Hirdetés
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
széthajtanám,ha elindulna...
De sajna nem jutok el semeddig,10-én veszek egy másik modult,ha ez behalna helyben legyen a másik.Majd akkor meghajtom,ha sikerül.Alacsony perf.levelen csak meghal..előbb utóbb.Vagy küldjem meg több fesszel?
2.4-en még nem pirul meg de az elég a széthajtáshoz 
Vagy valami tipp?
Neked úgyis sikerült
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
MCH:memory Controller hub..
-
Laraxior
titán
Az a baj,hogy a gyártó 2.2.V-ra írja 1066MHz-et 5-5-5-15ös időzítéssel.Viszont nekem ez megy is hibátlanul.Letesztelik,aztán visszadobják? Vagy azért megnézik más beálításon is?
A mailt Ősemberrel küldessem el (Tőle már biztosan érkezett pár) vagy én intézzem?
(sosem csináltam ilyet,remélem nem is lesz rutinom...) -
Felidax
csendes tag
Sziasztok!
Van egy nagyon láma kérdésem.
P35-DS3L lapom van és az lenne a kérdésem, hogy hol lehetne megnézni vagy beállítani a biosban, ha meg lehet egyáltalán, hogy hányszorosan meg a PCI Express slotom? Mert cpu-z, everest, nvidia driver szerint is csak 1xesen megy a 16 helyett... 
-
Gorneck
legenda
-
bim
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
probáld meg hogy a memonak adsz pici feszt.
+0,2-őt.lara:ha ősember irta akkor gondolom bekérik..nekem is mind a 2x ő irta meg az OCZ-nek .(köszönet érte)
-
Laraxior
titán
válasz
pempellini
üzenetére
Még jó hogy van E és Q is :-)
P00By: Miért?
-
Laraxior
titán
Nekem csak németül sikerült volna,de ezeknek english kell,én ahhoz meg ennyire nem érteni,ezért Ősember írta

"hi
i have a problem with my modules. they seem to be faulty, becouse they couse system instability, so i would like to ask for a replacement part. here are the required infos to set up an RMA form."
memória adatok,személyes adatok stb... -
Fuck3r
aktív tag
DS3-hoz melyik a legjobb tuning BIOS?
Válaszokat előre is köszi -
bim
veterán
válasz
pempellini
üzenetére
konfigodat karcold be az adataidhoz..
valszeg a memonak kellene fesz de amig nem tudjuk milyenek addig............ -
pempellini
senior tag
hali
boldog tulajdonosa lettem egy gigabyte GA P35C-S3-as alaplapnak.
Egy gondom viszont van vele elég sűrün van hogy 8-10.-re indul csak el,állandoan ujraindul,de ha elindul már menet közben nincs vele gond.
Most rossz az alaplap vagy valami nem stimmel.
Válaszotokt előre is köszönöm.
üdv. -
bim
veterán
-
-
bim
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
nyilván van...
sőőőt.. nagyon sokáig lesz is.
csak a játékokrol beszéltünk semmi másrol.nem azt mondtam hogy látványosan megnő minden hiszen pár %-rol van szó.én csak azt irtam hogy az számomra nem jelent semmit hogy haverod egy adott konfigban nem vesz észre semmilyen változást holott minden teszteben jobban teljesitenek a quadok.
nyilván ő is azért cserélte le a C2D-ét Q-ra mert azt hitte a világot fogja megváltani...és bizony nincs még itt az ideje a 4 magnak mert sajnos az ilyenek mint én simán pofára estünk azon hogy az igért crysis 4 mag kihasználásáának hire hamva sincs.pedig én direkt ezért váltottam quadra.meg amugyis valamit ujitani kellett.....
-
Laraxior
titán
Cmos clear után is megmaradt a turbo beállítás,lehet azt nem bírta volna?
Tegnap visszaállítottam.CPU alapon,mem:2.2V 1066MHz trd,perf level is:8
400% memtest futott,és egy óra blend.(hajnalig kínlódtam...) Mindkettő hiba nélkül futott.
Most akkor elvileg jó lehet a ram?
(Most készültem GTXre cserélni a karit,ha besz@rt akkor felejtős
) -
Gorneck
legenda
Cpu használat...
Be van szépen...6750-ről váltott Q-ra és 4gb ramra... 1-2 játéknál vett észre egy olyat, hogy elég nagyot ugrott a botok intelligenciája. Fps semmit nem változott azonos órajelen. A megszokott tömörítői semmi előnyt sem koholtak a +4cacheből...
De nem értem miért kell azt bizonygatni, hogy még mindig nincs rendes 4 mag support...ergo van élet a 4 magon kívül is... -
MEKK
aktív tag
Hali.
Gigabyte GA-P35C-DS3R
van valakinek ilyen lapja? hogy viselkedi? DDRIII-at futtat valaki benne? -
bim
veterán
válasz
mazda626
üzenetére
tlac nemcsak látott de izlelt is...azért az az aláirása ami!
lara:ugy néz ki ennyit birt a kruszial 1100CL.4-ben. na nem mintha ezen rágtam volna folyamatosan az arcomat hogy nem birják az 1100/CL.4/alacsony trd./magas feszt ezek a modulok sem! sőőőőt! egyik GMH sem birja!!!! az én OCZ-m még az 5-5-4-10/1125/alacsony trd./2,3V-ot sem birta ki! ha meg teli5. akkor meg tök mindegy milyen memo van a gépedben...
az csak egy álom kategoria hogy ezt meg azt szeretném ha menne. sajnos ideig óráig küzd is az életéért a memo de egyszercsak pápá. vagy szerinted jól esett neki az 1320mhz 2,5V???
nálam 2 memopár is tönkre ment ezen..és ugye nekem a 2. pár OCZ-m több mint 1 hónapot oda volt gariban... -
janos666
nagyúr
válasz
Termi16
üzenetére
Szerintem rosszul érintkezett a két fém (a táp tüskéje és a lap hengere), ami lehet gyártási hiba a lap részéről, vagy akár balszerencse a tesztelőkéről hogy szarul csusszant össze mikor rádugták.
Szerintem ha a lap lett volna zárlatos, vagy a Quad nagyságrendileg ~100W körli fogyasztása lett volna sok akkor nem a tápcsati körül olvadt volna a cucc, hanem egy mosfet füstöl le, vagy bármi más CPU foglalat körül rész amin sok áram folyik át, azok sokkal vékonyabb fémből vannak és vékonyabb műanyagrétegen oszlik szét a hőmennyiség. -
mazda626
addikt
Sziasztok!
Láttátok?
Nem vonok le következtetést, mert nem értem teljes egészében, amit írnak. Netes szótár nem érdekel. Szóval a lap csak úgy megadta magát, majd vitte a tápot is? Ki tudták hámozni, hogy mi vitt mit? -
bipoge
csendes tag
Már rájöttem: )
-
bipoge
csendes tag
A 2db ramot a sárga vagy a piros foglalatokba kő tenni?
(p35 ds3) -
lazydog
addikt
Letölthető a DS4-hez az F10-es BIOS.
Ki próbálkozik vele elsőnek?
-
janos666
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Te ezt komolyan gondoltad? 5-5-5-15-ben potom 2,3V-al 1506MHz-en járatsz egy DDR2-es modult és csodálkozol hogy kifagy az orthos?

Vedd vissza a memóriaszorzót vagy 2 lépéssel ha nem csak 1-el!
Ha nem csak bug a memset ablakában hogy ennyit megy a RAM-od akkor le a kalappal hogy egyáltalán bebootoltál!
-
Laraxior
titán
válasz
janos666
üzenetére
Az a baj hiába állítom standardba amikor betölt a win akkor a memsetes beállításokra löki át.
Kellene egy pikcsőr valami normális beállítás hogyan néz ki,bár kétlem hogy elnyomkodtam volna valamit.
Garancia....várhatok rá vagy egy hónapot...
van egyilyen hogy : tRRD (act. to act. delayed) ez 4en van. nem ez a gond?
[link]itt a memset,valaki hozzáértő böngéssze már át. tHx
-
-
janos666
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Az mért baj ha bírja? Próbáld memsetben átállítani 8-re és nézd meg változik-e az everest olvasása, lehet csak a memset olvassa ki rosszul. Ha lassul memsettel 7-ről 8-ra rakva akkor BIOS hiba (próbáld a performance enchancet extrémről vagy turbóról standardra tenni, hátha az állítja kissebbre, de ez önmagában is lassítja majd a dolgokat), de miért akarsz lassabb memóiakezelés, nemhiszem hogy az a RAM ne bírná ezt el.
-
smokk.
tag
Sziasztok!
Na belefogtam egy kis túlhajtásba.Van egy olyan problémám,h plusz fesszel is mindig ujraindul a gép...Mi lehet a probléma?
a proci egy E6600
9x389Mhz en próbáltam 1.48V valós fesszel....a lapon +0.1V mindennek.Memória visszaosztva....
Elindul a vindóz...az othos is megy egy darabig,de szó nélkül újraindul a gép...Adjak még plusz feszt neki?Vagy mi lehet a probléma?
Üdv. -
bim
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
nem tudom milyen 10%-rol beszélsz.
igzábol semmi mást nem szerettem volna prezentálni csak annyit hogy nem az 1-2 hanem az 1-3 magot használja amihez külön van normális 4M L2-őd . ha a cimborádnál nem jelentett semmit akkor ott valami nagyon nem volt belőve vagy a PH.-teszt nem volt korrekt amiben adtak a +2M L2-nek 6-8%-os előnyt... -
Gorneck
legenda
válasz
janos666
üzenetére
Ezt mondom egy ideje...alig van 1-2 gém ami kimondott 4 magos támogatást élvez...
Kódolók és konvertáló progik már akadnak...Ha nem vagy mazoista gépgyilkoló és egyszerre több programot futtató emberke, akkor felesleges a négy mag.
Én vmi jófajta penrynre pályázok...persze ekkor már lesz esély vmi négy magosnak is...bim: Ezzel csak azt bizonyítod, hogy dolgoznak a magok...10 kemény %-on, de semmi mást...
-
bim
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
lehet hogy én vagyok egyedi eset de én szinte csak olyan játékokat játszottam az utobi időben ami használt minimum 2 magot.
és amit linkeltél tesztet azok közül egyet sem játszottam 4 maggal csak 2vel quake4 és fear.többit nem is ismerem.stalker,moha airborn,crysis,CoJ,bioshock.. ezeknek hire hamva sincs benne...
-
janos666
nagyúr
Ha kivettem az elemet egy időre ás csavarhúzóval birizgéltem a CMOS-clear érintkezőket, de mégis megmaradtak az elmentett profilok (a beállítható értékek alapra áltak, de F12-vel kilistázta a mentéseket) az normális? Hogy lehet tök hard-resetet csinálni a lapnak, mintha most jött volna a gyárból, csak több időre kellett volna kinthagyni az elemet?
-
tlac
nagyúr
válasz
BobChemistry
üzenetére
megoldást is elárulod?

-
Szatesz
őstag
válasz
BobChemistry
üzenetére
Nah orulok neki .. az mar szep...
-
BobChemistry
őstag
sikerült...
köszi skacokjelenleg 8*333 alapfeszen
ram 833-on 4-4-4-12 2,0 V -
Finwe
őstag
válasz
BobChemistry
üzenetére
Ja-ja, elemtől jobbra föl, igen közel. Ott kell lennie

Finwe
-
Gorneck
legenda
válasz
BobChemistry
üzenetére
Kevés fesz a ramnak, rossz időzítés...
Elem mellett keresd sztem...
-
Szatesz
őstag
válasz
BobChemistry
üzenetére
Ez szokványos probléma P35 DS3 lapoknal...Cmos clerat kell csinalni jumperrel utana jo lessz....
Tudod hogykell ?Mert az hogy ujraindul 3 szor nem ugyan az mint a cmos....
ottvan az az elem mellett nincs rajta jumper neked kell rárakni nem ugy mint az asus lapoknal itt nem arrebb kell rakni hanem rakell rakni 1 percre ugy hogy kihuzod a tápot... és utana jo lessz hidd el... -
Gorneck
legenda
válasz
BobChemistry
üzenetére
Persze, mert rossz a beállításod...
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy ruhás topik
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CL16 - XMP - 60 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nemtom jo dontes e megint gigat venni valaki biztasson meg egy kicsit
)

2.4-en még nem pirul meg de az elég a széthajtáshoz
Azt tudom hol kell beállítani, de minek a rövidítése az MCH?