- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #19106 üzenetére
könnyen elő fordulhat hogy annyit teljesit a mostani procid.a régebbi procid ugyanezen a memsebességen szerntem jó ha8500-at nyomott.én a saját eredményeimhez mértem volna magamat ha elmentettem volna......
tlac:arra szerettem volna rávilágitani hogy ha nem megy egy memonak a turbo memkezelés onnantol az a memo nálam kuka.megjegyzem eddig az összes memomnak simán ment a turbo és az extrem is.a trd.t amiota kinyirtam az OCZ-ket azota auton hagyom igy a lap saját maga dönti el mit bir a memoriám.tegnapi napig ezt az értéket auton trd.6-ban állapitotta meg. a CL.4-es nyuzásnál már trd.8-ra tette igy stabil is volt de semmit nem nyertem vele sebességben.utána visszatettem tele5-re és már sajnos nem a trd.6-ot lőte be magának hanem a trd.7-et.és ráá sem tudom erőltetni a 6-ot mert nem indul el.
viszont meg eredményekben az réémlik hogy ugyanezeket az értékeket hozta régebben is.sajnos leellenőrizni nem tudom mert nem mentettem el rola screent. -
bim
veterán
válasz
Gorneck #19100 üzenetére
turbo alatt nem használok memot.akkor inkább felapritom lemezvágo olloval.
kezdem azt hinni hogy nem is volt meg a trd.6. sajnos szellősen mentem az eredményeimet.esetleg ha a forumban találok egy ilyen eredményt akkor tudnék viszonyitani.sz.j:szerintem a fesz dolgot jol gondolod de mintha én ezt már 1x leirtam volna neked hogy tedd bátran +0,4V--ra és ellenőrizd everestben a feszt....
-
ent
őstag
válasz
Gorneck #19070 üzenetére
Jaja, 1-3. Mikor még a sűrű kékhalál közepette láttam xp-t everest szerint volt 2,2V (2 pár esetén). Feltettem F2 biost, és érdekes dolog történt: F12 re ugye jön boot start és fagyi... Most kézzel beállítottam CD és futtatom memtest86. Disable lett usb mouse. Viszont most a biosban rendesen látom hogy 2,0 V os ram defaultban, adtam hozzá +0,2V ot... Kíváncsi agyok.... Jövök
-
fzr600r
csendes tag
válasz
Gorneck #19042 üzenetére
Nagyon sokat segítettél ezzel a 0-ra állítással!!
Nyílván ez lehetett a gond most igy 713 4-4-4-12-vel megy a gép
855-4-4-4-12-vel kékhalál volt majd próbálkozok még.
Bios-t még egy gépemen se mertem frissíteni az az egy dolog amihez nem szívesen nyúlnék.
Köszi a segítséget majd ha lesz időm próbálkozok még! -
fzr600r
csendes tag
válasz
Gorneck #19034 üzenetére
Robust Graphics Booster---------auto
CPU Clock Ratio---------------------10
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency---------------285
PCIe Frequency----------------------100
CIA 2--------------------------------------disabled
System Memory Multiplier--------2,5 <----visszavettem így csak 713-on menne
Performance Enhance------------- Standard
High speed Dram DLL setting----option1
Dram Timing Selectable------------manual
Cas Latency Time--------------------4
Dram Ras to Cas---------------------4
Ras Precharge-------------------------4
Precharge Delay----------------------12
Act to Act Delay----------------------auto
Rank Write to Read Delay--------auto
Write to Precharge Delay---------auto
Refresh to Act Delay----------------24 <-----ezt nem tom auto-ra tenni csak 0-255közé
Read to Precharge-------------------auto
trd------------------------------------------auto
trd Phase Adjustment--------------auto
System Voltage Control-----------manual
DDR2 Overvoltage Control--------+0,6V <----0,3-0,6-ig próbáltam
PCIe Overvoltage Control----------normal
FSB Overvoltage Control-----------normal
GMCH Overvoltage Control--------normal
Loadine Calibration-------------------auto <----ez a sor nincs nálam
V Core------------------------------------1,331 -
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #19006 üzenetére
"Ha csak a proci és a ram feszét emelted és a GMCH-t nem, akkor a rev2.1-es lap jobbnak tünik mint a rev 2.0.
Mindenesetre kiváncsi leszek, hogy másoknál is hasonlóan jól fognak-e menni a rev2.1-es lapok."Miért ..., kellett volna? A hsz-ban benne van.
(Amugy lehet, hogy más (jobb?) a tápellátás kialakítása a rev2.1-nél.) -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #18966 üzenetére
kiégtem
abban reménykedtem, ha rendesen működik a reset, akkor az s3 is menni fog
de nem, az előbbi biztos jó beállítással is végtelen ciklusban ki-bekapcsolt a gép, s3 ébredésből_ak_:
"Error 28: Selected item cannot fit into memory"
erre a hibára van patch, erről beszéltem
a teljes ramot teszteli alap beállítással (esetleg egy nagyon kicsi kimarad)
-
killipoly
aktív tag
válasz
Gorneck #18904 üzenetére
Hallgatóztam..valahonnan a "felső" rész felől jön...most pl egyáltalán nem sípol pedig ugynazt a terhelést kapja folyamatosan,kb 2perce mintha félbevágták volna,abbahagyta...
Megpróbálok kölcsön tápot szervírozni bele...
Amúgy találkoztál már hasonló esettel?ilyen esetben él a garancia rá?
-
killipoly
aktív tag
válasz
Gorneck #18895 üzenetére
nem csak akkor alapjáraton is,+amikor az egér scroll-ját görgetem akkor annak hatására erősebben sípol olyan ütemben ahogy a görgő mozog,+van hogy leáll a cpu hűtő,mert nem igényel a cpu azon a hőmérsékleten aktív hűtést és elkezd akkor is egy másféle hangon sípolni.Amúgy egy egyhe sípolás kikapcsolt(de áram alatti!) állapotban is hallható.Nem lehet ezt valahogy kitesztelni vagy bármi ilyemi?
-
Astaroth
csendes tag
válasz
Gorneck #18768 üzenetére
Persze a rev-ek közötti különbségeket az első oldalon szépen el tudjuk olvasni, alapvetően ez a különbség. Én a kiforrottságot úgy értem, hogy teszem azt a rev 1.0-nál elkövetett hibákat, tervezésbeli ésszerűtlenségeket, olyan dolgokat amiket csak a tervezőmérnökök tudnak (és nem kötik a nagyközönség orrára, hogy mit nem csináltak jól) stb. a rev 1.1-nél már kiküszöbölik és így tovább. Ilyen értelemben a legújabb rev a legkiforrottabb.
-
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #18794 üzenetére
Tényleg nem tűnik egy tegnap összedobott oldalnak, csak meg voltam lepődve, h nincs még kint a giga oldalán, erre elkezdtem keresgélni, és találtam olyan januári (!) postot, ahol az ember ecsetelte, h h megy neki F7e-s (p35 dq6) biossal a woldalje
wtf? lehet már van akkor F7f is?
-
i are robot
senior tag
válasz
Gorneck #18708 üzenetére
Most veszem csak észre, hogy a Thermalright Ultra 120 és az Ultra 120 eXtreme nem ugyanaz. A PH tesztben a sima 120-as volt gondolom, nem is szerepelt valami fényesen. Az eXtreme is szimpatikus, meg szolidabb is az IFX-14-esnél, úgyhogy akkor azt hiszem inkább az lenne. Köszi linkeket.
Ha az alaplapot (DQ6) rendelésre hozzák, lehet előre tudni, hogy melyik változat lesz? Vagy külön mondjam a boltban, hogy nekem csak az újabb kell?
-
i are robot
senior tag
válasz
Gorneck #18705 üzenetére
Most építenék gépet. A DQ6-ból mostanában már csak a Rev. 1.1-est kapni, vagy belefuthatok még egy 1.0-ba is? Úgy nézem az újabb azért kicsit értelmesebb [link].
Miért nem javasolnád az IFX-14-est? A léghűtők között talán verhetetlen, csak b×szott nagy, ez az egyetlen ami miatt vacilálok. Ennek is van alsó hűtője, lehet hogy az is ütközne az alaplapival?
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Gorneck #18646 üzenetére
Thx.
Szimpi a lap(P35-DS3). Elméletileg jobb tuningra mint az én ab9-em. Hát kiv leszek mert nekem csak 450ig ment az abit. Lehet nekem is giga lap lesz a köv.
Nálunk is van ez az elindul-leáll-elindul minden ujrainditásnál meg bekapcsolásnál. Most minden alapon van kivétel azt hogy a memok 2.1v-on mennek. Szal még nemtom mi lehet, tuning majd csak ezután jön, hát meglátjuk.
Ezenkivül abszolut semmi probléma nem volt vele. Talán elsö ien lap(om) ami pöccre ment elsö bekapcsra. -
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #18648 üzenetére
Ha a lapon AC97 aljzat van akkor igen, de szvsz HD Audio van.
Ezt kérdezték:
"Vettem egy Gigabyte Poseidon házat,és az lenne a kérdésem,h a front audio kábelen
kétféle cstalakozo van AC97, és HD Audio!!Ez a kettö és ezek egy zsinoron lognak!Szoval h melyiket kell rádugni az alaplapra ,és mi a különbség a kettö között!??" -
_ak_
addikt
válasz
Gorneck #18525 üzenetére
Yepp, frissel is és régivel is próbáltuk, de azóta olvastam, h sound driver is okozhatja ezt, de csak d.u. tudok megint beszélni a gyerekkel.. A dolog érdekessége, h mind én ,mind a másik dq6 tulaj haver találkozott ezzel a hibával, de ez instabil OC és alt+tab hatására jött elő, ezért is faggattam ki, h mennyit kapnak a ramok, és nincs semmi OC, no mind1 akkor, googlézok még egy kicsit. thx
-
debut12
aktív tag
válasz
Gorneck #18500 üzenetére
Emlékeim szerint nem csináltam semmit, de úgy is csak akkor változik a bios beállítás amikor elmented, nem??? Még a mentés közelében sem voltam, csak gondolt 1et, és kifagyott...
Nem hinném, hogy táp gond, mert ma everestel kicsit megtéptem, 1.5 órát nyüstöltem, és bírta. Crysisoztam is vagy 1órát max felbontáson(lexartam hogy szaggat), a terhelés miatt csináltam. A venti úgy visított, mint egy turbina, tehát 100%on ment a rendszer. -
debut12
aktív tag
válasz
Gorneck #18489 üzenetére
2 kérdésem lenne még.
Ez: Performance Enhance
és
Ez: GMCH Overvoltage Control
mire jó?
Érdemes piszkálni????
Amúgy ma amikor rávettem magam, hogy megint nekiessek a tuningnak, néztem 1-2szer nagyokat. A feszt akartam 1.4Vra állítani, kifagyott a BIOS, reset, utána nem indult a gép. Monitor bekapcsolt, de se kép, se hang...
Némi várakozás, és restart után kiírta a videokártyám típusát(POST helyett), és a végén a kurzor csak villogott, majd megint reset, és amikor azt hittem végre elindul a POST után kifagyott. Sík ideg lettem, de végül is elindult, és (lekopogom) elég szépen megy.
Ez mitől lehetett....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged