- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaxxDamage #102225 üzenetére
60 fok FurMark alatt a GPU?
Hát, ez elég sz@r lett, dobd ki az egészet!
Csak privátban súgd meg melyik kukába dobtad!
A procin csak a direct-die-al tudsz segíteni, de én abba nem ölnék energiát, mindenre is elég az all-core 4GHz. Egyébként a stabil 90 fok all-core 4.9GHz-en is nagyon-nagyon jó -
válasz
MaxxDamage #102233 üzenetére
Az korrekt. Akkor, ha jól gondolom a mezei gamer laptop felhasználók, mint pl. én ezzel akár azt is el tudják érni, hogy ne kelljen a 99%-os CPU beállítással mókolni. Na majd elugrok KH-hoz aztán megnézzük mennyire működik jól együtt a VC hűtéssel a cucc.
Köszi az infot.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #102230 üzenetére
Láttam, pillanat, mindjárt megsajnállak.
-
válasz
MaxxDamage #102230 üzenetére
Az szép.
Mennyire "kényes" a cucc, értem ez alatt könnyen szakad stb?
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #102225 üzenetére
Aha, a 65 fokos gpu milyen meleg...elmész ám te tudod hova.
-
válasz
MaxxDamage #102073 üzenetére
Most mit irigykedsz? Olyan laposról beszélsz amit jelen használok, olyanról ami testvére a tiédnek és ami veri is azt most összerakva. Amit ma tettem vehetjük biztosításnak, összeszámolva mit ér kapok készhez töredék áron nagy szerencsével egy ajándék. Lehet bánkódni részetekről, én innentől nyugodtabban fekszem le. Nem régiség, meg retro, hol éltek ti most komolyan. Az életben mindent csak ésszel érdemes csinálni. Ilyen alaplapot már nem gyártanak 2db alaplap chip-el a fedélzetén. Túrtam a netet az elmúlt 1 évben és komolyan megijedtem mi van akkor ha hirtelen kellene. Most jött el a pillanat az árazás miatt. Mindig mindent ésszel előre tervezek. Dísztárgyak, lom, kacat nem kell!
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #102068 üzenetére
Ha ki is vizezi max halkabb és hüvösebb lesz. Nem olyan sokat fog számítani mint pl a 10900k nál a +2mag 4 szál.
Kiváncsi vagyok a desktop 3080ti melett hogy milyen a CPU-GPU kihasználtság aránya. -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #102066 üzenetére
Egyszerre ugyis egyet hasznal, (nincs tobb keze vagy feje) szerintem is kar mindenfele tartalekokat osszevasarolni.
Amit osszeszed mar egy sokeves technologia, egy mai 30 wattos Ryzen proci lealazza.A kulso GPU megoldas megint csak 'egyedi', ki tudja meddig mukodik (mert eleve nem egy tamogatott megoldas, hanem hackelt).
Egy kis meretu kulso hazban az egesz hobelebanc elferne, es ugyanugy mehetne kulso monitorra. Hutes elfer, tap elfer, lehet nemara torekedni (vizhutes), es fogyasztana kb harmad annyit. Bovitheto, szerelheto, kedvelheto.Lehet retrozni, majd ugy 20 ev mulva. Ez igy csak egy oreg jardalap, kiherelve - mint egy musziven es dializisen logo beteg.
Ha szereti, akkor csinalja - nem vagyok en megmondo ember
A logika itt nem mukodik, pluss belsot akar... -
válasz
MaxxDamage #102068 üzenetére
A vízhűtés jelenleg nem kell mert van elég erő proci oldalról, nem kell az a kis plusz amit még az hozzá tudna adni. A zaj ami most van elviselhető. 50 ezer körül már van vízhűtő. Mai árakhoz képest nem sok. A 11gen proci valamivel erősebb. Kevesebb mag/szál, de erősebb, ami szép mert újabb kiadás.
-
válasz
MaxxDamage #102063 üzenetére
Jár a fejem az X170SM családon az i9-11900K proci miatt. Van egy probléma viszont ami komoly az pedig a heatsing. Az asztali vga behelyezés ott problémás, te is többek között agyaltál rajta korábban, ezt fel is vetetted. Sok ott a probléma a felmerülő + költségekről ne is beszéljünk. Talán majd a távoli jövőben. A Win11 támogatás miatt ezek a laptopok még sokáig használhatóak tudnak maradni.
(Ez a laptop ingyen volt, nem látod mennyit adtam érte? És még az eddig félretett cuccaimat is ismét használni tudom)
Ezekhez már nincs garancia. Ha véletlen megdöglik akkor lehet annyi ha nem javítható!!!#102064 FőDudu:
Nagyon tévedsz. Ez a történet csak a mobil oldala miatt érdekel. A most vett tartalék lapost lehet egy igazi mxm kártyával fogom felszerelni és úgy is fogom használni, ahogy éppen megkívánom. Te pl nem utazol a teljesítményre, nem is értem minek érvelsz olyan oldalról ami téged nem érdekel. Vannak ilyen laptopok újonnan is még árulva, hidd el nem véletlenül olyan nagyon drágák.Tegnap este még a + 64GB ramon tipródtam a 128 miatt.
Meg egy új 2TB 980pro ssd-n is elmélkedtem....az még ráér. A vízhűtés is ráér.
Annyira nincs még vége ezeknek a laptopoknak a kiaknázása hogy azt el sem tudod képzelni. Méghogy elavult mit mondtok, röhejes kijelentés. -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #102063 üzenetére
Minek?
Igy sem igazan mobil a cucca (annyi erovel asztalit is vihetne), most vett hozza alkatreszt, de itt is halott a kijelzo, azaz vehetett volna asztali alkatreszeket is.
Ha szuksege van ra, akkor hajra, de impulzus vasarlasban kar esz erveket keresni.
(olyan, mint amikor a noi vasarlo szinre valaszt autot)(vagy vez egy lefingott Peugeot-t amiben feher pluss belso van). -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #101954 üzenetére
Decemberi tréfa
, kölcsön kijelző csak
. Ma jött meg a rendes bele való (ha minden igaz mert párom vette át én dolgozok és csak holnap este 7kor fogok haza menni) és megyek beszereltetni.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #101950 üzenetére
Nemtudom , ez jött postán, bár gyanúsan olcsó volt a kijelző....
-
válasz
MaxxDamage #101896 üzenetére
Fú, basszus! Volt egy olyan sejtésem, hogy már elég cefet a helyzet de nagyon rossz ezt így olvasni is.
Mi lesz velünk nélküled fél évig? Valami light-os masinát azért érdemes lenne beszerezned, hogy tudd RM-ed majd bosszantani fekvés közben is!! -
válasz
MaxxDamage #101883 üzenetére
Nagyon sok mindentől függ a grafénnál a hővezetés:
1, mennyire tiszta: a 95%-os pokoli drága, de az a nagyon jó. Onnan ismerni meg, hogy olyan fényes mint az alufólia, viszont ezeknek alacsony a fajlagos ellenállásuk ezért óvatosan kell használni! Amelyiknek nagyobb a karbon tartalma az feketébb, de még azok is több száz W/mK-esek, tehát még mindig verik a pasztákat.
2, van amelyik karbocső szerkezetű, ez olyan amin egy bizonyos szögből valamennyire áttetsző! Ezekhez mindig kell alkalmazni egyéb hővezető közeget is!
Mindenképpen érdemes majd kipróbálnod, desktop procinál látványos javulást kell produkálnia -
válasz
MaxxDamage #101884 üzenetére
Ha nem kellene a megvett grafén lapka egyik vagy másik én szívesen átveszem tőled és így nem fizettél rá.
#101882 vakablak93:
Nem az a lényeg. Rájöttem a 4Ghz el lett írva. 5Ghz az és úgy már mindent értek.
Figyelem miket írtok nekem, ment az oltás milyen sokat fogyaszt a procim.
A másik, 4.0Ghz -nél nem kell grafen lapka a 70C-hez. Legalábbis nálam nem, ahhoz elég egy közönséges paszta is. -
PedroPascal
őstag
válasz
MaxxDamage #101763 üzenetére
Csak emleglegetni kellett, Alan Wake 2-t. Gond nélkül ment, tegnap viszonylag sokat toltam, az íróval Alan Wake-el mikor a stúdióból kell kijutni a csoda lámpával a városba és csörög az utcai telefon. Itt kezdődik valami hiba nálam. Az fps lesik 8-ra, gpu 100% de 50W körül megy. Ncore-ról van a játék, leszedtem az újabb változatot is de ugyan ez van. Nem hiszem hogy win vagy nvidia driver frissült volna ez idő alatt. Másnak is ez van, mi okozza ezt?
-
PedroPascal
őstag
válasz
MaxxDamage #101769 üzenetére
Köszönöm. Több illesztőprogram is volt már fent, 3 hete próbálgatom. Ezért is kérdeztem itt hátha tudja valaki a megoldást. 546.33 van fent elvileg ez a legújabb. A window 11 és minden más is a legfrissebb. A játék is hivatalos helyről van fent. Performance módban használom a laptopot nem turbó módban, így 140-160W szokott lenni a GPU játékok alatt. Far Cry 6 viszont 70-90W között de így is 70-100 FPS. Ha valaki majd tud erre megoldást azt megköszönném.
-
válasz
MaxxDamage #101771 üzenetére
Nem azt írtam!
Nem erről volt szó. Van egy oldal ami összeméri a proci vga erőnlét viszonyát. Megkeresem, hátha valaki előbb benyomja. [link] Meg van. Ez is számít mi mennyire van kihajtva, nem csak az mit hogyan írnak meg. Láttad te már ezt.
Nem néztem meg nálad milyen csak mint megközelítést vetettem fel.......
Van sok ilyen oldal. -
válasz
MaxxDamage #101769 üzenetére
Nálad szerintem a vga a gyenge pont. Az még szép hogy ennél a játéknál fullon teker.
Én is amennyire lehet megpakolom a grafikát ami csak belefér az a legjobb opció a legtöbb esetben.
-
válasz
MaxxDamage #101718 üzenetére
[link] Nekem meg egy ilyen. Hamarosan tesztelem.
-
válasz
Asztali procihoz kiváló, de notebook-hoz kevés a leszorítőereje a hűtésnek. Nálad nem lesz gond. A GPU-nál viszont lehet, hogy kevés lesz a négy kis fülecske ereje... Próba cseresznye!
-
vakablak93
őstag
válasz
Szia,
ez mi? Ez már az a grafénlapka?
Én szívesen rápróbálnék a Legionban, feltéve hogy tartósabb mint a paszták. -
válasz
MaxxDamage #101659 üzenetére
-
Bluey
lelkes újonc
válasz
MaxxDamage #101522 üzenetére
Köszi! Én is reménykedem a problémamentes cserében. Mivel a Lenovo is a cserét írta, remélem nem fognak akadékoskodni a boltban sem. Nah meg másodjára már csak nem kapok megint hibásat...
Majd beszámolok róla
-
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage #101527 üzenetére
Most képzeld el ezt a hajlást a G752-nél. Régi WS gépek, leüthetnél vele valakit, akkor se hajolna el.
Még inkább a kukának gyártott mai gépek.
-
Bluey
lelkes újonc
válasz
MaxxDamage #101516 üzenetére
Köszi a linkelt videót! Amúgy én is keresgéltem, kb ezen (amit küldtél) látszik a legjobban , de itt is pont a számomra érdekes része homalyosabb, de igen.. ha lehet hinni ennek meg az online 3D képeknek, akkor elvileg össze kellene simulnia. Amúgy érzetre megfelelően masszív, teljesen elégedett lennék vele, ha nem lenne ez a rés rajta.
-
válasz
MaxxDamage #101451 üzenetére
Ne beszélj sületlenséget. Már megint terelni akart. Ezeket a lemezeket másra találták ki, ennyi és nem több. NAS HDD.....olvass utána. Ugyanakkor hogy te mire használod az a te dolgod, mint hogy milyen ssd-t és abból mekkorát veszel meg hogy raid-ben használod-e. Nálam a gt70-nél egyszer majdnem lett raid 3db ssd-vel. Lemondtam róla, az adapterem most is megvan. Felesleges, tele vagyok mentésekkel. Arról nem beszélve nálam ez nem munka hanem szórakozás.
Ezek a NAS hdd-k marha megbízhatóak! -
válasz
MaxxDamage #101441 üzenetére
Én nem csak játszani szeretek a laptopommal. Példának okáért mint az talán feltűnt egyeseknek imádok másolgatni is vele.
Állítgatni, tesztelgetni....annyi minden van még játékon kívül.
peet05: Hány éve készül? Mennyi telt el az előző óta? Több mint 10 év? Szerintem most a konzolos és a PC-s változat is majd egy időben fog kijönni. Amúgy őrület mennyit kell várni egy ütős játékra. Úgy tudom az UE5 mai tudással lényegesen javít a munkatempón, minden felgyorsul. A CP2077 is javítsatok ki szinte egyszerre jött ki PC-re és konzolra. Az mindegy hogy más csapat.
TeeBee73: Ami jött egy 2016-os példány. Lehet jobb is így adattárolónak, mint folyamatos használat mellett. Bírják ezek a strapát, de semmi sem örök életű. Legközelebb is használtan fogok keresni ha csak tároláshoz kell.
PedroPascal, Csupati, MaxxDamage: Az ssd most nagyon magára haragított. Ez a bosszúm.
Maxx: 16TB-os már van a PH-n is 60 körül. Jövőre nálam bármi lehet.
A felhőszolgáltatás nem biztonságos, főleg ebben a mai szeretünk háborúzni világban. Hatalmas feszültségek vannak a világ vezetői között. Gondolj csak bele mikor egymás vagyonát zárolják még Svájvban is (majd hozzányúlnak) akik büszkék rá hogy semlegesek. Nem teszem a dolgaimat ki hogy egy intésre akár töröljék, vagy belenézzenek. Ez olyan mint a digitális pénz, a kézzelfogható az mindig jobb. Minden ami nincs veled azzal zsarolható vagy. Sajnos efelé haladunk csak itt még nem érezzük.
-
rodman73
aktív tag
válasz
Én Warzone-t próbálgattam bill+egérrel, de pc-n azért sokkal jobb volt. Lehet hogy állítani kellett volna még az egéren konzolon, de ha jól emlékszem messze nem volt annyi opció az egérhez konzolon, mint pc-n.
-
consono
nagyúr
válasz
Pár hét kevés megszokni a kontrollert, de én ma már PC-n is inkább azzal játszom, mint billentyűzet+egér. Persze én nem játszom kompetitív multikat.
Xboxon ezek a játékok támogatják a billetnyűzet+egér használatát:[link], de hogy úgy megy e mint PC-n, azt nem tudom, nem próbáltam így játszani. -
válasz
MaxxDamage #101322 üzenetére
A hátán a nyomtató van, mert ahogy nézem visz LPT kábelt is a lanpartyra 😅😅😅
-
válasz
MaxxDamage #101319 üzenetére
Hol van a monitor?
-
válasz
MaxxDamage #101136 üzenetére
Milyen jó hogy semmi negatívumot nem veszek észre jelenleg. Na tegnap, mert sokat járok ide, elkapott tőletek valami vírusocskát a lapos és újraindult, de már felépült semmi baja.
11 gen alatt szerintem nem fogok vele foglalkozni. Mire oda jutok ez is módosulni fog.
Jelenleg az Ebay legjobb ajánlata [link] még mindig mégsem megyek bele. Vízhűtés lesz majd ugyanonnan később. Valami egyszerű pl [link] vagy [link] nem a legdrágább kiszerelésben. Be fogom érni valami szerényebbel. -
PedroPascal
őstag
válasz
MaxxDamage #101081 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat!
+ Mikulásbá és Gubu0101
Úgy gondolom ha már "mobil eszköz" akkor miért ne használhatnám így. De ha gondot okoz akkor megfogadom a jó tanácsokat. Ha ez megoldja ezt a gondot akkor feladom ezt a kényelmet.
Tehát itt az alvó üzemmódot tegyem mindenhol sohára?
Ez energia üzemmód maradhat kiegyensúlyozott?
Illetve a további energiajavaslatokat mindet kapcsoljam ki vagy be?
-
Juhaszatti
addikt
válasz
MaxxDamage #100890 üzenetére
Jogos.
Összekevertem a "Milyen notebookot vegyek?" laptopajánlós topikkal. Ott tényleg nem lehet. -
Šolaire
veterán
válasz
MaxxDamage #100890 üzenetére
Akartam is írni mikor kérdeztem tőletek linkeltetek egy rakás boltot meg én is linkeltem kértem véleményt.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100844 üzenetére
Illetve ha nem folyékony fémes a régi paszta és az új az lesz akkor előszőr felszívja a réz, ezért láthatóan melegedni fog ,igy meg kell ismételni a vasalást.
-
PedroPascal
őstag
válasz
MaxxDamage #100842 üzenetére
Az új csúcs gépek folyékony fém pasztát is évente kell kenni? Anno kb 11 éves asztali gépemben az i7 3770k-ról levágtam a proci kupakot mivel a gyári belső hővezető szándékosan szar volt, nem volt akkoriban ellenfele az Intelnek. Nem emlékszem már a paszta nevére de nem volt olcsó. Proci belsejében és a kupak és hűtőborda közé is is azt tette. Akkoriban kicsit túltoltam kapott egy Dark rock pro 2-t is a proci ezen felül korona gyanánt.
Gyári megoldáshoz képest -25°C volt terhelés alatt. Évekig ment a gamelés ezzel a géppel gond nélkül, agyon volt húzva amit csak bírt. Ez a gép már évekóta csak átlag használatban van. Azóta soha nem nyúltam hozzá. Tehát a folyékony fém paszta igényli vajon a cserét?
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100723 üzenetére
Én néztem be
Kár hogy a Dell nem csinált DGFF 30XX et az Alienware hez. Akkor tényleg fel tudná venni a versenyt az X170-el, nagyon tökön szurták magukat ezzel. -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100716 üzenetére
Szal Clevo 3080
Alienware 2080S :
és a Dell 7760 DGFF kártya :
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100708 üzenetére
Igaz cserélhető a 2080s és a Dell a 7760 ba hasonló cserélhető kártyát csinált is
de kérdéses hogy befér e.Nem jó hozzá minden máshol van -
válasz
MaxxDamage #100638 üzenetére
Most akkor ez jobb lenne mint amit én használok? Ne idegesíts már vehetek másikat?
De akkor is szét kell majd kapnod a gépet azon helyek miatt ahová gap pad ment, mert azok egy idő után ki fognak száradni. Memórián, kondikon. Csak mondjuk a proci, gpu egyszerűbben és olcsóbban megy vissza, ha el nem szakad.
(Amúgy nekem már a mellényem ilyen, elektromosan melegítem.)
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #100638 üzenetére
Sztem most sem kellene, amíg használod a vizet, az nem fog megfőni.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #100634 üzenetére
Tényleg ahhoz kell, amit Miki linkelt? Hát neked már semmi se elég? Arra a vizes rendszerre aztán hót' felesleges az a Carbonaut.
-
válasz
MaxxDamage #100634 üzenetére
Tippelek mihez kell neked.
[link]
Carbonaut is available pre-assembled in many standard CPU/GPU sizes:
32x32 mm - Intel Desktop CPUs (115X) - e.g 6700K, 7700K, 9900K
38x38 mm - Intel 20XX HEDT CPUs and AMD Desktop CPUs - e.g 7900X, 7980XE, 2700X, 1800X, 6950X
51x68 mm - AMD Threadripper CPUs - e.g. 1950X, 1920X, 2990WX
25x25 mm - Nvidia GPUs (RTX 2080)
31x25 mm - Nvidia GPUs (RTX 2080 Ti)
Mérd le nálad melyik kell a procira. -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #100630 üzenetére
Mindkettő ugyanaz az 545 mm²-es TU104-es chip.
-
Kelvin
őstag
válasz
MaxxDamage #100520 üzenetére
Sajnos ha telefonról írok akkor néha félre nyomok, vagy átjavítja a szavakat.
Azért remélem megértetted a mondanivaló lényegét, ha mégsem sikerült volna akkor:
Abban az esetben ha "Windows energia gazdálkodás és a CPU -t lehuzod 99% ra, vagy lentebb." idézem Csupati-t, akkor /a 6800h esetében nem megy feljebb az órajel mint 3.2GHz, vagy még addig sem/ a base clock vagy az alatt jár a cpu.
Ellenben ha a biosban a TCC-t /Thermal Control Circuit (TCC) activation point/ állítod alacsonyabbra akkor megmarad a boost clock ha szükséges. Esetemben 85 c fok-ra állítva kb 4.4-5 GHz-en dolgozik a cpu.
Erre írtam, hogy nagyon nem mindegy a 3.2GHz vs 4.4GHz.
Sajnálom ha az angol nyelvtan tanári szerep elvonta a figyelmedet a lényegről.
Ezentúl megpróbálok, még egy t- betűt sem lehagyni. Így talán érthető leszek még számodra is. Na jól "elárultam" neked mi, mi? -
válasz
MaxxDamage #100520 üzenetére
Egy idő után unalmassá válik, legyen az pár év. Magánéleti dolgok, kinél mi. A téma is beszűkült milyen laptopot vegyek szintre. Kínálati oldal sem túl szimpi, drága, egyforma, és kezd kiveszni az egyediség, minden laptop tök egyforma ráadásul méreg drága. Dumálni másról meg egyre kevésbé lehet, mert rögtön jön valaki és törli, meg jön pár ember aki direkt erre van ráállva, addig sose látni, régebben több belefért. Ha marad a laptop és mindent körbejártunk már vele az is lehet unalmas egyeseknek(nekem)....nincs hová már tovább lépni sem ezzel sem más laptoppal. Játék sem köt már úgy le, hogy minden mást kikapcsoljak mellette stb....értelek.
Sokan megveszik a lapost aztán topik zár, ahelyett hogy időnként benézve segítsenek másoknak, ajánlva azt amiből választottak. Pöröghetne jobban is a téma játéktesztekkel. Szóval mind az amiért indult ez a topik pl tuning szépen kikopott, valójában a milyen notebookot vegyek topik pörög pár nélkülözhetetlen ember jóvoltából, mintkinevezetttopikgazdák egész nap jelen vannak, pótolva ezt a topikot is, teljesen egybefolyt, szerintem. Igény sincs már nagyon erre. -
válasz
MaxxDamage #100518 üzenetére
Boost....lemaradt a "t" neki, ahelyett hogy kijavítanád grimaszolsz.
Turbót jelent (turbo boost). Mikor kikapcsoljuk a liftet, nálam 3.6Ghz.....ha beállítom a sémát normálra(panel) akkor kapásból odalép illetve lépne ha a Win energiasémában is úgy van igazítva (kiegyensúlyozott). Sajnos ezt felültudja írni a Win ha akarja. Szóval ma már ott is állítanom kell ha nagyon variálgatni akarok a beállításokkal. Korábban nem így volt.
Amúgy én maxon járatom a procit, mert úgy gondolom a sok ugrálás fesz ide-oda futkározás nem használ hosszabb távon az alaplapnak. Látom is az XTU monitoron a sok futkározást. Le kell csendesíteni. A venti is így nyugodt. -
válasz
MaxxDamage #100463 üzenetére
A) A sós ételek, játék közben való elfogyasztása, ami az ujjakon marad, annak maró hatása van.
B) Sz@r a zephyrusnak a gravírozós magyar alvállalkozója, és a legjobban akart spórolni rajta.Inkább az A)
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100465 üzenetére
A használt 3050/ti olyan 210 körül indul itt aprón boltba 1.5-2X drágább.
Marketplacen is egy jó 30-50k de akár még attól is drágábban vannak felrakva.
A bolti árak magasak kicsit. -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100463 üzenetére
A sok örökítő anyag kimarta, másra nem tudok gondolni .
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #100406 üzenetére
Emag nem vizsgál semmit, ha visszaküldi ssd meg ram nélkül, azt se veszik észre.
-
válasz
MaxxDamage #100403 üzenetére
Csak nehéz vinni magaddal...
-
válasz
MaxxDamage #100399 üzenetére
Az nem vanni sajnos a gépedbe
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100361 üzenetére
Mikor rendeled a kijelzőt?
A fakó fhd 120hz után dobtam egy hátast. -
válasz
MaxxDamage #100298 üzenetére
A miniLED-et lehet, hogy nem erőltetném mert vastagabb mint a sima slim panel….
-
válasz
MaxxDamage #100303 üzenetére
Kerestem neked külső monitort többféle változatban. [link] Rápakolhatod a mostanidra.
Talán olcsóbban megúszhatod.
Igaz mostanság nagyon kedvező ajánlatok lepnek el. -
zsolti75
senior tag
válasz
MaxxDamage #100303 üzenetére
140-180 között szoktak lenni egyébként, és valószínű a kábeled is cserélni kell. -
zsolti75
senior tag
válasz
MaxxDamage #100301 üzenetére
Jaj bocsi, meg ne rendelem neked?
-
zsolti75
senior tag
válasz
MaxxDamage #100298 üzenetére
Van választék, csak győzzed kifizetni
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100291 üzenetére
Sajna nincs ilyen opció, az oled az 50pin a clevo meg nem gyártott 50 pines kábelt,sem a kínai :/ énis akartam a P751-be ....
#100293KillHates
Nyugodt vagyok attól megnyugszok.
Jó a G15, fele olyan nehéz mint a clevo, halkabb jóval, kisebb ugyanazon képernyő méret ellenére, nemsokára a kijelző is majdnem olyan jó lesz. -
wanted5
őstag
válasz
MaxxDamage #100287 üzenetére
Dehogy ugyan az, (ne vedd személyeskedésnek, nem annak szánom, de kikívánkozik, hogy itt mindenki milliós sz@rokkal járkál, aztán ilyen alap dolgok hiányoznak sokaknak)
Van a hagyományos megvilágítás, amit KH is írt, tehát a kijelző szélein vannak a ledek (itt volt a régen annyira utált felhősödés jelenség) < miniled, amikor hátulról van megvilágítva a panel x darab leddel (itt minél több zónára van osztva annál jobb) < OLED, amikor nincs megvilágítás egyáltalán, mert maguk a pixelek bocsátják ki a fényt (ezért ajánlják pl OLED kijelzős telefonoknál is a fekete háttérképet, meg sötét módot, mert a fekete pixel nem fogyaszt semmit)
-
válasz
MaxxDamage #100277 üzenetére
Nekem ADS van. Hátránya hogy drága, előnyei pedig a gyors válaszidő és nagyobb fényerő az IPS -hez képest. Jó hogy korábban behúztam egy ilyet. Ráadásul van benne valami szemkímélő funkció amit még sehol sem olvastam. Be is fejezték a gyártását. Ergo a pórnép ilyet nem kaphat amit levontam belőle.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100285 üzenetére
Ugyan ezt írta a MINI LED-re KH is , hátulról van megvilágitva a kijelző nem körbe oldalt, ergo ahol feket a kép ott nincs megvilágítva a MINI LED sem.
fel van bontva matekfüzet négyzetrácsosan a kijelző hátulja kis ledekkel ellátott "kockákra" és csupán ott meg a háttérfény ahol van tartalom amit meg kell jeleníteni
-
Csupati
őstag
válasz
IGZO:
Support Color : 16.7M 100% sRGB
Mini LED:
Support Color : 1.07B 99% DCI-P3
ÉS! :
DCI-P3 has 26% more color space than sRGB -
válasz
Egy IPS panel, de a háttérvilágításáért nem egy led csík felel ami a kijelző élén van, hanem fel van bontva matekfüzet négyzetrácsosan a kijelző hátulja kis ledekkel ellátott "kockákra" és csupán ott meg a háttérfény ahol van tartalom amit meg kell jeleníteni.
Ez okoz egyfajta "glow" effektust, de jobb mint az IPS bleeding és persze, jó fekete a fekete mindig! -
válasz
MaxxDamage #100272 üzenetére
Ha Csupati gépével összejön a 165Hz-es 2K IPS akkor lehet hogy neked is fogom javasolni, mert ahhoz (elvileg) nem kell külön LVDS kábel, megy a sima FullHD kábelen is a 2K jel. És szerintem 15.6-ra elég a 2K is, bár a 4K sokkal részletgazdagabb, de ahhoz olyan mikroszkóp-szem kell mint az enyém.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100272 üzenetére
Frissítettem a kommentet , még a mini led játszik nálad.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100267 üzenetére
Az a baj az olednek spéci csatija van, nem volt hozzá gyárilag oled kijelző így nem létezik a clevohoz 50 pines EDP kábel sajna.
Max vmi faja 4k /QHD kijelzőt tudsz bele lőni ami slim és fül nélküli . A 300hz és 100% srgb-s , a 240hz est nem tudom az típus alapján lehet kikeresni, de sztem jófajta azis .
Viszont 4k mini ledes belemegy B173ZAN05.0 -
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #100268 üzenetére
durva, ha bontatlan és annyi, amennyit írsz
de ha az van, amit mondok - és mondom, szíve, joga - akkor még így is nyer rajta 200 - 300K-t legalább
és ilyenkor tök szar érzés, mert én pl nem adnám el 3 nap után a rosszul beárazott 660K-ért vesztegetett gépet
de ugye ez csak egy "feltételezés"
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100261 üzenetére
Nekem a Dell G15 ön ryzen+ 3060 mellett HDMI 2.1 van, pedig elvileg "budget gép ".
-
chris0000
őstag
válasz
MaxxDamage #100261 üzenetére
sajnos nincs, akkor még újdonság volt laptopokon, most meg már alap kb. mindenen...
az volt a szerencsém, h csak 1-2 játékot toltam a TV-n, azokat amiknek jól állt a 48".
pl.: Metro, Snowrunner -
chris0000
őstag
válasz
MaxxDamage #100257 üzenetére
hi. nekem is kicsit ez a bajom már a mostani géppel, h nekem sincs rajta HDMI2.1, és így a 4K tv csak max 60Hz-et tud összekötve a géppel, hiába 4K 120Hz nekem is az LG Oled, bár még így is baromi jó volt a Metro Exodus Enhancedet végig tolni rajta 4K-ban+Gsync... simán elbírta a kis laptop 60fps-el... mondjuk ezzel a géppel már nem kell annyira a 4K 120Hz/120fps-el számolnom, de pár játék még azért menne rajta, kis optimalizálással, és persze nem ultrán minden beállítás...
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #100231 üzenetére
kíváncsi lennék, hogy mi a bukta, vagy tényleg 4090 és teljes értékű
3070-ről jó kérdés, hogy merre lenne érdemes jövő nyáron lépni
3080? 4070? 4080? 4090-t nem bírná szerintem a pénztárcám
ha a mostani akció mondjuk élne, akkor de, de 4080-at néztem még 2-3 napja ennyikért , mint 1.2-1.4 millió
de persze most már azon is elkéne gondolkodni, hogy lehet érdemesebb lenne asztali gép. Havi 2-3-szor megyek be munkahelyre, szóval 95%-ban már tényleg alig van mozgatva a laptop, max kanapéról kanapéra.
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #100231 üzenetére
igen, de személyesen veszem át
vagy itt mindegy? mert online adtam le a foglalást? -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #100083 üzenetére
Mert gyarilag Home licensz amit adnak a Razerekhez, igy nem logikus a Pro hasznalata.
A home verzio a biosban levo kulccsal automatikusan aktivalodik, nincs tobb teendo az installnal.(szaknyelven: miert vesz ra pro licenszet az aki jatekra hasznalja? Nincs olyan tobblet funkcio a Pro-ban amiert ez szukseges lenne vagy megerne.)(magyarul: kidobott penz)
-
válasz
MaxxDamage #100058 üzenetére
Ez attól függ ki mire használja. Én mindenre amiben a játék képesség a legfontosabb szempont akkor is ha hetekig nem játszom semmivel sem, mert nincs időm vagy nincs olyan ami éppen leköt. Nem fogok fenntartani még egy asztali kiszerelést mellette, értelme sem lenne az összkép miatt. Ezen kívül van olyan is mint a szerelem csak lapos a tárgya. Tök jó hogy csak nekem van ilyenem nem tudom miért nagyon fura érzés. Már nem is akarok abban segíteni senkinek sem hogyan aknázza ki a legjobban ezt a Clevo lapost.
Szoftveresen és hardveresen magasan ver minden mai laptopot, félreértés végett nem cpu oldalról, a funkcionalitásban hoz és ettől válik olyan erőssé és egyedivé hogy milliós laptop elbújhat szégyenében ha kimaxoljuk.
Alapítvány sorozat és könyv van előttem. Ahogy telik az idő a Birodalom kezd zsugorodni és közben felejteni gondolat jutott az eszembe bizonyos oldalról, menüpontok, funkciók mind az amitől varázsa lenne, amit annyira szeretnénk egy gamer asztaliban. Sebaj majd az Alapítvány egyszer csak feltűnik a látómezőn és eljő a régi csak sokkal magasabb szinten.
Nem merném megtippelni hány éves lehet a laposom mivel használtan vettem és még mindig hibátlanul megy a strapa minden oldalról. 128GB ram vagy 32TB ssd....ezt neked Apple.
A mobil telefonom funkcióit nem bízom a laptopra, sem kap nyomkövetőt mi majd lesz ha felvesszük a Kínai mintát a világban.....erre még van egy kevés időnk. -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100058 üzenetére
Még mindig nagyobb lesz az esély hogy a G15-öt eladjam mint a Clevo/XMG-t , keresett a srác gamer lapost ráirtam, megkérdezte milyen márka amint irtam h xmg már rögtön irta h nem kell, még az árra és spec-re sem volt kiváncsi, itthon nagyon nincs piaca neki ....
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #100056 üzenetére
csere lett belőle, egyetlen
értelmesreális ajánlat ez volt. -
Gubu0101
veterán
válasz
MaxxDamage #100025 üzenetére
Otthon nekem is optika van,nem is panaszkodok.Idekint meg 400 Mbit/s-os ami 450 korul szaguld,ez a nem mindegy
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #100020 üzenetére
FPS eseten talan nem.
De RTS es hasonlo tipusu (nem lovoldozos es reflexre epitos (autos) jatekok eseten mindenkeppen jarhato ut.Mondjuk azt tuti nem potolja, mikor a fiam meg 4 haverja osszeul a nappaliban es nyomjak a Fifa-t a PS5-on.
Bar lehet idovel az is megy majd tavoli geprol.
-
válasz
MaxxDamage #99970 üzenetére
Amíg tudjuk használni arra amire van miért is válnánk meg tőle. Bár én mondjuk utána sem.
Meg ki tudja, a régiségek különösen ha egyedi tulajdonsággal bírnak, valamiben kitünnek, történet, hardver. Lehet még ennek a jövőben árazása. Most néztem rá a régi Commodore Vic-20 -as számítógépemre.Bár ennek pont nincs ára most.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #99970 üzenetére
Nem nagyon láttam olyan laptopot aminek idővel felfelé menne az ára , max a limitált kiadású predátor 21" a gyűjtöknek. A Clevo se nem ritka se nem limitált darabszámos,csak itthon kishazánkban nincs elterjedve :/
Én akarom a P751-et, de hát nem igzán van érdeklődő, még alkudni sem akarnak. -
Gubu0101
veterán
válasz
MaxxDamage #99956 üzenetére
2 misibe nem fert mar bele csak 1 Terrabyte tarhely
-
válasz
MaxxDamage #99961 üzenetére
Szerintem a vevők 95%-a ennek utána sem néz.
Mármint, hogy gyártói oldalról mennyi az annyi.
-
válasz
Ez igencsak rablás.
Asus saját oldalán - ha minden komponenst jól vetettem össze - megáll 1.5 misi meg egy kis apróból.ROG Strix SCAR 18 (2023) | Gaming Laptops|ROG - Republic of Gamers|ROG HU (asus.com)
Bár ha őszinte akarok lenne, ilyen árkategóriában már akkor még rádobok egy százást és nem egy fostalicska műanyag házat kell fogdosnom.
Buy Razer Blade 18 - QHD+ 240 Hz - GeForce RTX 4080 - Mercury | Gaming Laptops | Razer.com
4400 euró az 1.6 misi meg egy kis apró szintén.
-
cyberkind
félisten
válasz
Viszont a cucc jó.
-
válasz
És csak egy 4080-as van benne. 4090 -el fullosan + 64 GB ram mellett vajon mennyi lenne?
Még 3 TB SSD is mehetne bele.
-
válasz
MaxxDamage #99852 üzenetére
Szomorúan olvasom 😥
-
válasz
MaxxDamage #99858 üzenetére
Nálam sem sokkal több az FPS. Csak belenéztem. Megvárom a gépi fordítást.
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #99868 üzenetére
áh, értem, akkor én használtam "rosszul" , vagyis inkább úgy mondanám, hogy mindig linkbe tettem a képet, hogy ha rákatt, akkor megnyissa új ablakban
viszont akkor a rejtély feloldódott valószínűleg, hogy ha változott a rendszer
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #99865 üzenetére
oh, na mondjuk nem tudtam hogy változott, ez az észrevételem amúgy az egészről
de igazából akkor majd odakell figyelni sajnos erre :/ én úgy emlékeztem, hogy mindig is úgy működött, hogy ha a képet beszúrom, akkor még köré a linket is kell, ugyanazzal a linkkel
nade ez már nagyon off, bocsánat
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #99784 üzenetére
ezek jók, ezeket megnyitja
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #99860 üzenetére
de ez az, hogy a kurzor se vált át úgy, hogy kattintható legyen, ezt mondom
adblockert is kikapcsoltama linkes jó, köszi
megnéztem Firefoxban is, bejelentkezés nélkül is, ott se kattintható :|
csináltam róla videót
lehet szólnom kéne a staffnak, mert belső hiba?
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #99858 üzenetére
minden rosszindulat nélkül, de egyre többször látom azt, hogy van egy kép itt, de nem kattintható
ez mitől lehet? eddig jó volt
vagy csak képként van berakva, de link-ként nem? :/
mert így nem tudom kinagyítani a képet -
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #99850 üzenetére
hát a 3070 alatt is recseg sajnos, nem néztem fps-t, de érzésre jó ha megvan a 30 szintén hasonló beállítások mellett (ray tracinget nem kapcsoltam be)
az is durva, hogy denuvo nélkül jött és már fent van a virágboltban is. PS5-re viszont nem írtak gondot, szóval elgondolkodtató hogy most a pc-vel megint kib**tak, és ~félkészen van, majd jönnek folyamatosan az update-ek, vagy szar a gépem -
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #99850 üzenetére
Ejnye, akkor itt az ideje annak az MXM3080-nak, vagy reménykedsz egy jövőbeni mxm 4090-ben?
-
válasz
MaxxDamage #99797 üzenetére
Gyerekek! Ez heatspeader!! Nem conductor! Ez melegedős SSD-re, RAM-ra, VRM-re, vagy egyéb kis hőtermelésű bizbaszra való. Nem hülyeség, mert fekete grafitos felületével tudja jól átadni a hőt elég jól a levegőnek, a másik "rezes" felülete meg be van vonva szigetelős ragasztóval ami jól át tudja venni a hőt amit a réz lap oszt szét. Viszon egy proci melegének az "elfüstöléséhez" kellene egy abrosz méretű belőle
A a teljesen tiszta grafén lapból a kb 15x15cm-es 1000€. Ahogy Zsolti írta, nagyon sok helyen sima grafit lapot árulnak grafén néven. A grafén lap olyan mintha nagyon vékony selyem lenne, nem tapad viszon borzasztó könnyen szakad. Ha leejti az ember úgy esik le mint a tollpihe, olyan könnyű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Xbox Series X|S
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Facebook és Messenger
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14 M2 MAX 4(!)TB SSD 32GB RAM HUN
- MacBook Pro 2019 13"/16GB RAM/256GB SSD/EU Bill/78% akku
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest