Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
7ER
aktív tag
válasz
Csabusman18 #914 üzenetére
Nem világos a kérdésed. Egyértelműsítsd. . .
-
7ER
aktív tag
Az ötletemet már leírtam, nem tudok jobbat. Updater-rel rá kell tenni az új system fájlt.
Kis ügyességgel, kitartással meg a leírtak alapján rá kell tudni tenni. Olyan nincs, hogy nem. Esetleg keress a neten megoldásokat.
Egyébként meg ha teszi a dolgát, akkor a térképet tudod frissíteni SD-rártyára is, csak kártyaolvasó kell hozzá (no meg a szükséges térkép feloldó kód) Bár kérdés, hogy a Mapsource sem látja a GPS-t? Hát ez van. -
7ER
aktív tag
Elolvastam. Nézd. Azt tudom, hogy a hibákat és a gyári beállításra való vissza állítást a reset oldja meg.
Van egy reset-gomb a cimke alatt és van egy képernyős reset. Ha ezek nem oldják meg a gondot, akkor csak a g7towin illetve az Updater marad hátra, hiszen a rejtett szervizménű sem hozott eredményt. Most úgy néz ki, hogy a GPS uralkodik feletted és nem fordítva. -Bármit próbálsz az a kívánt eredmény nélkül marad, holott ilyen nem létezik. Nekem nem volt segítségem, a neten kutakodva jártam végig. Sikerült, és ezt a gyakorlati módszereket osztottam meg veled.
Olyan azonban nem létezik, (ezt tapasztaltam) hogy egy készüléket nem lehet helyreállítani. Amit eddig leírtam azt én már végigzongoráztam, (Nüvi 250W) de ha te nem bírsz a készülékkel, holott a kábel is jó, akkor nincs már mit írnom hiszen csodák nincsenek. -
7ER
aktív tag
Már az elején arról beszéltem, hogy vagy kábel, vagy drájver probléma van, ezért óvtalak a helyreállítástól. Az elején én is sokat szenvedtem a helyreállítással és "téglát" csináltam belőle. 1 hetembe telt, mire sikerült utánajárni és helyrehozni. . .
Egyébként nem a képernyő bal felső sarkát kell nyomni, hanem a jobb alsó sarkát.
Bal felső sarkára nekem is a kalibrálás jön be. -Mondom: A jobb alsó sarok. Ekkor resetel és ha hiba volt, helyreáll. Semmi veszély nincs benne, csak a beállított útvonalak, címek is leRESETelődnek az egyéb hibás beállítások is alapra állnak ha a bejött képernyőn YES -t nyomsz.
Egyébként, amikor a GPS-emen rgn hiba volt nálam is volt ilyen jelenség és még olyan is, hogy elindult, aztán amikor töltötte a térképet ismét újraindult, aztán meg el sem indult...
Nem emlékszem pontosan, de van olyan megoldás (ezze lett jó az én "tégla" GPS-em) is, hogy a g7towin is látja ha a GPS / Get GPS ID menüklikket összehangolod a kábel bedugásával. Valójában egyszerre kell a két műveletet csinálni. Lehet, hogy csak többszöri próbálkozásra sikerül. és legalább 5-10 alkalommal próbáltam mire sikerült.
Az Updaternél ugyanez a helyzet ismétlés lehet irányadó.
Van olyan trükk is, hogy a bekapcsológombot baloldalon tartjuk miközben bedugjuk az USB kábelt és a PC-n entert nyomunk az Update prgramban. Én ezeket kipróbáltam, hiszen nem volt mit veszítenem. Bejött. Csak "ideges türelem" és kitartás kell.
Megjegyzem: Ha használod az updater-t, vigyázz. Ha kijelzi a program a "munkát" addig ne nyúlj semmihez (!) míg a GPS magától újra nem indul.
Ha Megszakad a kapcsolat, vagy nem laptopról csinálod és közben áramszünet lesz, akkor "tégla" ! Én is azt hittem: Kész. De nem. Csak a "tégla" lett készen. Ez után lett egy hét kínlódás. -
7ER
aktív tag
Garmin Nüvi 50 helyreállítási kellékek google fordítóval de ha tudsz angolul, olvasd el úgy: itt minden megtalálható
1. Töltsd le a Garmin USB meghajtót - Installáld, ha szükséges indítsd újra a gépet.(Szerintem, mivel működik a GPS, így csak kábel, vagy USB meghajtó hiba lehet, ezért ha nem muszáj ne használd az Update programot.)
2. Ha ekkor sem látja, a PC, akkor töltsd le a Nüvi 40 és Nüvi 50 helyreállítási fájl-t.
Recovery alkalmazás - Ez egy Update.exe fájl lesz, majd töltsd le a nüvi 40 és nüvi 50 helyreállítási fájl -t
Ha ezeket letöltötted, a már leírtak szerint járj el. Azaz, minden legyen egy könyvtáron belül. -A könyvtár (mappa) neve mellékes.
Sok sikert.Az eredeti Garmin USB-kábel is lehet rossz, ugyanis egy "felesleges, 5. lábra egy ellenállás csatlakozik. Ha ez megszakad, eltörik a vezeték, akkor bizony nem azt érzékeli amit kell, tehát töltésre kapcsol és (bejön a térképét) nem PC üzemmódra. Feltéve ha van USB-meghajtó is) -
7ER
aktív tag
Még ennyit: Ha megvan a HWID, akkor szükséged lehet SW-re.
Ezt a neten megkeresheted ha beírod a GPS pontos típusát.
Ehhez le kell tölteni egy programot, mely tartalmazza a Updater.exe fájlt és a HWID-nek megfelelő XY.GCD
illetve XY.RGN fájlt. Lényeg, hogy ezek egy könyvtárban legyenek. Ekkor majd el kell indítani az Update.exe-t és felrakja a system fájl. A system fájl szempontjából nézve nem számít a verzió, hiszen ezt majd Webupdater-rel tudod frissíteni a legmagasabb elérhető verzióra. -Egyébként ez megtalálható a Garmin oldalán.
Ha végkép nem bírsz a szerkezettel, 2 lehetőség van. Az egyik: nem megfelelő a kábel. A másik lehetőség: Írd le nekem a GPS pontos típusát, hogy jobban utána tudjak nézni. -Ha gondolod.
1
2 -
7ER
aktív tag
Szóval: Hogy biztos legyek abban amit eddig leírtam, végigjátszottam a dolgot.
1. elindítod a programot, File menünél beállítod az USB-t (mást nem kell) alkalmazod, majd OK.
2. Bekapcsolod a GPS-t, nyomod az akku icon-t, megjelenik a menü.
3. GPS-t csatlakoztatod a PC-hez, majd klikk a program GPS feliratára és válaszd a Get GPS ID.
4. Ekkor ki kell olvasnia az adatokat, ami megjelenik a képernyőn. -
7ER
aktív tag
Szóval, megtaláltam a programot. illetve a nevét:[Szerintem ez kell neked]
Töltsd le és a neten olvass utána. De írok némi útmutatót.
1. Installáld a programot és futtasd (Tűzfal, vírusvédelem legyen kikapcsolva és az internetet sem árt kikapcsolni) és válaszd a Konfigurációs menüben az USB csatlakozást (Ez azért fontos, mert az alap az a COM soros kapcsolat).
2. Tedd GPS-t diagnosztikai (Service) üzemmódba.
Ezt úgy érheted el, hogy bekapcsolod a készüléket és a FŐMENÜBEN a jobb felső
sarokban lévő AKKUMULÁTOR(ELEM) szimbólumra ráteszed az ujjad és kb tíz m.perc múlva szerviz üzemre vált a készülék. Ekkor csatlakoztasd az USB kábelt.
3. Válaszd a GPS / Get GPS ID g7towin a menüsort, nem baj ha hibaüzenet jelenik meg.
Lényeg, hogy a GPS HWID azonosítóját kitudd olvasni.
Ha megvan, akkor jegyezd fel és a netről le kell tölteni a HWID azonos, és pontosan ennek megfelelő GUPDATE.GCD fájlt. -
7ER
aktív tag
Akkor valószínűleg sérült a GCD fájl.
Ne kísérletezz mindenféle jó tanácsra, mert járatlanul tippeket adnak és még nagyobb galiba lehet.
Egyszer nekem is volt ilyen problémám, és írtam is itt a fórumon róla, de már nem tudom mikor. Le kell tölteni egy fájlt, ez olyan "system felrakó" program.
Sajnos a nevét nem tudom már, de megkeresem a DVD-k között.
Ez olyan formán működik, hogy el kell indítani a programot és amikor kiír valamit abban a pillanatban a bekapcsolt GPS-hez kell csatlakoztatni.
Ha elsőre nem sikerül, akkor lehet többször próbálkozni. . .
Megkeresem a programot és a leírást majd ítt megadom. Igaz ez garmin nüvi250-hez van, de ez már talán kiindulási pont lesz részedre, hiszen a garmin 50-et nem ismerem.
Türelmedet kérem. -
7ER
aktív tag
Látom teljesen járatlan vagy és még az alapműveleteket sem ismered. Ennélfogva nem tudom hogy fogsz boldogulni. A GPS-nek 2 menüje van. Az egyik menü nyitott, tehát bármikor beléphetsz és megnézheted a beállításokat, adatokat. A másik menü rejtett.
Ez utóbbiba csak trükkel lehet belépni.
Azt, hogy melyikbe hogy lehet belépni, megtalálod a kezelési leírásba vagy a google lehet a barátod.
Ha beléptél a menübe, ott kiolvashatod a GPS sorozatszámát, azonosítóját, no és ami fontos lehet az SD-kártya számát, sorozatszámát. Ezeket jegyezd fel és ezekhez a számokhoz kell generálnod egy-egy feloldó kódot, attól függően, hogy a GPS-re, SD-kártyára, esetleg mindkettőre akarsz térképet tenni.
Szóval, röviden ennyi, mert ezen az oldalon nem írhatok le több információt.Légy kreatív és mindent megtalálsz a neten amire szükséged van.
Üdv. -
7ER
aktív tag
válasz
SzuperBandee #830 üzenetére
A feltöltött (SD) térkép nem lehet 2GB-nál nagyobb, sőt, jóval alatta kell, hogy legyen.
A térkép neve csak GMAPSUPP.IMG lehet. -Nevezd át, vagy a garmin.hu oldalról letöltesz egyet a mapsource programmalés ahhoz generálsz feloldókódot.
Ha a térkép nincs feloldva, akkor ahhoz le kell tölteni a Mapsource programot és ott beírni a feloldó kódot. Feloldó kódot nem tudsz keresni, azt a térkép megvásárlásakor adják.Ha ilyen nincs, legfeljebb generálni lehet az előzőekben leírtak szerint.
A [link], magáért beszél, kellő leírást meg találsz hozzá a neten. -Légy kreatív.
Többet nem írhatok, mert ez a fórum nem tűri a "dolgokat".
Sok sikert. -
7ER
aktív tag
válasz
runner 125 #800 üzenetére
Kevés Garmin készülék az, amelyik 2GB felett olvassa a térképet. Sőt. Van, amelyikre biztonságos olvasás végett 1,9 GB-nál többet nem is lehet tenni.
Mapsource programban kijelölöd a térképnek azt a szakaszát, részét, amit használni akarsz és azt teszed fel a GPS-re. Ügyelve arra, hogy lehetőleg ne haladja meg az 1.9.GB-ot. Ez érvényes a GPS memóriára és az SD kártyára is.
Egyébként ha mondjuk 4, 8 GB-os az SD kártya, akkor több térképet lehet feltenni. Ez lehet EU, NG autóstérkép, Topográfia térkép, Légi térkép, esetleg Túrista utak, kerékpár térkép. Csak más-más néven kell elmenteni. Ha egybefűzöd a térképet, akkor ügyelni kell a 1.9 GB határra.
Sok sikert. -
7ER
aktív tag
válasz
tomoka2008 #796 üzenetére
Biztonsági másolatot tökéletesen leírtad.
Igen. Kijelölés után másolható és a menüből kiválasztható, hogy a GPSre vagy a SD kártyára akarod tenni.
Ha frissítetted a térképet, akkor sehogy nem tudod a Mapsource-ba tenni.
Garmin oldaláról töltsd le a 3-as -t és installáld fel a PC-re (Persze ehhez is kell feloldó kód)
Ha netán nem tudnád a térképet átmásolni, felinstallálni a GPS-re akkor majd írj, vagy tedd az alábbiakat, mert van, amikor elkezdi másolni a térképet majd megszakítja és ilyesmi(nem emlékszem pontosan)hibaüzenetet ad: Kevés a memória, megtelt a lemez.
Ekkor ne próbálkozz tovább mert az Mapsource hiba lesz és akkor azt le kell cserélni egy alacsonyabb verziószámra. Mégpedig a Mapsource 6.15.7 verzióra. Ezt megtalálod az interneten. -
7ER
aktív tag
válasz
tomoka2008 #794 üzenetére
Amennyiben van feloldókódod, abban az esetben mindenképpen rá tudod tenni a térképet. Nézd meg: Van e a GPS, illetve a SD kártyán "Garmin" mappában "gmapsupp.UNL" fájl. Ha van, akkor az tartalmazza a kódot. Térképenként 25 számjegynek kell lenni. Ami azt jelenti, hogy a 2 térképhez 50 számjegynek kell lennie, folyamatos bejegyzéssel. Ha nem tartalmaz feloldókódot, akkor ne is próbálkozz mert nem fog sikerülni. Ez utóbbi esetben olvass vissza itt a fórumon és megtalálod a megoldást.
-
7ER
aktív tag
válasz
traktorgumi #790 üzenetére
Tudnod kellene, hogy nem a térkép tartalmazza a hangokat és a magyar menüt.
Pár ezer Ft-ért nem érdemes külföldről rendelni, mert ha meghibásodik, akkor bizony bonyodalom van a garanciális szempontból. -De mindenki maga dönti el. -
7ER
aktív tag
válasz
Seniort424 #758 üzenetére
Hogy és mivel akarod frissíteni? Letöltötted a GarminUpdate programot?
Ha igen, akkor nem jó az internet kapcsolat.
Vagy Számítógépen van a Mapsource és a szűkséges térkép?
Szóval: Számomra nem világos amit írtál, de ha másnál ez egyértelmű akkor biztosan segítenek. -
7ER
aktív tag
válasz
plessaelek69 #756 üzenetére
Na öcsi. Idefigyelj. A válasz benne van abba amit írtam. Ha nem csak pimasz lennél, hanem értelmes is, akkor bizony inkább vagy megköszönnéd, vagy megtanulnál gondolkozva élni és látva olvasni. Leírom röviden, mert látom értelmezési problémáid vannak. Kérdésed: "Mi a különbség az unicode és a nem unicode térkép között ?"
Válasz: A térkép, például utca vagy helység, név keresésnél támogatja az ékezetes és egyéb karaktereket. Tehát lehet pl. Íí, Áá,(nagy szamár)Űű, Óó, . . .(természetesen az unikódos térképnél ékezetes pl utcát lehet keresni ékezet nélküli írással mert "önmaga" képes korrigálni)karaktereket beírni mert a térképfájlban benne van míg a nem unikódos térképfájlok ezekre a karakterekre nem jeleznek eredményes keresést vagy útvonalat.
Részemről ennyi. -
7ER
aktív tag
válasz
plessaelek69 #754 üzenetére
Ezek szerint azt sem tudod mi az "unicode"
-Ez bizony szomorú.
(Támogatja, vagy nem támogatja az ékezetes és egyéb karaktereket.)[link] -
7ER
aktív tag
válasz
gabor_01 #747 üzenetére
Kicsit rosszul tudod, de nekem mindegy.
Ugyanis 4GB a határ de ez a memóriakártya "felismerésére" vonatkozik és nem a térkép nagyságára, mert az kevesebb kell legyen mint 2GB.
Térkép kezelésről beszélek. Függetlenül attól, hogy az a GPS memóriájában vagy memóriakártyán van.
Tehát:
A gmapsupp.img és a gmapprom.img egyenként nem lehet nagyobbmint 2GB (inkább alatta). -
7ER
aktív tag
válasz
plessaelek69 #746 üzenetére
Az én GPS-emen a térképek úgy vannak feltéve, hogy:
GPS MEMÓRIA gmapprom.img (Ez nálam az Európa térképet tartalmazza)
gmapsupp.img pedig a Naviguide Magyarország autóstérképet, a Turistautak Felületekkel egybe.
Memóriakártya:
gmapsupp.img TopoGuide Magyarország, Turistautak. -
7ER
aktív tag
válasz
plessaelek69 #744 üzenetére
Természetesen tudsz 2GB-nál nagyobb t.fájlt rátenni, csak nem fog vele működni.
Jóval 2GB-alatt kell hogy legyen.
Térképfájl neve lehet:
gmapsupp.img
gmapprom.img -
7ER
aktív tag
Ezen a problémán könnyű segíteni.
Itt találod a magyar hangot. "A hangok kizárólag nüvi 30/40/50/200/465/500/700/1000/2000/3000, a zumo 200/350/600-as sorozattal, valamint a dezl 560-as típussal használhatóak."
Tehát, a Te Nüvid is működik vele.
Letöltöd, kicsomagolod és bemásolod TotálCommandert használva a megfelelő mappába és már működik is.
A 4 közül bármelyiket letöltheted, kipróbálhatod és használhatod.
Én is ezek egyikét használom, néha hangulattól függően váltok hangot. Amennyiben van felesleges memória a GPS-ben, akár mind a négy hangot bemásolhatod és bármikor bármelyiket használhatod.
Remélem segítettem, sok sikert. -
7ER
aktív tag
Letöltöd a mapsource programot. Installálod és utána installáld PC-re a román térképet. Amikor ez megvan, akkor kijelölöd a szükséges térkép részletet és a programmal exportálod a GPS-memóriájába vagy a kártyára.
Persze ezek a műveletek csak akkor igazak, ha van a térképhez unlock kódod.
Arra ügyelj, hogy a memóriakártyára kerülő térkép ne legyen nagyobb 2 GB-nál de inkább jóval alatt legyen. Mondjuk 1,9 GB. -Sok sikert. -
7ER
aktív tag
A térképhez feloldókód szükséges. Vagy: Keress feloldott verziót. Esetleg ha visszaolvasol itt a topikban, akkor találsz rá megoldást. Nem írom le mert már elég sokat leírtam és nem akarok műbalhét.
-
7ER
aktív tag
TotalCommanderrel megtudod nézni hogy egyáltalán van e a GPS-en magyar "felirat" (TEXT) Ha van olyan fájl akkor csak beállítási hiba van. (Ha nincs, akkor a Webupdaterből szedd ki a "pipát" vagy rakd be és így kattints a frissítés gombra.) Ezt azért kell csinálni mert a Webupdater egy rövid fájlt olva a GPS-en és ha ott benne van a magyar Text (de valójában törölve van) akkor nem engedi letölteni.
-
7ER
aktív tag
válasz
biglion-lord #713 üzenetére
Hát amit leírtál az a téves útvonal nem feltétlen a GPS térképtől függ.
Be kell állítani a navigáció típusát. Leggyorsabb, legrövidebb, autópálya, föld út, stb. Ha ezek jól vannak beállítva, akkor nem lehet probléma.
Amit meg [az előző linkben is leírtam] az magáért beszél. Nem elég az UNL fájlokat megcsinálni, le kell tölteni a programot és 25jegyű számsort kell generálni. Ezt kell beírni.
Viszont a generáláshoz szükség van a GPS azonosító számára. Ez pedig a GPS menüjében kiolvasható. Ha visszaolvasol, akkor ezekre is megtalálod, vagy már megtalálhattad volna a megoldást mert már többször leírtam.
Hát azzal nem számoltam, hogy ennyire kezdő vagy ezen a téren. Ha ez igaz, akkor nem az utolsó napokban kellett volna elkezdeni, mert kezdőnek az első pillanatban bonyolultnak tűnhet, hol ott pofon egyszerű. Most is csak azt tudom írni, hogy használd azokat a linkeket amit megadtam. Többek között a google link is magáért beszél és csak rá kell kattintanod. . . -
7ER
aktív tag
válasz
biglion-lord #707 üzenetére
Valamit nem értek. A térképet miért on-line üzemmódban akarod frissíteni?
Egyébként jobban jártál volna, ha letöltöd a megfelelő térképet és mapsource programmal rakod fel a GPS-re vagy a memóriakártyára. Nézd meg, hogy a készülék vagy a memóriakártyán van e ilyen fájl: SW.UNL és GMAPPSUP.UNL
Ha van, akkor tudod frissíteni a térképet a már említett programmal. Ha nincs, akkor kódot kell generálni. . . [Itt találsz némi segítséget -Mivel hogy nyíltan nem írhatom le az eljárást.] -
7ER
aktív tag
válasz
Horváth Istv #691 üzenetére
Mindig csak egy térkép legyen bekapcsolva, az éppen aktuális. Ez a dolog nyitja.
Több, akár 4-5 térkép is lehet fenn a GPS-en, de amelyiket nem használod az a menüben kapcsold ki. Nem kell itt semmi kártyát kivenni. Ott a menü, azért van hogy használd.(Hála istennek hangot csak egyet lehet bekapcsolni, különben ki tudja milyen kórus lenne.) -
7ER
aktív tag
A térképet a memóriakártyára kell tenni és arra kell rámásolni a nyelvi támogatást, de a megfelelő könyvtárba kell tenni és amikor bedugod a kártyát, megkérdezi a GPS hogy akarod e használni. Szerintem ez a gépkönyvbe egyértelműen le van írva. Lehet, hogy USB csatlakozó nincs, de valamilyen szervizcsatlakozónak lennie kell. Esetleg Bluetooth adatátvitel. Nézd meg a GPS típusát és keress rá az interneten.
-
7ER
aktív tag
Én ezt nem ismerem de az eljárás hasonló vagy ugyan az lehet mint a többi Garmin GPS-nél. Ha fellehet tenni PC-re, laptopra és van internet akkor Webupdater-rel lehet a nyelvet frissíteni.
Ha ez nem megoldható, akkor le kell tölteni a magyar nyelvet és a megfelelő könyvtárba bemásolni. Térképfrissítés a már leírtak alapján lehetséges. (szerintem) -
7ER
aktív tag
válasz
sonaj888 #680 üzenetére
A GPS-en lévő IMG térképfájlokat nem lehet szerkeszteni. Azt a Mapsource készíti és abban lehet a letöltött térképből kijelöléssel szerkeszteni a kívánt térképrészletet.
Azonban ahhoz, hogy a térkép számítógépen szerkeszthető legyen, olyan térképet kell letölteni aminek a nevében szerepel a "mapsource" megjelölés. A térkép letöltés után a Mapsource programban csak akkor működik, ha van hozzá feloldó kulcs.
Egyébként ha visszaolvasol, ( például itt ) )akkor többet fogsz erről tudni. -
7ER
aktív tag
válasz
sonaj888 #672 üzenetére
Egyébként kár rendelni kábelt. Bemész bármelyik üzletbe és veszel egy egyszerű kábelt. Lényeg, hogy ne legyen benne ellenállás. Telefonkábel jó szokott lenni. Egyébként Itt írtam róla.
Remélem összejön a dolog, sok sikert hozzá. -
7ER
aktív tag
válasz
sonaj888 #672 üzenetére
Helyzet a következő:
Hiába 8Gb-os a kártyád, a GPS csak olyan térképet tud kezelni aminek a "nagysága" nem haladja meg a 2Gb-ot, és minden esetben ez alatt kell hogy legyen. Ha nagyobb a kártyád, azt ugyan Látja a GPS. Használhatod majd útvonalak mentésére, képek ... tárolására. Szóval, ha nagyobb lesz az térkép IMG fájl, akkor ne érjen csalódás.
Azért van a Mapsource, hogy a szükséges térképrészleteket rakjuk fel a a már említett keretek között. -
7ER
aktív tag
válasz
sonaj888 #670 üzenetére
Nem látsz térképet? Hát azt nem is fogod látni, maximum egy-két IMG fájlt a garmin könyvtárban. TotalCommanderben mindent kell látnod, de ha nem, akkor esetleg nem megfelelő az USB kábel. Igen, a térkép működni fog ha fel van oldva. Csak vigyázz vele, hogy 2GB-nál jóval kisebb méretű legyen a fájl. Egyébként nem fog működni.
-
7ER
aktív tag
Nem tisztázott a kérdés: Mondjuk TotalCommanderrel látod a GPS-en lévő fájlokat? Ha igen, akkor egyszerűbb a helyzet. Töltsd le a GPS-ednek megfelelő Updater.exe -t és ha a megfelelő RGN fájl is abban a mappában van, akkor A következőket csináld:
Használat:
1. Kapcsold ki GPS-t
2. Csomagold ki a letöltött fájlt és futtasd a könyvtárban lévő UPDATER.EXE fájlt és állítsd USB-re.
3. A GPS bekapcsoló gombot balra kell elhúzni és húzva tartani a csúszkát.
4. A power gomb (csúszka) ball oldalon tartása közben USB-n keresztül csatlakoztasd a GPS-t a PC-hez.
5. Amikor a listán megjelenik a GPS (vagy menü) akkor nyomd meg az OK gombot.
6. Amikor a képernyőn megjelenik az átvitel (Nuvi loader) Akkor engedd el a power csúszkát (gombot)
7. Várj türelmesen míg dolgozik a PC és a GPS. (Eltarthat 5 percig is)
8. Ha végzett a program akkor kiírja, majd a GPS újraindul, ám ez is több percet vehet igénybe. A GPS bejelentkezéséig (PC-n láthatóságáig vagy a térkép megjelenéséig légy türelemmel!) Ha a hibajelenség megszűnt de nincs térkép a GPS-en akkor azt kiírja és már csak fel kell egyet tenni.Ha ez a megoldás nem vezetne eredményre akkor ajánlom a GarminCure3.exe-fált. Itt van némi leírás róla. Igaz, nem kizárólag a Te GPS-edre vonatkozik, de az eljárás menete nem változik, csupán a készülékedhez megfelelő GCD fájl. Fordítóval linkeltem be, ha tudsz olvashatod angolul is.
-
7ER
aktív tag
Nekem 250w van és ezt amit írtál még nem próbáltam ki. Lehet, hogy a g7towin így működik a 255-nél? -Jó pap holtig tanul.
Én csak annyit tudok az e fajta "bedugásról", hogy ha fel van installálva a laptopra a Garmin Mobile XT és futó program mellett bedugom az USB kábelt a GPS-be, akkor a GPS mint műhold vevő működik és a képernyőn látható a navigálás. Persze szükséges hozzá térkép is. -
7ER
aktív tag
Szerintem nincs Garmin USB drájvered a gépen. Nekem is Win7 64bit van és tökéletesen működik. Persze én már régen azzal kezdtem, hogy felraktam a drájvert. Ami meg a HWID-ot jelenti: Hát én nem vagyok benne biztos, mert én mindig a g7towin-al olvastam ki. Feltételezem, hogy ha más módon is biztonsággal ki lehetne olvasni, akkor egyéb fórumokon sem ajánlanák ezt a programot. Szóval nem tudom.
-
7ER
aktív tag
Ahhoz le kell tölteni a G7ToWin programot.
Ennek a kezeléséről már írtam ebben a topikban.
Nem akarom ismételni csak ha muszáj. Ha végkép nem jutnál előbbre, akkor írj és leírom újból. Na jó. Hogy ne kelljen keresned, Inkább leírom.
Ha feltetted a programot:
1. GPS-ből az USB kábel kihúzva és a GPS kikapcsolva !
2. Indítsd el a programot, válaszd ki a file/configuration -ben a COM port résznél az USB-ét
3. Garmin bekapcsoló gombját told balra és tartsd ebben a pozícióban, ha megjelenik a garmin logo, akkor a másik kezeddel nyomd be az USB kábelt a csatlakozójába.
4. A g7towin-ben válaszd ki a gps/ get gps HWID, jegyezd meg, hogy milyen ID -t írt ki (3 karakter)
Ha nem sikerülne a kiolvasás, akkor ismételd, gyakorold be mert ha nem a megfelelő pillanatban dugod be az USB kábelt, akkor eredménytelen lesz a "kísérlet". Ilyen az "amatőr, nem hivatalos módszer".
A program semmiféle hibát nem okoz, sem a PC sem a GPS-ben. Kizárólag erre a célra készült.Egyes esetekben érdemes a tűzfalat és a virusvédelmet kikapcsolni.
Ha jutsz valamire, akkor a tanulságot vagy eredményt, mások okítására ide leírhatnád.
Sok sikert. -
7ER
aktív tag
GPS "MENÜ" -jéből elérhető rejtett menü elérése:
GPS készülék és kártya információk:
1. Jobboldalt fent található az akkumulátor töltöttségét jelző ikon erre a területre 4-5 másodpercig tartó "érintés" majd "felengedés" után, megjelenik az operációs rendszer és a hardverkiegészítők státusz ablaka.GPS által érzékelt műholdak és azok adatai:
2. Baloldalt fent találjuk a műhold jelének vételi minőségét (térerő) jelző 5db függőleges csíkot. Erre a területre 3-4 másodpercig tartó "érintés" majd "felengedés" után, megjelenik a műhold státusz ablak. -
7ER
aktív tag
Szia.
Természetesen igazad van az üzletpolitikát illetően. A GPS olyasmi mint a telefon. Félévente jönnek újabb típusok és . . .
Szerintem meg kell gondolni, hogy a kívánt szolgáltatás elérése arányban van e a kockázattal. Ez nem minden esetben éri meg és előtte érdemes alaposan átgondolni. Az a történet, hogy hasonló "mahinációval" egyszer én (is) kinyírtam a GPS-emet. Elég sokat olvastam, kínlódtam, mire életre tudtam kelteni.Akkor még nem tudtam, hogy azonos típusjelzésű készülékek is eltérhetnek egymástól. A készülék rejtett menüjében meg kell nézni a HWID (
HWID: hardver azonosító) azonosítószámot, majd utána kell nézni, hogy a Te HWID számú készülékedre jó e a firmware. Ha úgy találod hogy igen, akkor manuálisan rátudod tenni és működni is fog.(WebUpdater-rel nem lehet megcsinálni, mert ezt nem engedélyezi a Garmin.)Bár eléggé jártas lehetsz a dolgokban de én mégis a figyelmedbe ajánlom: A firmware frissítést lehetőleg laptop, vagy asztali PC esetében szünetmentes PC-táp használatával csináld, mert egy véletlen vagy pillanatnyi áramszünet végzetes lehet a GPS-re. Ekkor csak a szerviz, vagy sok bajlódás után tudod életre kelteni.
Sok sikert Neked. -
7ER
aktív tag
Írtam privátot.
Ugyan nem egyértelmű a leírásod, de el kell dönteni, hogy most software vagy térkép problémád van. A kettő nem ugyan az. SW-t a webupdater programmal lehet frissíteni, vagy letölteni és manuálisan felrakni a GPS-re. Ez utóbbi hordoz némi veszély magában.
Térképet a Garmin oldaláról vagy innen tudsz letölteni
Térkép feloldáshoz gyári kódra van szükség, egyébként meg használd ezt.
Remélem tudtam segíteni. -
7ER
aktív tag
Hát ez jó.
A Garmin és az Igo készülék illetve térkép még csak össze sem hasonlítható egymással, nem hogy a térképek csereszabatosak lennének.
Ezzel kapcsolatban sok mindent leírtam, nem írom le még egyszer.
De. Ha térképcsere előtt kérdeztél volna, akkor most nem lennél ilyen nagy pácban.
Nem csak büntetésből, inkább tapasztalatszerzésből a topikba olvass vissza és megtalálod a szükséges megoldást.
Ha lesz elegendő tapasztalatod és nem jutsz egyről a kettőre akkor részletesen írd le amit tapasztalsz a készülékkel kapcsolatban és megpróbálok segíteni.
Tehát: Olvass, de óvatosan, pontosan kezeld a leírtakat, különben (most még van, de lehet később csak) volt egy GPS készüléked. -
7ER
aktív tag
válasz
akisbandi #646 üzenetére
Próbáld meg a szervizt, (Bár lehet, hogy a javítás árán kapsz új GPS-t.) de ha visszaolvasol, ugyanezzel a problémával márt több GPS is üzemképessé lett téve. Ha jól emlékszem, akkor volt egy olyan GPS is mint a tied és ugyanez a hiba volt. Ha visszalapozol a tavaszkörnyéki bejegyzésekre (már nem emlékszem pontosan) és türelemmel olvasod, akkor megtalálod a hiba leírást és annak javítását. Több programot le kell tölteni (ez is le van írva) és ügyesen, kitartóan kell próbálkozni.
Egyébként meg az RGN fájlt csak úgy lehet feltenni ahogy ott le van írva.(Talán én írtam le)
USB kábel nincs bedugva, GPS kikapcsolva. Majd: Bekapcsológomb folyamatosan balra húzva, (a GPS képernyő rejtett pontjait nem kell érinteni) programot elindítani. Amikor bevillan a képernyő, abban a pillanatban kell bedugni az USB kábelt. Ha megjelenik a GPS a képernyőn akkor lehet elengedni a bekapcsoló gombot.
Ha nem pontosan akkor dugod be az USB kábelt, vagy előbb elengeded a bekapcsológombot mint azt éppen kell, akkor sikertelen lesz és nem jelenik meg a GPS a képernyőn. Többször kell próbálni és sikerül. -
7ER
aktív tag
válasz
akisbandi #644 üzenetére
Na ilyen (sűrűn) bevillanós dolgokkal már találkoztam, de nem GPS-nél, hanem internet modemek esetében. Valójában akkor fordultak elő nálam amikor W7 volt az OS. Mivel több PC-m van áttettem másikra. Azon XP volt és csodát láttam. Normálisan működött.
Szerintem próbáld meg XP-s gépen. Jobbat nem tudok ajánlani. -
7ER
aktív tag
Jó úton jársz.
Egyébként a bemásolós térképhez nem kell egyik .UNL fájl sem, de nem árt ha megvan.
Tölts le másik térképet, mert valószínűleg nem jó a térkép. -Van ilyen.
Nem kell sokat visszalapoznod ahhoz hogy megtaláld a linket, ahonnan térképet tudsz letölteni. Akár bemásolósat is.
Egyébként ha te megad letöltöd a Garmin oldaláról a térképet, akkor felteszi a Mapsource programot. (feloldod) Generálsz kódot, és te magad csinálhatsz GPS-edre térképet.
Sok sikert. -
7ER
aktív tag
-
7ER
aktív tag
válasz
#76098048 #626 üzenetére
Szia.
Leírásod alapján teljesen járatlan lehetsz a térkép frissítésben.
Ha visszaolvasnál pár oldalt, akkor láthatnád mi a teendő.
Mindegy milyen készülék típus, a frissítési menet ugyan az.
Egyébként meg minden térképet látni minden készüléken, legfeljebb nem jó mappában nézed, vagy nem jó mondjuk a TotalCommander beállításod.
Egyébként meg a Mapsource programmal valóban fellehet tenni térképet, mind a GPS mind az SD kártyára.
A letöltött SD verzió (is) csak akkor működik ha megvan az SW.UNL és a GMAPSUPP.UNL a kártyán. -De erről is olvashatsz ha visszalapozol.Minden esetre (járatlanságod esetén) én nem ajánlanám neked a frissítést, mert ha elcseszel valamit akkor 2011-es térképed, sőt lehet, hogy GPS-ed se lesz. Előbb olvasgass. . . -
-
7ER
aktív tag
válasz
pusztito88 #602 üzenetére
Szia.
Legegyszerűbb ha itt nézel szét. -
7ER
aktív tag
Itt egy link töltsd le és másold be a GPS vagy a memóriakártya Garmin könyvtárába.
Ez egy bemásolós NaviGuide Magyarország v6.4 térkép és a legfrissebb.
Biztosan működni fog.(Ha már nem jutsz 1ről a 2re és a google sem barátod.)A térkép hack leírást nem tehetem ide a topikba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez, alkalmazásokkal és térképlicencekkel kapcsolatban is!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- MotoGP & WSBK
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AKCIÓS!!!GARISS! R5 5600G/RX 6700XT/16 GB/1000 GB SSD/700 W
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- ThinkPad T480s 14" FHD IPS i7-8650U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Kedvező ár! HP 4540S laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX)
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest