- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
-
parandroid
félisten
-
Devil Smile
őstag
válasz
Gorneck #28189 üzenetére
van egy 2 erzekelos (ilyen csak 2 erzekelos) kulso homerom ami a 2 bordara van teve SB meg NB az egyik 47fokot a masik most 55 fokot mutat mar nem tom melyik melyik meg azt sem tudom h mennyire mer pontosan de gondolom h "jol" mer
-
-
winfier
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #27889 üzenetére
köszi a gyors válaszokat, akkor ez kilőve.
TR aktívan megy, két ventivel ( Papst 4412 F/2GL @ 800-900;7V, Papst ipari állat -140CFM max@15V-
@4V ), és a teteje fölött 2 centivel még van egy CM@1200 is, mindhárom 12es. idleben elvileg a magok nem mennek 45 fölé (gyakorlatilag se hinném, bár nem voltam itthon az újraindulásoknál). alkatrészek 34 (ez konkrétan a CPU kupak és a raptor szokott lenni) és 45 fok között.
újraindításkor a windows felajánl egy köteg driverfrissítést, lehet azokat végig kéne tolni (elvileg mindegiykből fent van a legújabb)?
-
HSM
félisten
válasz
Gorneck #27770 üzenetére
Ez komoly? Pedig az Asus ránézésre nagyon komolyan vette a P5K PRO-ját.... (Igaz, a gigákon se gyenge a tápáramkör
) Tuningképesség terén is hasonló a két lap? (Mert ha igen, akkor egy jóbarátom gyorsan lebeszélem a P5K EPU vásárlásáról, és rábeszélem az 1500Ft-tal olcsóbb DS3R-re....
)
-
Yoosku
tag
válasz
Gorneck #27623 üzenetére
Szia!
Hát megoldódott minden probléma, úgyhogy köszönöm a segítséget!
A táp csere nem oldotta meg a kérdést, de azért nyugodtabb voltam már tegnap este mikor bekerült a gépbe a jó kis Enermax
A hibák a gyári CD-s driverek miatt voltak, méghozzá azért mert a gyári CD-n lévő szoftverek 2001-es verziók. (megnéztem az eszközkezelőben a részletek fülecske alatt, hogy milyen illesztőprogramok vannak fent és milyen verzió szám)
Ehhez képest a Giga oldalán 2007-2008-as driverek vannak. Leszedtem az összeset, rátoltam és láss csodát megszünt a WIN betöltési bugA BIOS beállítások és feszek is rendben vannak, tegnap már éjjel csináltam vele egy kis tesztet is, jól bírja nagyon a tuningot is
Yoosku
-
Yoosku
tag
válasz
Gorneck #27621 üzenetére
OK átállítom majd 0,1V-ra és megnézem.
Nem futott semmi stabilitás tesztelő, de mondjuk órákat használtam a gépet, amikor ment a WIN és nem volt soha olyankor baja. Órákat játszottam TDU és Crysis-t, alatt mp3, telepítés, másolás/tömörítés...
Ettől persze nem biztos, hogy teljesen stabil, de szerintem ha nagyobb nyűgje lett volna már kiállt volna.Yoosku
-
Yoosku
tag
válasz
Gorneck #27608 üzenetére
A táp kérdés ma megoldódik, mert meglesz az új tápom délután remélhetőleg
BIOS beállítási gondok? Mire gondolsz konkrétan, ami ilyen hibát okozhat, hogy a WIN nem töltődik be?
4*1db RAM van a gépben és már az elején adtam a RAM-oknak is, meg az mch-nak is +0,2V-ot! A RAM-ok 1066-on mennek, de próbáltam 800-on is, akkor sem jobb a helyzet. (Kingmax)Yoosku
-
winfier
senior tag
válasz
Gorneck #27245 üzenetére
Elindulni elindul, csak amikor elindul a prime kb fél perc mulva kidobja, hogy valami hibát talált. Kérdeztem már a 8200 topikot is ott azt mondták, hogy adjak feszt a lapnak. Csak azt nem tom, hogy még minek adjak feszt.
3.7ghz-et 1.225v-tal viszi. 4ghz-nek már nem elég a 1.35-1.4v sem. Nekem ez most valami nagy talány, hogy miért nem megy. probáltam már minden féle szorzóval, de egyikkel sem jutottam 500fsb fölé.Azért már 3.7-ig birja 1.225v-ot akkor nehogy má ekkora fesz emelés kelljen 4Ghz-hez.
-
winfier
senior tag
válasz
Gorneck #27240 üzenetére
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------7.5
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------454
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2.4
Performance Enhance-------------Extreme
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
V Core-----------------------------1,225V -
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #27230 üzenetére
ezt még hozzáteszem hogy teljes legyen a kép. Anyém adjak ki érte 80k-t? Egy jobb Q6600 csak odaverne neki...
QX6850@3500MHz -
bim
veterán
válasz
Gorneck #27205 üzenetére
nem hiszem hogy fog mivel a hétkőznapokon ugyanezen fogom használni.a hangjára leszek csak kiváncsi. terhelés alatt az enermaxom eléggé felhangosodik.ezen remélem segiteni fog a TX.
esetleg az is érdekel hgy dob e valamit majd a 8eres cpu-tápcsati.szerk: mindenképpen akartam uj tápot venni mert már van vagy 3 éves.ez a legidősebb alkotoelem a gépemben tehát cserére érett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Goddess of Victory:Nikke
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged