- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86 #94726 üzenetére
Akkor veszelyesebb a tortenet,ha nincs vizlevalaszto a kompresszornal.Ha lenne gepem,akkor valoszinu en is kiszerelve fujatnam a biztonsag kedveert.Gyarakban se erdemes probalkozni,mert ott meg ha szukseges duplatartaly van egy vizlevalaszto meg egy keno,amiben olaj van a levegos gepek kenesere.
-
Radnix
senior tag
válasz
Ubul86 #94501 üzenetére
Osszeg, amibol ki lehet ezt hozni, de ha van 500k-ert ami ez mar tudja akkor nem veszem meg a 600 vagy 700k-sat.
Hat igen, mire megjelenik addigra mar ugy tervezem, hogy legyen min jatszani.
Megnezem akkor ezeket az uj legionokat.
RAM-bol mennyi az elvart? Azt tudom, hogy a tobb az jobb... -
válasz
Ubul86 #94421 üzenetére
Igazából az nVidia 87 fokon kezd el fékezni, az Intel 90-en az AMD Ryzen 95 fokon.
Én azt szoktam csinálni, ha olyan játékkal játszom ami nem igényli a mostani erős hardvereket (CPU+GPU), akkor visszaveszem az órajeleket és máris csendesebb a gép.
Egyébként csak minimális hatással van a komponensek élettartamára, hogy az adott működési határok hol van járatva az alkatrész.
Ezt igazolja az én gépem is, amiben szinte soha sincs 95 fok alatt a CPU ha megy a munka vele. Érdekes, hogy a játékok alatt ahol fűt mellé a GPU is, ott el van 75-80 fokon.
Ami kritikus tud lenni, az a segédáramkörök komponenseinek a hőmérséklete: egy FET, vagy egy VRM kontroller nem olyan intelligens, hogy szabályozza magát így az tud olyan meleg is lenni, hogy fizikailag károsíthatja a PCB-t vagy egy a mellette lévő alkatrészt.
Ezért szoktam javasolni az aktív hűtőpadokat, mert azok megmozgatják a gépben mindenhol a levegőt és így oblítve van a kis sarokban megbújó pangó forróság is.
-
Ubul86
őstag
válasz
Ubul86 #94355 üzenetére
amúgy tegnap is LFC-oztam, hagytam az 1800-2400-3000-es RPM-en, hőfokoktól függően, aztán felvettem 3000-re azon az állapoton, ahol még a cpu/gpu fokok voltak
így a gpu 75 volt max, hotspot 85, és halkabb volt így a játék alatt, mint ha LFC nélkül vagy más beállításokkal játszottam volna.
Mennyire tudja a gépet amúgy "bántani" ha alacsonyabb ventin játszok, és így kb 5 fokkal magasabbak az értékek? ugye a gpu 90ig simán jó, a hotspot meg max 120 fokig , szóval közelében se vagyok még alacsonyabb ventifordulatokon se. Csak ugye ki az a hülye aki alacsonyabb ventifordulaton "hűti" a gépet terhelés alatt?
-
-
Medocsabi
addikt
válasz
Ubul86 #94183 üzenetére
Igazából egy ilyen moduláris notebook hűtés szerintem hiánypótló lenne. Én már a 3. hűtőt cserélem le, nekem csak 2 normális venti kellene (12-14 cm) a pad felső szélein, ahol a noti szellőzője van. De ilyen nem létezik.15,6-os méretre olyan van,ami a közepét fújja,ami a legtöbb noti esetén baromság,hiszen a ventik jellemzően a felső részén két oldalt vannak,vagy olyan,amin 4 buzinagy venti van ami ezer színben pompázik, de azoknál is annyira fennt fekszik a gép, hogy a felso ventik ott sem a szellőzőknél vannak,hanem középen és alul. Rosseb akar ilyen RGB nyavaját.Most rendeltem 2db 17"-es notihoz valót,hátha az van akkora,hogy a venti jó helyen lesz
-
-
mihione
őstag
válasz
Ubul86 #94157 üzenetére
Na ez mar rendben van.Nem lehet hogy az U2 annyira keskeny volt hogy pont a venti nyilasokhoz esett a nem perforalt resz?
Kep alapjan eleg necces,akkor meg is lenne a magyarazat miert volt olyan meleg,kb olyan mint sik asztalra raknad
Hangra nem hiszem hogy normalis ha hangosabb mint a laptop.
Ha esetleg elado sorba kerulne engem lehet erdekelne -
válasz
Ubul86 #94113 üzenetére
Nekem mindkettő meg van kicsit más gumiborítással, lehet régebbi kiadás. Ha muszáj lenne az U3-mat tartanám meg, nagyobb 17", picivel halkabb is, az lehet mint nálad. Most az MSI van rajta a ventiket nem nagyon használom, nincs miért mostanában nem játszom vele.
Már régen megvannak még egyiket sem kellett javítani, nem volt bajuk. Eszembe nem jutna valamelyiktől is megválni, akkor miért vettem meg?....egy életre szolgálhat hisz egyszerre lekopogom többünknél nem egy és nem ugyanolyan méretű laptopot használunk. Azért eladni valamelyiket hogy majd a jövőben újra vásárolhassak nem látom értelmét, főleg amit kapnék érte. A garancia papírt vásárlást követő kézhez vétel után 1 percre már el is felejtettem hol van, lehet a szemetesben landolt. -
Ubul86
őstag
válasz
Ubul86 #94110 üzenetére
nah, ki melyiket tartaná meg?
2 db változtatható venti
Fan Speed: 2000 RPM ± 10%
Fan Airflow: 31 CFM ± 10%
Noise Level: 21 dBA3 db változtatható venti
Fan speed: 950-1800 RPM ± 15%
Fan Airflow: 15.42 CFM
Noise Level: 21 - 23 dBAérdekes, mert jóval hangosabb az U2 Plus-om, lehet hogy valami baja van akkor :| pedig halkabbnak írja
-
mihione
őstag
válasz
Ubul86 #94034 üzenetére
Ahogy látom a CPU turbo offolva van nálad, alap 3200 mhz-en megy maximum, szóval az nem igazán lesz befolyásoló tényező a 15W fogyasztással.
A gpu átlagfogyasztásban nagy a difi a két játék között egyik 115W a másik 80W körül volt (persze ha közvetlen játék elöttről indul a mérés nem x óra idleben az asztalon)
Max TDP 140W vs 130W és max feszültség között is van viszonylag nagy difi.
Legion 5 RTX 3070 FHD 140W nálam a gpu gyári állapotban,gyári venti vezérléssel megállt 70-72 fokon (hot spotot nem nagyon szoktam nézni de +5-6 fok kb).
Legjobb lenne ha egy superpostion extreme tesztet tolnál,mondjuk 5 kör egymás után és az ahhoz tartozó adatokat látnánk,ha meg fan controlt használsz akkor annak a skálázását se ártana tudni.Elvileg mindkét értéket figyelembe veszi,és minden profilhoz külön fan curve állítható.Persze a külső tényezőket is érdemes figyelembe venni,szoba hőmérséklet stb...
Én ha a gyerekek szobájában játszok este kb. 1-1,5 órát érezhetően feljebb megy náluk a hőmérséklet és egy CPU stressz tesztnél is van pár fok difi. -
-
válasz
Ubul86 #94028 üzenetére
Nálam a gyári venti szabályzás csillagos hatos ezért sem piszkáltam meg soha ezt.....
És nem is fogom. Csak mint ötlet mert ez a progi itt is tud alakítani mint látszik. Ha működik a venti vezérlés akkor a görbe is szerintem.
Nézd meg mit csinál, ki tudja lehet jobb lesz mint a gyári.
Még a háttérképem is sötét hideg tónusú, mindent megteszek a sikerért.
-
válasz
Ubul86 #94022 üzenetére
El kell indítani egy Furmark + Prime95 kombót és ha bírja akkor jól választottál.
Vettél volna Clevo lapost most nem lenne semmi ilyen gondod. Ott mindent be lehet szépen szabályozni. Igazi terhelésre szánt laptop. rtx 2080-al 3070-es szintet hoznál használt olcsó vásárlással. Még itt sincs az igazi meleg akkor majd mi lesz?
Minden játék máshogy terhel, emellett az sem mindegy hogy állítod be a futtatását. Minden ultrán lesz a legmelegebb, legalábbis vga felől egészen biztos. Vannak programok, én is mutattam azt kell használni, optimalizálni nem a gyári hülyeségeit, amik szándékosan nem felhasználó barátok.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #93999 üzenetére
R5 5600 3060 L5 Pro volt 2021 Novembereben 460k-ert.
Visszaneztem a priviket. Akkor nalatok csak ilyen volt meg elerheto.Amugy egy 3070 kb az idealis valasztas, ha ujabb cpu kell akkor 3070Ti.
A folott irrealisan dragul es annyit nem gyorsul. Szoval ar/ertek aranyban az a jo.
Persze akinek szuksege van a sebessegre az vehet gyorsabbat.
Nekem bele ferne amyagilag a 4K Eur verzio is, de nem tudom megindokolni magamnak, hogy miben lenne jobb a mostaninal. Szoval nem veszek.
Megint sporoltam.
Aztan lehet az inflacio elviszi a megtakaritast, nem vagyok latnok. -
válasz
Ubul86 #93967 üzenetére
Nem tudom. A mag az átlagot mutatja, a hotspot meg annak a legforróbb területét, részét.
Talán mint a procinál van a Core egyenkénti magok hőfokai és van a package és Max (HWInfo), de ott a legforróbb kiemelkedést mutatja mindig, a procinál mintha kicsit más lenne, talán fordítva, mert a gpu is sokmagos csak azt nem írja ki így semmi olyan részleteibe mint a procinál van.
-
válasz
Ubul86 #93751 üzenetére
Ez is olyan kérdés, ha ilyenek a vásárlói igények akkor csak ez lesz, beépítve annak minden hátrányával....tervezett elévülős idióta kábelköteggel körülötte. Hangot kell adni mindennek. Akár itt is mi az amit nem akarunk, biztos olvassák. Én nem fogok olyan teljesítménycentrikus értem ez alatt gamer laptopot venni a jövőben ami nagyon eltér az általam felállított értékrendtől. Ez kell az embereknek hát egyék meg.
-
válasz
Ubul86 #93567 üzenetére
Szerintem azért éri meg (és hidd el lehet attól még sok jó szerviz sok jó ott dolgozó szakemberrel), mert ez a kapcsolat így innentől személyes. Ez olyan mint mikor azt mondja valaki viszem az autómat a szerelőmhöz, megyek a fogorvosomhoz vagy akár (igaz itt nincs tiszteletdíj, munkadíj) áthívom a haveromat hogy segítsen nekem ebben és abban.
Én pont idegenre nem merném rábízni azon dolgaimat ami nekem nagyon fontos. -
Gergello
addikt
válasz
Ubul86 #93556 üzenetére
Vaterafutárral feladhatod, kiválasztod az MPL-t . Ott lehet bepipálni értékbiztosítást 50.000 Ft feletti összegre. Kifizethetsz kb. 15.000-20.000 Ft-ot biztosításra.
Ha nem csak a saját dobozában küldöd, hanem valamibe belerakod még a 99%, hogy nem fog törni, itt a gond inkább az, hogy eltűnik.
Biztosítás nélkül 50.000 Ft-ig térítenek (GLS is kb. addig).
-
válasz
Ubul86 #93546 üzenetére
Nekem back-up adattárolás lesz a cél (2db nvme slot bőven elég a gépembe, hogy onnan futassak mindent), de tesztek szerint komplett OS is futtatható rajta. Gyártói specifikációk alapján nem tartom lehetetlennek, hogy erről fussanak játékok is.
"ROG Strix Arion M.2 NVMe SSD ház — USB3.2 GEN2 Type-C (10 Gbps), egy USB-C - C és egy USB-C - A vezeték, csavarhúzó nélküli szerelés, hővezető lapkákkal, illeszkedés PCIe 2280/2260/2242/2230 M key/B+M Key foglalatba
- USB-C™ 3.2 Gen 2 az akár 10 Gbps-es sebesség eléréséhez
- A 2230/2242/2260/2280 méretű M.2 PCIe NVM Express® SSD-k használatát támogatja
- Innovatív, egyszerűen kezelhető, csavarhúzó nélkül szerelhető megoldás
- Alumíniumötvözet ház és hővezető lapkák az agresszív hőelvezetéshez
- Különleges biztonsági heveder a csomagban
- Egy USB-C - C és egy USB-C - A kábel a csomagban
- Futurisztikus külső ASUS Aura Sync fényeffektusokkal"Egyetlen kritérium szerintem, hogy USB-C - USB-C kapcsolaton keresztül lesz csak teljes az élmény. Adtak hozzá USB-A - USB-C, valamint USB-C - USB-C kábelt is.
-
laposonly11
senior tag
válasz
Ubul86 #93519 üzenetére
Az RTX 3050 es 4GB ja 4 éve lett volna minimum, azzal hogy a 4050 csak 6 ot kapott, a mostani minimum 8 nál, megint csak az Nvidia kedvessége a vásárlók felé, az meg hogy szinte alig van "anyag" a 4xxx sorozatban mutatja a nyerészkedés legocsmányabb példáját, ami ugye a teljesítményen is meglátszik. Persze ha optimisták vagyunk, akkor örülünk annak is, hogy félig van tele az üveg, amiért teljes árat kell fizetni.
pl.:
Látható hogy az eddigi normális menet helyett, nem kapunk mindenből többet, hanem kevesebbet a korábbi verziókhoz képest! CUDA/Tensor és RT magokból hajszál pontosan 25% al van kevesebb, a memória sáv meg egyenesen egy vicc(a 128 bit-es busz, az mindig a legalsó kategóriákban volt eddig). Ezt az egészet az órajelek 39% os megemelésével kompenzálták, de mint látjuk a tesztvideóban, sokszor nem elég: [link] Egyetlen előnye hogy így kevesebb áramot fogyasztanak az új kártyák(talán a zöldítés jegyében, nyomást gyakorolt a gyártókra az ökopolitika is?).
A "kevesebb anyag" előnyeként, viszont egy ilyen 35 Wattos kártyát, el tudok képzelni egy 1,7 Kg os ultrabookban, na ott igen, mint pl. az RTX 3050 Vivobook sorozat. -
consono
nagyúr
válasz
Ubul86 #92982 üzenetére
Simán. És itt jönnek a konzolok a képbe: mennyivel gyengébb APU van a PS5/XSX-ben mint az NV40xx vagy AMD7xxx sorozata, mégis a kötött hardver lehetőséget ad arra, hogy összevethető minőségben lehessen jóval olcsóbban játszani... JA, meg nem kell éveket várni a Sony exkluzívokra
-
válasz
Ubul86 #92982 üzenetére
Nem "optimalizáció" kérdése, ha egy olyan GPU szintű utasításra hivatkozik a 3D motor ami már nincsen meg a GPU-ban. Ez kb. olyan mintha egy régebbi autóban fel szeretnénk váltani 6-osba, de csak 5 sebességes. Vagy -mittudomén- a kanyarkövető fényszórót bekapcsolni, vagy várni, hogy beparkoljon magától... Egyszerűen ha nincsen meg a fícsőr, akkor a vagy a CPU-nak vagy a GPU-nak kell majd "izomból" kiszámolnia a hiányzó dolgokat, mint autós hasonlattal élve; a sofőrnek kell majd jobban taposnia a pedált, reflektort kapcsolni a kanyarban, vagy forgolódva beparkolnia.
-
Devid_81
félisten
válasz
Ubul86 #92661 üzenetére
Nekem a mostani Nitro5 az nagyon bazari muanyag sajnos.
Arrol nem is beszelve milyen csunya
Amit meg meg jobban sajnalok, hogy 4 honap alatt mar fenyesek a billentyuk amiket jobban hasznalok.
Pedig nalam rendszeres takaritas van, folyamat tisztitom minden nap/hasznalat utan a billentyujet tisztito kendovel.
Kb hetente kap porszivot a billentyuzete meg korbe mindenhol es kb havonta meg kapja a suritett levegot.
Az osszes gepemre ugy vigyazok, hogy amikor eladasra kerul akar tobb evesen is mindig megkerdezik tolem, hogy de amugy ez volt hasznalva egyaltalan vagy tok uj es allt a szekrenyben eddig?Annyit hozzatennek, mert elegge Acer ellen irtam amit irtam, hogy van jo oldala is amiert megvettem a gepet.
Ennyi penzert ilyen jo konfigot nem tudtam volna venni, ezert is vettem, csak egy Lenovo utan eleg visszalepes az anyaghasznalat.Anyagi oldalrol nezve kb igy nezett ki a matek, hogy Lenovo Legion 5 (5800H+3070+32GB+1.5TB SSD) vettem £1200-ert (510k) majd majdnem egy evesen atomf@sza allapotban eladtam £975-ert (415k)
Majd vettem az Acert akciosban £1150-ert (490k)Szerk: nalam nagyon regen jart csak Acer Predator, az akkoriban a tobbi Acerhez kepest jobb volt persze.
Az ujak passz, szemeztem vele amikor a mostani Nitro5-ot vettem, szinte ugyan az a konfig mint most van picit dragabb lett volna (+£250-300) de az mar 1440p-s kijelzovel jott volna.
Nekem a FHD boven elegendo mert igy idotallobb VGA oldarol a gep.
Kimondottan FHD gepet akartam venni, hogy eleg sokaig okes legyek vele meg uj jatekokban is -
törölt tag
válasz
Ubul86 #92661 üzenetére
Nálam van most egy Helios 300-as Predator.
Elég jó azt kell mondjam.
Fém borítás, frankó kijelző, jó bill.
A GPU oldali venti flexibilis fém. Gondolom a gyorsabb forgás csinál vele valamit, hogy jobb legyen a hűtés.Most nézem a Nitro Sense szoftvert is. Profilok között váltva, SP 1080P High bench alap 13.xxx pont, Gyors 16.xxx pont, Extreme 16.661 pont.(RTX3080)
Azért ez nem rossz.Nekem elnyerte a tetszésem.
-
válasz
Ubul86 #92327 üzenetére
[link] Valami ilyesmit keress. Rendszeresen használom, tisztítom vele kikapcsolt állapotban a laptopot meg asztali VGA kártyámat is, hisz erre találták ki. Röhejes már régen megvan és eddig csak egyszer tartottam jó sokáig töltőn, még mindig nem merült le. Van benne annyi kraft ami szépen kifújja a port ahonnan kell. A nedves ragacsos rászáradt felülettel nem tud igazán megbirkózni mert annyira azért nem visz hogy lekapja a kondikat az alaplapról.
És ez így van jól.
-
-
törölt tag
válasz
Ubul86 #92298 üzenetére
Én ezt tudom.
Csak ugye vannak felhasználási szokások. Nem ugyan az senkinél.Legtöbb darabszámban MSI-ket adtam, vettem, cseréltem.
Mindegyiket megtapizom, forgatom, tesztelem. Az "új" 60-as szériától szerintem rohadt jók lettek az MSI-k.De valamiért az emberek nem merik venni.
Már 400-ra vittem le a GP66 árát. Szerintem már lassan nevetséges, de mindegy. Ez az én véleményem. Mégsem érzem azt, hogy kapkodnak érte az emberek.
Nem csak ennél volt így. Más MSI gépeknél is éreződött, hogy lassabban mennek el.
Bezzeg egy ROG 1 hét.
Aztán nem fosom össze magam annyira amikor egy ROG van a kezeim között.
Népítélet. Ennyi. -
Ubul86
őstag
válasz
Ubul86 #92283 üzenetére
na, siker, 5 perc volt, kicsit jobbra-balra mozgattam a már félig felszedett hátlapot óvatosan, és egyszer csak simán kipattant
van kosz, errefel elfogyott az ecsetem, sűrített levegőm nem is volt...szóval majd du. folyt. köv.
(tavaly július óta, van cooler master hűtőpad, takarítok is mindig, asztalon is, de úgy látszik ez nem elég)
-
echterion
nagyúr
válasz
Ubul86 #92282 üzenetére
Sok minden, legfőképp szerintem, hogy olcsóbb egyben kiönteni, mint három-négy darabban, kevesebb gép, kevesebb szerszám, stb. Ja, meg ne nyúlkájon bele az egyszeri user, ha több ramot, tárhelyet akar, vegye meg a drágább verziót a laposból. Lehet, ezért olyan "kellemes" szétszedni elsőre a 2022-es LEgion gépeket is (meg asszem a 2021-esek ilyenek voltak már).
-
válasz
Ubul86 #92193 üzenetére
"Ahogy meg is szoktam itt is kérdezni hogy hát ki próbálta már mostanság XY játékot (lásd TLoU), de ugye arra jön a legkevesebb válasz egy gamer laptopos fórumban"
Ugyanúgy nem gamer itt senki mint te, keveset játszunk és kevés ember fordul meg itt egyszerre túlnyomó részt gépvásárlás miatt jönnek. Egy adott játéknak szokott lenni külön oldala, topikja, szerintem oda érdemes bekopogtatni. Én is ha kíváncsi vagyok bizonyos információkra rákeresek, megyek benézek abba a közösségbe ahol éppen azt nyomják. pl gépigény.hu és még lehet sok más akár torrent oldalon is keresgélni. Online közösségi egyszerre többen felcsatlakozunk és játszunk az nálam nincs és sosem volt. -
nggabi
félisten
válasz
Ubul86 #92186 üzenetére
kikapcsoltad a magelkülönítést vagy hallgatod egész nap ahogy süvít a gép? irodai használatnál ne nagyon veszed észre h egy erőforrás igényes csicsás sz@r az egész, de mondjuk nem is tudod h milyen vadállat lenne win10 alatt
de játéknál már szépen kijön. befejeztem megyekmáinnenel
-
Smithy87
senior tag
válasz
Ubul86 #92125 üzenetére
Jó erősen túloztam nem eszi meg 2x de kb fele annyi Wattból hozza ugyan azt így nem éri meg a kazán ha jó árban van a 4060. Nem mind 1 hogy ugyanannyi FPS-ért 140W-nyi szart kell hűteni vagy csak 75-85W-nyit.
Jarod jól megnézte,hogy kb 12-15% van a 3060 és a 4060 között.
-
törölt tag
válasz
Ubul86 #91830 üzenetére
ASUSnál minden folyékony fém, meg valami trutyi a vramokon, mert a hűtési rendszerükben nincs nagy mozgástér. Ha te újrapasztázod vmi jóféle, sima pasztával, +10 fok.
Na most srác mindenre Honeywell PTM7950 tett, ami az egyik legjobb nem LM "paszta"', de azért na, hővezetésben nem tudja megközelíteni a fémet. CPU/GPU-n kivűl viszont nem tudom, mennyire jó ötlet. K5 Pro szerencsésebb lett volna.
A kék bizbasz a felhelyezés miatt van rajta.Ha már ASUS, egy újabb mai gyöngyszem (Asus G18):
Ennyi pénzér, ilyen backlight bleed. Nem semmi
Végül is csak ennyi problémája van a srácnak a géppel- Backlight bleed is ALOT worse than usual, yes all displays have it but this is ridiculous. Half the screen is yellow.
- Coil while is pretty loud, I didn’t even know that was a thing on laptops.
- Advanced Optimus is a pain in the ass. When in Automatic mode, its in “igpu” mode, you wont be able to set up g sync or any settings only available in dgpu mode. If you switch to dgpu mode then now you won’t be able to adjust the brightness on the display wtf.
In regards to the problem above, this can be fixed by using the Mux setting on armoury crate, unfortunately the brightness issue will randomly come up, forcing you to go back to hybrid mode then back to dgpu mode to fix it temporarily.
- The laptop will randomly just take a really long time to startup for no reason, just stuck on a black screen for a good 20 seconds.
- DSR factors setting is completely missing in dgpu mode, it only has “image sharpening”. Not sure if its because of the nvidia drivers or because its a laptop issue, fresh install of drivers did not fix it.
- For the backlight bleed, my replacement had it in all four corners, basically same spot but worse. Whatever their assembly machines are doing, it seems to put alot of pressure on the screen messing them up.
- “Advanced” Optimus my ass, half the time it takes a while to switch to dgpu mode, the other half of the time I get a message that says “unable to change display mode”. Apparently this is a common issue with laptops that have this feature, I found some posts with the same issue from Lenovo Legions and MSI Raiders. Its due to random programs interfering, but when you click the prompt that shows you what app is causing the issue, my laptop just crashes -
törölt tag
válasz
Ubul86 #91812 üzenetére
Igazából nem írta. Azt kell tudni, hogy folyékony fém helyett PTM-et tett rá. A kicentizett ASUS hűtésből kiindulva biztos melegebb a gépe, szerintem.. (valaki beírta, hogy a LM-hez képest rosszabb hőleadás miatt akár 10 fokkal is melegebb lehet PTM-mel).
Cinebenchben jobb számokat kapott illetve jobban tudta uvzni.
Szerintem igazából a legnagyobb baj, hogy megbízhatatlan az ASUS QA-ja. KillerHates betett anno egy Zephyrus Duot, na ott a helyzet életveszélyes volt..Pl. Blade 16 & 18-ban sima paszta van, ott a csere PTM-re, neadj isten LM-re nagy javulást hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Napelem
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gitáros topic
- World of Tanks - MMO
- Fotók, videók mobillal
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged