Új hozzászólás Aktív témák
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Truthless #59293 üzenetére
NV vezérlőpultba mi van megadva? Optimális, vagy Maximális teljesítmény előnybe részesítése? Maximálisnál állandó csutkán pörög alkalmazás alatt.
Optimális + Vsync beállítást érdemes lenne megpróbálni.Az se mindegy milyen paszta és milyen alapbázisu:
(Utolsó kettő folyékony fém, csak vérprofiknak)
MX-2 > MX-4 -> Grizzly Kryo -> TGC -> "Iridium"
Mindegyik más hőt tud úgymond lekezelni. Gyári gipszet lecserélted egy MX-2 gipszre ilyen hűtésmellet, nulla eredménye lesz például. Ezért lenne jó tudni mit használtál.
"Ezt szabályoznia kellene a laptopnak" -> Nem kell. Ha nincs vsync, és nvidia is max telj. módban van pörögni fog mint egy búgócsiga.
"A játék gépigénye nem ad okot arra, hogy pörögjön ez a laptop." - lásd előző bekezdést.
Amit linkeltél screen 96% kihasználtság, szerinted? Az mi, ha nem közel maximális? Vram az a v.memória használatot jelenti csak, nem a kihasználást.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Truthless #59291 üzenetére
Magadnak válaszoltad meg
.
"töltő nélkül indítom el", Így természetes mivel mind a processzor mind a dVGA főleg dVGA vissza vessz a teljesítményből drasztikusan. Olyan 35-40% használod ki a gépet, vagy annyira se. (1060 nekem például felére esik vissza az órajel, mondjuk nem is 100% akku van már benne). Kevesebb áram felvétel, kevesebb órajel, kevesebb teljesítmény => kevesebb hő.
Nagyon sokszor ellett mesélve, mai játékos laptop-nál az első dolog a hűtés és minden ez után, belenyúltál a "gané" -ba (velem is megesett, mindenkivel), Clevo-m volt Alienware előtt és igen melegebb az Alienware,de mondjuk fele akkora
más már sikítófrászt kap itt a 80C -tól én még 85C vállat vonok. Meglepődtem az új Ryzenes vonalon is, eléggé jó eredményeket hozott múltkor a fórumtárs (pedig nálam hated márka).
Javaslom KillHates mester-t látogasd meg, mindenféle képen, ha teheted. Szerintem jót tenne neki egy minőségi anyag, meg egyéb medzsik csodamutatványok (polir és társai)
(Mondtad újra lett kenve, azt nem mivel)
-
Ubul86
őstag
válasz
Truthless #59179 üzenetére
99%-os cpu használatnál is? (bár írta fordjee is, most visszaolvasva, bocsi
)
nálam is ugyanaz a venti megoldás van, mint amit linkeltek, és 100%-on süvít, néha még akkor is, mikor sima netezés van, ingazodik durván a cpu
levettem 99%-ra, turbo off így, de beáll a cpu normálisan, és átlag 80 fok egy-egy játék alatt, de pl Trials Risingnél már alig hallani a ventiket, és ugyanúgy fut a játék, míg 100% cpu-nál meg kb 60 dba a hang -
fordjee
aktív tag
-
válasz
Truthless #26384 üzenetére
AcerPredator Helios 300 hűtése:
Asus Srtix 702:
Asus GL703:
Acer Aspire Nitro 7 (gondolom ez akart lenni)
Hát nem tudom. Az Asus 703-as a legszerencsésebb, de borzasztó az anyagminősége a gépnek. Szálhúzott tejfölösdoboz. (elnézést kérek a tulajoktól ezúton is, de sajnos ez az igazság
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpársportok
- Futás, futópályák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xbox Classic / Xbox 360
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple asztali gépek
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged