- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Karesz87
csendes tag
válasz
Gorneck #32505 üzenetére
Legutóbb 9 * 320szal próbálkoztam, memória szorzója 2.5 így maradt 800 pci express frequency-t fix 100ra állítottam. fesz-t normalon hagytam mindenhol, de már próbálkoztam emeléssel is és nem sikerült. Az oldaladon lévő leírás alapján próbálkoztam. Másik gépen már sikerült a tuning gond nélkül, szal ötletem sincs mi lehet a probléma...
-
Karesz87
csendes tag
-
Mankó
veterán
válasz
Gorneck #31828 üzenetére
Szinte semmi. 8*475 1.35V-al, ramok 950en 15-5-5-5, feszek normalon. Egy ideig stabilnak néz ki, elmennek a tesztek, asztán kék halál, és reset. Játékok fagynak. Most cserélek tápot is, hátha az a baja
7*500 1.3V többi ugyanaz.Op.rendszer Vista 32 bit.
Mod.: 8*333-on ramok 1066on 15-5-5-5, feszek mind normalon, semmi gondja. A fene se látott még ilyet, nem hiszem hogy ennyire antituningos lenne a procim. Bár már lebeszéltem a cserét is egy 8300asra.
-
Mankó
veterán
válasz
Gorneck #31826 üzenetére
Hát tudod már semmiben nem vagyok biztos. Ha minden alapon megy, akkor megy a gép, ha egy kicsit is húzni próbálom akkor instabillá válik. Ram nem lehet, mert 1066on megy alapon minden ok, ha meg tuning lenne, akkor 1000en vagy alatta instabil. Full tanácstalan vagyok. proci cserén is gondolkodtam már, bár szerintem itt a tuning és a 4 modul X aktás esete áll fenn.
Crucial Ballistic-et néztem, az is jó? -
zsoltbo
csendes tag
válasz
Gorneck #31679 üzenetére
OK.Köszi! Megpróbálom így.Azt viszont meg tudnád mondani,hogy a drivereket honnan távolítsam el (sata-raid vezérlőt),mert se az eszköztárban se a programok telepítése mappában nem látok ilyet.Illetve honnan érdemes begyűjteni a legújabb drivereket,tudsz-e olyan linket ahonnan le tudom tölteni?
Ha ez mind megvan, a biosban kell-e valamit állítani? -
bim
veterán
válasz
Gorneck #31541 üzenetére
feltolod a listádra?
8x470 blend 1h 40minfsb/mch +0,15
cpu:1,45V
dram: 0,25V-1128mhzlehet megtartom ezt a lapot .
-
old gray
addikt
válasz
Gorneck #31546 üzenetére
Kisebb tuning esetén is jelentkezik a probléma.
Cpu@ 7*400=2800MHz gyári alapfesz. mellett (1,275V VID) ill. 400*2,5=1000MHz-ra 5-5-5-15 2T 2,1V mellett a ramokat. Memtest / prime most fog felkerülni a gépre, friss XP telepítés van, megyek is tesztelni....majd jelentkezem az eredményekkel.
-
old gray
addikt
válasz
Gorneck #31544 üzenetére
Lap / cpu / ram is használtan került hozzám, szóval az előző tulaj is lehet már sz@rrá húzta. U.akkor én is nyúztam, hogy mi a max. ami kihozható belőle:
cpu: 1,5V-ot kapott BIOSból max. (drop után ~1,42V) így ment 3605MHz-n tesztek erejéig, 24/7ben 7*500-on használtam 1,425V-al.
ram: A datasheet szerint 2,1-2,4V az adható fesz. a ramjaimnak, tesztek erejéig kapott 2,4V-ot BIOSból, ami ténylegesen 2,35V volt a drop miatt. 24/7ben BIOS-ból kapott 2,3V-ot ami ténylegesen 2,25V-nak felel meg, így ment 1200MHz-n 5-5-5-15 2T vagy 1000MHz 4-4-4-15 2T időzítésekkel. A többi időzítést nem babráltam, auto-n vannak.
lap: MCH-nak van adva állandó jelleggel +0,1V.Energia-menedzsment kikapcsolva, PCIE freki fix 100-ra belőve.
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #31536 üzenetére
hát nem tudom de az egy ultragáz darab volt.
ezen a beállitáson nyomtam most egy fél óra crysist gond nélkül..a poén az egészben az hogy ezt a nagykerben kukázták nekem a hátlapomhoz(!) és ez volt az utolsó darab ezt is a gyár küldte vissza mert javitáson esett át.
megkaptam hogy döntsem el hétfőig kell e mert ha nem akkor cserélnék talán ep45-re.
még gondolkodom...szerk: mch/fsb +0,2V
-
-
vincze90
tag
válasz
Gorneck #31520 üzenetére
orajelben akarom a 3.7 ghz-t csak monyuk ha 7Xesen szorzom az 528 as FSB-t jelent viszont csak 3 helyen láttam az oldaladon hogy igy szoroznák ki a procit! 1,4 Vnál többet nem akarok neki addni de ezt droppal tehát biosba olyan 1.45V ennyivel el lehet érni? bocs ha hülyéket kérdezek de sajnos csak a tudatlanságom miat van
-
vincze90
tag
válasz
Gorneck #31501 üzenetére
értem!
amugy az lehet h a 6850 es procihoz 440*8 fsbnél már kell plusz feszültség? mert prime egy pár perc után kiirja h 1 error?! sajnos csak elméletben took vmit de az se sok gyakorlatom még nincs igazán! a ramot levetem 1:2re auto idözitéssel tehát csak a procit probálom beállitani 3,7ghz-t probálom elérni az lehetséges?
mod: a proci nem igazán melegszik nagyon alapon 28 fokos!
még esetleg anyit h ha a 7Xesen szorzom akor lehet h jobb eredményt tudok elérni?
-
nokiauser
aktív tag
válasz
Gorneck #31407 üzenetére
Szerintem is user error, csak egyrészt nem akarok olyan feszt is emelni, amit nem kellene, másrészt elég időigényes úgy beállítani egy feszt, hogy emelek rajta 0.1 V-ot, és másnap megtudom, hogy jót tett-e vagy sem, mert ha az újraindulás után ismét beállítom ugyanazokat az értékeket, akkor másodszor már beindul és müxik rendesen. És ez még csak egy érték a franctudjamennyiből. Úgyhogy maradok a P35-nél.
-
nokiauser
aktív tag
válasz
Gorneck #31403 üzenetére
Valóban az vagyok. 2 db X48-as és egy P45-ös Gigában nem tudtam/tudom beállítani úgy, hogy a következő hidegindításnál ne induljon újra alapbeállításon. Adtam neki plusz feszkót mindenhol, ahol csak olvastam fórumokon, és úgy sem. A vicc az, hogy ez a cucc komplett úgy, ahogy van(proc, táp, memo, hűtés, vinyó, szóval minden), már vagy 4 Giga P35-ben és egy Asus P45-ben is gond nélkül ment, csak a procc és a memóriafeszek beállításával.
-
Motar
tag
válasz
Gorneck #31365 üzenetére
Ha ezeket az időzítéseket csak meg tudnám közelíteni azt mondom ok, de sajna nem és a bele is ki van hajtva szegény ramomnak [link]!
Szóval azt mondod h elég ha veszek valami táposabb 800-ast? Igazából erre is azt hittem h az lessz
!
Szal akkor mit ajánlotok? szeretnék egy 400as FSB-t, meg legalább egy 5-5-5-12es időzítést!
-
Motar
tag
válasz
Gorneck #31355 üzenetére
Az FSB-t kicsinek találom, 370en tudom stabilan futtatni! A 400at is bírja de már nagyon melegszik és hosszú távra nem merem hagyni! Láttam a circuilokat, elég rendesen lehet húzni és ha már ezt lecserélem akkor már 1066osat veszek!
Csak a cpu-z a lényeg és ezt egy circuittal érték el! [link]
-
Devil Smile
őstag
válasz
Gorneck #31308 üzenetére
Alaplap: Gb p35c-ds3r rev 2.0
Cpu: E8200 8*540 1,344v (CPu-z szerint everest akkor meg nem volt fent)
Ram: 4*1Gb CSXO 800mhz (+0,2v) most is ennyin van es 2,02v ot ir HWmonitor es everest is de az eredmeny eleresenel csak 2 modul volt bent
Idozitesek 5-5-5-18-Auto
FSBRAM 1:1
Mch:+0,1v
Hutes: CM Hyper TX2
Bios F11
tobbi minden alap
asszem ennyi -
RoyalFlush
őstag
válasz
Gorneck #31295 üzenetére
A CPU hűtő nem illeszkedett megfelelően, és nem is lehetett megfelelően feltenni
(), ezért lecserélték. Az indítást követően azért állt le, indult újra a gép, mert a CPU hőmérséklete túl magasra szökött. Mindenesetre ezzel a hűtűvel (2k volt) 45 fok körül van a processzor hőmérséklete, és hibátlanul megy a konfig.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és segítséget!
-
RoyalFlush
őstag
válasz
Gorneck #31277 üzenetére
Villámkár miatt kellett cserélni az alaplapot + tápot + videokártyát a gépben. Szervízben állapították meg, hogy ezek az alkatrészek hibásodtak meg. Külön-külön minden alkatrészt leteszteltek. Ami tehát sérülés nélkül megúszta az a processzor, winchester, memória. Lehet kompatibilitási problémák vannak, nincs ddr2-es ramom, nem tudtam kipróbálni ..
-
RoyalFlush
őstag
-
-
RoyalFlush
őstag
válasz
Gorneck #31273 üzenetére
Ismerősömé a konfig
A ramon és winchesteren kívül szerintem mindent leírtam .. a ram típusát fejből nem tudom, majd megkérdezem.
Ki lett próbálva két tápegységgel, két videokártyával, a winchester (sata) másik gépben. Nekem továbbra is ez az AMD-s konfigom van
(#31272) tlac: leáll, újraindul, leáll. A számtech üzletben fehér (noname) pasztát adtak a srácnak hozzá, én CPU-ra mindíg szürkét használok. Lehet láma kérdés, de emiatt lehet olyan probléma, hogy a hőmérsékelt állandóan ilyen magas?
-
Devil Smile
őstag
válasz
Gorneck #31253 üzenetére
Hali
Gorneck23 a p35 os oldaladon hogy lehet listaba kerulni tuningnal? el meg a dolog es ha igen akkor prime stabil nak kell lennie v eleg a screenshot
-
parandroid
félisten
válasz
Gorneck #31253 üzenetére
Tegnap este futottam bele a jelenségbe, már nem volt erőm sokat játszani vele, csak amit leírtam, ma meg meló. Ha hazaértem még megpróbálom a BIOS-resetet, a PCI-hálókártyát, meg valami régi vinyóra feldobok egy WIN-t, hogy lássam, friss telepítésnél is csinálja-e. Ha semmi eredmény, akkor megbeszélem a bolttal, hogy ne szarozzanak vele, legyenek szívesek cserélni, ha beviszem. Talán ha elmondom, hogy miket próbáltam, belemennek.
p
-
RiZool
tag
válasz
Gorneck #31248 üzenetére
okés este kirpóbálom ezt "+0,2V a ramnak és +0,1 az MCH-nak.." gondolom a biosban kell állitgatni ezt az MCHt is. Köszi. /ez csak tipp vagy már volt ilyen problémád?/
Biosbol melyiket érdemes feltenni ? és hogy ? van ehhez valami tutorial ?
még sosem csináltam.
Amúgy igen mnident simán feltelepít és utána jelentkezik a hiba és teljesen rendszetelenül van hogy csak 3-4 óránként 1x.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #31084 üzenetére
"P45 kell oda nincs mese..."
Könnyű ezt mondani, de melyiket ...? P5Q, Maximus II vagy valamelyik gigát?
Mert jelen pillanatban nem látni köztük valami "kirobbanó formátumú" lapot.
Természetesen szinte mindegyiknél van egy-két kiugró eredményt elérő, de ez közel se annyira meghatározó és jellemző egy-egy típúsra mint esetleg a P35-ös lapok esetében volt/van..Persze azt tudom, hogy még nagyon az elején van a P45-ös "korszak", és szükséges még néhány új biosra ahhoz hogy bármelyiket is kiforrott lapnak lehessen nevezni,
Bármennyire is szeretnék váltani de a fentiek miatt egyenlőre nem tudok dönteni, hogy mit vegyek, kisérletezni meg nem akarok ...
-
HSM
félisten
válasz
Gorneck #30734 üzenetére
Ez így nem igaz... Nekem nagyon bevált.... Szarul van dokumentálva, de ha egyszer rájössz, nagyon jó!
Én egy Q6600-at tuningolok így, és azt terhelés alatt 3Ghz-ig húzza. (+24%)
A dolog nagy előnye, hogy nem emel feszt, +vidáman működik az EIST és a C1E, tehát az üresjárati fogyasztás marad 8-9W, nemúgy, mint normál tuningnál, hogy legalább 20W-ra felugrik....
A dolog buktatója, hogy úgy kell belőni a ram-osztást és feszt, hogy a CIA2 FSB-t emel, és a 24%-al magasabb FSB legyen a RAM üzemi beállítása. (Ezt nem mindig egyszerű elérni, pl ha AUTO-n hagyjuk őket általában nem lesz jó, én kézzel fixen beállítottam a megfelelő értékekre)
Szóval szerintemjó ötlet ez az FSB állításos tuningopció, még ha nem is a legjobb a kivitelezés....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Synology NAS
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audacity - hangszerkesztés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest