- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86 #100740 üzenetére
En is csatlakoznek a felettem hozza szolokhoz.Ha birod es belefer,akkor vegyed az a biztos.Nem hinnem,hogy nagy akcio lesz foleg erre a keszulekre,karcsony elott meg aki teheti,ugy is megveszi a gyereknek vagy maganak.Max akkor eselyes akcio,ha majd kijon az uj verzio jovore.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #100740 üzenetére
Valsag van (vagy jon), lesz minden keszleten. Meg reszletre.
Utobbi 2 hetben direkt nezem miket tolnak a kereskedok.Mobiloknal az egyet fizet kettot vihet - Samunal tan a flagship melle adnak egy S22 Ultra-t.
Autokat is nyomnak, de az nalam nem aktualis - nejeme 1 evs mult, enyem meg 5, szoval jok ezek meg.
Automata kavefozo arak padlon, 300 Euro korul mar van ami eddig 600 volt.
Es meg sorolhatnam.
Ha van penzed, akkor valoszinuleg erdemes varni, lesz itt meg sok cucc olcson kiszorva....
-
Csupati
őstag
válasz
Ubul86 #100606 üzenetére
Ha egyoldalas akkor mindenképp, én most vettem KH segítségével alzan Patriot 3200mhz ramokat, olcsóbb volt külön 16-16 ot venni és így is úgy is dualban mennek.
Nekem a gyári 16 GB 3200mhz volt benne de csak egy oldalas ramok voltak.
Jah a dual channel ben mennek akkor az 1600x2 tehát megy rendesen 3200 mhz en. -
peet05
aktív tag
válasz
Ubul86 #100604 üzenetére
Ráérsz még eldönteni. Én sem voltam rest, ~két héttel ezelőtt összedobtam magamnak egy desktop gépet, persze csak elméletben (TUF Z790 Plus, 14600KF, 4070, 32GB DDR5, 1TB SSD, ház, táp ~ 720k-ra jött ki - 13500, B-lappal, 670k lett a vége - normális airflow házzal, léghűtéssel - Thermalright Peerless Assassin -, AMD oldalon is megtalálja mindenki a számítását - 7800X3D). De annyira nincs szívem megválni a kis L5 Pro-tól, még ha "csak" 3060-as van benne. Egyelőre teljesen kiszolgálja az igényeimet.
Febr-Márc.-ra "normalizálódnak" az árak, januárban bejelentik az NV Super kártyákat, szóval lesz miből válogatni. -
Raymond
titán
válasz
Ubul86 #100572 üzenetére
VR-hoz kell neki es itt nem sporolnak a GPU-n. A mobil 4090 teljesitmenyben kb. a desktop 4070 szintjen van, lehet picivel felette de nem, tehat valahol a 3080 vagy 3080 12GB szintjen. A 4080 pedig kb. az asztali 4060Ti szintjen van vagy picivel felette, tehat valahol a 3070-nel. A Quest 3-hoz megfelelo felbontasokat futtatni en kimaxolnam a GPU lehetoseget.
-
echterion
nagyúr
válasz
Ubul86 #100269 üzenetére
Tuti az lesz. Én annyiból sajnálom azt a masinát, hogy szívesen kipróbáltam volna, mit tud egy ilyen 4080-as csoda, talán még a mostani Zephyrus-om is odaadtam volna érte, bár nekem az a gép nem lett volna praktikus, de ennyiért azért együtt tudtam volna élni vele. Ha lett volna lehetőségem behúzni, én is nyomtam volna a vásárlásra azonnal, de sajna sose volt készleten, pedig egy darabig figyelgettem is az oldalt.
-
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #100250 üzenetére
Lathato a ray tracing hatasa?
Mert en eddig igazabol csak tech demokon meg YT videokon lattam, ott jol nez ki.
De eloben nem tudom mit tud igazabol egy mai top gep, mert a RT eleg eroforras igenyes.(eszemben sincs lecsereleni a Razert ami boven kielegiti az igenyeimet, mert CS-ben meg mindig kb 150fps atlagot tud az uj palyakon is minden fullban 1080p-ben)
-
MaxxDamage
félisten
-
chris0000
őstag
válasz
Ubul86 #100225 üzenetére
elég érdekes, mert van ott 4080-as konfig 2M-ért is, de az legyen az ő bajuk...
deegyébként tenap a 4090-es is rendelhető volt készletről, szállítással 1.180M-ért...
ez most egyébként baromi jó vétel, aki ilyet akar venni.. bolti, bontatlan, 3év gar, számla, nem külsős... itt ph-n nincs ilyen.. -
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #99872 üzenetére
Marha idegsito ahogyan masok csinaljak.
Megnyilik az adott kep, aztan jobbra/balra behoz valami total oda nem illo kepet a topik eloeletebol.
Egyszeruen baromsag, hogy be lehet hozni olyan kepet amit nem az adott poszt iroja rakott be.
Felreertesekre ad okot, siman volt mar amikor valaszoltam es ki kellett szerkesztenem, mert a adott kep nem abban a posztban volt amire eppen valaszolni akartam.
-
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #99866 üzenetére
Eleve, kep beilleszt, majd a kepre klikkel, insert link, paste ugyanaz.
Ennyi igazan megtehet(ne) mindenki, hogy a forumban megjeleno kisebb keprol egy kulso linken megynyiljon egy teljes meretu ablak a masik forumozonak.
Mar csak azert is, hogy a kulso linkek jol megnyiljanak. En pl nem szeretek feltoltogetni a forumra, inkabb feldobom kepfeltoltes, imgur, stb oldalakra...
-
-
válasz
Ubul86 #99854 üzenetére
Remélem ramod van elég, mert ahogy olvastam sok embernél azt észrevettem akinél sok ram volt a gépében annál valahogy nem volt annyi panasz a futtatásra, ezért van nagy szórás ugyanazon összeállításnál. A 16GB alap az itt már biztos kevés.
A védelem elengedés oka lehet az is miszerint úgy is mindegy, feltörik. Meg az is hogy több emberhez eljuthasson, aztán látván mennyire nincs optimalizálva, ráveszi drágább hardver megvásárlására. Játék nélkül kevesebb hardver fogyna, egymásra van utalva a piac. De ez már csak okoskodás. Videót nézve róla nem értem minek kell olyan erős cucc.
-
baro32
aktív tag
válasz
Ubul86 #99131 üzenetére
Ne értsél félre megértelek teljesen nekem is a hobbim a laptopom decemberben töltöm a 48-at ha megérem
teljesen értem mit mondasz
Én sem szeretnék ilyen sokat költeni rá de mit lehet tenni ha az tetszik és olcsóbban nincssajnos akkor ha kell ki kell adni érte a pénzt.
Most van 3-rom jelöltem [link] , [link] , [link] amire egyenlőre le szűkíttettem a kört.
Mint látod 1 269 900 Ft-tól , 1 461 490 Ft-tól , 1 289 900 Ft szívem szerint az ASUS ROG Strix SCAR 18-t -at venném mert ennek lehet a legjobb a hűtése de az 1 és 2 laptopban csak 4800-as a ram a 3-ban meg 5600-as és vapor chamber azaz hőkamrás a hűtése. -
baro32
aktív tag
válasz
Ubul86 #99118 üzenetére
Hello szerintem de ez az én véleményem azok cserélgetik sűrűbben a gépeiket akik vagy rosszul választanak és nincsenek megelégedve vele azaz nem hozza az elvártakat.
Nekem már lassan 5éve van meg az aláírásomban szereplő gép ami mostanára már az új címekkel mint pl. Starfield elég nehezen küzd már meg de Medium-on ~30FPS megvan most aki elhiszi az elhiszi aki meg az nem de játszhatóan viszi még ezt is.
Nagyon gondolkodom azon vagyis napi szinten nézegetem a következő versenyzőt minimum rtx4080-al , a keret megvan már rá csak a döntés nehéz.
Nagyon nehezen engedem el ezt az OMEN-t én nagyon meg vagyok vele elégedve ilyen jó gépem még életemben nem volt de komolyan és utána mit csinálok vele tavaly kapott új akkut meg mondjuk meghirdetném? mit kapnák érte? talán 200-at annyiért meg nem adnám oda és addig használom inkább ameddig lehet pedig nagyon csábítana már az újabb masina de ez van. -
-
peet05
aktív tag
válasz
Ubul86 #98740 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, hogy a "bőven" az mit takar. Ha mákunk van, talán még a 11-ben is hallották, ahogyan felszáll a jumbo-jet..
- vagy nem volt ennyire vészes a hőfok/hang páros?
Szerintem 1080p lesz az, dlss (3.0?) társaságában.
Illetve még kérdés, hogy melyik verzió. Szept. 21-én 2.0 patch, 26-án Phantom Liberty dlc. -
capulet75
addikt
válasz
Ubul86 #98625 üzenetére
Gondolom akinek valami combos VGA figyel a gépében, az amúgy is fel tudja majd csavarni az egekig. Egyébként meg : story > játszhatóság > hangulat > csomó minden más > grafika.
A Lost Alpha-hoz a mai napig leülök néha kicsit zónázni, pedig az a legszebb MoDDB-s cuccal sem szép mai szemmel.
-
Gubu0101
veterán
-
-
Ruben82
csendes tag
válasz
Ubul86 #98511 üzenetére
CPU Ryzen 5 5600
CPU hűtő arctic freezer 34 esports duo
Memória 64gb ddr4 hyperx predator 2666mhz Cl 13 ( 4x16gb)
3db Ssd tartalmaz.
1db M2 PCIe 4.0 Kingston nv2 500gb (garanciás)
1db M2 Kingston nv1 500gb (garanciás)
1db sata Kingston 1terra (garanciás)
Külső hangkártyával sound blaster x-fi HD jobb hangzás miatt.az alaplapi is tökéletesen működik.
Alaplap Asus tud gaming b550m-e
VGA Asus geforce rtx 3060 12gb gddr6 v2 oc lhr( garanciás 2025.08.15.)
Vga tartóval használva.
Tápegység fsp hydro K pro 80 plusz bronze 600w (garanciás)
Gépház zalman n5 mf RGB (garanciás) plusz ventilátorokkal
Monitor MSI Optix mag32qr
2k 165hz g-sync IPS karcmentes garanciás
Jár hozzá egy monitor konzol.
Cooler master billentyűzet és egy Logitech g502 lightspeed garanciás egér vezetéknélküli.( nem ez szerepel a fotón de kérésre fotózom
Mindennek megvan a doboza.
És a képen látható LCD hőfok és teljesítmény mutató.tetszőlegesen testreszabható.bármi kérdésre szívesen válaszolok.esetleg ha valamit kihagytam keress bizalommal.
Több fotót nem enged feltenni de kérésre bármit fotózok
Laptop beszámitás érdekelhet. -
válasz
Ubul86 #98277 üzenetére
Szét kellene szedni, ha az alaplap, akku oké akkor el lehet adni jó pénzért, mert fel lehet támasztani...
Bár minap volt fent egy Asus GL702-es 1070-el 80 ezerért. Igaz arra is ráfért volna egy 20-30 ezres nagyszerviz plusz akku, de az úgyegyébként rendben volt.... -
bmxbandita
tag
válasz
Ubul86 #98004 üzenetére
Az első mondatod milyen igaz!
Jarrod tesztek alapján decibel mérővel nagyjából ugyanolyan hangos a régi és az új laptopom ha max terhelésen megy. Kicsit tartottam is tőle, mert mindenképp halkabbat szerettem volna. De aztán csak megvettem, és a valóságban ég és föld a kettő. A régi Asus TUF valahogy sokkal kellemetlenebbül süvít, az új Legion 5 nálam is mélyebb, kicsit búgósabb, ezért sokkal halkabbnak hallatszik. Pedig a régit is most fújtam ki pár hete, szal nem is az lehet, hogy tele lenne kosszal. -
válasz
Ubul86 #97135 üzenetére
Az a baj hogy másolásnál egy kis idő után a hdd-m beelőzi.
Mikor még teljesen csupasz volt az ssd jobban teljesített, szóval az sem mindegy hogy van teleírva, de hát egy 1 terrás kapacitás mellett miről beszélünk. Láthatóan azért olcsó minden 1 terrás, semmire sem elég kategória.
Szeretem ha egyenletes írás-olvasás sebességet produkál az adattároló ezért sem bántam meg a hdd használatot sem, ha elindítom a több terrás másolást az kiszámítható mikor hagyja abba, nem pedig majd valamikor ssd-nél. Az összes ilyen dram nélküli ssd egy átverés. Legközelebb m.2 sata fejlesztés lesz, az én laposom minden evő. -
válasz
Ubul86 #97101 üzenetére
Én úgy próbálnám megközelíteni és ebben a videóban látszik is az a látvány amire hajtanék, hogy attól hogy több a pixel még teljesen mű lehet a látvány. Élesebb lesz a szememnek, de tök ugyanaz a hangulat lesz. Rossz a szemem nézek valamit, majd felveszem a szemüveget és ugyanazt élesebben látom. Előtte sem volt szellemképes, ugyanaz a szín, forma, hangulat, szemüveggel csak élesebb semmi több. Régebben néztem játékokat FHD fölé toltam a felbontást és láttam a különbséget, de semmivel nem adott többet nekem, attól még ugyanaz a megrajzolt játék grafika volt semmivel nem lett valósághűbb. Persze meg kell említeni mind ezt egy laptop kijelző mellett, esetleg kisebb monitor, amíg a textúra nem esik darabokra. Én nem vagyok felbontáspárti annál sokkal fontosabb nekem a grafikai kidolgozottság, lásd esetleg egy fénykép ami életet kap mint a videóban.
Hisz minden látvány csak egy bőr amit ráhúznak valamire, aztán jön a fizika a kemény programozás hogy azt el lehessen adni, ne az a érzés legyen mikor fotó előtt fényképeztem magam egy stúdióban, műtermi film, kell a kidolgozás. -
-
válasz
Ubul86 #96928 üzenetére
Már mindenki rémeket lát
Egyébként már egyre kevesebb a GPU hibás notebook, a 3000-es szériából talán egyet ha javítottam, a 2000-esből sem sokat és az 1000-es is jóval kevesebb mint a korábbi modellek tendenciái. Szóval valamit az nVidia jól csinál. Az AMD-kből is inkább rommá bányászott modellek kerültek hozzám. -
formula01
senior tag
válasz
Ubul86 #95997 üzenetére
Az lesz alatta otthon nekem is. Kb 8 éve vettem 1 ilyen hűtőpadot, szerintem azóta sincs jobb. Terhelés közben nem zavar a hang, de mondjuk 1 prohardvert ha megnyitok és írok 1 kommentet, ne menjen már a venti.
Mostmár csak az iCUE-val küzdök.
Ha fut, akkor ha újraindítom a gépet, onnan, hogy rányomok a restartra, addig amíg be nem jelentkezek és el nem indul a program, a szivárvány színeiben "pompázik" az egész gép. Ha nem fut az iCUE, akkor meg megjegyzi, hogy az alap 6 beállításból melyiket választom ki, de azok meg nem igazán felelnek meg az ízlésemnek.
Van annak valami módja, hogy beállítsak egy egyszerű, halvány háttérvilágítást a billentyűkre, és kikapcsoljam mindenhol máshol, és amikor újraindítom a gépet se legyen belőle amíg az iCUE el nem indul karácsonyfa?
5-ös, legújabb verziót raktam fel az iCUE-ból. Van erre valami alternatíva?
-
Ubul86
őstag
válasz
Ubul86 #95949 üzenetére
most nézem, hogy én csak 144hz-eseket linkeltem, fullhd-ban. Diginél 690 a feles ebből a változatból, szóval ha 32/2TB, akkor kb kijön a 750.
Hát, kérdés neked, hogy mennyire számítanak a fenti konfigok, mert ha tudsz engedni valamelyikből, amelyiknél úgy érzed, hogy nem létszükséglet, akkor tudsz a pénzügyeken is spórolni. Ha számít persze.
-
válasz
Ubul86 #95582 üzenetére
Az a legtöbb vékony dizájnos notebook-nál így van, hogy elől amerre a gép vőkonyodik rövidebb csavarokat használnak. De az almás gépekben a csavarfészkek nem egy lyukba vannak ültetve az alaplapon, hanem rá vannak forrasztva!! Azaz, ha egy fingnyival hoszabb csavart tekersz bele, akkor szépen belefúrsz a csavarral az alaplapba és persze takony zárlatot csinálsz
-
formula01
senior tag
válasz
Ubul86 #95576 üzenetére
Na fél év pöcsölés után megrendeltem, a 6 éve nyűtt Inspiron 7567 fellélegezhet, meg mindenki a környezetemben, akinek ezzel tömtem a fejét.
Ha minden rendben lesz vele, és letelt az elállási idő dobok bele még egy 1 vagy 2 tb-s SSD-t, ha meg kezd kevés lenni a 16 GB ram, veszek bele 2*16-ot, egyelőre még szerintem a 16 elég. Ha ez is kiszolgál közel annyi ideig, mint a 7567 nagyon elégedett leszek, bár tudom manapság gari idő után minden nap ajándék.
L5 Pro-nál ezzel a konfiggal (R7 5800H+RTX 3070), mik az out of box normálisnak mondható hőfokok, mondjuk nem feltétlen stressz teszt, de pl 1 erőforrás igényesebb játék, pl CoD alatt? Ha nem muszáj, nem kezdenék rögtön pasztázással. (Őszintén arra magam nem is vállalkoznék).
-
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86 #94726 üzenetére
Akkor veszelyesebb a tortenet,ha nincs vizlevalaszto a kompresszornal.Ha lenne gepem,akkor valoszinu en is kiszerelve fujatnam a biztonsag kedveert.Gyarakban se erdemes probalkozni,mert ott meg ha szukseges duplatartaly van egy vizlevalaszto meg egy keno,amiben olaj van a levegos gepek kenesere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged