- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fordjee #60840 üzenetére
Két opciót szoktam használni, megveszem egészben miután jól megszagoltam itt-ott, vagy virágbolt. Az utóbbit is előszeretettel használom, akkor is leszedem ha már megvettem.
Gyűjtő vagyok.A Civilization sorozatot tudom neked ajánlani, az nálam nehéz időkben mindig bejön.
-
hito
nagyúr
válasz
fordjee #60810 üzenetére
Alma nálam nem játszik. Túl sok a kötöttség/kompromisszum, ráadásul a gépparkjuk finoman szólva sem meríti ki a feneketlen választék kategóriáját.
vakablak93: 1cm képátlóban azért nem elhanyagolható. Nem a világ, de nekem már a 14 is határeset. Tök jó volt a 15-ös elé odaülni a 14 után.
hszilard666: igen, a súllyal nekem is vannak problémáim (2.5kg), de ez van. A 14 lenne jó ebből, de abban meg vérszegény a GPU (MX250). Még az utódba is (UX482) csak MX350-et pakoltak az idióták és még azt is agyonveri egy low end 1650. Fene vinné őket, hogy nem tudtak a sima 14-es Duo-ba legalább egy 1650-et hegeszteni
-
válasz
fordjee #60823 üzenetére
Én most pörgetem végig 2000-től az összes fellelhető játékot mi jöhetne össze gépileg is, meg olyan ami lekötne.....van jó hosszú lista. Nézegetem a youtube-ot, gépigény, válogatok jelenleg.
Még az is lehet ha kell felteszek XP rendszert ha végkép nem indul el. Az NFS Hot Pursuit 2 sem a 4 nem akart elindulni Win 10-en, hiába állítottam kompatibilitást. -
hszilard666
veterán
válasz
fordjee #60810 üzenetére
Nem javaslok macbookot játékra, elég gyatra lenne a teljesítmény.
FőDudu:
"2 gepet hurcolaszni mar maceras."Úri problémák!
"2 het full shutdown."
2020Q1 ben kellett volna teljesen bezárni, lehet az megoldotta volna a problémát. Majd a sors eldönti ki élhet tovább és ki nem. Meglátjuk. -
FőDudu
veterán
válasz
fordjee #60810 üzenetére
Nem tudom a 1650 mire eleg jatek fronton.
Ezt majd a nalam tobbet jatszo hozzaertok megmondjak.Amikor Razer Blade-et kerestem, szembe otlott egy Stealth hirdetes.
A srac valami Esport vilag versenyen nyerte.
De ugye amerikai gep, Eiropaban maceras a gari, aron alul arulta (1000 Euro) de szerinte jatekra keves volt az a gep. Mondjuk ha regebbi jatekokra venned, akkor esetleg.Szoval jol gondold at - szerintem a Stealth az nagyon kompromisszumos valasztas.
Elobb/utobb kelleni fog hozza a kulso GPU. Az meg annyiba faj majd mint a komplett gep.Mondjuk meg azzal is olcsobb a Flow-nal
-
hito
nagyúr
válasz
fordjee #60787 üzenetére
A ROG Flow nekem is bejön, de a 13-as mérettel meg is pecsételődött a sorsa, kicsit nekem sajnos. Minimum 14-esnek kéne lennie.
Én meg még mindig nem tudtam elengedni a Surface Book 2-t. Annyival módosítottam a mestertervet, hogy csak új jöhet szóba és 1 éven belül eladom (esetemben ez nem lesz megerőltető feladat
).
KillHates: most levettem
-
válasz
fordjee #60787 üzenetére
Ha a ROG flow-ban nem lenne a 1650 akkor azt mondanám az jó vétel
de így
-1 a nem szabványos eGPU miatt
-1 a beépített 1650 miattA stealth nekm azért szimpibb, mert a gyerekkoporsóba azt raksz amit el tud nyelni (akár 3090)
Nincsen benne erős 3D-s GPU (csak valami pici MX vagy az újakban az új IRIS) -
FőDudu
veterán
válasz
fordjee #60794 üzenetére
Akkuban nem az igazi, a dedikalt gpu vicc kategoria (ha nem iGpu-val venned)- egyedul a merete es a haz minosege az elonye
13" 4K felejtos.
Alaplapra forrasztott memoria, emiatt csak SSD-t tudsz boviteni (es fogsz is), mert gyarilag kicsi amivel szallitjak.
Kompromisszumos megoldas, az tuti.
-
hito
nagyúr
-
-
Ubul86
őstag
válasz
fordjee #60473 üzenetére
ugyanezt tapasztaltam én is, direkt mértem hőmérsékleteket, meg fps számokat.
Persze így a 4 ghz-ből lett 2.4 i7 9750h-nál, de hogy érdemi sebességcsökkenést nem vettem észre semminél se, az is 100%.
Bár lehet valakinek az őskor, ha 1 fps-t esik vissza az adott játékértelemszerűen lehetnek olyan esetek mikor ténylegesen érezheti a hatását, de mikor chrome 25 tabbal, netbeans 10 projekttel és android studio mellette még két projekttel és virtual device-al fut röccenésmentesen, akkor ott nekem tökmindegy, hogy 4 ghz vagy 2.4 ghz. Az nem mindegy, hogy 90 fokon megy előbbi esetben indokolatlanul a gép, vagy 50 fokon
amúgy persze a gép hibája is, hogy 100%-on ugyanaz a netezésnél 45-80 fok között ingadozik a cpu állandóan állítgatva a fan-t is, és ezzel az őrületbe kergetve, szép kis szálkákat okozva nitro sense-ben a grafikonon, míg ugyanezen tevékenysében 45-55 fok között szépen kisimulva, fan 1800-2200 között kb 48-50 dba-val
korábban ebből tettem is be képet, nem is értettem, hogy miért ingadozott ennyire turboval indokolatlanul -
olahjanos4
csendes tag
válasz
fordjee #60460 üzenetére
Szia !
Igen, AMD R9 5900HS. Igazából egy R7 5800HS is bőven elegendő lett volna, de jelenleg még az [Asus hivatalos oldalán] se látom mint elérhető specifikáció. Illetve örültem, hogy találtam itthon, hazai garanciával, magyar bill., úgyhogy lecsaptam erre.
Őszintén szólva a warzone az egyetlen dolog amit csináltam a gépen és megizzaszthatta kicsit. Igyekszek képbe jönni a témában, de nincs nagy jártasságom. Ha van vmi teszt amire vki kíváncsi lefuttatom szívesen. Jelenleg 4 óra COD után a legnagyobb mért hőfok 78 volt. Viszont átlagban 71 fokon futott. (kb med. beállításon) -
Ubul86
őstag
válasz
fordjee #59911 üzenetére
tudom, mert tavaly még én voltam a panaszos innét a hp 15-el
megvettem otthoni előfizura 14500-al számolva 1660ti-vel (maxq-s volt), majd visszavittem, rá kb két hétre ugyanazzal az előfizetési konstrukcióval megdobták 1500al
de ugyanez volt az asus-szal is amit gagoval beszéltem, hogy érdemes lenne megvenni, 29ért majdnem lecsaptam rá, mikor már tényleg letudtam volna rá csapni, 31500 volt -
-
hito
nagyúr
válasz
fordjee #59728 üzenetére
Várja az új gazdáját
Ezt elszúrtam, mert igazából mindig a Zenbook Pro Duo-ra csorgott a nyálam és amikor átvettem a G14-et, akkor láttam meg ezt az eladó darabot. Nem is volt kérdés, hogy megveszem és hogy melyiket tartom meg. Pedig jó kis gépnek tűnik a G14, de ez a ZB teljesen elvette az eszem, amióta csak elolvastam az első tesztet.
-
hito
nagyúr
válasz
fordjee #59656 üzenetére
Igen, tőlük rendeltem. Szívem szerint a feketét vettem volna, de az jóval drágább. Nem is értem, hogy egy színkülönbség hogy jelenthet 130eFt difit az árban
Hát annyit nem ér a fekete nekem. Vagy lehet, hogy az az AniMe Matrix változat? Az úgy már más lenne, de valószínűleg azért se fizetnék havi +5eFt-ot.
-
Gawamatsu
senior tag
válasz
fordjee #59301 üzenetére
1.1M-ért annyira nem is vészes. 5980HS, kicsi (13.4", touch, matt, cerka), ha nem kell a teljesítmény, erős ha kell, külsővel.
Az a baj, h csak 1 SSD hely van benne és kizárólag azt lehet cserélni. Most jött meg az N550 WD blue 2TB második foglalatba, de ebbe nem menne bele. Memória is az alaplapra van forrasztva, 16GB és kész. -
FőDudu
veterán
válasz
fordjee #58573 üzenetére
Ha a meret szamit, akkor jo a 13, egyebkent kb. annyiba kerul mint a Blade Advanced.
Es kb ugyanazt tudja, csak gyengebb a GPU-ja.En is gondolkodtam a G14-en, de a kamera hianya az nalam kizaro ok.
Most is a masodik online meetingem van ma, szoval szuksegem van ra - foleg igy Covid tavtartas alatt. -
Darth_Revan
veterán
válasz
fordjee #53232 üzenetére
2 eshetőség
- lopott -> sok nagykerben és áruház raktárában az alkalmazott kilopkod cuccokat. Mondjuk ilyen nagy dologról meg nem hallottam, inkább apróságok tűnnek el manapság (telefon, hdd, ram, stb)- alkalmazotti kedvezménnyel lett megveve 0% afa-val -> sok nagykerben lehet kérni hogy év végi bónuszt "levasaroljak"
Mivel nagykerbol lett kihozva közvetlen így ők tudomásom szerint nem tudnak kiállítani hagyományos 27% adót tartalmazó kisket számlát .
1 szó mint száz, valahogy biztos okosba lett kihozva , persze ez még nem jelenti azt hogy lopott.
Ha csak nem körözik a sorozstszamot akkor a legrosszabb ami történhet hogy pár hónapot bukik a garibol és nem a vásárlástól indul hanem a gyartastol.
-
echterion
nagyúr
válasz
fordjee #50691 üzenetére
Azért ez egy 1660ti+i5 9300h kombóval elég jó vételnek tűnik. Az a 120Hz-es kijelző persze hasonló szintet képvisel, mint a TUF-okban (B156HAN13.0), de vassal megkenve még ez a gép is megbirkózna egy ilyen cpu-val véleményem szerint, és azért ez nincs 300k JMF. Itt egy teszt a 9750-es variánsról, Witcher 3 alatt 90 fok alatt a max. hőfok, mindegy, milyen ventibeállítással megy, ergo a pasztázás sokat segíthet rajta még, plusz ez egy erősebb proci, a sima 4 magossal ez még jobb is lehet, ami játékokhoz még elég.
Egy vélemény az emag oldaláról erről a gépről: "...jateknal a dragon centert tedd fel es cooler boost inditsd, ugy 2 ora jatek utan 70-75C a max homerseklet!"
Edigital-nál is ennyi, ha valaki ódzkodik a románoktól (bár már ők is románok...).
-
válasz
fordjee #49811 üzenetére
Nem fikázzuk az OMEN-t!! dragon11 szervezett nekem egy kommunista szombatot (mert csak most tudott feljönni Miskolról) és a kis 15"-ös (2019-es modell) OMEN-t pasztáztam meg gago1975 által ajánllott módon, CLU+NTH2
A képek magukért beszélnek:
Pasztázás előtt, kb 10 másodperc AIDA, még a kezem is beleremegett, 27%-os throttlingot elég ritkán látni: -
gyépés
aktív tag
válasz
fordjee #49629 üzenetére
Tényleg jó halk, i5+1650 konfig 41 dB a notebookcheck szerint.
Mondjuk azt írják legtöbb helyen, hogy az i7-et már nem nagyon bírja. Halk marad, csak az i7 thermal trottlingol, meg 98 fokos. Lehet undervolt meg új paszta megoldja, akkor tényleg best buy, de ezt olyan tudja megmondani, aki már csinált ilyet ezzel a géppel. KillHates esetleg... -
Ubul86
őstag
válasz
fordjee #49629 üzenetére
acer nitro 7, 1660ti, i7 9. gen, 45 dba...de csak mert 99%-os procin van
ha feljebb veszem, akkor 50-52 között ugrál a mérő.
Természetesen nagyon szivesen csinálok videókat ami ugyan nem releváns, de talán segít eldönteni hogy kinek mit jelent a hangos egy-egy venti fordulat mellett
-
nji
aktív tag
válasz
fordjee #48896 üzenetére
Miért olyan rossz a HP?
Állítólag nem melegszik annyira, Youtube videókban ezt láttam:
[link]Most ezt olvasom:
[link]Nem kellene pont 400 ezernek lennie, de ne az 500 ezret közelítse, mert kezdőknek felesleges ilyen drága.
Hajlandó lennék kompromisszumokra, de jó lenne webkamera, meg jó processzor és a korábban is említett hűvösebb működés.
Valamint a kisebb méretek tetszenek, ezért is néztem az MSI Thin-t, kár hogy az ASUS Zepyhusban nincs webcam.Én nem játszottam eddig és nem akarok íróasztalnál játszani, hanem ágyban fekve
. Gondolom ez nem annyira lehetséges a nagyobb és túlságosan melegedő gépekkel.
Lehet, hogy telefonon vagy PS4-en kellene inkább játszanom? (PS 4 még nincs, de olcsóbb, mint egy notebook). -
Ubul86
őstag
válasz
fordjee #47370 üzenetére
igen, kompromisszum
én is így vagyok vele, de attól még kicsit fáj a szívem, hogy 450K-ért ezt kap az ember egy amúgy elméletileg jó gyártótól.
Tudom, az ember foghat ki ilyen összegben jót is.
Tegnap pl kicsit fájt is a szívem emiatt
Nem tudom mondjuk hogy az Acer mellett ez mennyire rúg labdába, de ahogy néztem, az alja százszorta jobban van megoldva hűtés szempontjábólés árban kb egy és ugyanaz
-
kdavid23
aktív tag
válasz
fordjee #47360 üzenetére
Ha 99%-on futtatod, akkor lehet gond ilyen hőfokok mellett. Az energiagazdalkodást én akkor veszem le 40-50%-os maximumra ha elég 60 fps és hangtalan gépet akarok. Pusztán a 99%-on hagyott energiahazdálkodás semmilyen gépet nem tesz
előbb tönkre. A hosszú ideig fennálló hő és vagy intenzíven nagy hőingadozás viszont tehet kárt... ha jól gondolom... -
Ubul86
őstag
válasz
fordjee #47351 üzenetére
na, ez van 100%-on (amúgy durva, hogy ilyenkor idle-be is ilyen 45-70 fok között ingadozik a cpu, mikor csak netezek)
plusz az is fura most, hogy egy idő után nem trottyolt, kb 6. perctől, pedig nem változtattam semmin se
ha leveszem 99%-ra, akkor kis használat mellett ilyen 40-55 fok között ingadozik a cpu (ebben benne van a chrome,netbeans webfejlesztés miatt, skype, thunderbird, chrome-ban kb 10-15 tab)
Hangilag meg max rpm-en 54 dba volt, legalábbis amivel mértem a hangot, közepes ventivel 43, idle-ben, alig pörögve pedig kb 35-37 között...ha nem meg semmi a szobában 31 dba a hang
-
wandor0930
aktív tag
válasz
fordjee #46875 üzenetére
Értem köszi Neked is.
Nem vagyok az impulzusvásárlás híve és azthiszem ehhez most is tartom magam(hiába a két BB link).Ha jól értem ennek az árkategóriának sajátja hogy nemárt az elején újrapasztázni a gépeket.
Ez nem jár garivesztéssel?
Illetve esetleg tudtok olyan webshopot ahol ezt megcsinálják nekem rendeléskor?Ahogy egyre többet olvasok utána egyre inkább kezdek elbizonytalanodni hogy akarom-e én ezt.
-
Gergő170
aktív tag
válasz
fordjee #45645 üzenetére
Köszi a gyors választ, a barátnőm használná, hát 2 irányba mehetünk, 200-220 ért veszünk valamilyen használtat neki, vagy részletre valamilyen drágábbat, talán a legnagyobb gépigényű játék amit játszana az PUBG, emellett pedig LoL és Sims, nem tudom mennyire főzné meg ezeket a laptopokat, sajnos ezen a téren semennyire nem vagyok otthon. Tehát akkor az alábbi játékokra sem ajánlanád?
P.s.: Sajnos G531 a Telekomnál csak 2070-es van az pedig karcolja az 500 ezret, tehát így nem opció számunkra. -
-
Ubul86
őstag
válasz
fordjee #45508 üzenetére
megnézem ezt az energiagazdálkodást
a melegedés se zavarna még mindig, csak a hang
nálad mennyire hangos az a gép?
jah, vicces amúgy, nincs jobb ctrl
és az Í betűt is az alt+gr mellé tették
a nyilak meg kicsik..pedig nagyobb a bill, jobban kint van a széleken, de az acernél sokkal nagyobbak a gombok és jobban elférnek
-
Ubul86
őstag
válasz
fordjee #45379 üzenetére
szerencsére én is, bár egy barna kartondobozban kaptam
az lesz akkor hogy gyári visszaállítás és megy vissza :/ szomorú, de pl a telekom oldalán lévő cpu nem is az, amit küldtek (jobb, de amúgy az egyik helyen nem is létezik az amit írtak)kisduck segítségével derült ki főleg (idézem: még jobban megnézve nagyon elírták, egyik helyen 3500H a másikon 3550H-t írnak.) Szóval szép átverés :/ (laikus számára főleg)
-
-
válasz
fordjee #44459 üzenetére
Köszönöm a segítséget és a jó kívánságokat! Valószínüleg már csak 400 ért rakom fel adom mellé a dell laptop táskát amit mellé vetem úgyis 17 es lesz az új mindenképpen , már kinéztem az új gépet és írtam is az eladónak remélem még jövő héten meglesz . Nem kenyére kell pénzügyi gondom nincs csak fölösleges a két gép egymás mellett.
KH alienwareket is néztem de túl lépik azt amit rászánok 17 méretben. -
válasz
fordjee #44455 üzenetére
Természetesen megértelek, ahogy írtad sokan feljönnek tanácsot kérni, de a legtöbb esetben inkább affektálás az egész. Gondolhatod, hogy már hányszor rafutottunk itt a csoportban; a jobbik eset, hogy valaki csak körvonalakban szeretne iránymutatást, de rosszabb aki belinkel pár gépet (persze olyanokat amitől az ember tarkóján feláll a szőr, olyan bolttól ahonnét egy faéket sem vennék). Persze, mi félreverjük a harangot de úgyis azt a gépet fogja megvenni onnét ahol a legolcsóbb.
Amit tudunk ilyenkor segíteni, az az, hogy javasoljuk a gyárti hitvány pasztázás lecserélését, a gyártó vagy esetleg thirdparty energiagazdálkodási szoftverek installálását, hogy a határértékre méretezett hűtés elboldoguljon a hardverrel. Sok esetben szokott ez célravezető lenni, minap sikerült a máglyahaláltól megmentenem Gergello OMEN-jét és Buci868 Acer G9-esét is.
"Sztem a vásárlók 90%-a azt se tudja, mi az a Clevo, azt hiszik valami gagyi kínai márka" egyébként jól hiszik, a "forrasztott" CLEVO gépek valóban csapnivalóan hitvány szemetek, pedig azoknak is viszonylag jó a hűtésük, de gyalázat az összeszerelési minőségük. A kínai mentalitás eléggé átjön azon, hogy csak a flagship gépeikre figyelnek oda igazából. -
válasz
fordjee #44448 üzenetére
Én meg nem vennék két centinél vékonyabb gépet, ami lehet, hogy 100 év garancia van, de a proci élete egy folyamatos throttling. Lejár a gari és kakukk.
Magától tönkrement CLEVO gépet én még nem láttam. (pedig már szerelek egy ideje notebook-kat) Mindegyik abba döglött bele, hogy matattak benne, tuningolták, vagy odaverték... -
-
b3renil
csendes újonc
válasz
fordjee #44168 üzenetére
Köszönöm!
És egyébként alacsonyabb ársávból érdemes lenne válogatni? Eredetileg 250-300e között terveztem vásárolni, most könnyebben megtudnék venni inkább egy olyan gépet.
Alapvetően nem komolyabb játékra kéne, ezért gondolkodom kicsit alább adni az árból.
Ha az Asus TUFok kilőve, akkor kb csak az Acer Nitrot látom abból nem tudom mennyire érdemes szemezgetni?
Vagy pl. https://www.digiprime.hu/laptop/asus-rog-strix-g531gt-48218-elado egy ilyen? -
b3renil
csendes újonc
válasz
fordjee #44159 üzenetére
Hát az a baj, hogy én ilyen "pasztázásokhoz" meg hasonlókhoz nem értek. Nekem olyan laptop kéne amit megveszek és már nem kell belepiszkálnom, lehetőség szerint op rendszerrel bár ha nincs azt még talán megoldom. Nem tudom ennek fényében mennyire lenne rossz választás a strix amit néztem? Vagy sokkal rosszabban teljesítene? A zephyt sajnálom mert nagyon tetszett.
Ami még kicsit olcsóbb
-
Medocsabi
addikt
válasz
fordjee #44046 üzenetére
Nekem a munkám miatt minden beszélgetést rögzít a telefonom. Szerintem ha összeadjuk az összes olyan panasz értékét,amit végül emiatt számomra kedvezően bíráltak el, abból már egy jobbféle autó kijönne. Ezek jellemzően szolgáltatói panaszok,de volt futár cég,elektronikai áruház stb is...
-
echterion
nagyúr
válasz
fordjee #43846 üzenetére
Nem szarok, csak túl meleg a proci és így extrém magas lesz a hőingadozás a gépedben, ha sokat játszol, ami hosszútávon kicsinálja a gépedet.
Garivesztés pasztázáskor? A kérdés, hogy van-e matricázott csavar? Ha nincs, akkor kétlem, hogy veszne, persze csak ha nem cseszi szét közben az ember a gépet (műanyag patentok, csavarfejek, stb.). De kérdezz rá a HP ügyfélszolgálatán, esetleg HP-s fórumban. Vagy hátha van itt valakinek erről infója. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Medence topik
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged