Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Macrodroid
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerii
addikt
Köszi, így sikerült kitörölni
-
gerii
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem SolidWorks 2010-hez.
Egy kipufogó leömlőt akarok modellezni, amit aztán Ansys CFX-ben elemzek áramlástani, hőtani szempontból.
A probléma az hogy kell maga az öntvény, amit meg is rajzoltam, és kell a belső csőszerkezet egy solidként(a levegő).A képen látható, hogy Lofted Boss/Base paranccsal csináltam meg a négy görbe csövet, amik a vízszintes két csőbe mennek.
Hogy tudnám megcsinálni a pontos belső szerkezetüket? A Lofted paranccsal az a baj hogy az útvonalat a kezdő és a vég pontjánál a Connector pontok határozzák meg, amiket nem lehet normálisan pozícionálni csak ide-oda húzogatni a profilokon. Ezért nagy kihívás ”lemásolni” újra…Nincs valami olyan opció hogy, pl megcsinálom a csöveket Surface-el, és kitöltöm a belsejüket valahogy?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
gerii
addikt
válasz dangerzone #6445 üzenetére
"Én csak megmondom neki, mire költse": Mondd meg neki hogy rám költheti
Amúgy ha van elég pénze tud erőmű laptopot is venni, ami nem olvad szét a terheléstől azonnal, és az mégiscsak jobb egyetemen, én már csak tudom.
-
gerii
addikt
válasz dangerzone #6436 üzenetére
de rosszabb is
ár/érték a döntő.
Ha Ansys-ozik akkor tuti kell jobb mint az i3, ha nem, akkor megfelelő az is, de nem lesz gyors.
A videokártya amit írtál működő ötlet, ismerősnek van AMD 4 magos + 5670 kártyája és elég jól fut vele a SE és az Ansys.
Kb egy i7 teljesítményét hozza az AMD és feleannyi pénzben. Azért tudom mert ugyanazt terveztük ezze a 2 géppel: i7 2mag + Nvidia NVS5100M egy AMD Phenom 4 mag + 5670
Árban sok a különbség, teljesítményben annyira nem.A többi tervezőprogramról nem tudok mondani semmit még, persze AutoCAD-et bármi elvisz(kivéve az új giccses verziókat).
[ Szerkesztve ]
-
gerii
addikt
válasz Imics13 #6430 üzenetére
Ez ST4 lenne, vagy valami újabb cucc? Az ST1 az megvan tanulói változatban, az ST2 sztem hulladék, a többit nem próbáltam még.
dangerzone:
i3 áráért vehet mondjuk AMD 4 magosat is, az többet "tud", SolidEdge és az Ansys elég jól fut vele, a videokártya sztem inkább Nvidia.
Intel procik tényleg sokba kerülnek az AMD-hez képest, ott tudna spórolni pénzzel, de mondjuk én Intelt favorizálok (i7-tel elég jól mennek a dolgok )
RAM-ból 8GB, az nem olyan nagy összeg, és a dual-channel jól jön.[ Szerkesztve ]
-
gerii
addikt
Köszi a választ, sikerült végül megcsinálni, viszont ezután az összeszerelések megnyitásakor mindíg frissíteni akar pár alkatrész, és hiába csinálok bármit(mentést, aktivizálást) nem marad frissített az újbóli megnyitáskor.
Most így hagyom tömeg nélkül, aztán ha lesz kedvem akkor egyesével kiszámoltatom az alkatrészeket és úgy mentem el őket, hátha akkor nem fog piszkálni az összeszerelés a frissítéssel. -
gerii
addikt
Sziasztok!
Olyat szeretnék kérdezni hogy Solid Edge ST1-ben alkatrész tömeget hogy lehetne kiíratni vele?
Egy összeállítási rajzon a darabjegyzékbe kellenének az egyes tömegek, viszont 0,000 Kg-ot ír mindenhova.Anyag meg van adva az alkatrész tulajdonságokban, viszont olyan tulajdonság nincs hogy tömeg, és gondolom ezért nem tudja a darabjegyzék beolvasni.
Hol lehetne beállítani ezt?
Köszi! -
gerii
addikt
Köszi a választ, és 3Dfan-nak is!
Végül úgy csináltam ahogy írtátok, kellett egy koordinátarendszert illeszteni a megfelelő helyre, és oda is tette.
Viszont a boole művelet nem hinném hogy működik, mert kiválasztom az egyesítést, utána a beillesztett testet, majd befejezés, de semmi nem változik, ki tudom jelölni a két testet külön-külön.
A boole műveletnek pont hogy egybeforrasztania kellett volna őket, nem? -
gerii
addikt
Sziasztok!
Solid Edge ST1-hez lenne szükségem egy kis segítségre:
Adott két alkatrész, és azokat szeretném egy alkatrésszé varázsolni. Összeszerelés nem jöhet szóba, egy darab .par fájlt kellene kapnom.
Ezekről lenne szó:A fogaskereket a Solid tervezőjével csináltam.
Ha megnyitom az egyiket az alkatrésztervezőben, és behúzom mellé a másikat, akkor nem tudom normálisan elhelyezni, ráhelyezni a másikra.
Ha úgy csinálnám hogy az egyik alkatrész lépéseinek a profiljait átmásolom a másikba, így gyakorlatilag újrarajzolva azt, akkor a sok bonyolult lépés miatt soha nem végeznék.Nincs valamilyen egyszerűbb lépés, módszer erre?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
gerii
addikt
Sziasztok!
Proe-ben hogy tudnék megnyitni egy .prt -hez tartozó .sec fájlt?
Egy kihúzást csináltam, viszont kiléptem a .sec mentés után a proe-ből, és ezután csak külön tudom megnyitni őket. Nem szeretném újra megcsinálni a sketch-et, mert 3 órát melóztam vele, de gondolom valahogy vissza lehet nyitni a .sec-et, csak nekem nem jött össze eddig
Köszi! -
gerii
addikt
Ez a topic kiemelt felügyelet alatt áll, mivelhogy magam is konyítok a témához. Se virágnyelven, se célozgatva, se sehogy nem tűröm az illegalitásnak még csak a nyomát sem.
Ui.: Minden verziót fel lehet tenni, a telepítés talán az egyetlen bugmentes része a programnak.[ Módosította: Atlantis ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óra topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest