Hirdetés
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
7ER
aktív tag
Te atya isten.
Ez nem igaz. . .
Ezek szerint még nem tudtad, most elmondom:
Minden USB töltő vagy adatkábel 4 (négy) eres.
5 eres nem is létezik.
Az USB kábel egyik vége, amit a PC-be dugunk az 4 (négy) érintkezős csatlakozó.
A kábel másik végén, ha mini USB csatlakozó van rajta, akkor az kivétel nélkül mindegyik 5 (öt) érintkezős. (Mert ez a szabvány)
Az 5. (ötödik) érintkezőhöz soha nincs vezetékezés. (Nincs is hova kötni a másik végét.)
A mini USB 5. érintkezője a csatlakozón belül van (vagy nincs) kapcsolatban a csatlakozón belüli valamelyik érintkezővel.
Ez a "kapcsolat" lehet galvanikus (közvetlen) vagy ellenállás (resistor) bekötésével. Esetleg nincs bekötve, mert nincs rá szükség.
Hogy mi a javaslatom?Most már az, hogy vegyél kábelt.(Mielőtt kárt teszel . . .) -
7ER
aktív tag
Itt egyértelműen le van írva, hogy a MiniUSB csatlakozók 5 (öt) érintkezősek.
Jelölés szerinti sorrend:
1 2 3 X 4
Tehát az X és a 4 (GND) érintkezőre rá kell forrasztani egy meghatározott értékű ellenállást (Resestor) Ez az ellenállás 17.3KiloOhm, de nem kritikus az értéke. Ez azt jelenti, hogy egy megközelítő értékkel is helyettesíteni lehet.
Persze csak nagyobb értéket javasolnak.
Az általában megközelítő beszerezhető ellenállás 18K (tizennyolc kiló ohm) 22K (huszonkettő kiló ohm)Ha számolod:
1 2 3 4 5
Ekkor a 4. és az 5. láb közé kell forrasztani.(A NOKIA csatlakozóban biztosan más értékű ellenállás van, mert ez típusonként változik.)
Sok sikert. -
7ER
aktív tag
A Garmin tápkábel USB csatlakozóban 2 láb össze van kötve egy ellenállással.
Ha nincs ez az ellenállás, vagy valamilyen ok miatt megszakadt, akkor adatkábelként ismeri fel.
Ugyanis, az adatkábelben nincs a már említett ellenállás.
Esetleg itt is megnézheted illetve olvashatsz róla.
Szerintem bontsd meg a tápkábelt az USB csatlakozónál és javítsd meg.
Még mindig olcsóbb mint a vásárlás.
Én valamikor úgy javítottam, hogy "dekorkéssel" hosszirányban felvágtam majd javítás után pillanatragasztóval összeragasztottam a felvágott műanyagot. -Máig működik.
Sok sikert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez, alkalmazásokkal és térképlicencekkel kapcsolatban is!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest