Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mistake767

csendes tag

válasz peet05 #115288 üzenetére

Ez az LOQ annyira budget kategória, hogy ez a bios-ra is igaz - tényleg csak a legalapabb beállításokra korlátozódik a felhasználó beleszólása.
    Sem olyanok, mint amit felsoroltál, sem hasonló funkciójú kapcsoló nincs benne.

Ugyanez igaz a Vantage programra is. Helyesen felismeri a gépet - pl látja a warranty állapotát is, - de az a tab, ahol a felhasználási profilok között lehetne szoftveresen váltani hiányzik (quiet-balanced-performance),(és a billentyűzet világítás konfigurálás is nuku).
    Pedig minden szükséges driver, service, program, frissítés, stb- fel van telepítve.

Elhiszem, hogy nehéz elhinni, de tényleg nincs a Vantage-ben.
    Nem user error - találtam redditen hozzászólásokat, hogy bizonyos típusoknál egyszer csak egy lenovos frissítés után eltűnt a lehetőség.

A Lenovo Legion Toolkit viszont gyönyörűen ad hozzáférést ezekhez a beállításokhoz, de sajnos egyedi ventillátor profilozásra nem ad lehetőséget - így nem tudom kiküszöbölni a leálló-újrainduló ventillátor problémát.
    Na és a billentyűzet világítást ez sem kezeli

Nem baj, gugli a barátom, sikerült feltúrni a LegionSpace programot (pont úgy néz ki - azt tudja, mint amit a Vantage-nek kéne...) - ez már kezeli a billentyűzet világítást, szoftveresen tud váltani a 3 teljesítmény mód között, sőt van benne lehetőség egyedi teljesítmény mód létrehozására is.
    (UV-t ugyan nem lehet a Ryzenen állítani, de igazából a hőfokokkal nincs is problémám - játékok alatt sem megy fel kényelmetlen kategóriába)
    Azonban azt vettem észre, hogy hiába állítok be egyedi ventillátor curve-t kb leszarja és a lenovo által meghatározott értékeket használja. :W

Sajnálom egyébként, mert a laptop teljesítménye tényleg jó - főleg ezért az árért. A teljes értékű optimus abszolút nyerő nálam (most is usb-c porton van rádugva monitor és az nvidia kártyát lekapcsolta magától, de ha játékot indítok, akkor aktív lesz), csak erre a ventillátor dologra kéne valamit kitalálni :(

Remélem idővel előrukkol a community valami LegionFanControl szerű dologgal.
    Szóljatok majd! ;)

Új hozzászólás Aktív témák