Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #62630 üzenetére
ez a 6854 PR score elég harmatos
durva hogy 1 restart ennyit ér
-
MaxxDamage
félisten
válasz
DonDragonka #62637 üzenetére
Jóval több, mint a (200W) RTX 2080 Superem
[link] -
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #62630 üzenetére
-
válasz
DonDragonka #62563 üzenetére
Kár volt érdeklődnöm.
-
válasz
DonDragonka #62572 üzenetére
snx-03 kivétel király vagy.
Én ezen a teszten csak felhúzom magam.
Az új alaplap dvga lefogatócsavarjai lehetnek a ludasak abban hogy nem tudom olyan szögben lefektetni a kártyámat mint korábban. x8,x16..2.0,3.0 (attól függ milyen szögben fekszik.) Vagy beragadt valami a bios-ban, mert fut a venti mintha nem lenne kártyám. Ez most így marad, majd keresgélek valamit a bios beállításoknál.....letilt, engedélyez.
-
zsolti75
senior tag
válasz
DonDragonka #62572 üzenetére
Hát igen, én meg pont SNX-el dolgozom.
Próbálkoztam régebben gtx1070-el, kín szenvedés volt az kb 4fps-el ment, a 2080 produkál valami 8fps-t. -
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #62570 üzenetére
Én tuti összehozom a lapost az oled tvvel kell vezeték nélküli bill és egér jó minőségü meg egy 3 méteres hdmi 2.1 kábel hozzá.
-
gago1975
őstag
válasz
Szia.
Elnézve a 4K-s 120/144Hz-es monitorok árait, lehet én már nem gondolkodnék a helyedben egy monitoron, és inkább monitor helyett vennék egy LG OLED48CX3LB vagy LG OLED55CX3LA OLED TV-t.
Ha azt nézem, hogy egy 4K-s Acer Predator XB273KGPbmiipprzx (UM.HX3EE.P13) Monitor 290K, vagy egy ASUS ROG Strix XG438Q Monitor 390-400K és ezek a legolcsóbbak, akkor egy OLED lehet jobban megéri.Ok, hogy az általam említett monitorok specifikusan erre lettek kitalálva, van rajtuk DP1.4 és 2-3 HDMi is egyszerre (HDMI-n csak 60Hz, DP 1.4 tudják a 120/144Hz-et csak) de mind a 3 nak 4ms a késleltetésük és az OLED-nél a 48CX-nek 10,7ms az imput lag-ja de az LG OLED free&G-Sync-es csakúgy mint az Acer 27"os monitor, míg az Asus csak Freesync-es.
Comparison X438Q / XB273KGPb / 48CX3
Viszont színvisszaadásban, pontosságban megjelenítésben egy OLED azért odaver nagyon. -
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #62558 üzenetére
-
zsolti75
senior tag
válasz
Elnézést, ez csak a 3dsmax. Ez a teljes teszt.
Itt egy RTX3000-es eredmény:
-
Gergello
addikt
válasz
DonDragonka #62558 üzenetére
Itt a telekomtól kapott optikai modemet használod routerként ?
Nekem is 2 gbp-es előfzetésem van, de mögé kell rakni egy routert, így fele rögtön oda. -
gago1975
őstag
válasz
DonDragonka #62560 üzenetére
Jól látom, hogy itt DP-vel viszont csak 4K60Hz-en megy? Annyi a max képfrissítés a 4K monitornak?
-
válasz
DonDragonka #62560 üzenetére
Egy "SPECviewperf 13.0" tesztet lefuttathatnál a kedvemért azzal az erőművel?
Hát kellene egy link letöltésileg, holnap visszakeresek, vagy előbb jelentkezik az emberünk. Tudod kíváncsiság lenne a részemről hogy egy quadro specifikus számításos feladatot hogyan hozna le egy olyan erőmű mint amivel rendelkezel.
Én is le fogom közölni amint külső kijelzőre tudok menni(HDMI). Addig is egy korábbi mérésem a korábbi quadro p5200 kártyámmal 120-130W mellett.
Meg tudod dönteni? -
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #62548 üzenetére
És akkor már gyorsan teszteltem, hogy mi van akkor ha csak és kizárólag a DP-on (USB Type-c to DP) meghajtott monitorra van kötve a G733... Hát én itt nem látok szinte semmi különbséget, de hogy nincs plussz 10-15fps abban, ha nem HDMI-n megy az jól látszik...
Ugyanakkor mondjuk játékban már mutat némi "erősödést", átlag 3fps-t... Ez a DP-os megoldás inkább a CPU-t kíméli mintsem a GPU-t terheli jobban...
Mint mondtam van az elmélet, aztán jön a gyakorlat...
-
válasz
DonDragonka #62555 üzenetére
Igen csak 44 fok, pedig arra számítottam hogy 1 hónap alvás után a paszta (MX4....és még nem is használtam a mester ajándék szuper pasztáját) már nem lesz a régi.
Tudod korábban ezzel a kiutált lapossal mindig a hőfokokkal szenvedtem. Túltuningolt szar, vaspaszta segítség(ok ez a cpu-ra....egy venti, most az sem kell nagyon mert csak a cpu-t hűti....javítottam), mindig azon izgultam hogy nehogy tönkre menjen a melegedés miatt(megy az nélküle is), most meg azon izgulok legyen már valamivel melegebb.....na jó nem.
Ami a teljesítményt illeti az nagyon a határ lehet amit itt még lehetne tenni nálam. Talán, de csak talán az én debreceni szerelő barátomnál kicsit később megérdeklődöm hogy tehetnék-e még egy próbát 110W vbios frissítésre, úgy hogy ha nem sikerül akkor mindent vissza.....elvileg én fizetek.
(ha feljön a hardver akkor nincs kegyelem
)
Negatív tapasztalatok miatt lehet kihagyom. Ez a teljesítmény most kielégít jó időre. -
gago1975
őstag
válasz
DonDragonka #62552 üzenetére
Hát ez így most tényleg zavar az űrben.
-
válasz
DonDragonka #62548 üzenetére
-
gago1975
őstag
válasz
DonDragonka #62544 üzenetére
Na akkor kijelenthető, hogy a 4K 120Hz működik a G733-on HDMi csatin keresztül, ergó a HDMi csati nem csak az iGPU-hoz van hozzárendelve, és emiatt totál felesleges, nem kell a type C 3.2 adapter az összekötéshez, 4K120Hz-hez és a G-Sync hez se valószínűleg.
Köszi DonDragonka
Most már csak az a kérdés, hogy ez miként lehetséges, hiszen az Asus azt kommunikálja mindenhol, hogy ez a csatolófelület ami a laposnál van, az csak 2.0b.
Az LG C9-es tv nél, és az Onkyo/Marantz/Denon AVR-nél ezt firmware frissítéssel oldották meg, de itt nem hiszem, hogy ilyen lenne. Passzolok. -
gago1975
őstag
válasz
DonDragonka #62539 üzenetére
Na ez most nekem furcsa.
Kérdésem a következő lenne, valamilyen játékot is próbálnál így társítani a TV-re, és ott a settings ben megnézni, hogy a felbontás is 3860x2160p és mondjuk 120Hz vagy nagyobbat mutat e?
Erre azért kérnélek, hogy akkor most derüljön ki, 1. Milyen HDMi van, 2. Valóban csak az iGPU hoz van a HDMi társítva, vagy akkor ez is fals infó és az NV működik a HDMi kimeneten is.
PLD mint itt is
-
gago1975
őstag
válasz
DonDragonka #62537 üzenetére
Szia.
Azt nézd meg, hogy a windows mit ír ki, mert ez a felbontás jelenleg nem 3860x2160 amit most belinkeltél, úgy mint a TUF nál -
MaxxDamage
félisten
válasz
DonDragonka #62516 üzenetére
Jó is az, ahogy Darth írja... érdekes is egyben.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka #62511 üzenetére
Nem a kábel miatt vakarom a fejem, hanem azért mert elvileg a hdmi portnak a laptopon nem kellene tudnia ekkor felbontást 120 hz-en
-
gago1975
őstag
válasz
DonDragonka #62511 üzenetére
A 2M-es kábelekkel még elméletileg nincs gond az olcsóbb HDMi Ultra-nál, de 3M vagy felette már előfordulnak problémák.
Minél hosszabb, annál több a gond. De mondjuk az nekem is furi, hogy megy a 120Hz.+#62512MaxxDamage a 2018 írta, hogy OLED lesz neki.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
DonDragonka #62507 üzenetére
Nem azt írtad, hogy OLED lesz a TV?
Vagy QLED? Akkor nem jól emlékszem. -
gago1975
őstag
válasz
DonDragonka #62507 üzenetére
Igen az nem REAL 10Bit az csak "áll" 10Bit (8Bit+FRC)
55q80t de 120Hz-es VA paneles. -
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka #62504 üzenetére
Ez érdekes, az új Tuf506 gép? Elvileg azon is csak hdmi 2.0b van aminek nem kellene tudnia 4k 120 hz-et...
Majd egy ufo testet is futtass kérlek a tévén hogy az is látja e 120-nak
Mellesleg freesync is megy? -
gago1975
őstag
válasz
DonDragonka #62504 üzenetére
Légyszi 120Hz 10Bit color format 4:4:4 legyen.
Ez a Samsung melyik model? Real 10Bit-es vagy csak 8Bit+FRC? -
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka #62459 üzenetére
Ja semmi.
-
vakablak93
őstag
válasz
DonDragonka #62369 üzenetére
Azt az árat azért tedd erősen idézőjelbe, ha vannak ramjaid, háttértáraid régi gépből, meg beéred i7-el, akkor bőven 3000 alatt megvagy, ebben ha nézed 4x2T ssd van abból is a legdragább, kb mintha megnézték volna hogy mennyiért lehet a legtöbbért megvenni.
-
válasz
DonDragonka #62239 üzenetére
Teljesen egyetértek az okfejtéseddel. Bátorkodom halkan megjegyezni, hogy egy kicsit elcsúszott sznob irányba a topic amit meg is lehet érteni mert itt mindenki igyekszik az erőforrásaihoz mérten a legjobb gépeket beszerezni.
Nagyon sok ügyfelem, teljesen elégedetten használ régi GL Asus-okat, öreg törős zsanéros Lenovo-kat, melegedős-trottyolós régi Dell G sorozatot.
Minden notebook élhető, ha vigyáz rá a gazdája és élhetetlen ha ütik-vágják. A leggyohárabb nVidia vagy AMD is elég tud lenni az élményre, ha képesek vagyunk a kompromisszumokra, és örök elégedelenek is lehetünk, ha maximalisták vagyunk. -
isti0308
csendes tag
válasz
DonDragonka #62241 üzenetére
Szia!
Asus GPU tweak 2 a neve a proginak, nálam az armoury crate-ből letölthető! -
válasz
DonDragonka #62208 üzenetére
csak szerviz tapasztalat.
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #62208 üzenetére
Úgy érzem Te lettél a védője a TUF-nak
, nekem nincs bajom vele, nem volt, mondjuk szerintem nem is lesz, de azt gondolom be tudom pozícionálni a rangsorba. Vannak tőle jobbak, rosszabbak, de nem emelném ki és nem is hasonlítanám össze nem egy kategóriába tartozó gépekkel. Ez a "menőbb vagy nem menő" kicsit úgy hangzik, mint gyerek korban a matchbox versengés, hogy kinek gyorsabb, szebb, vagányabb. Helyén kell kezelni ezt a típust, szerintem azzal sincs gond, ha valakinek negatív a véleménye róla. Engem meg főleg nem zavar,ha egy olyan típust fikáznak, amit én is használok, de én megelégedéssel. (itt is volt rá példa, de engem aztán nem érdekel) Mindenkinek más a fájdalomküszöbe, van akinek az anyagminőség a fontos, van aki a karácsonyfa izzó fényekre bukik, van aki a benchmark pontszámokra. Egy laikus ha nem hozzáértő nem fog olyan módosításokat csinálni a gépen, amitől időtállóbb lehet, megveszi és használja. Tegyük hozzá, hogy a Te géped sem gyári, tudtál javítani rajta, de alapesetben azért hagy némi kívánnivalót.
Én ezen okokból tuti nem ajánlanék egy adott típust senkinek, aztán majd jön, hogy ez mégsem olyan f@sza, pedig azt mondták. Nyilván választás mindenkinek az egyéni döntése, saját preferenciája szerint történik, csak nem biztos, hogy célravezető az elfogultság. -
fordjee
aktív tag
válasz
DonDragonka #62140 üzenetére
Megnyomtam, úgy próbálgattam, azt azért észrevettem, hogy apply nélkül nincs változás
-
vakablak93
őstag
válasz
DonDragonka #62142 üzenetére
Határozottan eretnek vagy!
Szedje le a halál, épp örülök hogy sikerült jogot nyerni a viselésére
, a többi már régebbi [kép]
#62145 KillHates: ez hány km/h-t jelent?
-
válasz
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Kis felület "melegítés" csodákra képes (és könnyen, nyom nélkül le is szedhető)
-
fordjee
aktív tag
válasz
DonDragonka #62134 üzenetére
Igen, azt tudom, nem nyomtam még rá.
Motifaktor, Igaz, azért nagy csodák nincsenek. Próbálgattam, feltolva a ventiket, teljesítményt levéve bement 50 fok alá, de inkébb marad a windows mód. 48-60 között van így, az átlag 51-52, azt elfogadomValamiért többre emlékeztem windows mód alatt. Viszont szinte teljesen néma, 22Db.
-
válasz
DonDragonka #62129 üzenetére
Nagyon kellemes eredmények
Érdekes, hogy a Win install nem annyira mérvadó, inkább driverezés után mutatja meg az AMD is a teljes teljesítményét.
Azért dobtam be az optaine-t mert az van notiban már a 9-ik gen óta -
válasz
DonDragonka #62084 üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled
Volt már nálam 733-as, és tényleg BRUTÁL a teljesítménye, főleg a FullHD kijelzőhöz. Az lenne a tuti, ha belerakná az Asus a 4K 120Hz-es IPS-t a 733-ba és ott lenne az opció, hogy olyan (régebbi) játék ami bírja a 4K-t akkor meg lehessen küldeni neki. Nagyon sokan nyomják még régi single gémekkel (én is jobbára) és ha tehetem felnyomom 4K-ba és vállalhatóan viszi pl a DOOM Ethernal-t 4K HDR-ben a 2070S, bele sem merek gondolni mit gurítana egy 3080
-
válasz
DonDragonka #62087 üzenetére
Pontosan, én is teljesen elvagyok a "most már igaz méreg drága lett
" antik egyedi retro gépecskémmel. Még minden fut rajta úgy ahogy nekem megfelel. A legújabb bármi elmegy rajta, vagyis még ott van a jelen is, (nem csak visszafele lapozgatás) bizonyos megszokott határok mentén, addig meg mire izguljak.
-
Pocok256
veterán
válasz
Mindnekinek mások az igényei hidd el van akinek nem elég és nem azért mert e penis huszárkodni akar
Nekem a mostani 6 magos gépem teljesítménye is nagyon sokszor kevés egy ilyen 1,8 misis dögnek örülnék és kitudnám használni bőven... persze kétlem, hogy veszek ilyet mert asus g751 is nagoyn jó volt de a fene akar megint egy akkora dögött cipelni...
-
vakablak93
őstag
válasz
Én értem amit írsz, és a logikát is mögötte, tényleg.
De miért baj az ha valaki csak azért mert neki az jobban tetszik, a munkájával keresett pénzt arra költi?
Ha valakinek egyszerűen fontos az "enyém a legnagyobb" érzés? Mégis mi rossz van abban?Tényleg semmi bajom azzal amit írtál !
De kíváncsi vagyok miért számít ez?Csak mert jatékra szánt gépekről van szó, azaz feltételezve van (bocsánat mindenkitől
) egy kis gyerekesség a tulajtól ha már játszani vesz egy össze-vissza világító elefántopot
Ilyen formán szerintem belefér ha valaki a legjobbat szeretné, nem kell hogy mindenki a leglogikusabb, legjobb döntést hozza meg, szerintemEgyébként: a mester írásaiból kitűnik hogy esetleg ezek megbízhatóbbak lehetnek hosszútávon, ez is lehet szempont. Hiszen számtalanszor olvastam itt hogy ő biza döglött LGA +MXM -el szerelt clevo-t még nem látott...
Én személy szerint meg a mai bga laposokról a portokat hiányolom, engem zavarna ha egy millás géphez még átalakítókat stb nyavaját kellene vásárolnom, jelentősen lerontaná a használhatóságot. (Nekem)
Szerk: látom közben megelőztek
-
motifator
senior tag
válasz
Ezt én más oldalról közelítem meg. Alapból a gamer notebook gondolata nem az észszerűségről szól, ezt is lehetne boncolgatni. Lehet ez hobbi, vagy megszállottság. Ha van egy kattanása az embernek, akkor tök mindegy, hogy egy százassal olcsóbban mást is lehetne venni. Attól most tekintsünk el, hogy eszement helyzet van, a hardverek gyakorlatilag hiánycikkek, mindennek egekben az ára. Ez is okozza ezt a csilliárdos helyzetet, de ez a gép szerintem egy kuriózum. Hogy nem ér ennyit egy ilyen vas, az tény, sőt, van sokkal logikusabb és észszerűbb döntés, ha csak az a cél, hogy legyen egy jó ár-érték arányú gép, elfutnak rajta a kiszemelt játékok, jó munkára, stb. De ez a típus pont nem csak erről szól. Rengeteg Clevo fan van, aki megvesz ezekért a monstrumokért, akinek korábban is Clevo DTR volt, az valószínűleg erre fogja cserélni, nem feltétlen gondolkodik el rajta, hogy megéri-e? Egyszerűen ez kell neki. Egy asztali gép sokkal hatékonyabb, erősebb, kevésbé kompromisszumos a teljesítményét illetően, de ez másról szól. Főleg egy megszállottnak, vagy gamernek.
Ha a Te példádat tekintjük, vettél egy tök jó gépet bitang jó kedvezménnyel, elégedett vagy vele. Jobbat azért az árért újként valószínűleg nem kaptál volna, de ehhez hozzájött a kedvezményed, ami egyedi eset. Szóval az én elméletemben ez így fest,és lehetne felhozni más példákat is, megszállottság, megéri-e, de ez egy gamer notebook topik -
2018
senior tag
válasz
Nem hozol ki asztaliba egy olyan csomagot amiben minden benne van úgy mint egy g733qs notinál. A noti 1m volt telekomnál, na most az asztali 3080 használtan 700+k újonnan 800k és akkor hol van még a többi alkatrész az asztaliba, cpu mobo ramok legalább 2 nvme ssd táp normális ház cpu hütő egy normális 144 hz monitor és a perifériák. Szivemből beszélsz én is azon az állásponton vagyok amin te. Ráadásul azt az xmg-t mókolni kell leborotválni a cpu fejét kvázi stb hogy ne forrjon el. Nem éri meg az a gép azt a pár plusz fps-t amit esetleg hozna. 1,8 m-ból kijön oled tv ps5 xbox series x és a g733qs és még benyóra is marad.
-
tasp
tag
válasz
DonDragonka #61970 üzenetére
halihó
ez nem memória lesz... felraktam a witcher 3-at a wow mellé, megnéztem full grafikával és low grafikával is, mindkettőnél adja a lagot, csináltam videót is:
full:
https://youtu.be/5Y4kfzWrRmE
low:
https://youtu.be/CHXw0bHPwy05let?
üdv, -
tasp
tag
válasz
DonDragonka #61965 üzenetére
én még valami hz sync problémára tudok gondolni de ott már mindent állítgattam...
+ram-ot vennék bele (1x8 van benne 3200mhz), emellé egy +16-osra gondoltam de ha nem oldja meg akkor mit tegyek - visszaviszem a notit.. -
Chrakatoa
tag
válasz
DonDragonka #61948 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, reméljük tényleg nem kell de az ördög sosem alszik
Illetve ha már van rajta még majdnem 3 év gari akkor nem ezen szeretnék elcsúszni.
Köszönöm!
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #61742 üzenetére
Annyi penzert lehet is durva jo. Tdu t felraktam nosztalgia keppen azt is viszi hibatlanul nem csak az uj cimeket.
-
vakablak93
őstag
válasz
Gratula a géphez, további sok boldogságot hozzá
, mondjuk a legbelépőbb és a csúcsmodell között illik is emberes külömbségnek lennie teljesítményben
-
k-adi
nagyúr
válasz
mindig öröm ilyen kommentet olvasni
ilyenkor szokták mondani hogy jó sok játékos időt kívánunk? -
válasz
Örülök az örömödnek, én is imádom az 5 prot, ma hosszabbítottam meg a garit 4 év re, potom pénzé
-
fordjee
aktív tag
válasz
Grat a géphez, az a legjobb amikor valaki maximálisan elégedett vele. Én is így vagyok a Flow-val, más stílusú mint a tied, de nekem tökéletes. Ha kell akkor játszom a Tomb Raiderrel, Metro exodussal, ha tartalmat fogyasztok, ledőlök és áthajtom tabletbe, most épp a gyerek sátor módban mesét néz, terhelésen sem hangos, nem kell fejhallgató, proci max. 87-88 fokos, gpu 70 valamennyi, billentyűzet terhelésen is hűvös, szuper gép. Oké, a cpu és gpu lehetne kevesebb, talán soknak tűnhet, de ilyen kicsi vékony gépbe szerintem parádés.
-
kdavid23
aktív tag
válasz
DonDragonka #61528 üzenetére
Szép eredmény! A clevo x170 sem tudott többet
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #61516 üzenetére
Felmeresi eredmenyek.
Te jo isten...
Ezek google forditoval forditottak a GUI-t?Gyereknek letoltottem anno, aztan nem nagyon jatszottunk vele. Most a kisebb SSD-n mar nincs letoltve....
Viszont a CS az kb 5 perc alatt lejott, gyerek gepen hetvegen vagy 2 orat szottyogott. Pedig ugyanugy kabelen toltotte a Steam.
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #61516 üzenetére
Azért a forza (is) állat lehet 4K-ban, full hd-ban is néha pillázok, ügyesen dolgoztak a grafikával, sajna nincs 4K monitorom, egyszer beruházok rá
.
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #61498 üzenetére
Bocsi, a ROG meg TUF gepeket mindig osszekeverem....
Epp most toltam vissza az eredeti SSD-t, Sabrent megy gyereknek, nagyobb meg majd bekerul ide:
Itt talan a kozepen futo kijelzo szalagkabel ami szemet szurhat - valoban kozepen megy fel a kijelzobe is - nem tudom ez jobb megoldas-e a zsanerba zsufolt kabelnel.Aztan persze eszrevettem, hogy kicsit tobb biztonsagi matrica van annal amit elsore is lattam.
Van 1-1 a venti sarkaban, a VC sarkaban (SSD folott), volt az SSD-n, a Wifi kartyan, az alaplap jobb felso sarkaban es az akku bal also sarkaban. Osszesen 6 darab volt.
-
válasz
DonDragonka #61501 üzenetére
Neked is viszont kívánom
Fogok mindenképp, most az Afterburnert próbálom rávenni, hogy mutassa az 5800h temp-jét is. -
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #61483 üzenetére
Ugyanez van a Razerben. Volr egy matrica az SSD csavarjan - holott az user replaceable part - meg van egy a Vapor Chamber egyik szelso csavarjan.
Memoria, SSD, wifi kartya cserelheto.
-
echterion
nagyúr
válasz
DonDragonka #61479 üzenetére
A trükk az, hogy nem thermal trotty van, hanem a powert veszi el finoman, így nem olyan brutális a teljesítményvesztés, mint ha a túlmelegedés miatt húzná be a kéziféket. Jól van ez így, sokkal jobb, mint a legtöbb gépnél működő thermal trotty. Ha megnézed, ezt láthatod a HWI adatokban is, ha monitorozod az adatokat.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #61479 üzenetére
Ertem a my asussal tudsz vbiost es legfrissebb biost flashelni erdemes, a bugok javitasa vegett es hogy legyen resizable bar od. Akkor a gen 4 es ssd sebesseg ezzel a laptoppal se lesz meg ha jol lattam neked 5000 et kellene olvasnia annak az ssdnek. Akkor azt a matricat potlod vagy sertetlenul szedted le?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka #61471 üzenetére
Az oké hogy ssd-re tettél hestsink-et, na de mik azok a memóriák ?
a gyáriak és tettél azokra is heatsink -rt vagy valami spéci memóriák ?
-
2018
senior tag
válasz
Ssd speed tesztet kernek. Gari vesztes nelkul lebonthato a gepteto?
Nincs festett csavar semmi?
-
motifator
senior tag
válasz
Black attack
-
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #61459 üzenetére
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #61433 üzenetére
Beraknád a gen 4 es ssd-t a g733qs notidba hogy kiderüljön mit visz?
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #61433 üzenetére
Nekem a kistesoja van (SB-ROCKET-1TB, a fekete sotetkek verzio), epp a cserejen torpolok...
Fentebb linkeltem amit pont a tiedre irnak - ezek szerint visszafele kompatibilis...Mostanit megkapja a gyerek a HP notijaba masodiknak, nekem meg johet egy 4 teras.
Nalam a gep aljan van gyarilag hovezeto csik ami hozzaer az SSD-hez es ugy huti. -
fordjee
aktív tag
válasz
DonDragonka #61421 üzenetére
Gratula😀 Majd jöhet pár hwinfo-s kép meg első benyomások.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #61421 üzenetére
Gratula, nálad pixelhiba lesz vajjon?
-
válasz
DonDragonka #61397 üzenetére
............................
-
2018
senior tag
válasz
Én egyetértek! Szakmai topicban nincs helyen covidnak! Konkrétan idegesitő hogy a csapból is az folyik már, a rádiót se tudom hallgatni rendesen mert lemegy 2 szám és már erről megy a hirközlés. Modit kellene hivni ide takaritani. tesóm elkapta reméljük nem kerül korházba de a haverom a korházból jött ki két oldali tüdőgyuszival covid miatt. Mindenki oltassa be magát. OFF vége.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Én is beszéltem vele (1x írt) és tudtam amit, de nem adtam itt hírül.... személyiségi jogok, stb...az csak köztünk marad(t) .... Ennyi! Majd ha ő akar, akkor fog is írni! Tartsátok tiszteletben...! Amúgy jobbulást neki itt is! OFF OFF END
Maradjunk a topik témánál.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #61361 üzenetére
oké
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #61353 üzenetére
Nagyon zsir gép a g733qs.
-
válasz
Valamit szívott, hogy magával is elhitesse érdemes ebből videót készíteni.
-
fordjee
aktív tag
válasz
Nem gyengén idegesítő a srác, mit röhög megállás nélkül?
Brutális méretű a doboz, ennyi mindent mellé rakni -
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #61338 üzenetére
Na találtam egy videót arról, hogy mi a kimaxolt csomag G733-asból...
Van itt minden, tatyó, egér, füles, KA-ME-RA...A krapek 10 percig csak a kiegészítőket csomizza kifelé a dög nagy dobozból...
Nincs jelentősége csak mint érdekesség... -
motifator
senior tag
válasz
Kíváncsi vagyok hogy tetszik majd a G series. Powerben nem lesz hiány.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Reméljük megtalálod amit "keresel" és végeredményben hozza amit kell.
Nálam ami hiányzik az a "delid" és a héten elindul a folyamat.Azért van temp 4.9GHz-n (CPU) , a GPU tökéletes!
TimeSpy-n a GPU Load 100% , FireStrike-n csak 96% (most nem kínzom a procit "Extreme/Ultra" tesztel ..majd Delidelés után mehet) -
MaxxDamage
félisten
válasz
DonDragonka #61335 üzenetére
Na jó vétel lesz az akkor!
-
echterion
nagyúr
válasz
DonDragonka #61335 üzenetére
Ja, így már érthető.
-
echterion
nagyúr
válasz
DonDragonka #61312 üzenetére
Azt hogy? Nekem két mobil előfizum van náluk (igaz, most hűség nélkül), de akárhogy választom ki a gépet, max. ilyen 15ezer kedvezményt ír ki, 25% sehol semmi. Mi kéne nekik a 25%-hoz? Az egyik vesém?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka #61312 üzenetére
Rendelésnel amikorra kérted a kiszállítást, azon a napon hoztak is.
25% kedvezmény ? Az szép
-
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka #61290 üzenetére
Első MM, második T.
-
Ubul86
őstag
válasz
DonDragonka #61037 üzenetére
tényleg, utolsó mondat, benéztem
köszi az infókat, kíváncsi leszek a multi core-ra
-
Ubul86
őstag
válasz
DonDragonka #61019 üzenetére
köszi az infót
jó ezeket a teszteket is olvasni
Van a gép alatt bármi (emelés/hűtőpad), ami még esetleg viszi lejjebb a fokokat? Vagy lent van az asztalon, és kész, max a gép alapszellőzése + a paszta? -
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #60585 üzenetére
No kérem talán meg is van a válasz a korábbi kérdésemre, miért került az Idle Low hőmérsékletem 10-15 fokkal feljebbre.
Pasztáztam ami tökéletes mert a tetejét meg is fogja, ultra brutál, minden majdnem maxon pörgetve(TDP 55W, 4GHz 90A, Aida full cpu stress + Superposition stress) tartja a 85 fokot, de 40 alá nem igen néz be... A gyárival meg 28 is előfordult...
Spéci paszta cucc van ám ezekben a notikban. A CPU/GPU az semmi különös közepes minőségű paszta, de a choke-kon és a VRAM-okon egy olyan speciális anyag van aminek a hőátadó képessége 60 fok környékén kezd el működni. Vagyis az alatt nem nagyon veszi le a hőt a lakótelepekre pozícionált réz lemez ami a hőcsövekre viszi át a róluk érkező meleget. A CPU-n GPU-n valami szürke tömör cucc volt a többi részen viszont valami fehér inkább krém szerű valami. Én meg fogtam ezt a cuccot szépen letakarítgattam, majd reájuk dobtam (a pasztázást ne nézd, mert ez csak egy kísérletem volt, a végső legjobb megoldás a vajaskenyér lett) egy igen jó hővezető képességű(TC:12W/mK) padot ami viszont nem ilyen spéci az átvisz mindent már alacsony tartományban is elég veszettül... Szóval lényegében fűtöm a hűtési kört.
Tulajdonképpen az a gond, hogy túl jó a pad, de túl jó a paszta is, valószínűleg az itt már emlegetett kolléga pont ezért nem javasolja a TG K-t notikba. Ez a paszta kiváló az egy az egy rendszerekben, PC CPU-n egy míves blokk de nem igazán előnyös elhúzó, hőcsöves megoldásoknál, pl notikban, legalábbis nem a choke-k hűtésére. Azzal próbáltam elsőre de ott nagyon furán viselkedett a rendszer, ingadozott a nagyon minden érték, nem ment 90 fölé, de úgy nézett ki az AIDA grafikon mint egy infarktusos betegé...
Új küldetésem tehát megtalálni azt az anyagot amit a choke-kra tenni kéne...
Először is, ez csak egy tákolt elmélet azok alapján a rész infók alapján amiket sikerült a témában találnom, más gyártóknál, más fórumokon, de hasonló problémák kapcsán. Szóval bizonyítást vár... Beszerzek egy kevésbé jó(TC:6 W/K) padot és kipróbálom azzal...
De ha valaki tudja mi ennek a spéci csak adott hőmérséklettől működő megoldásnak a neve és vagy gyártója akkor ne kíméljen... -
Frozen
addikt
válasz
DonDragonka #60601 üzenetére
Koszi
-
echterion
nagyúr
válasz
Örülj neki, így kisebb lett a hőingásod, tovább bírják a forrasztások.
-
válasz
DonDragonka #60598 üzenetére
Igen a beszerelés. Ha rájössz, van ötleted postázom neked.
-
válasz
-
motifator
senior tag
válasz
Én csak arra emlékszem, hogy KH mester a TG Kryot nem nagyon ajànlotta laptopokhoz, az inkább desktop tuning paszta OC-hoz, ahol van rendesen leszorítóerő. Hogy ennek van-e köze az idle hőmérséklethez, azt nem tudom.
-
ricogsm
őstag
válasz
DonDragonka #60580 üzenetére
-
ricogsm
őstag
válasz
DonDragonka #60580 üzenetére
Elvileg... Turbóra volt állítva...
-
Dhampir
félisten
válasz
DonDragonka #60537 üzenetére
Köszönöm! A lényeg, hogy örömöd telik benne.
-
olahjanos4
csendes tag
válasz
DonDragonka #60566 üzenetére
Az fix ha HDMI-nél osztod a két kijelzőt akkor marad az Optimus és iGPU.
Laptop screen + External monitor HDMI: https://i.imgur.com/RDegzHM.png
HDMI output: https://i.imgur.com/GxG6G13.png
DisplayPort 1.4 output (Type C) : https://i.imgur.com/GSvRG5J.pngBár ebben a videóban [link] nem látszik egyértelműen, hogy amikor a monitoron teszteli akkor a laptop kijelzője működik-e. A video renderelés tesztelésnél már látszik, hogy egyszerre használja mindkettőt, de ott meg ugye ez már mindegy
Most rendeltem egy TypeC-DP kábelt, úgyhogy a hétvégére meg is lesz a válasz. -
válasz
DonDragonka #60541 üzenetére
Az szép.
Alulról megfújod valamilyen hűtőpaddal a lapost?
Illetve az SSD és RAM hűtőket hol lőtted, ha szabad érdeklődni?
-
olahjanos4
csendes tag
válasz
DonDragonka #60541 üzenetére
Szerintem amit ki lehetett hozni ebből a TUF-ból te azt kihoztad -
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #60532 üzenetére
Most csináltam egy 30 perces Superposition Stress tesztet (Dx, 4K, fullscreen, High) kipróbálni mennyire tartja magát a Grephen "papír". Eredmény: max/min/avg CPU 78/66/72 GPU 65/55/61 CPU 4,3/1,3/3,4GHz. (AIDA monitorozás alapján)
22 fps-t hozott átlagban, 98% GPU terheléssel tehát meg lett küldve rendesen. Szerintem most már jó a hűtésem -
Raymond
titán
válasz
DonDragonka #60537 üzenetére
"DDR4 3200 2*32GB"
Latom hogy a Chrome az elsodleges bongeszod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged