- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz
dangerzone #9607 üzenetére
Ha van rá módod és lehetőséged, mindenképp csináld meg a Master képzést. Aztán meg gyere ki.
-
userxy
őstag
válasz
Öhm nem tudom neked mi számít jó fizunak itthon és mennyire vagy válogatós melókban.
Ismereteim alapján a bscvel ma MO-n olyan nettó 170 és 250 k + egyéb körüli kezdő fizuval tudsz elhelyezkedni.
Szerencse és alku kérdése. Elhelyezkedésben nem sok előnyét látom az MSC-nek annak sztem csak felfele lépkedésben van előnye a rang létrán de ahhoz én már inkább egy gazdasági msc-t javasolnék a gépész bschez. -
Atlantis
veterán
válasz
Ha sikerül multihoz bejutnod, akkor megfizetik, máshol nagyon nem. Ha van lehetőséged külföldre menni, ne gondolkozz rajta, később még visszajöhetsz. Ha most lennék fiatal, mennék én is és vissza se jönnék soha többé.
Egyébként a gépész szakma úgy fog járni, mint a jogászoké, el fog értéktelenedni. Most minden bokorban gépészt képeznek, úgy ahogy 15-20 éve jogi kar volt minden csoffadt főiskolán, ennek eredménye pedig az lesz, hogy kitörölheted majd vele a valagadat.
Mellesleg a tervezés nem jó irány, most a MEO és a technológia, mechatronika a keresett. Tervezés kevés helyen van.
ricska14: Persze, mindennek megvan az ára.
-
soldi3r
veterán
válasz
Ha rendes melot talalsz kulfoldon, akkor en nem maradnek. Viszont a mekibe krumplit sutni meg nem mennek.
Az esely nem sok, de nem lehetetlen.(#9609) kpityu2, na ezert tart itt a felsooktatas
-
soldi3r
veterán
válasz
dangerzone #9519 üzenetére
Tudtommal a modulbol minden kiderul.
Gugli szerint a DIN3972 kell neked. -
Zhewarr
csendes tag
válasz
dangerzone #7564 üzenetére
1.
Csak a 2012-t "ismerem"...
Ott a New ikonra kattintva -> Metric fülön lehet kiválasztani mm-t.
Ha már meg van nyitva a fájl, akkor Tools->Document settings->Units2.
Passz... -
Agent T
tag
válasz
dangerzone #7372 üzenetére
De éppen 8-10 mm átmérőjű tengelybe való retesz is van, ha a szerelt kivitelhez ragaszkodsz
-
Aske
aktív tag
válasz
dangerzone #7372 üzenetére
Nyeleskerék.
Egy anyagból van kimunkálva fogaskerék meg a tengely.
-
kpityu2
addikt
válasz
dangerzone #7346 üzenetére
Valamilyen szinten képesek egymás formátumait megnyitni, de ha tutira akarsz menni, akkor STEP-ben ments. AP203 elég a sima alkatrészekhez, szerelésekhez AP214 kell.
-
törölt tag
válasz
dangerzone #6880 üzenetére
Ha CATIA gondolatból megyek, akkor a keresztmetszeti felületet kell lemázsálni a measure inertia paranccsal.
-
kpityu2
addikt
válasz
dangerzone #6819 üzenetére
Nekem még nem sikerült olyan két szoftvert találnom, amely egyforma fogaskereket generál.
-
perfag
aktív tag
válasz
dangerzone #6819 üzenetére
Az nem trükk, az gépészet.
-
Parson
addikt
válasz
dangerzone #6817 üzenetére
Solidworks-ben nem próbálkoztam még ezzel, de Pro/E-ban ez 'kényelmesen' megoldható volt - 100%-ban pontos geometriára gondolok. Félek a SW némi elmaradottsága nehezebbé teszi az ilyen feladatokat, úgyhogy ez szerintem nem csodálkozás tárgya.
Más: jelenleg Solidworksben surface design-nal szórakozom, és hát hihetetlen milyen trükkökhöz kell folyamodnom, hogy ne gyűrje be helyenként úgy a felületet, ahogy pl Pro/E-ban kapásból nem is teszi.
-
Amateur87
tag
válasz
dangerzone #6815 üzenetére
Pedig működnie kellene, így kell csinálni ahogy írtad!
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #6814 üzenetére
De valami mégsem jó. Nem értem. Ha beállítok egy szöget, a két eltérő átmérőjű keréken mégis másképp jeleníti meg. A kisebbiken mintha nagyobb lenne a fog ferdesége.
Meg összeállítási rajznál sem stimmel valami. Pedig használtam a gear- mate- et. De látszik, hogy nem azonosak a geometriák.
Pedig ugye a modul mindegyiknél 0,8. A nagyobbik keréken 36 fog van, a kicsin 10.
Ha valakinek van valami tippje, ne rejtegesse!
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #6813 üzenetére
Asszem megtaláltam.
Helix angle az én barátom.... -
Amateur87
tag
válasz
dangerzone #6734 üzenetére
Üdv,
Használd a Toolbox-ot!
-
gerii
addikt
válasz
dangerzone #6445 üzenetére
"Én csak megmondom neki, mire költse": Mondd meg neki hogy rám költheti
Amúgy ha van elég pénze tud erőmű laptopot is venni, ami nem olvad szét a terheléstől azonnal, és az mégiscsak jobb egyetemen, én már csak tudom.
-
Atlantis
veterán
válasz
dangerzone #6432 üzenetére
CPU: alapelv: egy szálon minél erősebb, de tanulni mindegy, hogy Intel vagy AMD. Csak akkor érdemes több magos processzort venni, ha sokszor akar szimulációkat futtatni, NC-pályákat számoltatni.
RAM: sosem elég, minél több, annál jobb, most nem drága, érdemes legalább 8GB-ot beletenni.
VGA: nos, ha nem spéci CAD-es kártyáról beszélünk (Quadro vagy FirePro, ezekből sem drága az alap , ami bármilyen übergamer kártyát elver CAD-ben), akkor kb. tökmindegy, milyen kártyát vesz. Az elmúlt időkben az Ati is sokat fejlődött driver kérdésben(8.8-astól felfelé).
Komoly munkára egyik "játékkártya" sem lesz használható, se NVidia, se Ati, de tanulni, ismerkedni a szoftverekkel jók.Tapasztalat azt mutatja, az első szopatások után hamar elmúlik a hallgatók lelkesedése a CAD iránt, így felesleges nagyon rákészülni erre a területre gépfejlesztésben.
Laptop nem jöhet szóba? Ha úgyis egyetemista, praktikusabb, ha cipelni tudja magával a technikát, nemde? Ismerkedni a CAD-világgal meg az is bőven megfelel.
-
kpityu2
addikt
válasz
ATI felejtős Nem a teljesítmény miatt, hanem mert tré az OpenGL-je. Szemeteli a 3D ablakot. Prociban jómagam Intel párti vagyok. Ha nem a múltnak vásárolsz, és Intelest veszel akkor mindenképp 1155-ös Sandy Bridge alaplapot. Gyorsabb mint az ugyanolyan 1156-os és kisebb a fogyasztás is. Figyelj arra, hogy az alaplap tudja fogadni az i5/i7 procikat is, később tudsz erősíteni alaplapcsere nélkül. A memória órajel támogatásánál nézd meg, hogy a legmagasabb órajel OC-e, mert ha igen akkor csak buherálva tudja. Gondolom már 64bites rendszerben gondolkozol, vagyis XP-t csak ha muszáj. Ekkor a minimum a 4Gb. Alapból ez elég, ha szükséges majd raksz még bele.
-
törölt tag
válasz
dangerzone #6439 üzenetére
Akkor CATIA-hoz mondom: egy megrángatott C2D+ egy sima Nv kártya annak felső-közép kínálatából pont jó is lesz. Ha sok egyéb is futna párhuzamosan, akkor éri meg nézegetni a jobb procikat- bár a folyamatos magok közötti dobálózás akkor is idegesítő lesz- ja, XP ütemezője valamiért hat magból max háromra-négyre rakja szét a programot, de leginkább kettő között tili-tolizza.
-
törölt tag
válasz
dangerzone #6435 üzenetére
Csak ezer éves saját tapasztalatom van VGA-ilag AMD-vel, nem jött be, nagyon nem. Munkában meg csakis NV-vel dolgoztam eddig, ha nem Power gép volt, de olyat meg tuti nem vesz.
Gerii: ne magadból indulj ki, nem tudjuk milyen szoftverhez kell. amennyiben CAD, értelmetlen a sok mag, úgysem fogja kihasználni egyik program sem magából a rendszer felépítéséből adódóan. FEA-ra meg minden variációban sok mag kell.
Vagyis ha CAD a fontos, akkor az egy magos max. tempó fontosabb a sok mag adta többletnél. -
gerii
addikt
válasz
dangerzone #6436 üzenetére
de rosszabb is
ár/érték a döntő.
Ha Ansys-ozik akkor tuti kell jobb mint az i3, ha nem, akkor megfelelő az is, de nem lesz gyors.
A videokártya amit írtál működő ötlet, ismerősnek van AMD 4 magos + 5670 kártyája és elég jól fut vele a SE és az Ansys.
Kb egy i7 teljesítményét hozza az AMD és feleannyi pénzben. Azért tudom mert ugyanazt terveztük ezze a 2 géppel: i7 2mag + Nvidia NVS5100M egy AMD Phenom 4 mag + 5670
Árban sok a különbség, teljesítményben annyira nem.A többi tervezőprogramról nem tudok mondani semmit még, persze AutoCAD-et bármi elvisz(kivéve az új giccses verziókat).
-
törölt tag
válasz
Ha van rá pénze, akkor már most dobja be a nyolc gigát.
Procira a max. elérhető/kifizethető egy magos tempót javaslom.
Nem kell feltétlen nagy modell ahhoz, hogy behaljon a program, vagy megtöltse magával az összes elérhető memóriát.
Nekem CATIa alatt egy perforált lemez már okozott borzalmas lassulást, a furatok kiosztásával lehalt de csúnyán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Autós topik
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Hálózati / IP kamera
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged