott, ami más anyagokból, máshogy épül, mint a klasszikus, de azt majd pár év gyakorlás után

Pár hsz-szel feljebb linkeltem azt a hsz-em, ahol meg lehet hallgatni jópár dalt klasszikuson, meg fémhúroson. A link: [link]
Teljesen más hangszer, mint a fémhúros akusztikus (klasszikusban is lehet amúgy a nyakban merevítőpálca, példálul a Camps gitárokba előszeretettel raknak, és egyébként baromi jó klasszikus gitárok). Pengetővel lehet játszani mindkettővel, fémhúrost szvsz illik is, na meg mégsem illemet akarunk tanulni, hanem gitározni, szóval nylonost is. Személy szerint az ujjal pengetést jóval jobban szeretem, összehasonlíthatatlanul más, jobb érzés, de ezt mki eldönti maga, na meg különböző számok mást fognak igényelni.
Ömm 20-ért leginkább azt ajánlanám, hogy gyűjts még, legalább ugyanennyit hozzá. Legalábbis, ha komolyan gondolod. Vállalható full-lamináltakat lehet 30 körül kapni, alatta csak hulladékot fémhúrosban, klasszikust meg használtan érdemes nézegetni 30 körül, néha vannak ennyiért tömör fedlaposak. Viszont a húr rezgéseit első körben a tető veszi át, akusztikusnál, klasszikusnál nagy mértékben meghatározza a hangot, és egy laminált lap, hogy is mondjam? Nem fog valami jól szuperálni. Egyszerűen nem érzem úgy, hogy a full laminált gitárok megérnék a pénzüket. Persze, lehet kapni 20-30 ezerért gitárokat, klasszikust már 12 ezer körül újonnan (na olyan is, döbbenetesen gagyi), de kicsit úgy érzem, hogy ezzel az ember 20-30 ezreket kidobott, hogy a pénzéért jóval kevesebbet kapott, mint amennyit a belefeccelt pénz sejtetne. Ha valaki vesz egy tömör fedlapos gitárt, akkor egy olyan hangszert vesz, amit nem akar majd fél év múlva lecserélni, és amin esetleg jó érzés lesz gitározni tanulni. Egy rossz hangú gitáron nem feltétlen jó érzés, főleg, ha a nyak sem az igazi, a húrok is az egekbe vannak, ez az az eset, hogy inkább a kedv, a lelkesedés kiölésére alkalmas, és még fizet is az ember érte jó sokat. Kicsit arra való, hogy elvegye az ember kedvét.
Lehet sznobnak tartani, vagy akárminek, de szerintem 40 alatt nem érdemes gitárt venni. Tegnap ajánlottam egyet 30-ért, de úgy éreztem a kollega úgyis elektromosat akar majd igen hamar, de ha valaki az akusztikusát komolyan gondolja, akkor a 40-50 a minimum. És ez nem sok, egyáltalán nem sok, vannak gitárok 200 ezerért (klasszikusban a fulltömör alja kb., a legolcsóbb fulltömörök pár márkánál lemennek egészen 160 ezerig, de ennyi, ezalatt aligha találni ilyet), vannak 400 ezerért, és 1 millióért, és ezek sem elszállt árak. Gondolj bele, hogy mennyit költünk, vagy költenek azok, akik számítógép-mániásak hardverre, amik hónapokon, de legkésőbb éveken belül elévülnek. Van, hogy félévente cserélődik a negyedmilliós gépek, ellenben egy negyedmilliós akusztikus gitár egész életében elkíséri az embert, és korral nemesedik, mint a bor, ahogy szárad a fa. Tehát egy komolyabb, drágább hangszer egy egész életre szóló beruházás, így kell nézni ezeket az árakat. A 40-50 ezres gitárt talán nem, de mégis egy olyan beruházás, amivel el akarod indítani magadat a zenetanulás útján. A zene azért valahol az ember lelkének a meghosszabbítása, az vagy szerelem, vagy megette a fene az egészet. Egyszerűen érdemel annyit a zene, hogy beszerezzen az ember egy olyan tanulógitárt, amit hangszernek lehet nevezni. Mobilokra is simán kiad az ember ennyit, még többet, cserélgeti x időnként, márpedig egy mobil alig lehet olyan, mint egy hangszer. A számítógépes példa is áll. Lényeg a lényeg: ennyi tiszteletet, alázatot, lelkesedést meg kell neki adni, úgy érzem.
Amit ajánlok, így:
fémhúrosban Cort Earth 70, Epiphoneban a 200-as sorozat, ezek a legolcsóbb tömör fedlapos fémhúrosok, de simán bevállalhatóak: [link] és [link]Klasszikusból meg egyértelműen [link] vagy [link] esetleg innen: [link] a 478H jelzésű modell. Az előbbiekről egy teszt, meg pár megfogadandó dolog: [link]
Persze, lehet olcsóbbat venni. De ajánlani nem tudom. Klasszikusból pláne, nagyon kegyetlenül tudnak szólni az olcsó nylonosak.
-
Daweee
őstag
Az nem annyira gitárfüggő, hogy az ujjaid hogy fogják bírni, de arra készülj hogy az első napokban/hetekben fájni fognak kicsit az ujjbegyeid, ez normális, főleg akusztikuson, de nem kell félni, megkeményedik a bőr hamar, és onnantól nem fogod érezni többet. A rossz gitár inkább hamisan szól, és nehezebb játszani rajta.
-
Sish
tag
Szépek
Csak én is úgy vagyok vele, hogy nem akarok még egy csomó pénzt beleölni egy gitárba, mert lehet hogy nem is fog majd egy idő után tetszeni és akkor csak ott porosodik a sarokba a fasza drága gitár. Elsőnek egy olyant keresnék ami olcsó, nem egy csúcsminőség, de nem utáltatja meg velem a gitározást (pl: hogy már pár perc után nem érzem az ujjamat, stb.) -
Daweee
őstag
A húrok, ugye a klasszikusnál nejlon, akusztikus (western gitár)-nál fém, a fém húroknak csilingelőbb hangja van, nekem személy szerint jobban bejön, de menj el hangaszerboltba, hallgasd meg őket egymás mellett, vagy éppen keress youtube videókat. További különbség, hogy a klasszikusnak szélesebb a fogólapja, távolabb vannak egymástól a húrok, és tök lapos az egész fogólap. Az akusztikus ilyen szempontból jobban hasonlít az elektromosra, keskeny nyak, enyhén ívelt széltében. Nem tudom mire jó ez amúgy, de feltűnt mikor klasszikus volt a kezemben
Továbbá az akusztikusban van merevítőpálca, hogy elbírja a húrokat, és külső ismertetőjele, hogy a feje nem lyukacsos legtöbb esetben, nem a belsejében kell rácsavarni a húrokat, hanem a hangolókulcs kiálló végére. kép: Klasszikus, Akusztikus
Egyébként a klasszikus, mint azt a neve is mutatja, elsősorban klasszikus zenére való, míg az akusztikus inkább a könnyűzenei irányzatok hangszere. -
Tv
senior tag
Ránézésre annyi, hogy a klasszikuson az alsó három húr műanyagból van. Felépítésük (belső, úgymond hangterelő lapok elrendezése, illetve az alapanyag) is különbözhet. Nyilván más a hangja is, de szövegben leírni nem olyan egyszerű a hangzásbeli különbséget. Még annyi, hogy klasszikuson nem illdomos pengetővel játszani (bár sztem akusztikuson se, ha nem muszáj).
-
Sish
tag
Valaki am összefoglalná nekem hogy mi a különbség végül is az akusztikus és a klasszikus gitárok közt? Mert googlezok meg minden de lényegre térő magyarázatot még nem találtam... Előre is köszi.
-
Sish
tag
Értem. Köszönöm, a tanácsotokat, esetleg megpróbálok vele valamit kezdeni, ha tudok. Gondolom a tegyük egy fazék forró víz fölé a nyakat és várjuk meg míg visszahajlik módszer nem az igazi xD Na jó ez még viccnek is rossz volt
Esetleg tudtok ajánlani egy kezdőnek tökéletes gitárt ami olcsó de ár/minőség szempontjából jó? -
X2N
őstag
Sajnos ezzel is megtörténhetett ami anno az én gitárommal hogy 6 fémhúrt tettek rá, és így már se a nyak, se a ragasztás nem bírta a terhelést.
Más:Most találtam ezt az orosz oldalt ahol csodaszép képek vannak:[link]
+1:nem tudja valaki hogy hol lehet szerezni koptatólapot 2 humbucker-es ibanezre? -
Daweee
őstag
-
Demonata
csendes tag
Bocs az offért. SX márkájú elektromos gitárom (stratocaster forma, fekete) 10W-os erősítővel, tokkal, hevederrel 20 ezerért eladnám. Ha valakit külön is érdekel akár a tok, akár a gítár, vagy az erősítő, akkor beszélhetünk. A potisapkák le lettek cserélve fekete, fém saprkákra, de persze a régit is veleadom.
-
Sish
tag
A húrokat éppen ma szedtem le mert tisztítottam a belsejét is minden
Egy picit am görbe a nyak, próbáltam róla csinálni neked egy képet: [link]X2N: Nem hiszem hogy 30 éve nem lett volna használva
De am igazad van végülis
Mindenesetre 10ezer Ft-nál többet nem szánok rá ha úgy alakul, meg a nyakával is az a gáz hogy ez nem ilyen modern állítható merevítős valamivel lett csinálva
-
Daweee
őstag
Szerintem vidd el mindenképpen szakértőhöz, mondja meg, hogy mennyiért csinálja meg, és az alapján döntsd el. Azt nézd meg, hogy a nyak egyenes-e Így (első kép) ha nem túl kacskaringós, nem lehet nagy baj. Amúgy mióta áll húrok nélkül? Az sem tesz jót neki hosszú távon

Húrt pedig nejlont rakj rá, amilyen volt rajta (a fém húrok is belül nejlonból vannak) de ezt a hangszerész úgy is tudni fogja.
Egyébként gyönyörű gitár, képzelem milyen hangja lehet
-
Sish
tag
Sziasztok!
Szeretnék megtanulni akusztikus gitáron játszani és ezzel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni
Adott is most egy gitár, (régi klasszikus kb 32 éves
) jó állapotban van csak az a nagy gond, hogy egy helyen elengedte a ragasztás és persze egy húrcsere is szükségeltetik, mert elég rossz körülmények közt tárolták, talán azért:S Mutatok képet:
[link]
[link]
Szerintetek érdemes rendbe hozni? Meg arra lennék még kíváncsi, hogy meglehet e itthon ragasztani azt a részét ahol elengedte a ragasztás, vagy muszáj elvinni egy szakértőhöz? Jajj igen és milyen húrt ajánlanátok bele, mert eredetileg 3 fém és 3 műanyag húr volt benne.
Előre is köszönöm a segítségeteket
-
Itome
tag
Ugyan mi baja lenne?

És itt pedig egy HSS koptató terv.
-
-
Eastman
addikt
Keress egy tanárt (még gitár nélkül) aki az AC/DC, Lynyrd Skynyrd, Hammerfall, Alter Bridge vonalon mozog és kérd ki a tanácsát a hangszer kérdéskörben! ...amúgy jobb tanároknak van legalább 2 db gitárjuk, nála is tudsz pöngetni.
Szten Márs soraival csak egyetérteni tudok.
Ja, hangológép alap. Azt is kalkuláld be a keretbe!
-
Daweee
őstag
Az nagy baj, hogyha 1-2 napig húr nélkül áll a gitár? Mert most elkezdtem szétkapni, megpróbálom kifaragni a koptatómon a humbi helyét, aztán holnap veszek festéket, lefújom, plusz átveszem a cuccot Itome-tól, aztán rákenról
Csak hogy addig visszacsavarjam-e a húrokat a darabokban fekvő gitárra, vagy ennyi idő alatt nem keletkezik nagy kár benne? -
Szten Márs
nagyúr
Azért majd írd meg, hogy mit sikerült beszerezni, engem kifejezetten nagyon érdekelne

Ja egy tanács: a Staggeket kerüld, szörnyen magasan fekvő húrok, és bádogdobozhang. Igen jó árban vannak, és csili-vili lakkozásuk van (amin minden ujjlenyomat jól meglátszik), szóval sokaknak tetszenek első körben, de nagyon nem az igazi mégsem

-
Kanczy
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. Keresek egy tanárt, és meglátjuk mi lesz belőle

-
Szten Márs
nagyúr
"mindenki azt mondta, akit kérdeztem, hogy érdemesebb akusztikussal belevágni a témába"
Az itt jelenlévők döntő többsége ezzel nem fog egyetérteni. Inkább azt ajánljuk, hogy olyan hangszeren kezdj el tanulni, amilyen zenét játszani akarsz.
Az én álláspontom az ügyben: [link]
Igazából az akusztikus meg az elektromos gitár két baromi különböző hangszer, ezt tartsd szem előtt. 30 ezerből mondjuk elektromost igen nehéz venni. Akusztikust is, ami azt illeti, de inkább.
Na mindenesetre, ha akusztikust akarsz mindenképp venni: full laminált akusztikusok vannak ebben az árkategóriában, és ugye a gitár mellé még kell hangológép, vagy legalábbis nagyon ajánlott, esetleg táska, pengetők mindenképp, szóval még kell rá költeni. Én amúgy 30-ért ezt ajánlanám: [link], szerintem ezzel mindenki kb. egyet is fog érteni.
Esetleg megfontolandó lehet nylonhúros klasszikus gitár beszerzése a fémhúros helyett. Előnye, hogy nem fog szétmenni a kezed az elején (a fémhúros akusztikus igencsak kikészíti az ujjbegyeket, ahhoz képest mind az elektromos, mind a nylonos klasszikus kész felüdülés), és talán úgy jobban lesz kedved gyakorolni, de ha bírod a kiképzést, akkor mindegy
Hátránya, hogy nagyobb a húrok közötti távolság, így kissé más húrközöket szoksz meg, mint ami elektromoson lesz. Hangzásvilágban meg megint teljesen más a kettő, a fémhúros, meg a nylonos, az ízlés kérdése, mindenesetre nylonos klasszikuson gyönyörűen lehet rockballadákat előadni, annyi bizonyos.
Hangzásvilágbeli fémhúros-nylonos összehasonlításban talán segíthet ez: [link]Ömm, boltok:
[link] [link] [link] [link]Menj be a boltokba, pengettess bele az eladóval pár gitárba, nylonosba, fémhúrosba, próbálgasd a gitárok kényelmét, milyen a kezednek, milyen kényelmes a lábadra téve (baromira különbözőek ergonómiára a különböző testformák), járd végig a boltokat (úgyis vissza tudsz menni bármelyikbe, ha ott volt az ideális), és meglesz, mi kell neked

-
Kanczy
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Szívesebben kezdenék elektronikuson, viszont mindenki azt mondta, akit kérdeztem, hogy érdemesebb akusztikussal belevágni a témába. Pénz kb. 30e lenne rá, de nem ragaszkodom ahhoz, hogy az első gitárom ennyibe kerüljön
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tényleg úgy képzeljetek el, mint aki még sosem volt szolfézs órán, nem tud kottát olvasni, stb, ugyanis így van. Annyi szól amellett, hogy megpróbáljam, hogy nagy zenebuzi vagyok és ha minden igaz, abszolút hallásom van.
kösz,
kanczy -
Itome
tag
Az lemaradt, h a sapi meg a poti természetesen ingyér lenne, mert kb rohadtul nem kell. Úgyis akarok egy sima króm Telecasteres potit.
#4353 Kanczy: Szerintem írd meg, h mit gondolsz jó árnak, és utána tudunk ajánlgatni, de szerintem használt piac lesz a jó döntés.
-
Itome
tag
-
Kanczy
veterán
Jó 10 év noszogatás után rászántam magam, el akarok kezdeni gitározni

Tudtok ajánlani egy boltot, ahol jó áron lehet akusztikus hangszert venni. Soha életemben nem játszottam semmin, úgyhogy tényleg valami nagyon alap gitárt keresek...
kösz,
kanczy
-
X2N
őstag
-
Daweee
őstag
Na, megvan a legújabb agymenésem
Nem adom el a Stratót, hanem átalakítom Cobainesre
KÉP1
KÉP2
Nem is kell sok minden hozzá, a koptatóra két lehetőség van, vagy átfújom feketére a mostanit, vagy veszek E-bay-ről gyárilag feketét, az átfestés hátránya hogy még ki kell vágni a humbi helyét. Másodsorban találtam E-bay-en original matricát rá, szóval azt se kell össze sufnituningolni. Helyi boltból vagy Hangszerdiszkontból szedek potisapkákat meg pickupváltó sapkát és már csak egy humbi kell. Nincs véletlenül valakinek egy használaton kívüli, akármilyen stratóba való humbuckere olcsón?
Lehetőség szerint fekete, de jó a fehér is, átfestem valahogy, ez a legkevesebb 
Ha minden megvan, már csak egy fali tartó, és már tudom is hova akasztom
Nagyon durva lesz
Csak azt nem értem, miért nem jutott eszembe hamarabb ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja, és persze az egész folyamatot dokumentálom sok-sok képpel
Sose lesz erősítőm

-
Eastman
addikt
A legáltalánosabb az, hogy nagyon lement szinte minden használtnak az ára. Az újaknak persze fel, hiszen romlik a ft.
Ha újat veszel annak is hamar lemehet az ára. Nagyon tudnod, kell, hogy mit akarsz, mert nyilván akkor nem akarod egy év múlva eladni és tök mindegy, hogy merre mozdul az ár. "Próbálkozni", keresni a hangzásod, tapasztalatokat szerezni használttal, szerintem. Ezt pörgesd át.40k-ért 30W-os Marshall, pl...
-
Demonata
csendes tag
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-08/19/271386_sub3tgloq3xrv918_marshall.jpg
Bocs, ezt muszáj volt felraknom XD Nagy ész lehetett... -
Daweee
őstag
Mi az általános vélekedés a használt erősítőkről? Nézegettem gitárshopot, vannak egész jók. Pölö a Marshall VS8080-ról van valakinek véleménye/tapasztalata? Nem egy van fent elég jó árakon. Vagy esetleg valami egészen mást? (az árkategória kötött)
-
Itome
tag
válasz
Demonata
üzenetére
Vedd figyelembe, hogy a válság kihat rájuk is ilyen téren, gondolom inkább rendelésre beszereznek cuccokat, minthogy ott rohadjon rájuk. Plusz azt se lehet olcsó fenn tartani, ennek ellenére jó áraik vannak és értenek is hozzá, szal én szeretem

És nem csak TALÁN jobb, mint az Olasz, hanem JOBB, mint az Olasz

-
Demonata
csendes tag
Igazatok van, a Réfó ki is ment a fejemből, talán még jobb is mint az Olasz, bár elég furcsának találom, hogy ahhoz képest, hogy milyen nagy üzlet, szinte sosincs benne semmi. Elvétve akad egy két gitár, pedíg régebben tele volt velük a fal és nem lehetett férni az erősítőktől. Viszont pengetőkínálat az van
és én is az 1-2 mili között szoktam vásárolgatni, szintén kedvenc a planet wave, de most éppen egy 1,5 miliset használok. De régóta fáj a fogam egy 1 milis planet wavesre, ha valaki valahol lát, akkor légyszi ide írja meg (természtetesen miskolcon
) A topic átnevezés nem hülyeség
És visszatérva a Réfóhoz, ha valaki esetleg onna szeretne venni vmit, akkor a www.powerstate.hu oldalon nézelődjön mert az a nagyker, onnan rendelnek -
Itome
tag
Igen az e-bayen, postával együtt 3750Ft volt az 50db pengető, darabra így 75Ft. Ami nem rossz ár szerintem, bár akkor könnyebben kiszórtam rá a pénzt, mert még dolgoztam, mostmár kicsit neccesebb a dolog. Nem rossz amúgy, ez a vékonyka dolog és akárhiszed akár nem, elég sokáig bírja. Nem szeretem a vastagabbakat, bár utána nem sokkal hasonló áron rendeltem 30db .61mm planet wavest, azt sokkal jobban bejön, a .45 is néha jó, hangulat függő a dolog

De van még belőle bőven, szóval tudok adni, ha kipróbálnád.A Ré-fó meg a Sportcsarnoktól kicsit feljebb, az ITC székházzal szemben egy kapualjban található.
-
Daweee
őstag
válasz
Demonata
üzenetére
Ahogy Itome is mondta, nem épp a legolcsóbb, meg csak a Cortot meg a Johnsont nyomatják, de persze ennek is meg van az oka, mégsem szeretem ezt a csőlátást

Ja, amúgy ma vettem náluk egy hangoló/ metronóm kombót, Johnson (mi más
) kemény 4 ezer forintért, kicsit egyszerű, a metronóm ezen a kínai hangszínen csipog, de megszokható, a hangoló pedig a mikrofon mellett egyedi (nekem új) módon is működik, mégpedig van hozzá egy zsinór, a végén csiptető (a képen látszik is) és ezt rá kell csiptetni a gitárra, bárhová, mondjuk a fejére, és a test rezgéséből kalkulálja a hangszínt. Ötletes
jó kis gép az áráért. (és épp időszerű, mivel úgy tűnik a multit már viszik is
)Itome: Köszi, de csak jobb ha ugyanolyan húrok vannak, majd beugrok valamelyik nap earnie-ért, nem lehet drága. Meg most amúgy is sikerült nagyjából megfogatni, a helyén van, bár erősen hangolódik lefele folyamatosan. egy napot még kibír

Pengetőt hol vetted? E-bay? Mennyi volt kb és milyen nagy tétel?
És amúgy nem kopik el 2 nap alatt az a .45ös pengető?
Nálam 1-2mm-nél kezdődik a dolog 
A Ré-fót nem ismerem
Hol van pontosan?Amúgy lassan át lehetne nevezni a topicot "miskolci Gitáros-topic"-ra

-
Itome
tag
válasz
Demonata
üzenetére
Gondolom az árak miatt
Plazaba a bérleti díjat keményen meg kell fizetni és ezt rajtunk keresztül tudják megvalósítani. Én se szeretek náluk vásárolni amúgy. Pengetőt is amcsiból nagy tételbe beszereztem szóval jóság van. (Itt jegyezném meg, ha valakinek kell ultra light .45mm Planet Waves adok szívesen) Amúgy ami még jó hangszerbolt a Mindszent téren a Ré-fó. Én náluk szoktam vásárolni, és a szervizük is jó. A gitárom náluk rakattam össze.Daweee: Ha nem ódzkodsz a D'Addario-tól, akkor 10-es E húrt tudok neked adni.
-
Demonata
csendes tag
Hogyne lehetne, nem csak csomagban árulnak, de én akárhányszor külön kértem húrt nekem kapásból ernie ball húrt adtak, persze ha direkt úgy kéred és van is akkor adnak külön. A másik pedíg a Daddario amit nekem külön szoktak. És Miskolcon csak az olaszba menj, mert a többi boltnak olyan felszereltsége van hogy ihaj..., konkrétan semmijen húr nem volt na mind1
-
Daweee
őstag
Óó gyerekek ezt besz*ptam

ŰUgye tegnap húroztam újra, most kiderült hogy túl keveset hagytam rá a vékony E húrra, így most lepattan állandóan, alig lehet megfeszíteni, a végét meg persze már levágtam... Nem értem, pedig általában az a bajom hogy túl sokat hagyok rá
Lehet vajon venni 1 db Earnie húrt külön? Ezért nem kéne teljesen lecserélni egy 2 napos készletet 
Tanulópénz... -
Itome
tag
Egy ilyen gyönyörű hangú gitárt keresek!

-
Daweee
őstag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Hello
Kösz a tippeket, ez mind szép és jó, de ezek ahogy nézem mind csak fejek, és áruk is van rendesen, Magyarországon pedig csak a Blackstar szerezhető be ahogy nézegettem google-ben. A nagy helyzet viszont az, hogy max olyan 50-70K-ból kéne kihoznom valami használhatót, szóval egyelőre a fej+láda cuccok nem elérhető kategória, meg igazából feleslegesek is, egyelőre csak a szomszédságot boldogítom nagyrészt, ha meg lenne valami állandó zenekar, akkor sem hiszem, hogy egyhamar olyan helyen játszanánk ahol szükséges, vagy egyáltalán kihasználható az ekkora teljesítmény, de igazából arról sincs fogalmam, hogy mekkora helyre mekkora erősítő dukál, elég tájékozatlan vagyok ilyen téren egyelőre.
Szóval a lényeg, hogy valami olyan kombó kéne, ami olcsó, jól szól, és egy-egy esetleges koncerttől sem jön zavarba. A többi már luxus, és a gitártudásom is rangon alulinak érzem hozzájuk

-
M@trixfan
addikt
Helló Daweee! Voltam én is hasonló cipőben gitárral, hogy az volt az összevont ajándék saját pénzemmel együtt. Bizony akkor jól jött volna nekem is ha valaki javasolja a fix húrlábat tremolo helyett. Az akkori keretből sokkal jobb gitárom lehetett volna elsőre.
Hmm...nem szereted a multit, Satriani-t játszol és 80 000 Ft az MG50fx...
A Marshall hangzást ezekben még nem fogod megtalálni, csak a logót az elején. Amit mindenki keres azok JTM, Plexi, JCM800, Bluesbreaker hangzások jó nagy hangerőn. Ezektől nagyon-nagyon messze van az MG. Sőt, mára már oda jutottunk, hogy a legendás "Marshall Sound"-ot sokkal jobban megvalósítják más márkák. Neked most a Reinhardt 18, Fargen Mini Plex mkII, Reinhardt SHG valamelyike kellene. Mostani Marshall felhozatalból pedig egy JVM. Azért ezek mert autentikus hangzásuk van és bármilyen hangerőn használhatóak. Már bocs, hogy így megmondom 
Visszatérve a Föld bolygóra csak annyit mondok, hogy Blackstar HT-5, Egnater Tweaker, Jet City Picovalve, Jet City 20h. Egyiken sincs Marshall logó de sokkal Marshall-abb hangokat kapsz és valódi torzítást. Jet City-ben pedig Mike Soldano keze van. Ezek mind jók felvételre, 4x12-re kötve, stb... Egyszóval valódi erősítők. Megmondom őszintén én inkább ezkre gyűjtenék

-
Itome
tag
Akkor megerősítetted a hitem az ME-50-esemben

Viszont valami jó erőlködőt egyszer én is veszek, most egy noname 60W kombóm van. Gyakorolni, meg kisebb helyekre fellépni jó lesz, de egy Marshall nagy vágyam nekem is.
A Sing Sing meg már beugrott így leírás alapján. Az utca házszám csak megzavart volna amúgy is

-
Daweee
őstag
jó hangzásokat lehet kikeverni, effekt az van benne bőven, de ez még mindig az a kategória ami megöli a hangzást érzésem szerint, erőtlen lesz az egész cuccnak a hangja mind 10, mind több 100W-on. Különösen akkor jön ki mikor barátom Fender és ME-50 kombójával próbálom felvenni a versenyt
Az a Boss komolyabb cucc jóval, látszik is rajta hogy kemény igénybevételre lett tervezve, tiszta fém, meg a pedál is egy kisebb erődítmény
Én most úgy vagyok vele, hogy nem is kel multi, csak egy jó erősítő és minden meg van oldva, amúgy sem bírok órákat pepecselni egy hangzás kikeverésével.Sing Singre pedig ucta házszámot nem tudok mondani, az avasi templomtól pár utcával beljebb Diósgyőr felé a domb oldalában, a Grizzlyvel szembe körülbelül. Amúgy nem valami említésre méltó hely, kicsi lepukkant, viszont bármikor lehet ott koncertezni

-
Itome
tag
Az a kis Korg effekt milyen szolgálatot tett? Így összességében kérdezném, mert én is multieffektet használok, bár (úgy gondolom) kicsit komolyabb modellt. Egy Boss ME-50-et zúzok, és azzal meg vagyok elégedve, egész jó hangzást biztosít. Bár sokat változott a hangzás pozitív irányba a Seymour Duncan miatt.
(Igazából nem vásárlás miatt érdeklődöm, csak a véleményedre vagyok kíváncsi)És még valami. Ez a Sing Sing hol van? Nem rémlik a neve.

-
Daweee
őstag
Ja, kimaradt a listából az Oasis Wonderwall
azt is nagyon bírom 
Itome: Ja, a körülményekhez képest egész jól sikerült, de remélem lesz még jobb is

Eastman:

Na, ma újrahúroztam a drágát, végre Earnie Ball van rajta, azért érezhető a különbség a kitudja milyen régi gyári Vintage cucc után, csak kell még pár nap mire a hangja is beáll
Amúgy vettem hozzá egy ilyet, azt kell mondjam, kötelező darab minden gitáros számára, rengeteget segít a húrozásban, töredék idő alatt kész vagy, azt a 400 forintot abszolút megérte
(az enyém nem Dunlop, azért volt annyi) Szóval ha még nincs húrozó kurblitok, nyomás a legközelebbi hangszerboltba 
Másrészről kirakodóvásárt tartok, 15K/db áron adok egy balkezes Johnson Stratocastert, egy Korg AX5G effektet adapterrel, valamint egy Fender FM 10G erősítőt. Amint felrakják gitárshopra, linkelek is, vegyétek, vigyétek kéne már az a Marshall
-
cucka
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Az valamilyen Mayones lesz. [link]
-
Daweee
őstag
Na gyerekek ezt is túléltem

Be vagyok folyásolva, szóval ez alapján kéretik értékelni a komment többi részét
Szóval Volt úgy egy napom felkészülni, nem egy számnál fordult elő hogy azelőtt nem is hallottam még, de csak összehoztuk
A Sing Sing-be voltunk, (miskolciaknak talán ismerős lehet) én vittem a ritmusgitárt, (basszus helyett ugye) és bizony a koncert kellős közepén elszakadt a D húrom, szóval onnantól én meg voltam lőve. (zárójelbe, a másik gitárosnak nap közben próbán egyesével cseréltük ki az összes húrját mert szakadtak sorba
) Ezek után már csak mint néző voltam jelen az eseményen, de végül is csak egy dolgot sajnálok, hogy Satriani Midnight-ját nem tudtam elnyomni, pedig az elég jól megy és rohadt látványos/hallványos. (ha létezik ilyen szó
) A szakadás előtt lényegesen halkabb voltam a másik gitárnál, és csak akkordoztam (némelyikhez ott volt kikészítve a papír, annak ellenére mégis sikerült elrontani
) most pedig felsorolok pár számot ami eszembe jut hogy játszottuk 
Foo Fighters - Wheels (ez pl egy olyan amit nem nagyon ismertem azelőtt mégis elég jól ment)
Nirvana - Smells like teen spirit (egyetlen szám ami ment kb teljesen jól próba előtt is)
RHCP - Under the bridge (csak alá akkordoztam kíséret jelleggel)
Beatles - While My Guitar Gently Wheeps (ezt néztem papírból)
Blur - Song 2 (a címét se tudom pontosan, meg nem is ismertem, a riffet betanultam, csak a dal szerkezetét nem vágtam, ez volt a legneccesebb, de túléltük
)
Exotic - Bányaló (vagy valami hasonló, magyar szám, félig poénból ment, a dobos nagy kedvence, én nem kaptam akkordokat, szal csak néztem ahogy játszanak
)
FociVB '10 főcímdal, valami Vawing flag, poénból, 4 akkord, ment
Beatles - Come together (ez alatt szakadtam el)Kb ennyi ami eszembe jutott most hirtelen, többiek azt mondták jó voltam, én annyira nem láttam ezt egyértelműnek, néha kicsit szétestem, de első koncert és ennyi felkészülés után még bőven belefér

Itome: Bocs, azóta se jutott eszembe hogy rákérdezzek az énekesre, de a napokban megteszem, ígérem

-
Atis707
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Sztem vmi PRS lehet a 3 betűből ítélve a fejen, meg a fejforma...
-
Szten Márs
nagyúr
Sorry előre is, de nagyon érdekelne:
Nem tudja valaki véletlen, hogy milyen gitár lehet itt 3:55-től, az a vöröses: [link]

-
Itome
tag
Ha már ilyen családias a hangulat én is megosztom bánatom

Nekünk idén lett volna esélyünk hegyaljára (nem ilyen nagyszínpad, hanem mittudomén melyik sátorban), csak nem készültünk el, most meg nincs énekesünk, úgyhogy a basszeres srác kezd hangképzést, hogy év végére fel tudjunk lépni.
Daweee: én is kíváncsi vagyok mit alkottál.

-
Demonata
csendes tag
Bizony! MIndenképpen beszámolót!
Az ilyen félkomoly zártkörű bulik szokták elindítani a zenészeket a pályájukon
Sok sikert! -
Daweee
őstag
Ha minden igaz, holnap (izé, ma) fellépek
Tegnap szóltak hogy be kéne ugrani a basszer helyett +1 rendes gitárral, szóval a hangzásunk furcsa lesz, a számoknak kb a negyedét tudom, némelyiket még az életben nem hallottam, nem baj van egy fél nap betanulni mindent
Fő a pozitív hozzáállás
Úgy is csak egy zártkörű félkomoly koncert lesz, csak túlélem valahogy 
-
Itome
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Jogos, de jó látni, hogy legalább Fender modellt emleget

-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
#4301-re nem írtatok semmit...

-
Itome
tag
válasz
kaoszpapja
üzenetére
Végre egy Fender
Köszönöm! 
-
kaoszpapja
aktív tag
+1 Telecaster

-
Itome
tag
Úgy látom eddig a Les Paul vezet a fórumon. Nincs más Fender-párti rajtam kívül?

-
Eastman
addikt
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Értem.
Most én is gondolkodok valami Marshallban, igaz valamivel alsóbb kategóriákban. Ha eladom mindenemet (régi erősítő (Fender FM 10G), multieffekt (AX5G) , esetleg a strato) és hozzáadom a szülinapot, kijöhet valami MG 30 vagy 50 FX, az már bőven jó, vannak benne effektek is, nincs szükség a multira, amúgy se szeretem, szerintem megöli a hangzást.Amúgy barátom most fog venni Marshall fejet (talán MG100HFX, nem biztos) ládával, na az fog szólni

-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- PlayStation 5
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- Milyen NAS-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Fehér Config! 1060 6GB, R5 2600, 16GB DDR4
- GAMER PC: Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5, RTX 5070 Ti, 1TB SSD
- Asus Zenbook S 16 OLED UM5606WA, Ryzen AI 9 HX 370, 32GB DDR5, 2TB - Garancia 2027.08.01 magyar bill
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700XT / X470 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 650w!
- VivoBook S513EA 15.6" FHD OLED i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! LENOVO Legion 5 Pro 16ACH6H notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB
- Mobiltelefon szerviz Apple & Android készülékek gyors javítása!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak persze nehezebb

) jó állapotban van csak az a nagy gond, hogy egy helyen elengedte a ragasztás és persze egy húrcsere is szükségeltetik, mert elég rossz körülmények közt tárolták, talán azért:S Mutatok képet:

(mondja a jövő mérnöke

Lehet vajon venni 1 db Earnie húrt külön? Ezért nem kéne teljesen lecserélni egy 2 napos készletet