Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Tessék...
1100MHz 4-4-4-8 Blend stabil...mi kell még ide. a- data szukk....már több mint fél órája fut a Blend...minnyá lesz kép...666 kolléga...

-
Laraxior
titán
Huhh,nem írsz ilyet hát tuti hogy olyat visszaírok,itt kínlódok 1100 CL4el,mindenki lehal az eredménytől,nap mint nap így használom a tag meg aszongya az a lényeg mennit megy max a ram 2.4V-on.Hát hülye ez? Ki a rossebb használja mindennapos használat mellett 2.4V-on.a-data igy meg úgy...épp kifogtá egy jót.....szuk...de ideg vagyok... mutatok olyan eredményt még te is magad alá vizelsz hogyishijják... öcsém....
-
tkesy
őstag
Gyorsegítség kérnék...
Adott Vista x64 + 2*250GB HDD RAID-ban (más megcsináltam, lila csatin), viszont amikor beadnám a Vistának a drivert a RAID-hoz, közli, hogy ez számára nem megfelelő...
Elöször a gyári cd-ről csináltam neki kisfloppy-t, majd leszedtem a Giga oldalán lévő drivert, de semmi változás nme történt....
egyszerűen nme veszi be a Vista gyomra a drivert...
rev 1.0-ás P35C DS3R, F4-es bios-al...5let

-
AMDaZERG
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Igen végig ott van a hálóban a switch.
Amúgy az egyik haveromnak is volt(van) egy ASUS nem tom milyen P4-es lapja és neki sem tudtuk beidomítani az alaplapon lévő egyik csatit, de neki kettő volt. Az egyik valami ?300mbps? hálócsati volt, vagy mi. Én eleinte azért nem idegesítettem magam a dolgom, mert azt gondoltam ez is az, de olvasgatom, hogy nektek megy így ezért kezdtem aggódni miatta. Majd kipróbálom Switch nélkül is, de szerintem felesleges volna. Főként azért, mert a NET mindenképp szétosztva kell működjön. Esetleg abban az esetben egy routert kellene beiktatnom ha switch nélkül megy a NET.Más:
Szerintetek normális az, hogy az E4500 procit (2.2Ghz) csak 2.5GHz-ig tudom húzni?
Kevés feszt adok neki? 1.3xxV
Egyszer már kérdeztem ezt tőletek, de az 1# hozzászóláshoz kalauzoltatok. Nos mást kell beállítani az E4500-as procihoz, mint egy nagyobb, vagy kisebb processzorhoz. Szétküldeni a szerkezetet meg nincs kedvem.
Szóval továbbra is kérdés számomra a tuning beállítása. -
AMDaZERG
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Köszi mindenkinek aki próbált segíteni!
Bent hagytam a lapon a PCI Realtek hálókártyát és most használom úgy...
Azt meg majd meglátom, hogy vissza viszem-e a lapot ez miatt. Mármit a hálókártya probléma miatt.
Így is meg tudom oldani, hogy legyen háló és azért meg feleslegesnek tartom azt a herce-hurcát, hogy szétszedjem újból aztán ott hagyjam akár több hónapra...
Nem ér szerintem annyit az egész. -
XaraX
addikt
válasz
Termi16
üzenetére
Összejön,nem egy bonyolult dolog.
Közben szembe jutott,ha minden igaz,Ctrl+I,aztán jön a menü.
Ha raid 0-ba rakod a 2x250-est,akkor az elméleti kapacitása 500 gb lesz,gyakorlatilag kb 465 giga.
Aztán telepítés közben,ha tetszik,ezen is létre tudsz hozni particiokat.
Ugyanazon chipsett esetén ,ha lapot cserélsz,a raid megmarad,felismeri az új lap is.
Sőt,nekem anno am2-es,nvidia chipsettes lappal létrehozott raid-em működött intel lappal is tovább.
Jelenlegit is abit ip 35-el hoztam létre,ds4 váltás után gond nélkül ment tovább. -
MiB
tag
Tönkre teheti alaplapot ha úgy kapcsolom be hogy rákötöm a 2 táp csatlakozót(12 V és 2x12V) nincs benne semmi se(CPU se) és úgy kapcsolom be? Gondolok erre azért, mert pl nincs terhelés alaplapon(quad procinál 130 W) és talán emiatt tönkre mehet??!?!
-
Termi16
őstag
Köszi szépen!
Mivel ez lesz az első raidem (ha összejön
), ezért a beállításokról tudnál írni vmit? Vagy egyértelmű lesz?
Nézelődtem a raidos topikban, és pl most azt sem tudom, hogy mekkorára kéne tenni a tömb méretet. (mondjuk nekem a legnagyobb lenne az ideális szerintem, mert filmeket/játékokat töltök/másolgatok ide-oda) -
Osynho
addikt
Hy.
Van egy P35-DS3-as lapom (rev 1.0) és egy fölös Zalman ZM-NBF47 bordám. Érdemes lecserélni a gyári NB hűtőt erre? Jobb a zalmi? Vagy hagyjam a gyárit és tegyem a SB-re? Oda rámegy? -
AMDaZERG
csendes tag
-
Termi16
őstag
Ömm, valaki le tudná nekem írni, hogy hogyan tudnám összehozni raid0-ba a két samu vinyómat? (mindkettő sata2/250gb/8mb cache)
Azt tudom (gondolom
), hogy mivel nincs egyéb vinyóm, ezért újra kell tenni a rendszert , meg gondolom kéne vmi driver is.Vagy próbálkozzak a raidos topikban?

-
fjani
tag
Help !!! A kb 2 hetes alaplapomon(Gigabyte P35C-DS3R) úgy néz ki meghalt a hálózati kártya (Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC) .Tegnap délelőtt még működött a net délután már nem.A modemen 4 zöld led világít a narancs nem. A szolgáltató szerint a modemig rendben.Kábelt cseréltem így sem működik, így valószínű a hálókártya halt meg.Usb-re átkötve megy a net (pl most is).Ugyanakkor az eszközkezelő azt írja hogy a kártya hibátlanul működik, használatban.Raktam fel friss xp-t is helyzet változatlan.kérdésem:hogy tudom megállapítani hogy valóban elszállt a háló kártya vagy csak valami bekavar,il.ha tényleg rossz gariban sos-ben ilyet tudnának adni Intel P35DPM, iP35 Express erről tudtok-e valamit vagy inkább várjam ki a cserét a Gigára.
-
AMDaZERG
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Na eddig nem írtam.
Szóval előtte is volt ott egy gép, de mivel újat kapott a fiam azt megszűntettem.
A hálózati kábel maradt ott így az nem változott.
Azt is leírom, hogy nem vagyok informatikai analfabéta, de eddig ahány géppel volt dolgom azokban PCI LAN kártyákat installáltam. Eddig sosem volt bajom hálózattal pedig már elég sok gépbe aktiváltam hálózatot, NETet.
Az IP cím a belső hálózat miatt van megadva. TCP/IP file megosztáshoz.
A NET-hez természetesen a szolgáltatótól kapom az IP-t, de az nincs összefüggéseben a belső hálóval.
Szóval a hálózat addig működött míg nem lett gépcsere.
A baj továbbra is az, hogy az alaplapon lévő LAN csatlakozóba hiába dugok kábelt azt írja ki, hogy nincs hálózati kábel csatlakoztatva, de azt észleli, hogy van az alaplapon hálókártya.
A gyári telepítőlemzről lett installálva.
A hardwer összetevőknél a kártya megfelelően működik infót adja.
A hálózati kábellel sincs baj, mert mint írtam az 100% hogy működik -
AMDaZERG
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Igen a tálcán ki van X-elve, hogy nincs hálózati kábel csatlakoztatva.
Az internet egy switch-be van bekötve és onnan két irányba a két gépre van kötve.
Nem is internet aggaszt, hanem az, hogy még a belső hálózatot sem látja a gép.
Rendesen be van állítva IP meg minden ahogy kell, de valahogy az alaplapi LAN csatlakoztatás lehetetlen.
Külön kártyát meg nem akarok venni ha már mint opció az alaplapon van. -
Ketyegi
csendes tag
Végre van net-em újra! Szóval közben az történt hogy átállítottam auto-ról voltage-ra a CPU SMART Fun-t, és a CPU feszt is visszavettem Normal-ra. Láss csodát minden f@szán működik. CPU fan 745-1510 rpm között dolgozik, a terhelésnek megfelelően.
CPU alapon 1.14V kap, 100%-an terhelve pedig 1.31V-ot stabilan. Azt hiszem hagyom az F9-es BIOS-t. A lap így már kompatibilis a 45nm-es procikkal és vezérli a DDR3-as RAM-okat is. Legalább is az everest szerint. Mindenkinek köszi a segítséget !!
BÚÉK Mindenkinek!!!

-
Gorneck
legenda
válasz
d@minator
üzenetére
Pedig ennél a felépítésnél jobbat nem nagyon fogsz találni szellőzés/hűtés szempontjából...esetleg CM házat. Bár Én pl nem vok elájulva tőle...
Egyébként ilyen felépítéshez általában csatlakozik a codegány minőség...az meg sztem kinek köll... -
d@minator
addikt
válasz
scream24
üzenetére
Jobbra lent van a házam így jobban jönne az oldalsó USB, mint egy alsó.
D.Csaba: Szép házad van de nekem olyan kellene aminek jó a hűtése, felül foggantyús, felső USB-s és felső bekapcs gombos. Hát ilyen nincs. Műanyag szét akarok esni típusú viszont nem kell. Jó, hogy ezt megemlítetted majd erre is figyelek.
Gorneck23: Pont tornyot nem akarok. A hordozhatóság is szempont. Az Aerocool ráadásul alsó USB-s.
A mostani házam sem az igazi. A Giga alaplapban ha azt akarom, hogy P-35 chipet is hűtse a TX2 akkor pont olyan szerencsétlenül áll a hűtő, hogy a táp felől szívná a levegőt és ugye a táp is szív tehát a hatásuk ellentétes. Szóval valahogy nem jó, hogy a táp a proci felett van. -
AMDaZERG
csendes tag
P35C DS3R lap alaplapi LAN csatlakozóba próbáltam bedugni a helyi hálóhoz az UTP kábelt ami egy SWITCH-be landolna. Nos mikor bedugom a kábelt azt írja ki, hogy nincs hálózati kábel csatlakoztatva. Hol keressem a hibát? Magamban? Azonban a kábel nem rossz, mert ha azt a végét egy XBOXba dugom megy rendesen a kommunikáció
-
bim
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
mondjuk a vinyóelrendezés az tényleg nagyon sarkos a
házakban.nemcsak hűteni nehéz őket halkan de még a rezonanciát is szépen átadják és felerősitik a házban.
amit én csináltam a vinyóknak dobozt abban se rezonancia se hő nem keletkezik és még a hangot is hátrafelé tolja a levegő igy tökéletesen halk lett ez a része a gépemnek.a többi meg amugy is halk volt.
az igaz hogy nem szép..de nekem megfelel.
-
Gorneck
legenda
válasz
d@minator
üzenetére
Inkább vegyél egy Chieftec tornyot (2*120; 5*9 ventihellyel), vagy esetle Aerocool Baydream házat...
Már házból is megfordult pár nálam...a Chieftec hdd hűtési megoldásánál kevés jobb van...arról nem is beszélve, hogy 4-5db 30-40 fokos hdd hője 1:1ben kijön a házból...míg a többinél bent marad...
Ipari ventivel már találkoztam nem is egyszer ebben a méretben...ha korrekt a felszerelése a motorja és a venti kiképzése alig hallani belőle vmit...de ezekben a házakban sztem vmi botrány egy minőség lehet venti szinten...már csak az árukból indulok ki... -
-
-
Ketyegi
csendes tag
Auto-n van! Mégsem szabályozza. Előtte gyárilag az F4-es BIOS volt fennt. Kellett nekem ezt az F9-est felraknom a qrva életbe. /pardon/. Van egy kis tuning a gépen:
FSB 8x375
RAM 5 6 6 21, 2.1V, 900Mhz-en
CPU 3Ghz 1.36V
A tuning után raktam fel az F9-et , számít ez valamit?
F4-vel rendesen szabályozta a ventit. Próbaltam már az I-Cool progit is, ez levitte a ford. számot alapon 800rpm-re, de rohadtul belassította a gépet és terhelés alatt nem emelt az rpm-en semmit.

-
D.Csaba
tag
-
fdisk
őstag
válasz
Ketyegi
üzenetére
Nézd meg a biosba,h milyen szab.van beállítva a ventinek.
Ált.auto-n szokot lenni.Ha nemazon van állítsd át,akkor nem fog állandóan max. forulaton pörögni.
Valamennyit biztos rövidül.Ez magától értetődik.
Arról nem is beszélve,h zajos.Engem zavarna.
Nekem is olyan van,és terheletlenül 700-800at forog.Terhelve meg 1200-1300at.(orthos alatt) -
Ketyegi
csendes tag
Valaki válaszoljon a kérdésemre, légyszi ! Problémát jelenthet ha a C.M.HyperTX2-m full gázon pörög állandóan ? A hangja nem zavaró, csak vajon meddig bírja ezt a venti.? Amennyibben emiatt nem rövidül a venti élettartama akkor nekem így is jó lenne.
Fod.száma: 1950 rpm. Előre is köszi !!
-
D.Csaba
tag
válasz
d@minator
üzenetére
Hi, csak szubjektív vélemény: nekem is nagyon tetszett a AEROCOOL EXTREME ENGINE , de amikor megláttam és "megtapogattam", annyira műanyag volt, hogy számomra már durván az igénytelenség érzését keltette (elnézést kérek azoktól, akiknek ilyen van és szeretik).
Nekem egy APEVIA X-Cruiserem van, aminek szintén műanyag az előlapja, de nincs az az érzésem, hogy mindjárt szétesik, emellett nagyon jó a szellőzése, sok helyre pakolható bele venti (nekem 3 db 8 cm-es venti dolgozik a gépben - ráadásul nem is a legjobb minőségűek - és leszedett oldallappal ugyanannyi a hőmérséklet, mint ha fent van, ráadásul nagyon szép az oldalplexi is +az analóg műszerek az előlapon.
Tudom, hogy vannak sokkal-sokkal jobb házak, de nekem ezt tetszett és bevált...
-
fdisk
őstag
válasz
Ketyegi
üzenetére
A biost kicsomizod egy floppyra v egy penre.(a pen-t hdd-0 nak fogja látni)
Újraindítod a gépet.
Vagy a bootscreennél nyomsz rögtön f8-at vagy bootscreennél egy delete-et amivel belépsz a biosba majd ott nyomsz egy f8-at.
Ki kell választani a meghajtót,ahol a bios van.
Majd update bios from cmos(v vmi hasonlót kell keresni)
enterezel addig míg a végén kiírja,h sikeres frissítetted a biost
Majd esc. és után megint enter.(restart lesz)
Bootsceernél belépsz(delete) a biosba,majd ott load optimized defaultot kiválasztod,végül f10-et nyomsz és kész. -
janos666
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Engem 3 dolog érdekelne ha meg akarnék ítélni egy RAM-ot (fontossági sorrendben:
- Max hány Hz-ig megy el 5-5-5-15-ben (vagy 18-ban, ha a bios azt szereti, az már részlekérdés)
- Olyan 910-290Mhz körüli értéken 2.0-ás RAM szorzón (egy olyan kellemes 450-460-as FSB körüli érték ameddig úgy általában elmennek a C2-es procik magas szorzóval) meddig lehet leszorítani az időzítéseket.
- Tökmindegy milyen időztéseken vagy Hz-eken, lényeg hogy mennyi a max kisajtolható teljesítmény (everest memóriaolvasás + esetleg egy winrar)
Mindhárom esetben a garanciás feltételekben megengedett legmagasabb (de 2,4V-tól nem nagyobb) feszen tesztelném a RAM végét (ha lehet inkább multiméterrel kimérve, de legalább everestel utánnanézve mennyit ír ki terhelés közben)A performance levellel pedig vigyáznék, hogy giga lopoknál figyeltem én is hogy F8-as BIOS-al a CAS latency függvénye a rtd. Tehát ha le akarsz menni perflevel 7-re akkor a CAS-t is le kell tenni 5-ről 4-re, ezt az én RAM-om nem is bírta a procimnak megfelelő FSB-ről felszorozva. 2.3-as szorzón erre nincs szükség, megy a 7-es trd cas 5-ön, viszont f5f BIOS-al itt még ment a trd 6-is (igaz, teljesítményben ugyanott van a két helyzet)
Szóval inkább f8-al tesztelnék, mert a piszkálható változók számértékében ott hamarabb fog meghalni a RAM, de talán ezzel éred el a legjobb benchmark eredményeket.De 1100-re én még nem lennék büszke ilyen RAM-okkal, én fél éve vettem egy 800+-os A-data kit-et (23k-ért boltban) amivel megcsinálok 9920 mp/s everstes olvasást 1094Hz-en, 5-5-4-14-ben, peflevel 6-on, bios-ból 2,3V-ot beállítva. Ha visszaveszem a CPU szorzót akkor kifutja ez a RAM is az 1110Mhz-et ugyanezekkel az értékekkel (csak FSB-t emelve) és megdönti a 10000 mb/s everest olvasás.
F8-as BIOS-al viszont még sehol se sikerült stabilizálni a cuccot, tegnap azt hittem stabil a 910Mhz, 4-4-4-12, perflevel 7, de ~15 perc után elhasalt az ORTHOS kétszer is (ekkor everest kevesebbet mért, mint a fent említett ~9900, de a winrar majdnem ugyanannyi) ha viszont leveszem 5-4-4-12-re ott csak perflvel 8-on hajlandó bootolni, ami már nagyon nem éri meg. Még +0,1 volt (mch-ra és memre) se segített. -
_voodoo_
tag
Hi
AHCI-t érdemes bekapcsolni az inteles vezérlőre(DQ6)? NCQ végett tapasztalható vmi gyorsulás, vagy maradjon disabled-en?
Thx
-
Ketyegi
csendes tag
Sziasztok ! Lenne egy kérdésem:
A C.M. HyperTX proci hűtőm max. gázon pörög / 1950 rpm / mióta felraktam az új BIOS-t a lapomra / F9-es versió /. 0% CPU terhelés alatt is . Mit tegyek ? Árt ez így hosszú távon a procihűtőnek? Ha tud valaki segíteni azt megköszönöm !!

-
Gabesz_23
tag
hali. lenne egykédésem.
ebbe a CM házba [link] el fér e a p35c-ds3r a TT big typhoon hűtővel meg a corsair vx450 táppal? sok jót hallotam a typoonról csak egy kicsit aggaszt a mérete. Valakinek nincs valami tapasztalata? -
Laraxior
titán
Egyenlőre ez a két eredmény van:
1100on tuti nem stabil 4-5-5-18 ban,viszont 4-5-5-15ben igen! Performance level:7!
1080 volt a vége a 4-4-4-8nak 2.2.V-on.
Feljebb csak este tudok menni,vár a munka.
Fél óra Blend-et mindig megvárom,a screenshotnál is futott még utána....
Tracer?Hmmm...Nem tudom,asszem igen. SuberuWrc-nek 2.1V-on ment 1200-t 5-5-5-15 (18) értéken.
Jah és elmondom most a "másik" slotban vannak a memók
Este megnézem mi a vége a ramoknak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Csapi007
veterán
Hangkártya drivert érdemes frissíteni az újabbakra?
-
bim
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
széép eredmény!

azért mostmár összedobhatnál egy listát milyen órajelen/időzitéssel/feszen megy stabilan a memod.
itt össze vissza irogatsz mindenféle eredményt és már elvesztettem a fonalat.
persze csak minimum fél óra blendstabil érték érdekel!
a tracer jobban megy átlagban mint a sima?
lehet hamarosan valamit én is veszek.
-
westlake
félisten
válasz
Gorneck
üzenetére
szerintem egyszerubb hasznalni a setfsb-t.. egyebkent a clockgen design-ja nekem is jobban bejon.. masreszrol a setfsb sokkal up_to_date-ebb
mod: csokkenteni kell es 40mhz-nel tobbet... jogos, mert elmeletileg a socketben ki lehet merni
mod2: ha hati nevet kis h-val irod, akkor az enyemet miert irod nagy w-vel? vagy ez a tisztelet jelet? (mert akkor nem szoltam)
-
westlake
félisten
ez valoszinuleg a regifajta clockgen ic-nek tudhato be, nem pedig annak, hogy hibas a setfsb.. en ugy halllottam, hogy kb. 40mhz fsb csokkentesnel hal meg a rendszer.. akiknek lehetosege van ra, az probalgassa ki, hogy mi az igazsag.. ha a clockgen progival is lehet allitani az fsb-t, akkor az osszehasonlitas adott, csak el kell vegezni

#10402: nincs olyan, hogy pontos ramfesz
meg lehet keresni a valos feszhez legkozelebbi erteket mutatot meresi pontot, de a valos feszt kimerni lehetetlen 
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy ruhás topik
- MIUI / HyperOS topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), ezért a beállításokról tudnál írni vmit? Vagy egyértelmű lesz?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)