- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
-
katt777
félisten
Tényleg, akkor furcsa. Ráadásul a kingmaxoknak 1.8 V az alapfeszültségük, azoknak tudni kéne az 1066-ot, de még afölött is.
Nálam Vista ugyanolyan stabil 3,7 GHz-en, mint XP alatt, 6000+-szal is így volt, 4200+-szal viszont az istennek se lehetett 2400MHz fölé húzni stabilan, míg XP-vel 2700MHz-en is stabil volt. Szóval Vista mintha szeretné a keményebb hardvert (vagy csak a nagyobb cache-t). -
nike_
addikt
Semelyiknél nem adtam plusz feszt, csak most, hogy teljesen stabil legyen, 1.35620V asszem.
A 7x450-nél sem adtam plusz feszt, először ennél sem, csak miután újraindult 3 napon belül 2-szer, adtam neki kicsit. Azután állítottam be a jelenlegit (+0.1V (G)MCH ; 1.35620V VCore ; +0.3V DDR2 Overvolt.) Azóta (kb. 1 hete) nem indult újra. Most fagyogatott pár perce, de szerintem csak a játék telepítése miatt volt.
-
nike_
addikt
Nekem akkor volt ilyen, amikor alapfeszen gyári cooler-rel 3200MHz-re toltam (7x450). Semmi nem szaggatott, minden ment, de az Orthos 2 perc után mindig hibázott. Ezért hát visszavettem 3010MHz-re (7x430). Így már teljesen stabil. Adtam a DDR2 Overvolt. Controlnak +0.3V-ot (2.1V), a (G)MCH-nak +0.1V-ot és így már teljesen jó. Valami jobb hűtő beszerzését tervezem most, mivel alapfeszes tuninghoz kéne, és hát gyári kicsit kevés.
-
nike_
addikt
Én a gyári CD-ről raktam fel, amit adott az XFX. Eleinte sípolt a venti, de ez is szoftveres volt. XP alatt RivaTuner-rel fixáltam 50%-ra, csak az visszállt alapra egy idő után, Vistánál már semmit nem raktam fel, csak amit felajánlott mindenhez. Azóta nem sípol, semmi de tényleg semmi hangja.
1.4V még elviselhető, attól nem lesz baja. 1.5V-al már vigyázni kell.
-
Gorneck
legenda
Ha visszaveszed az FSB-t és úgy nem dob ki akkor két esélyes a dolog...ezt Te is tudod...cpu ram...
Miért nem adsz több feszt a procinak? Akkor kiderülne mi van...
Esetleg próbálkozz két rammal...Soha többet nem teszek fel xart a gépemre és ezért nem is használok XP-t...Vista Home Basic SP1. Bitang gyors os.
-
katt777
félisten
Nem is tudom. Én a 8400-assal is elégedett vagyok 3,7GHz-en, alap feszültség- és késleltetés-beállításokkal. Videokártyát viszont nem rossz ötlet valami komolyabbra cserélni, főleg 3,5GHz mellett/felett.
Az az 1,35V-os meleg volt, de nekem nem Ninjám van.
Viszont amit ezen a feszen tudja (3,9GHz), azt tudja 1,26-on is.
-
Attix82
addikt
Nem a proci a ludas. De ha rendszert akarsz teste;lni a Large menupontot alkalmazd, tuti ki fog dobni valami hibat es nem a proci lesz az......
Small: only CPU vagyis keresd meg a min feszt ahol emg nem hibazik 10 percig es tobj ra 2 lepcsovel a Biosba...azzal mar kizartad a CPUT.
Aztan joheta LArge test: es ott mar vagy : MCHnak kell plusz fesz ami elkepzelheto mivel 4 giga ramod van, vagy a memoknak kell meg plusz feszultseg.
-
-
lazydog
addikt
Az AHCI nem a sebességről, hanem a kényelemről szól.
Ezzel lehet elérni a hot-swap, vagyis a menetközbeni vinyó csere, illetve leválasztás lehetőségét. Segítségével úgy lehet kezelni a vinyókat, mint egy pendrive-ot. Ezt leginkább a lila csatlakozókra érdemes alkalmazni, miután rádugtad a hátlapi eSATA bracket-et. -
_ak_
addikt
Vistával ugyan így szívtam, hiába állíttottam át a dolgokat, nem sikerült a telepítést sem befejezni, csak úgy ment fel ha a giga csatiba dugtam és ide ként pörgette. Viszont, így h fent van a vista, visszadugtam az intlebe, reatr után új drivert magátol telepítette, majd megint restart átraktam ahcira, megintdirvert telepített és azóta így megy..
-
bim
veterán
dos alol frissitetted a biost?
tegyél fel egy régebbi biost.menni kell a tuningnak.addig haverodat haza se engedd..nem hinném hogy a memo a gond.persze lehet tévedek.ha a procit nem engedi huzni akkor ott a lap körül van valami.szóval tegyél vissza egy régebbi biost dos alol.
gorni:lehet azért nem hajtja mert nem mondtam neki hogy "szúrd neki"
szóval hajrá murci!!!
-
bim
veterán
ha elkezd a teljesitmény visszahajolni akkor strapot váltott a lap. érdemes lehet akkor picit lassitani de turbora kapcsolni a memori performanszot.
ha nem venné be a turbot akkor lesd meg memsetben mennyi a perf. level és manuálisan állitsd be a biosban és ugy a turbó neki.(trd-ként szerepel a perf. level a biosban) -
Gorneck
legenda
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------7
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------450
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2,4 (ha nem menne így vedd kisebbre)
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------18
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
V Core-----------------------------1,4 -
barnam_
nagyúr
Nekem csak 2x1GB van egy DS3P-ben, de hátha érdekel:
2V-on megy 1066-ot, 2.05V-al 1110-en, és a vége 1170 Mhz körül van 2.25V-al, 5-5-5-18-as időzítésekkel. Hétvégén sikerült bebootolnom 1200 Mhz-en, 2.35V-al, Auto időzítésekkel; de nem volt stabil; illetve már a win indulásakor hibaüzenetet kaptam, ezért csak csináltam egy screenshot-t, és visszaraktam 1110 Mhz-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Synology NAS
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest