Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
donguba
csendes tag
Sziasztok valaki aki ert a garmin nuvi 205w terkepfrissitesehez es budapesti es tudna segiten benne mert nekem nem megy azt meghalalnam ha megcsinalna...bizonyos osszegig persze
)Priviben irjon akinek kell egy kis love es megcsinalja
-
Morassi
csendes tag
Sziasztok,
senki sem tud nekem segíteni? -
Morassi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Van egy Garmin Nüvi 250W-m. Térképet szeretnék rajta frissíteni (most CN Europe NT 2011.10 van rajta). Melyik térképet érdemes letölteni rá? Melyik a legfrissebb? Van hozzá egy 4GB-os SD kártyám.
Hogy kell feltelepíteni rá? Mik a lépések? Sajnos nem vagyok már mai gyerek, úgyhogy nagyon megköszönném a részletes segítséget! köszönöm -
Jokerx84
csendes tag
Üdv!
Segítséget kérnénk!
Adott egy nüvi 250 készülék amin térképet frissítenénk, letöltöttem egy feloldottat nem volt benne sd kártya így hát beleraktam egy újat arra rámásoltam a gmapsupp.img-t Garmin mappába, de sajnos nem látja a térképet.
Nem tudja valaki mi lehet a gond? -
clFiTi
tag
Sziasztok!
Ezt a kérdést már korábban feltettem itt, sőt a forgalmazót is kérdeztem, hogy várható-e ilyen frissítés. Nem! A 827-es firmwarekre nincs ilyesmi. Egy lehetőség marad, rárakni egy 930-ast (SG/MY), amit lejjebb írtál. Én kisebb eltérésekkel ez alapján csináltam meg:
Ami lett: sávinformáció, JCV, egy-két apróbb dolog, a TMC is megmaradt. Az EcoRoute eltűnt.
Tesztelés alatt van még, de úgy tűnik tökéletesen működik.A végeredmény:
Óvatosan!
-
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
Nuvi 255w-re sávasszisztens fel lehet valahogy tenni?
-
baboka87
csendes tag
Sziasztok!
Nüvi 250-es GPS-emet sikerült padlóra küldeni egy belső tárhely formázással. Végig olvastam a topic-ot, megkönnyebbültem, hogy már más is járt így. g7towinnel kiolvastam és meglepően 835 kódot adta eredményül. 534-es hsz-t http://data.hu/get/4807140/Nuvi250wUpdater.zip részét végig csináltam, az Updater a művelet végén kiírta, hogy sikesen befejezte. A GPS ettől függetlenül a Garmin logo közben folyamatosan újraindul, ahogy eddig is. Amit még hozzáfűznék, hogy a 3.40-es szoftverrel mahinált valamit, nem 4.0-val és nem tartott 5 percig a művelet, max 2 percig.
Ugyan ebben a hsz-ben szereplő 2: http://data.hu/get/4807179/GarminAlapFWUpdater.zip Ezt is meg kellene csináltatni vele? Letöltöttem ezt a file-t, a hozzá tartozó doksit végig olvastam, de már az elején írja az útmutató, hogy csak működő GPS esetén alkalmazható és mivel az enyém nem működik vagy nem úgy, ahogy kellene, ezért nem is mertem próbálkozni vele.
A fentiek alapján a segítségeteket szeretném kérni a probléma megoldásához.
Baboka
-
Morassi
csendes tag
Sziasztok,
meg szeretném kérdezni, hogy nüvi250w-nél lehet és ha igen, akkor hol lehet beállítani, hogy kerülje el a fizetős utakat? köszi
-
7ER
aktív tag
válasz
joekalman #578 üzenetére
Szia.
Nem csak SW.UNL kell a kártyára, hanem GMAPSUPP.UNL is.
Egyszerre generáld a kettőt és másold a kártyára.
Ekkor már menni fog bármilyen térkép.
gmapsupp.unl-ne másolhatod be folyamatosan a térképhez generált kódokat. Tehát : ha mondjuk 2-3 térképet raksz rá (vagy összefűzöd) akkor 2-3 25jegyű generált kódsort kell bemásolni folyamatosan. -
joekalman
csendes tag
Szia!
A 2012.3 EU. térkép nem bemásolós, hanem Mapsource-s,a segédprogramoknál "Nem
zárolható"van kiírva az Állapot alatt, míg a 2013.1-nél "Feloldva".
A rejtett menűnél megtaláltam a memória kártya 9 jegyű sorozat számát, erre generáltam a jegyzettömbön keresztül az SW.UNL-t és a 2013.1 Eu térképet is
feloldottam ezzel a sorozat számmal. Még sem ismeri fel a GPS a térképet.Előre is köszönöm a segítséget.
-
7ER
aktív tag
válasz
joekalman #576 üzenetére
Szia.
2012.3 : Bemásolós térkép lehetett a kártyán. Ezért működött.
2013.1 : Még jó hogy nem működik.
Ha a kártyára másolod, akkor ne a GPS azonosítójára generálj.
Ja hogy nem találod a rejtett menüt és nem tudod kiolvas a kártya gyári számát? Pedig van rejtett menü és csak bekapcsoláskor érhető el.
Ha mégsem találod, akkor google jóbarátod. -
joekalman
csendes tag
Szia!
Garmin nüvi 1390 készülékem van, Kingston 4GB micro SD kártyát vásároltam hozzá.
Az SD kártyára téve a City Navigator Europe NT 2012.3 térkép kifogástalanul működik SW. UNL nélkül.
Felmásoltam a memória kártyára /szintén a MapSourcevel/ a City Navigator Europe NT 2013.1-t sikeresen, de a GPS nem ismeri fel a térképet.
A GPS rejtett menüjét nem találom a készüléken, ezért csak a készülék azonosítójával generáltam SW.UNL-t, így sem jártam sikerrel. Segítséget kérnék ezen probléma megoldásához. -
7ER
aktív tag
Na. Nincs itt semmi hiba.
A programba nincs beégetve semmi.
Ha már egyszer kiolvasta az adatokat, akkor azt emlékeztetőül elmenti (neked).
SW verzió. . . ID . . . GPS-ed azonosítószáma. . . (Ezt azért részben törölhetted volna a fényképről.)
USB comm via bulk pipe.
Új adatokat már csak egy másik GPS-nél láthatsz, vagy ha ennél a GPS-nél történik változás.
Jó úton jártál, csak elbátortalanodtál.
Némi segítséget itt még találsz. . . Az SW alacsonyabb verzió de majd ha rendbejön akkor frissíted.
Egyébként talán azért volt körülményes a kiolvasás, mert bekellett volna állítani az USB portos érzékelést.
G7TOWIN: File, Configuration, General, CDM Port. USB=pipa . . . Na de lényeg, hogy kiolvasta. . . Menni fog, csak türelem!
További sok sikert!
Ha sikerül rendbe tenned, írd le a topikba a helyreállítás menetét, hogy másoknak is legyen segítség. . . -
bi55
csendes tag
Szia, nagyon köszönöm kitartó segítségedet.
Sajnos az egész hosszú hétvége ráment a kísérletezésre és a netes források tanulmányozására. Vagy én vagyok nagyon béna, vagy máshol van a gond. Természetesen igen pontosan betartottam az általad leírtakat, külön figyelve a csatlakoztatás időzítésére, sajnos érdemi eredmény nélkül.
A javasolt csatlakozási módszer esetén a G7toWin az alábbi üzenetet adja:
Ettől eltérő eredményeket kaptam, ha a képernyő bal felső sarkát is nyomva tartottam a teljes folyamat ideje alatt:
a. verzióEkkor a készülék újraindulási hajlama a képernyő bal felső sarkának nyomva tartásának idejére megáll, de amint azt a módszert javasoló forrás leírása szerint kb. 20 másodperc múlva a képernyő kalibráló funkció jelenik meg egy pillanatra, és ekkor kezdődik a boot-folyamat.
Először nagyon megörültem az a. verziónál látható háttérablakon látható adatoknak. Le is töltöttem a jelzett ID szerinti RGN file-t. Kicsit később rájöttem, hogy ezt adatlistát a G7toWin szoftver akkor is megmutatja, ha nincs is GPS a számítógéphez csatlakoztatva. Vagyis úgy gondolom, ezek az adatok a programba „be lettek égetve” és sajnos nem a gépem adatai...
Ime a G7toWin által produkált ablak tartalma GPS csatlakoztatása nélkül:
Ezért áll meg a tudományom. Lassan eljutok addig, hogy nálamnál ügyesebb vagy értőbb ember kezébe adnám a Nüvit, hátha van a dolognak értelmes kimenete..., mert még sokáig szeretném meggyógyult állapotában használni.
Sajnos nagyon hosszúra sikeredett panaszkodásom, ezért külön elnézést kérek.
-
7ER
aktív tag
Szia.
Szerintem nem jól csinálod.
0. Kapcsold ki a GPS-t.
1. Indítsd el a g7towin-t.
2. Csatlakoztasd az USB kábelt a PC-hez, de a másik végét hagyd szabadon.
3. GPS bekapcsológombját tartsd balra húzva és ne engedd el.
- Most mind a két kezedre egyszerre lesz szükség:
4. Amikor felvillan a GPS képernyője, akkor a GPS-be dugd be az USB kábelt, de a bekapcsológombot ne engedd el.
5. Közben figyeled a monitort, és amikor megjelenik (bevillan) a GPS akkor engedd el a bekapcsológombot.
6. Olvasd le a HID azonosítót.
Mennie kell a dolognak! Annak idején nekem sem ment elsőre de be kell gyakorolni és a megfelelő pillanatot elcsípni. Másként nem megy.
7. Töltsd le a megfelelő programot . . .
Hogy mi okozza a hibát? Hát a meghibásodott RGN fájl.
Ez olyan, mint a számítógép SYSTEM fájljai. . . -
bi55
csendes tag
Szia, válaszaidat továbbra is köszönöm.
Sajnos szeretett Nüvim még csak véletlenül sem csinálja azt amit elvárna tőle az ember. Viselkedési változatok, amiket produkál különböző "támadási kísérletek" esetén:
1.) változat, sima bekapcsolás, power gomb egyszer balra elhúzva, majd elengedve: szabályosnak tűnő indulás, Garmin felirat megjelenik, majd a képernyő alján az apróbetűs szöveg is. Majd pittyen egyet és a képernyő elsötétedik. Továbbiakbann nem történik semmi, a bootolási folyamat leáll (lásd 567. hozzászólás 2. bekezdés).
2.) változat, bekapcsolás folyamatosan balra húzva tartott power gombbal (ugye ekkor kellene a Pre-Boot-Mode-ba kapcsolnia): pontosan ugyanazt csinálja, amit az előző pontban leírtam, sajnos nem jut el a Pre-Boot-Mode-ba, bármeddig is tartom a power gombot balra elhúzva.
3.) változat, az előző pont szerint Power gomb folyamatosan balra húzva tartva, de amint megjelenik a Garmin logó, a leírás szerint az USB portot csatlakoztatom: a folyamat ugyanúgy játszódik le, csak végtelen ciklusba keveredve folyamatosan újraindul, a képernyő elsötétedése után kb. 3 másodperccel újra megjelenik a Garmin logó. Ezt addig csinálja amíg meg nem szakítom az USB-s kapcsolatot. Egyébként ugyanezt tapasztalom akkor is, ha a kocsi szivargyújtós töltőjére csatlakoztatom.
Itt kell megjegyeznem, hogy korábban ugyanezen PC-s USB porthoz csatlakoztatva szabályosan USB-drive-ként látszódott az eszköz, szabatos adatforgalmat lehetett lebonyolítani és a készülék kijelzőjén is a számítógépes kép volt látható. A szivargyújtós töltőnél simán lehetett használni GPS-ként, tehát érzékelte a táp illetve az adatátviteli kapcsolódás különbözőségét.
Összegezve: úgy érzékelem, hogy a bootolási folyamat csak elkezdődik. A PC-ről nem lehet elérni, az USB-s kapcsolat nem épül fel, vélhetően a GPS miatt, mert ugyanazon USB porton más eszközök gond nélkül csatlakoztathatók a PC-hez.
Természetesen megpróbáltam az adatmatrica alá eldugott resetgomb megnyomásával is. A gomb megnyomásakor a képernyő kb. 3 másodpercre teljesen "kifehéredik", majd egy szabályos boot folyamat kezdődik, ami az 1. pont szerinti módon leáll.
A javasolt forrásokat gondosan végigtanulmányoztam, meg még további egyéb helyeket is. Szinte mindegyik forrás alapnak értelmezi, hogy a PC és a GPS csatlakoztatása után van szabatos adatkapcsolat közöttük. Jelen esetben erről szerintem nincs szó, és ez okozza a valódi problémát. Ugye addig nem tudom a hardverID-t kiolvastatni, és az RGN sem tölthető fel.
Kezdek egyre elkeseredettebb lenni...
-
7ER
aktív tag
Nem létezik, hogy a g7toowin ne olvassa be. Úgy csináltad ahogy le van írva? Figyeltél kellőképpen, és akkor csatlakoztattad a GPS-t amikor kell? -Csak azért, mert már többen mondták hogy nem megy a dolog, aztán mégis kiderült, hogy jó, csak figyelmetlenek.
Mindenképpen próbálgasd, mert sok lehetőséged nincs.Ha leírás szerint használtad és nem jutsz előre, akkor próbáld meg ezt: Tartsd lenyomva a Power gombot és ha felbukkan ez az üzenet: "Pre-Boot-Mode", akkor csatlakoztasd a számítógéphez és ismételd meg a webupdate frissítést.
Ne tölts le nyelvi és egyéb fájlokat. Csak a készülék szoftverét, majd nyomd meg a "mégse", disconnect és indítsd újra a készüléket.
Ha nem sikerülne, akkor van rajta egy resset gomb (alján a címke alatt) és reseteld le.
Ha végképp nem boldogulsz, akkor neked is Google fordítóval ezt tudom ajánlani. -
bi55
csendes tag
Szia, válaszodat nagyon köszönöm.
Hogy mi is törtépnt? Lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan: a kb. egy hónappal ezelőtti térkép- és a javasolt szoftverfrissítés óta a szerkezet szabályosan működott a tegnapi délelőttig, majdnem napi használatban, itthon és külföldön is. Ha néha csatlakoztattam PC-hez, a kijelzőjén szabályosan mutatta az "adatátviteli módot", a PC-n pedig USB-meghajtóként kezelhető volt, pl. POI-lista felmásolásakor. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az eszközcsatlakoztatás bontásakor mindig használom a "Hardver biztonságos eltávolítása" opciót...
Tegnap reggel tapasztaltam az első gondot, ugyanis a Bp-London viszonylatot (legrövidebb útvonal, fizetős utak kizárásával) Ukrajnán és Lengyelországon keresztül próbálta tervezni. Ezt azért furcsának találtam... Többszöri próbálkozás (tervezési paraméterek módosítása) után a -korábban leírt- magától kikapcsolós illetve ujraindulós állapot állt be.
Most ott tartok -és itt állt meg a tudományom-, hogy hiába csatlakoztatom a GPS-t a PC-hez, úgy látom, nem érzékelik egymást szabályosan. Nem látom USB driveként, a G7toWin program pedig "Failed to open usb port: Invalid handle" hibaüzenetet ad. Így nem tudom kiolvasni a HID-t sem, ennek hiányában nem tudom melyik RGN változatot kellene letölteni...
-
7ER
aktív tag
Szia.
Jól tetted, hogy EZT elolvastad, mert azt hiszem a Te készülékedre is érvényes lehet.
Minden amit letöltesz az a 255-ös GPS programja legyen.
Természetesen a 7towin prigrammal kiolvashatod a HID (hardver azonosítót) és annak megfelelő RGN-t töltsd le.
Az eljárás ugyan az mint amit már leírtam, ezért nem ismétlem meg.
Egyébként a leírást értelemszerűen tedd át a 255-ös GPS-re.
Kicsit visszább olvasva láthatod a "használati" leírást.No de valójában mi is történt? WebUpdater-rel frissítésnél csak akkor lehet ilyen hiba, ha megszakad az internet kapcsolat, vagy a készüléket kikapcsoltad idő előtt. . . Mert ezzel a módszerrel rossz RGN-t nem lehet rátenni. -Viszont "kézzel" igen, de valójában nincs mit vesztened.
-
bi55
csendes tag
Tisztelt Szakértő Urak!
Segítségeteket szeretném kérni, ugyanis eddig becsülettel szolgáló, szeretett Garmin Nüvi 255w-m bemondta az unalmast. A jelenség hasonló ahhoz, amit korábban többen is leírtak:
- bekapcsoláskor a Garmin felirat megjelenik, majd a kijelző alsó részén apró karakterekkel kiírja a nüvi255w Copyright 2012 Garmin Ltd.or its subsidiaries
- ezután kijelző elsötétedik (itt kellene a térképek beolvasását mutatnia), de sajnos semmi sem történik, a szerkezet leáll, legalábbis látszólag...Ha a számítógép USB portjához csatlakoztatom az eszközt, akkor is ugyaneddig jut el, azzal a kiegészítéssel. hogy folyamatosan ujraindul, egészen addig, amíg az USB-s csatlakozást meg nem szakítom.
Természetesen átolvastam a fórumot, különösen a 533 és 534 hozzászólásokat, de sajnos csak a 4. pontig jutok el, mert hiába is figyelem a képernyőt, úgy tapasztalom, hogy a PC nem érzékeli a GPS-t.
És itt megáll a tudományom, hogyan tovább? Kérem segítsetek! Köszönöm!
Még egy kis info, hátha fontos. A gyári állapothoz képest csak ez módosult. Kb. egy hónapja lett frissítve a NaviGuide a 6.0-ról a 6.3 verzióra, a gyári SD kártyán, a http://www.garmin.hu/naviguide-magyarorszag-v63#SD honlapjáról. Ugyanekkor lett frissítve a készülék szoftvere is a WebUpdater segítségével, a honlap ajánlása szerint. Lehet, hogy ez volt a hiba??
-
Carbonara
csendes tag
sziasztok, milyen usb kábel jó ehhez az eszközhöz? Szabványos mini-usb?
-
szuszy16v
csendes tag
Köszi a válaszokat. A gyári SD-n nincs semmiféle sw.unl, csak gmapsupp.img és gmapsupp.unl. A nokiaprogramok. hu-rol le sikerült töltenem a naviguide v6.3 nt feltört verzioját, így nem kell hozzá generálni kódot, csak felmásoltam a nüvi 250 belső memóriájába és megy tökéletesen. Akinek kell: http://data.hu/get/4923486/gmapsupp.img . További szép napot mindenkinek:-)
-
7ER
aktív tag
válasz
szuszy16v #561 üzenetére
Szia.
"...nem megy a naviguide csak a gyári mikro SD-vel."
No, ez így nem igaz.
A gyári kártyával azért működik, mert azon gyárilag van kettő UNL fájl.
1: GMAPSUPP.UNL
2: SW.UNLAz egyik (gmapsup.unl) a térképhez generált regisztrációs számot tartalmazza.
a másik (sw.unl) pedig a (készülék vagy a) memóriakártya sorozatszámához generált kódot.
Ahhoz, hogy működjön a térkép, az új kártyához generálni kell az előbb említetteket. Az SW.UNL-hez szükséged lesz a memóriakártya sorozatszámára.
Ezt a sorozatszámot a GPS rejtett menüjében tudod kiolvasni és feljegyzés után ezzel a sorozatszámmal kell generálni az SW.UNL-nek megfelelő számsort. A generált 25 jegyű számsort bemásolod a jegyzettömbbe majd elmented (vagy átmásolod a kértyára) SW.UNL néven.
A GMAPSUPP.UNL -el ugyan ez az eljárás.
Ahhoz, hogy ezt megtudd tenni EZT kell letöltened. Ha nem tudod letölteni, akkor az ott látható néven keress más oldalt. . .Ide nem írom le a nevét, mert itt szóvá teszik, míg más oldalon nyilvános lehet.
"Megoldható-e hogy a naviguidet a belső memóriára teszem?" Válaszom: A bemásolós NG térképet ráteheted, működni fog, de ahhoz. hogy ne csak bemásolós térkép legyen üzemkész, ahhoz ott is megkell lenni a már leírt feltételeknek.
Tehát: A GPS-en lenni kell (betűformátum fontos):
1: GMAPPROM.UNL - Ez a GPS memóriában lévő CN NT xy készülékhez generált kódja.
2: GMAPSUPP.UNL - Ez a GPS memóriában lévő NG készülékhez generált kódja.
3: SW.UNL - Ez a GPS készülék sorozatszámához generált kód.
Egyébként Ezt az oldalt tudom ajánlani itt mindent megtalálsz de regisztrálás esetén választ is kaphatsz kérdéseidre. Csak a kérdés tartalma NOKIA telefonra legyen(le és fel generált)feltéve.(Különben elküldenek...)
Remélem tudtam segíteni. -
szuszy16v
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy problémám. Van egy Garmin nüvi 250-es GPS-em. Egy 2009es CN NT-vel a belső memóriában, valamint egy Naviguide (ezt már sikerült frissítenem 6.3-ra) a egy gyárilag kapott 512 MB-os mikro SD-n. Letöltöttem egy bemásolós CN NT 2011.40 .img fájlt, ami épphogy nem fér rá a belő memóriára (kb 2.1 GB). Ezért vettem egy 4GB-os mikro SDHC kártyát, amire rátettem és jól is megy, a biztonság kedvéért nem töröltem a belső memóriában lévő 2009-es CN NT-t, csak kivettem a pipát a térképkezelésnél. Viszont mint ahogy itt is olvastam és próbáltam is, nem megy a naviguide csak a gyári mikro SD-vel. Ezt szeretném megoldani, mert a 2 SD külön-külön használata miatt hamar elveszne az egyik. Megoldható-e hogy a naviguidet a belső memóriára teszem? (sajnos most nem tudom kipróbálni, mert nincs mini usb kábelem) Vagy hogyan tudom a 4GB-osra rátenni? A fórumot már átolvastam párszor, de érthető magyarázatot még nem találtam rá. A memkarin csak gmapsupp.img és gmapsupp.unl fájlok vannak, amit irtatok hogy sw.unl olyan nincs. Hogyan tudok generálni .unl fájlt a 4GB-os memkarihoz? Esetleg a belső memóriában menne az ottani .unl-el is? Vagy azt irjam felül a kártyán lévővel? Előre is köszi
-
7ER
aktív tag
Te atya isten.
Ez nem igaz. . .
Ezek szerint még nem tudtad, most elmondom:
Minden USB töltő vagy adatkábel 4 (négy) eres.
5 eres nem is létezik.
Az USB kábel egyik vége, amit a PC-be dugunk az 4 (négy) érintkezős csatlakozó.
A kábel másik végén, ha mini USB csatlakozó van rajta, akkor az kivétel nélkül mindegyik 5 (öt) érintkezős. (Mert ez a szabvány)
Az 5. (ötödik) érintkezőhöz soha nincs vezetékezés. (Nincs is hova kötni a másik végét.)
A mini USB 5. érintkezője a csatlakozón belül van (vagy nincs) kapcsolatban a csatlakozón belüli valamelyik érintkezővel.
Ez a "kapcsolat" lehet galvanikus (közvetlen) vagy ellenállás (resistor) bekötésével. Esetleg nincs bekötve, mert nincs rá szükség.
Hogy mi a javaslatom?Most már az, hogy vegyél kábelt.(Mielőtt kárt teszel . . .) -
ZooLee
senior tag
válasz
Bálint85 #556 üzenetére
Hát, ha ráraksz iGo-t, akkor sokan fognak megtapsolni...
Olvass vissza, a Garminnak saját rendszere van, amin csak a saját térképei futnak. Magyarország tekintetében ugyanaz az alaptérkép, mint ami az iGo-ban van, a Topmap készíti, ha van Naviguide Hungary térképed. Ha "csak" City Navigator (pl. full EU) akkor viszont Navteq térkép, ami még annyira nem jó, mint aTopmap.
Z.
-
Bálint85
senior tag
Garmin 1390- re a gyári térkép szerintetek milyen , mennyire megbízható stb?
vagy tegyem rá az Igo Primo 2.0 ???
a sys-t akkor h kell átírnom? -
7ER
aktív tag
válasz
szakallasa #551 üzenetére
Szia.
Ha stimmel az ellenállás értéke a csatlakozó két lába között, akkor szerintem érintkezési hiba lehet.
Ez nem csak a kábel csatlakozó (apa) részére értendő, hanem a dug aljzatra (anya) is. Volt már olyan is a történelemben, hogy a kábel volt elszakadva, eltörve.
Nyilván mozgatással ezeket kitudod szűrni.
Sok sikert. -
szakallasa
csendes tag
válasz
szakallasa #552 üzenetére
Na úgy tűnik a 3. WD40-es mosás segített ,mostmár csak 10ből egyszer kapcsol át...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez, alkalmazásokkal és térképlicencekkel kapcsolatban is!
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest