- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
MinionFlasH
senior tag
Értem, igen ez a hűtés nem túl acélos!
Egy ROG-tól többet várna az ember... még ha olcsósított is.
370 az rengeteg... Mit ajánlanál ami "harmóniában" van egy GTX 960-al? Az asztali 960GTX köszönőviszonyba sincs az "M" változattal ugye? Notebookcheck-en 48-dik helyezést ért el a kártya.
-
Muerte
Topikgazda
Tegnap rányomtam alul a kis win10 frissítő ikonra hogy majd töltse le a cuccot,ma ránézek és ez fogadott:
Nagy az öröm
,na mindegy is,lehet jobb nem kisérteni a szerencsét,itt az ideje hogy felrakjak akkor egy 8-cat,valamit muszáj mert ez a win7 ami fent van több mint 2 éves és most már egy XP-vel vetekszik kb. annyira tele van szemetelve.
vandor01: Egyértelműen jobb döntés,az nem vitás.
-
gergo5991
őstag
A mi verzionkban 16gb ram van, de cserebe ssd nincs. De ezekszerint ha az altalad linkeltben van, akkor az enyembe is lehetlessz tenni. Amugy nem erzem minden orszag mas felszereltseggel kapja meg a gepeket, eleg fura ez, nem tudom hogy ez most uzletpolitikai alapon vagy az allam szol bele es igy olcsobb vagy valami. Ma rendelek allitolag hetfon at is vehetem, mar varom. De remelem nem lessz rosszabb egy asus g551tol
-
vandor01
senior tag
-
gergo5991
őstag
Rendelni nem szivesen rendelek, sk-n belul meg diak igazolvanyra szinte mindenhol tudok kapni kedvezmenyt, amugy reszletfizetesre lenne veve a gep+ a megsporolt penzem.
Amugy nem vagyok valami magy gamer, eleg ha fut a wow meg a wot-ot kiprobalnam, talan ezt azt ha ingyen vagy humble bundlen akciosan be lehetne szerezni, egy kis video szerkesztgetes, de inkabb sorozat meg film nezes, programozas-ra lenne hasznalva. Amiatt is szimpatikus a g551ben a 12 giga ram.
Amugy erdekelne ez a melegedes gond, hogy akkuval merik ezeket vay anelkul? Szoval csak a konnektorbol futna a gep nem konnektor+ akku a gepben. Mert az akku is tud melegedni elegge ha jatszas kozben a gepben van
-
Fücsök007
őstag
Viszont AMD lehet alternatíva, hisz ott bezzeg lesz egy közös AM4 foglalat az összes procinak, a legalsóbb szegmenstől a szerverprocik csúcsáig.
Ha tényleg hozzák az Ivy-haswell procik szintjét, akkor bizony lesz rá kereslet. Sajnos asztali foglalatos notit egyedül csak a Clevo gyárt, de csak a p570WM SLI-s, ami viszonylag újabb.
-
whited
addikt
-
-
whited
addikt
-
Muerte
Topikgazda
Hát jah... ez egy kissé durva.Ami eddig kiderült hogy leginkább Samsung panelek amiknél előfordult és a 60Hz-es verziók.Amíg IGP-ről megy a cucc semmi gond,de ha felkerül az NV driver akkor nem lehet állítani a brightness-t,folyton váltogatja 100-125%-ban a scallingot és néhány nap vagy néhány óra alatt szó szerint szét égeti a panelt...Kíváncsi leszek mi lesz ennek a vége,Mr.Fox-nak 3 panelja lett kuka 2 nap alatt,kettő az M18xR2-n,egy pedig az AW18-on.
-
k-adi
nagyúr
Gondolom házibuliban kis hangulatot csinál,
de amúgy játékok alatt szerintem inkább gáz, főleg este, sötétben, pl. egy lopakodós játéknál (pl. splinter cell)
egyetlen reményem, hogy ez a marhaság nincs nagyon még elterjedve, ahol meg van ott meg elég csak a fx letiltása vagy az fx fájl törlése a játék mappájából és béke lesz
-
-
szabyka95
őstag
Most van idom, nehany kisebb jatekra. Tudom, hogy nem gamer laptop, ezert megprobalom/nam kihozni belole a legtobbet.
A CPU es GPU egy hocsovon osztozik, alapbol sz.r az egesz, ezert mikor jatszok, leveszem a szerelonyilast, hogy kapjon rendesen levegot. Megoldottam a tulmelegedest azzal, hogy kikapcsoltam a turbo boostot, igy max 80 fokra melegedik fel, de minel lennebb szeretnem ezt tornazni.
Ha a dedikalt GPU nem aktiv, akkor semmi gond a homersekletekkel.
Azt nem ertem, hogy miert nem throttlingolt amikor 100 fokra szokott a CPU ?Ujrapasztazas, takaritas is meglesz a napokban
-
Muerte
Topikgazda
Hát mostnában már nem követtem de szerintem csak A10-es unlocked van.Az extrém proci tuninghoz vannak benne plusz dolgok meg azért más opciók is,de én nem láttam szükségét felrakni.Viszont ha ki akarod próbálni az fontos hogy 11-re a 10-es unlockeded ne rakd fel hanem először downgradeld vissza gyári A10-re és úgy rá az unlocked.
-
Jazz
veterán
Nem rosszak ezek a Schenkerek, dual hűtésesek ezek is. Amit linkeltél, a kijelzője meg egyenesen fenomenális. 900:1 kontraszt, 100% SRGB, csak kár hogy TN.
Viszont árazásban újonnan lazán +100k mint egy azonos felszereltségű Asus mondjuk. [link]Az hogy lehet: két egyforma kijelző, de más a black level ugyanazon teszt oldalon?
G751: 0,52cd/m2 LG Philips LGD046C
G771: 0,44cd/m2 HardwareID: LGD046C
Mondjuk nagyobb egy kicsit a max brightness az előbbinél, de nem annyival. -
murdoc24
csendes tag
Ntonee köszönöm szépen a reagálást
Elgondolkodtató és tanulságos volt!
Nem fogok sokat teketóriázni az biztos, mert csak megszívatom magam. Ha van most gempa akkor elpörkölöm és kész,egyszer beruházok, majd ráérek 1-2 év múlva rinyálni ha már kevés lesz
Ami vonz az acerben, hogy 17 colos és rosszat nem olvastam még róla, de lebeszélhettek nyugodtan
A hűtés pedig elbaszott mindnél ilyen áron, ez van, majd vigyázok a golyszikra és nem teszem ölbe
Ja és kell a kuannyának ultra beállítás
Szép estét
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
k-adi
nagyúr
Én ~4 éve vettem a laptopom (ami egy lenovo y570) (amúgy itteni ajánlásra a "másik topicból"), akkor kicsivel több volt, mint 200ezer (saját döntésre rakattam bele még +4 gb ramot így kb. 220e lett a vége, garival, stb.) és nem bántam meg (a többi akkori ~200ezres notik még komolytalanabbak voltak).
Egy geforce gt555m van benne (2gb vram), ami ma már egy vicc nyilván, de pl. Dying Ligth-ot (2015 Q1-es game) még medium-on simán vitte 1366*768-ban, ennek a monitornak a max. felbontásán. (amin csodálkoztam is, mert sokkal erősebb konfigos ismerősöm jóval erősebb AMD kártyával még low-on is szenvedett vele...mondjuk lehet ott az optimalizáció volt a ludas...)Úgy terveztem, hogy most veszek egy kicsit "izmosabb" notit és mire ez el fog avulni teljesen (4 év??), addigra már "kevésbé leszek gamer" (bár már most is egyre kevesebbet játszom a kevés időm miatt) és a köv. noti ezután már egyértelműen üzleti (könnyű, vékony, halk, stb.) lesz mostani terveim szerint.
Tehát amíg bírja az új gamer noti addig bírja és hajtom aztán... Azaz nem feltétel, hogy 2év múlva is fullHD-ban vigyen mindent, de örülnék neki ha mondjuk 2-3év múlva is azért medium-on "eldöcögne" egy-két darab. (no persze nem diavetítés szintjén)
Én azt hittem, hogy 200-300 között van az alapkategória; a belépőszint, utána a 300-400 között a "közepeses erős" szint, majd a 400+ pedig az igazán komolyabb gamer notik.
De nézegettem árakat és sajnos 300-400 között is vannak olyanok amelyek még talán a közepes erősségű besorolásra sem méltóak.(szerény tudásom alapján)
Tehát akkor 300e helyett 350-400e körül kellene nézelődnöm?
Viszont 400e nálam már eléggé a lélektani határt súrolja és ez valamilyen szinten szerintem érthető is. (főleg a mai világban) Igazából egy asztali PC lenne az ideális, de sokat mozgok, így nyilván ez nem opció, viszont azt is megértem, hogy bizonyos összeg alatt nem érdemes nézelődni se.(amúgy eddig a betervezett játékok pl.: batman arkham knight, overwatch, az "új cod", tom clancy's the division, rainbow 6 siege és witcher 3)
(többsége 2016-os megjelenésű, de jövőhéten lesz az E3....)
xpeke:
Sajnos (?) a LoL-t nem ismerem mennyire erőforrás zabló, a Chrome híresen RAM-ot eszi ha igazak a sírások emiatt; skype szintén, de közben (tárgyalás, sima videóchat haverokkal) meg nem játszom általában így ez engem nem érint annyira.
A ram nekem néha elfogy már, így úgy terveztem, hogy a mostani notimból a 4gb ram-ot átteném az újba, így az alap 8gb mellé + 4gb ram lenne benne végül. (ha lesz benne ennyi slot és így meglehet oldani valahogy..) -
Jazz
veterán
De ha belegondolsz az se okés, hogy azért vegyél egy fél millával dárágább gépet, mert egy (akarattal) gyengén megoldott hűtés állja az utad, aminek az upgrade költsége 1000Ft. (sorozat gyártási költségben meg 100Ft plusz költség lett volna. De a tervező mérnök nem azért nem tervezett jobbat mert nem tudott, hanem mert ez volt a koncepció: "ennek a notinak 1.4 körül kell tickelni, ne legyen túl jó mert a saját felsőkategóriás termékeinkel lesz árversenyben, de azért legyen jobb mint az átlag, hogy a ellehessen adni: fejlettebb hűtőrendszer címen." Így született az a "fantasztikus" upgrade, hogy nem egy közös réz hídon vezetik a hőt, hanem egyedin, így az egyik nem fűti a másikat. Nagyon jó. Akkor már csak azt kell megoldani hogy nagyobb bordahatásfok, jobb hőátadás, hővezetés.
-
amoartus
csendes tag
Igyekeztem nézni videóteszteket a kiszemelt gépeimmel azokról a játékokról, amik relatíve mostaniak. Watch Dogs, AC Unity, GTA 5, Battlefield 4, Crysis 3 (ezeket biztosan néztem) szépen futnak rajta, nem 100% Ultrán, de nagyrészt High és esetleg egy-két helyen Ultra beállításokkal tartották a 30fps-t. Ez nekem tökéletesen megfelel. Tudom, hogy ezek a gépek ilyen esetben már tojásfőzésre is alkalmasak lennének, de személyesen hallottam olyan véleményt - a nagyközönség leszólhatja, amit most mondani fogok -, hogy egy jobbféle Cooler Master notebook hűtővel valamennyire lehet enyhíteni a dolgon. Sajnos több pénzem nincs rá, laptop kell, mert egyetemista vagyok, játszani meg szeretek pont.
Ami a Witcher 3-at illeti, hááát nem tudom mit mondjak. Nem akarok fogadni ilyesmire, de gepigeny.hu szerint elmenne rajta. Igazából várom a videóteszteket ebben az esetben is. Semmit nem ér az elmélet a gyakorlathoz képest ebben az esetben, és még 2 hetet biztosan tudok várni. Ha netalántán full lowon, akadva vagy sehogy nem menne el ezeken a gépeken, akkor lehet, hogy tényleg többért kell majd vennem notebookot és gyűjteni még pénzt. De ez a jövő zenéje.
(Olyan láma vagyok, hogy azt hittem az egész kommented nekem szól, de most már m1. Leírtam akkor maradjon az egész.) -
-
alapz@j
tag
Ne értsd félre, egyértelmű, hogy a 860/960M nem fogja teljes pompájában futtatni a Witcher 3-at. Inkább csak arra akartam utalni, hogy indokolatlanul írjátok le ezeket a gépeket, mert pl. egy G551 tökéletes választás a notebookon játszani akaró, és itt mondjuk tanácsot kérő emberek cirka 90%-nak, akik úgyis ezekkel a régebbi, de népszerűségükben a legújabb AAA címeket messze felülmúló játékokkal fognak játszani, amik a hardver megsütése nélkül is elmennek majd max grafikán FHD-ben.
-
pdw_ph
tag
Ja még1: olvastam párezer hsz-t ebből, illetve a teljes G551 topikot nemrég. Ha az ember nem napokon át nyúzza a gépet, hanem mondjuk heti 2-3 alkalmommal mondjuk 4-4 órát, akkor mennyire életképtelen ötlet pl. a G551 hosszabb távon? Megadja magát 2 év után? Esetleg kibírja évekig rendszeresen takarítva, átpásztázva? Ilyesmi elvárások, hogy Ultrán fusson minden 4K-ben abszolút nincsenek,
Jelenleg még dilemma, hogy kiadjak e 400at egy gépre vagy elég e a ~250ezres kategória, mert gyerek, munka, család stb. mellett sajnos nincs már idő annyit kockulni.
-
pdw_ph
tag
Köszi a választ. Miért jobb az Asus? G551-ben eléggé lehúztá(to)k a hűtést a saját topikjában, feltételezem a G751-ben ezt már javították? De amúgy, rendszeres karbantartás mellett melyik bírja vajon tovább?
(egyébként már nem csak az iponban van a JY, másmerre is akad 440ér. Az az igazság hogy még win8 is kell mellé, és 470 az igencsak feszegeti a lélektani határt...)
-
alapz@j
tag
A világítós billentyűzeteket lehet okosítani? Mert régen oké volt, hogy lemarom róla az angol kiosztást és felszitázom a magyar, vagy felmatricázom, de amióta a betű valójában kikönnyítés az anyagban, ami átengedi a led fényét, azóta ezek a megoldások mintha nem működnének.
-
vandor01
senior tag
szoval ha nem magyar a billentyuzet akkor nagy eselyem van hogy a szürkék hozták?
akkor csak magyar billel kell megvennimilyen problémám lehet ha szürke importos?
ezek a cegek nagyrérsze ugyis lapasszolja a garit a képviseletnek....igaz mondjuk a kérdés hogy pár hét vagy pár honap vagy soha
az "ugyentezesi" atfutás ? -
Dreadloord
senior tag
10% felárért +25% teljesítmény elég jó deal a felső kategóriában, szerintem megéri.
Az MSI-k meg ár/értékben nem tudnak versenyezni az ASUS-al, bár én azonos ár mellett is G751-et vettem volna, néztem élőben a GT72-őt vagy mi a jóistent, de nagyon nem tűnt átgondoltnak a dizájn, na meg az a billentyűkiosztás, eh...
-
conqver
aktív tag
Ott a Pont
Clevo P771ZM Tessék az Atom masina -
és újabbat, és újabbat, és újabbat.... Már külön profil van a BGA-zó gépben ezekre a hulladékokra.
De én személy szerint imádom az AMD-t! Belőlük élek!
Ami a döbbenetes, hogy a FCPGA-s A6, A8 és az A10 is KÉPES MEGDÖGLENI!!! ha valami nem kóser a hűtéssel!
Intelnél utoljára döglött procit Ursache-nél láttam (2940XM) de ő puffadtra overclock-olta így jogosan távozott az örök bitmezőkre -
alapz@j
tag
De mondjuk a Redditen azt írja egy tulaj, hogy
The i7 version CPU (only) get throttled under full load of Prime95 + Furmark, but I saw no throttling in gaming (Crysis 3, WoT, Borderlands 2, BF4) - nothing behind the base 2.5-2.6GHZ clocks anyway
azaz csak a tesztprogram alatt tapasztalt throttlingot, játékok közben nem, amit alátámaszt az is, hogy az első cikkben is szép eredmények jönnek ki 1080p játék közben.
-
NTonee
veterán
Intel RealSense 3D Camera
És az intel képein ott figyel az asus gép is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged