Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
válasz
chris0000
üzenetére
én is ezt feszegettem már pár hete itt, hogy ha ez így megy, akkor desktop, 4070-80-al.
Nem tudom, hogy egy i7 4080-al mennyire jön ki nagy átlagban, de hogy notebook terán a min. 1.2 millió, az sajnos még egy ideig biztos, hiába most a BF
Bár az a lenovo legion a 4080-al 1.042.990-ért még jó lett volna ,ha lenne most rá
-
Raymond
titán
válasz
chris0000
üzenetére
Termeszetesen nagy a felar, de ha mobil vonalon per pillanat tobb mint 8GB VRAM kell akkor nincs mas valasztasod mint a 4080M (12GB) vagy a 4090M (16GB). Most legalabb van koztes lepcso, a 30-as sorozatnal vagy eleg volt a mar eleve draga 3080M 8GB vagy ha nem akkor a tenyleg brutalis felaru 3080Ti M 16GB.
Egy asztali gep termeszetesen joval olcsobb de ott is az van hogy a 4070 jo aron van es 12GB, a 4070Ti szerintem tul draga ahhoz hogy csak 12GB van rajta a 4080 pedig a "nincs mas valasztas" kategoria 1100-1200EUR kozott ha nem akarsz a 4090-re feljebb lepni. Az utobbi per pillanat ugyse igazan jo mivel nincs sok kartya ami van az pedig draga, meg kell varni a 2-3 honapot amikor megint leullepszik a dolog es lesz normalis aron 4090.
En is az asztalit ujitottam tavasszal. Egy Z790 lap, 13700K, 64GB DDR5-6400 es 4090 belefert 2800-2900EUR-ba.
-
chris0000
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
hi. én is azért nem megyek 4070-től feljebb mobil gpu-s gépre, mert brutál felárat kell fizetni már a 4080, 4090-ekre. ok ez az ára a mobilitásnak, hordozhatóságnak, de én is inkább majd vissza térek egy asztali konfighoz ennyi pénzért. 1,2M-ért bőven építek egy 4090-es gépet. még ha vannak jó kis akciók most, akkor se akarnám kifizetni csak a mobil gpu 4080, 4090 5-600ezres árát fele akkora teljesítményért, amit egy gamer notebook tud.
most akcióban vannak, de ideig óráig, utána vissza megy 1,4+-ra az áruk... -
nggabi
félisten
válasz
peet05
üzenetére
még az e magokat kikapcsolom, hátha az is segít. weapon bluhrt már próbáltam, nem segített.Rathol: ez az h ugyanazok mint szombat este
Win10, eset internet security, fut a régi msi afterburner.Gubu0101: változhatott a vbios, amit utána a régi se butít vissza. kezdek biztos lenni benne, hogy így jártam.
vagy újfajta szerver laggoltatós csalás. de akkor másnak miért nem laggol be?
-
nggabi
félisten
válasz
Gubu0101
üzenetére
ha el van engedve akkor 150ről 100ra esik csak le az fps. de h szombat este még toltam, vasárnap meg már sz@r az fura nekem. és nem volt se windows update se a game nem frissült elvileg. csak a biossal jött valami okosság.
peet: ddu nem volt csak tiszta telepítés a régi driverre. ugyanaz.
-
Gubu0101
veterán
válasz
nggabi
üzenetére
Ha jol tudom a multi jatekok jobban hasznaljak a procit.Lehet erdemes lenne kiprobalni es engedni hagy porogjon meg vissz addni a kakaot a procinak.Ha akkor is fent all ez a lagolas,akkor tovabb lehet keresni a “hiba” okat.
Max ha nagyon zavar a hangja,akkor fulessel nyomod addig. -
peet05
senior tag
-
-
válasz
nggabi
üzenetére
Simán lehet program vagy Windows hiba is, ami spontán előhoz valami + terhelést. Pl...
A háttérben egy csomó minden fut nálam és minden rendben....
Aztán megnyitom a freemail fiókomat majd ez következik.
Az egér kurzol egy idő után elfelejt ráfogni és várnom kell a klikkelésre.
Aztán bezárom az email fiókomat és megszűnik a fene nagy terhelés szimuláció. De érted a 10-120 alannyal megrakott torrent kliens sem terhel semmit, sem ha nagyon beindul akkor sem úgy mint ez.
És amit a múltkor mondtam, a hdd elkezdett laggolni nálam, ami eddig nem volt.
-
nggabi
félisten
segítsetek mer' felgyújtom.
van egy laptopom 13700hx 4060 130W ezzel szoktam jáccani ugye nem is keveset. mostanában h ne szálljon fel gém közben leveszem a procit meg a vgat is olyan 40% körülre, így kb 100 fps és 2900rpm venti volt. tegnapig
jött egy bios frissítés, de nem hinném h köze van hozzá, mert már próbáltam a régivel és azzal is sz@r. szépen megy a gém 100-120fps, amikor jön enemy leesik 40-50re és laggol mint a dög. próbáltam a régi nvidia drivert visszatenni, újraraktam a warzonet is már. ha nincs lefojtva a proci száll fel a gép.létezhet h kaptam új vga biost és besz0ptam?
de legalább megy a secure boot amit azonnal kapcsolok is ki

-
echterion
nagyúr
válasz
PedroPascal
üzenetére
Legion 5 Pro.
-
Rathrol
senior tag
G-helper programban venti+energia->advanced fülön->CPU temp limit csúszkával lehet állítani a célzott maxmilális hőfokokat az mit csinál a cpu-val ilyenkor? boost órajelét lecsökkenti ha eléri a maximális célzott hőfokot?
-
maestro_ha
csendes tag
Hi!
Sokat túrtam a fórumot billentyűzet kérdésben. Valahol felmerült, hogy Legion 5 Pro már komolyabb billentyűzetet kapott. Olyan típust keresek, aminek billentyűje minőségre az irodaira hajaz.
Vagy, ha tudnátok csípőből mondani egy olyan jobb billentyűs irodai /casual gépsorozatot, ami alap kártyával pl. 3060 kiegészítve néha játékra alkalmas...
-
Raymond
titán
válasz
Kelvin
üzenetére
Csak a videoban a 4060 van es ahogy latod ott a spec ugyanaz csak az orajelek es a TDP es alacsonyabb. A mobil 4090 pedig 4080 spec csak a limitalt orajelek es TDP miatt a 4070 es a 4070Ti kozott teljesitmenyben. A mobil 4080 pedig majdnem (de nem egeszen) 4070Ti spec de csak kb. 4060Ti +10% teljesitmenyel.
-
Kelvin
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
A napokban ajánlott a yt egy ide kapcsolódó videót, picit belenéztem és átfutottam a táblázatokat. Ez alapján egy kicsit túlzásnak érzem amit írsz, persze lehet úgy van.
Nem vetítettem le az eltérést fps alapján különböző gpu-ra /4090 vs 4070, stb./ és csak az átlagot néztem. Az pedig nem mutatott drasztikus különbséget.
Laptop vs Desktop (RTX 4060) - MUCH Closer Than You Think! -
Raymond
titán
válasz
Ubul86
üzenetére
VR-hoz kell neki es itt nem sporolnak a GPU-n. A mobil 4090 teljesitmenyben kb. a desktop 4070 szintjen van, lehet picivel felette de nem, tehat valahol a 3080 vagy 3080 12GB szintjen. A 4080 pedig kb. az asztali 4060Ti szintjen van vagy picivel felette, tehat valahol a 3070-nel. A Quest 3-hoz megfelelo felbontasokat futtatni en kimaxolnam a GPU lehetoseget.
-
Gubu0101
veterán
válasz
PedroPascal
üzenetére
Teljes mertekben,csoppet se bantam meg.Egyenlore nem terveztem a cseret,csak figyelgetem.Van meg 2 ev gari,azt meg kivarom,aztan csere szerintem.
-
-
válasz
PedroPascal
üzenetére
Közepes beállításokhoz megfelelő a 4060 még az AAA játékoknál is.
-
Gubu0101
veterán
válasz
PedroPascal
üzenetére
Linkelteknel minden kepp erosebb.17” felett van + 32Gb ram,na meg a 4080/12Gb.Mondjuk ha joforman csak a VR megy,akkor termeszetesen nem eri meg a felerat.En fel vagyok iratkozva ertesitore es kb 3-4 honapja volt utoljara keszleten kb 5 percig se
Hamar elkapkodjak.En is kb fel evet vartam a strixre a telekomnal. -
Gubu0101
veterán
válasz
PedroPascal
üzenetére
En varnek a scart 17-re,hogy legyen keszleten
Tudom,keret fuggo. -
válasz
Gergello
üzenetére
Tudod ki az a Kósa Lajos?
#100539 Rathrol :
Nálam 80C-re van állítva procinál a max venti fordulat szám. Ha azt eléri bekapcsol. Mondanám a Clevo laposomnál mindent is tudok állítani ami csak eszembe jut a jó komfort érzet érdekében. Emellett van alul külső hűtés is ami sokat tud még segíteni ha kell. Nagy terhelésnél szoktam használni. (Na ez az a laptop ami senkit sem érdekel.) -
Kelvin
őstag
válasz
PedroPascal
üzenetére
Szerintem egyik sem éri meg az árát, túl vannak árazva.
-
válasz
PedroPascal
üzenetére
Csatlakozom Mikulásbához, én is a Legion 5 Pro-ra tenném le a voksom
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
PedroPascal
üzenetére
Legion Pro 5
-
PedroPascal
őstag
Sziasztok. Telekomtól tervezek venni gamer notit, 3 kiszemelt van. Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Acer Predator Helios Neo PHN16-71-92P1
Asus ROG Strix G16 G614JV-N4060W
Lenovo Legion Pro 5 82WK00HRHV -
-
Vaze
őstag
Sziasztok
Reggel irtam már,de vagy nem látta olyan ember aki ért hozzá vagy pedig nincs kedvetek linkekre nyomkodni
No de nem baj.Egész nap szinte nézelődtem olvasgattam és gondolkodtam hogy vajon melyik lapost válasszam
Megosztanék veletek 2-3 gépet,kérlek segitsetek nekem a megfelelőt kiválasztani.1: ASUS ROG Strix SCAR 17
Processor : AMD Ryzen 9 7945HX
Graphics : NVIDIA GeForce RTX 4090 16GB Ár: £3,349
Ram : 32GB
SSD : 2 TB
2: ASUS ROG Zephyrus Duo 16
Processor : AMD Ryzen 9 7945HX
Graphics : NVIDIA GeForce RTX 4080 12 GB Ár: £2,899
Ram : 32 GB
SSD : 1TB3: MSI RAIDER GE78HX 13VH
Processor : Intel i9-13980HX
Graphics : NVIDIA GeForce RTX 4080 16GB Ár: £2,799
Ram : 32 GB
SSD : 2 TB4: ASUS ROG Strix G16 16
Processor : Intel i7-13650HX
Graphics : NVIDIA GeForce RTX 4080 12 GB Ár: £1,977
Ram : 16 GB
SSD : 1TB
Kb ezeket nézegettem a mai nap folyamán.
Többnyire vr-al nyomulnék,de a normál gamék sem kizártak...Segitségeket előre is köszi
-
Rathrol
senior tag
Asus Tuf A15 meg friss a gep garis, G-helper programmal vegzem. Nekem sem megy 100% mar azert 90 felett sem jar, csak gyari ertek volt rossz.
-
Gubu0101
veterán
-
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
AMD Ryzen 7 7735HS processzorral rendelkezek ami 95C max hőfok ami még biztonságos, a fölött már kaputt...
Megnéztem a gyári hőfok görbét és elképesztő volt látni hogy 98C foknál kezdődik a "majdnem" maximális ventilátor pörgetés.
Gyorsan be is állítottam ezt 90C, ami még turbó módnál is hasonló görbe volt, érthetetlen hogy miért tolják ki a meghibásodási értékre
...megtudnátok osztani Ti milyen hűtési görbét használtok? -
Vaze
őstag
Sziasztok
Tudnátok nekem véleményt irni erről a laposrol?
[link] legtöbbet vr ozásra lenne használva.
Szerintetek árban jo vagy rossz?
Jelenleg 430 ft körül megy a font.
Válaszokat előre is köszönöm
-
Csupati
őstag
válasz
adam0913
üzenetére
Szia!
Alza:
Gigabyte 4060 al [link] , 3060 al 300k körül van
Emag uganez a felállásMindenhol máshol drága, 400 ért csak 3050 ti-t kapsz , MM , Digiprime szintén , Radium dettó, Telekom is ....
Vagy told meg a keretet vagy 1-2 év mulva váltanod kell, vagy beéred egy használt géppel is. -
adam0913
tag
Sziasztok!
300-400k között melyik laptop jöhet szóba egy kis játékhoz? Újonnan érdekelne csak és max 16'-ig.
-
chris0000
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
thx, ránézek.. üdv.
-
válasz
chris0000
üzenetére
Szia,
ahogy nézem a legtöbb kommentelő asztali set-up-ban használja a 4090-eket. Tedd fel, de ha bármi hibát tapasztalsz (random villogás, akadás stb.) akkor DDU-val szedd le a drivert, gép restart és tedd vissza az 537.58-as drivert. Több ember visszajelzése alapján is az az utolsó stabil és "hibamentes" verzió".
-
chris0000
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
hi. ez az összes 4090-es gaming notebookra vonatkozna? thx. üdv.
-
válasz
nggabi
üzenetére
Köszi a választ.
Sajna mmég sokan szívnak a legújabb driverrel is., 4090 tulajok többek között.
GeForce GRD 546.17 Feedback Thread ( | NVIDIA GeForce ForumsSzóval marad az 537.58 részemről. Egyesek szerint a bekapcsolt V-Sync okozza, de nincs kedvem kísérletezni.
-
Csupati
őstag
-
Kelvin
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Sajnos ha telefonról írok akkor néha félre nyomok, vagy átjavítja a szavakat.
Azért remélem megértetted a mondanivaló lényegét, ha mégsem sikerült volna akkor:
Abban az esetben ha "Windows energia gazdálkodás és a CPU -t lehuzod 99% ra, vagy lentebb." idézem Csupati-t, akkor /a 6800h esetében nem megy feljebb az órajel mint 3.2GHz, vagy még addig sem/ a base clock vagy az alatt jár a cpu.
Ellenben ha a biosban a TCC-t /Thermal Control Circuit (TCC) activation point/ állítod alacsonyabbra akkor megmarad a boost clock ha szükséges. Esetemben 85 c fok-ra állítva kb 4.4-5 GHz-en dolgozik a cpu.
Erre írtam, hogy nagyon nem mindegy a 3.2GHz vs 4.4GHz.
Sajnálom ha az angol nyelvtan tanári szerep elvonta a figyelmedet a lényegről.
Ezentúl megpróbálok, még egy t- betűt sem lehagyni. Így talán érthető leszek még számodra is. Na jól "elárultam" neked mi, mi?
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Egy idő után unalmassá válik, legyen az pár év. Magánéleti dolgok, kinél mi. A téma is beszűkült milyen laptopot vegyek szintre. Kínálati oldal sem túl szimpi, drága, egyforma, és kezd kiveszni az egyediség, minden laptop tök egyforma ráadásul méreg drága. Dumálni másról meg egyre kevésbé lehet, mert rögtön jön valaki és törli, meg jön pár ember aki direkt erre van ráállva, addig sose látni, régebben több belefért. Ha marad a laptop és mindent körbejártunk már vele az is lehet unalmas egyeseknek(nekem)....nincs hová már tovább lépni sem ezzel sem más laptoppal. Játék sem köt már úgy le, hogy minden mást kikapcsoljak mellette stb....értelek.
Sokan megveszik a lapost aztán topik zár, ahelyett hogy időnként benézve segítsenek másoknak, ajánlva azt amiből választottak. Pöröghetne jobban is a téma játéktesztekkel. Szóval mind az amiért indult ez a topik pl tuning szépen kikopott, valójában a milyen notebookot vegyek topik pörög pár nélkülözhetetlen ember jóvoltából, mintkinevezetttopikgazdák egész nap jelen vannak, pótolva ezt a topikot is, teljesen egybefolyt, szerintem. Igény sincs már nagyon erre. -
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Boost....lemaradt a "t" neki, ahelyett hogy kijavítanád grimaszolsz.
Turbót jelent (turbo boost). Mikor kikapcsoljuk a liftet, nálam 3.6Ghz.....ha beállítom a sémát normálra(panel) akkor kapásból odalép illetve lépne ha a Win energiasémában is úgy van igazítva (kiegyensúlyozott). Sajnos ezt felültudja írni a Win ha akarja. Szóval ma már ott is állítanom kell ha nagyon variálgatni akarok a beállításokkal. Korábban nem így volt.
Amúgy én maxon járatom a procit, mert úgy gondolom a sok ugrálás fesz ide-oda futkározás nem használ hosszabb távon az alaplapnak. Látom is az XTU monitoron a sok futkározást. Le kell csendesíteni. A venti is így nyugodt.
-
-
Kelvin
őstag
válasz
Smithy87
üzenetére
Jó az 4.7GHz-nek is, semmi gond nincsen ezzel a hőfokkal. /mármint nem okoz gondot a cpu-nak/ Más kérdés, hogy engem is zavar.
Betan: AW-ban biosban beállíthatod TCC-t. Alapból azt hiszem 100 c fok.
Én úgy állítottam be, hogy TCC=15, az az 85 c fok -ig engedi a boos-ot. Így is kb 4.5 körül szaladgál a proci ami bőven elég.
Azonban ha 95-100c fok-os proci és nincsen negatív hatással a többi komponens-re akkor semmi gond. -
-
peet05
senior tag
válasz
Zotyko
üzenetére
A többiek már adtak tanácsot, konkrét linkeket (ha nem zavar a török billentyűzet kiosztás, akkor én is a HP Victus-ra szavazok, amit RM007 linkelt - lehetséges, hogy "átvariálható" hun-ra).
Még egy-két opció (mindkettőnél 32GB RAM, 1TB SSD, hogy egy darabig ne kelljen a bővítéssel foglalkozni, RTX 4060, korrekt kijelzők, jó hűtés, remek procik, új, 3 év gari):
[link]
[link] -
nggabi
félisten
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Nem érzékelek semmi különöset. Warzone még mintha több fps is lenne.
-
válasz
Zotyko
üzenetére
[link] Ez igen jó árban van. Ajánlom neked. Ezzel fogsz tudni játszani is. Főleg a vga miatt szúrtam ki.
[link] Ez sem lenne rossz, de szerintem a fenti jobb vétel lenne.
[link] Esetleg, mert jó a körítés, amúgy passz. Majd a profik megmondják melyik legyen a befutó az általad meghatározott keretösszegből.
-
Csupati
őstag
válasz
Zotyko
üzenetére
Szia, én azt tanácsolnám , hogy minél erősebb GPU legyen a laptopban, a ram ssd később bővíthető. De a helyedben minimum 3070/ 4060 GPU val szerelt laptopban gondolkodnék , a kijelzőnek utána kell nézni, vagy később egy kisebb vagyon lesz cserélni, én a Dell G15 Ryzen Edition ben most cseréltettem kijelzőt a FHD120hz helyett egy QHD 165 HZ lett ami jobb mint a Legion 5 Pro kijelzője .
Igazából a mai gamer laposok így az elmondásod alapján ami az alsó kategória minőségében, az kicsit hangos és meleg lesz .
Ha esetleg használt gépet nézel (mert ugye ott azonos összegből erősebb laptop jön ki) , akkor érdemes olyat nézni amin még van érvényes gyártói garancia, illetve azzal számolni hogy egy takarítás pasztázás esedékes lehet .
Esetleg van elképzelés márkákban, pl Alienware-Dell, MSI, Lenovo, Razer? -
Zotyko
csendes tag
Sziasztok!
Testvéremnek keresünk alapvetően új notebookot (de ha sokkal jobbat lehet venni használtan, azt se vetjük el, de soha nem vettünk még használtat), elsősorban játékra (új címekkel is), mellette böngészésre, kevés munkára (nem programozás). A keret 500.000-550.000 Ft körül van.
A kerethez mérten keresünk egy gépet, amelynek:
- Jó a kijelzője, mert ritkán lesz csak monitorra kötve, jellemzően plusz monitor nélkül lesz használva.
- Nincs kifejezett gyengepontja (pl.: melegedés, vagy túl hangos)
- Időtálló, a következő években is tudja futtatni az újabb címeket (nyilván, amennyire ebbe a keretbe belefér)
- Nem baj, ha kicsit gamer laptopnak néz ki, de ez nem szempont, lehet teljesen visszafogott külsejű is, nagyon csillivilli viszont ne legyen.
Nagyon kérlek, ha tudtok segíteni, minél több opciót írjatok, és mivel én teljesen hozzá nem értő vagyok, megköszönöm, ha pár szót írtok melléjük, hogy mit érdemes tudni róluk.
Nagyon nagyon hálás vagyok minden segítségért!
Üdv,
Zotyko -
-
nggabi
félisten
válasz
Evil Snowman
üzenetére
én lehet rápróbálok mindjárt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Elektromos autók - motorok
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Motoros topic
- VoLTE/VoWiFi
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- Apple iPad Air 5 13' 128GB (2029.02.09-ig Garancia) Csak kibontva volt, Aktiválatlan!
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de azért köszi.

még az e magokat kikapcsolom, hátha az is segít. weapon bluhrt már próbáltam, nem segített.

Az egér kurzol egy idő után elfelejt ráfogni és várnom kell a klikkelésre.

...megtudnátok osztani Ti milyen hűtési görbét használtok?
Muerte