Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
válasz
PedroPascal
üzenetére
feleségem mindenórás, szóltam neki, hogy azért tartson ki, mert jön a gép, és átakarom venni
nem hiszem, hogy a szülőszobára behozzák 
-
Ubul86
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
na, nálam 12:30-15:30
vicces lesz, tavaly lenovo legion csoport volt, most jópár embernek meg ilyen gépe lesz és lesz teli a csoport ugyanolyan géppel

mennyi időt érdemes hagyni meghozatal után, bekapcsolás előtt? ugye -3 - 5 fok volt/van, én emlékeim szerint előző gépemnél kb 1 órát hagytam melegedni
-
rodman73
aktív tag
Lenovo Vantage-ben be tudom állítani valahol hogy ne 60, hanem mondjuk 80%-ig engedje feltölteni az akksit? Mostanában cipelem a lapost meetingről meetingre és néha kevés az a 60%.
Bár csak excel meg powerpoint fut ilyenkor max, tegyem energiatakarékos módba? -
Gondoltam adok nektek betekintést a nem rég Kínából vásárolt hamis ssd-ről. Nem jó, de másra számítottam miután néztem a témában videót róla. Akár még jó is lehetett volna a történet. Nem tudom hova tenni, nekem ez jött, ezt a lapot húztam.
Ha valakit zavar lapozza át, lehet valakit érdekelni fog.
Kis csemege tuning, barkács témában ezt hogyan készítették egyesek mondjuk laptophoz.

Már írtam rá. Semmit nem változtattam minden a "gyári" rajta.
Szóval elkezdesz írni rá és nem pendrive meg micro sd sebességen kezd. Mondanám legyen ennyire hamis, rossz és kiegyezek.
(bocs a sok információért, nem satíroztam
a fejléc miatt mit mutat)
Csak aztán nem sokra rá belassul nem kicsit. Van amit picit gyorsabban van amit lassabban fájl mérettől függően.
Majd 120GB környékén még jobban.
Aztán 128GB előtt egyszerűen annyira lelassul hogy mondhatni megáll az írás.
Nem ír felül semmit. NTFS, elején van sebesség is. Érdekes bios van rajta. Bevallom nem értem miért így.
Erre készíteni dobozt és egyedi panelt??!!
-
Ubul86
őstag
válasz
PedroPascal
üzenetére
mivel valószínűleg egyszerre kapjuk meg...

-
Ubul86
őstag
válasz
PedroPascal
üzenetére
igen, utóbbira gondoltam, hogy akik visszaküldik 14 napon belül, mert pl csak kipróbálják, hogy milyen.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
Mi az hogy bontatlan? Telekom nem hinném hogy használt termékkel szurná ki a szemünk. Ha arra gondolsz hogy van aki vissza küldi akkor az szerintem egy olyan csoporthoz kerül aki teljesen bevizsgálja vagy megy vissza a gyártóhoz. Csak az kerül újra eladásra ami olyan mint az új. Én így gondolom.
-
Ubul86
őstag
válasz
PedroPascal
üzenetére
még délután volt, mikor nézegettem, 2 fele
nekem is holnapra ígérték...remélem bontatlan
-
otto14
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom egy Asus G14 vásárlásán, a 2022-es modellen. (ryzen9, rx6700s, 8+8GB). Nézegetem pár hete a piacot, és nem találok más gépet hasonló árban, ami anyaghasználatra is tetszik, a teljesítménye is oké és nem is nagyon drága. (könnyen lehet, hogy nem néztem szét eléggé). Itt Németországban most 1500 euró, még kíváncsi vagyok, hogy a mostani hétvégén tesznek-e rá valami kedvezményt. Szóval vagy megvenném ezt most, vagy következő lehetőségként vehetek valamit a nyáron. Igazából inkább akkortól lenne szükségem egy jó hardverre.
Amit keresek: jó anyaghasználat, szép kijelző (14-15"), jó hűtés mert akkor a teljesítmény is jó, ugye?
értékelhető akku idő böngészéshez. Amire használnám: videó szerkesztés, pár korosodó játék, mint a Crew2, Asetto Corsa.
Ti mit gondoltok, lesz jövőre is ilyen jó vétel, vagy most az ideje a vásárlásnak? A keret akkor is nagyjából 1500 euró lesz (570k forint). Most látok akár olcsóbban is TUF gépeket jobbnak tűnő hardverrel, de az a design már nem elég elegáns nekem.
-
Gubu0101
veterán
Bonyolult azt beallitani,hogy ha jatszok laptoprol es csatlakoztatok egy kulso monitort,akkor a masikon pl a jatekban talalhato terkep jelenjen meg
Vagy van ehez valami kulso alkalmazas monitor kezelesre?
-
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Az m.2 sata ssd is jó lenne, ha hozná a sebességét.
-
Láttatok már ilyet? Ok, ez asztali. Ilyen kellene nekem laptopban. [link]

Szóval azon elmélkedem hogy ki tudnám-e használni más funkcióra a jelenleg nem használt portjaimat.
1, teszem azt a 2 ram modulomat átraknám a bill. alá és a nyitott has résznél lévő 2db memória foglalatot átadnám 1+1 ssd-nek egy adapter segítségével.vagy
2, Ez teljesen más gondolat. Lehetne-e olyat hogy az egyik nvme helyre ddr4/5 ramot telepítek egy adapter segítségével, hasonlóan mintha egy pcie3 x4-re kapcsolnék külső adapterrel vga kártyát, csak hogy nálam nem vga lenne hanem egy olyan panel ami ramokat kezel. Talán van ilyen ha keresgélek. Azt vágom olvastam hogy ddr5 ramot nem kezel (picit más a foglalat is ha jól láttam) a proci alaplap, csak felmerült bennem jó lenne megpróbálni ramot máshonnan beépíteni akkor mi lenne.

De a 2db ram foglalat átalakító ssd-re az nagyon tetszene.
-
Ubul86
őstag
válasz
Gubu0101
üzenetére
az előző , Lenovo Legion előtt (most az is 1 TB, tettem mellé egy 980 1 TB-t még) 250 GB-os SSD volt az Acer Nitro 7-ben
pedig 1660ti volt, 16 GB ram, stb, 2020-banAzért is fura, mert talán a legolcsóbb részegység, max a memória még ugye ami hasonló árkategória...de pont emiatt is szerencsére nem tart felturbózni nagyobbra
bízom benne, hogy jó gép lesz, a Lenovo-val most nagyon jóban vagyok, az Alan Wake II viszont high-on megeszi szépen a gépet, és levettem pár dolgot mediumra, de úgy is
30-40 fps
tudom, hogy a játék tehet róla főleg, mert valószínűleg optimalizálatlan is, de nah... -
Gubu0101
veterán
-
-
Ubul86
őstag
válasz
Gubu0101
üzenetére
viszont úgy írták máshol is, hogy ha sync-elni akarod a kijelzőn lévő fényt a fényforrásokra (legyen az led szalag, vagy konkrét állvány, stb..), akkor kell a hdmi sync doboz is, ami viszont durván megdobja a költségvetést
alternatívaként a Govee-t kaptam, meg mondjuk az mindig szembe is jön face-en is , reklámozzák nagyon, most 50% átlagosan BF által, és kb negyed annyira jön ki ... csak ott nem tudom, hogy szintén dimmelhető, stb csak, vagy alkalmazkodik a kijelzőn megjelenő fényforráshoz és olyan színre állítja be őket, mint amit látsz is.
amúgy pont emiatt tetszik a philips ambilight tv-k, de most nem tudom, hogy az is sync-eli a falra azt a fényt a led szalaggal/bármivel, ami a képernyőn is látszódik? mert egy 200K-s ambilight-os 55"-os tv-nél kicsit fura lenne, ha alapból a szett maga a hub-bal, sync-el meg a led szalag is nyom ilyen 150-et külön-külön (persze tudom, ott egybe lenne építve, tehát a hub és sync hdmi box kiesik)
izzom xiaomi van csak, 4000 ft volt
3 napig hülyéskedtünk vele, aztán jóvanazúgy melegfehéren
meg most két Commel RGBW okos sarok állólámpát vettem darabját 12ért. Csóri gamer szett a szobába 
-
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86
üzenetére
Veszel hue szalagszettet szepen felragasztod a monitor hatuljara es kell egy hue vezerlo bridge.Kesz is a feny.Van leoltheto alkalmazas hozza pc-re.
Nekem philips tvm van,dob egy lapattal az elmenyhez ez a hue az biztos.2 oldalt es a tetejen vilagit,jovore le akarom cserelni masikra,aminel mind a 4 oldal meg van vilagitva,ha mar a falra van akasztva a tv.Izzot is nezegettem 2-3db de ~70k-t biztos nem dobok ki erre. -
Kelvin
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Ne haragudj elfelejtettem reagálni, de megértettem és utánanéztem ahogy te is.
Egy feljebbi hozzászólásomban írtam is ezzel kapcsolatban. Ugyanezért választottam én is RTX 3070 Ti-t anno/ennél is minimális a diferencia/, illetve kedvező áron is volt/van. /Még most is 1300 euró alatt lehet kapni/. -
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86
üzenetére
En is csatlakoznek a felettem hozza szolokhoz.Ha birod es belefer,akkor vegyed az a biztos.Nem hinnem,hogy nagy akcio lesz foleg erre a keszulekre,karcsony elott meg aki teheti,ugy is megveszi a gyereknek vagy maganak.Max akkor eselyes akcio,ha majd kijon az uj verzio jovore.
-
válasz
FőDudu
üzenetére
Jó de az is igaz mivel válság van és már jó ideje végét nem látva ezért mindenből jóval kevesebb készül magasabb árért. A gyártók sem hülyék, ingyen ebéd nem lesz. Tudod a 30-as évek világválsága jutott az eszembe mikor pl a tejet kiöntötték a földre vásárló hiány miatt ahelyett hogy odaadták volna az éhezőknek. Szerintem ma sincs nagyon másképp, legfeljebb a 2 pólus tud egymással viaskodni értünk.
A kínai ssd-t megpróbáltam valami hasonló gondolat mentén, nem jött be, nincsenek csodák. Egy helyről rendeltem mellényt...a laptopommal kb 50%-al olcsóbb mint máshol csak nekem.(nem vagyok regisztrálva)
Ha a telóval nyitom meg ugyanazt a linket, vagy keresek rá akkor nem, jóval drágább. Már azon töröm a fejemet ebből üzletet kellene csinálni amíg nem fedezik fel a hibát. És sokadjára veszem olcsóbban eddig itthonra.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86
üzenetére
Valsag van (vagy jon), lesz minden keszleten. Meg reszletre.
Utobbi 2 hetben direkt nezem miket tolnak a kereskedok.Mobiloknal az egyet fizet kettot vihet - Samunal tan a flagship melle adnak egy S22 Ultra-t.
Autokat is nyomnak, de az nalam nem aktualis - nejeme 1 evs mult, enyem meg 5, szoval jok ezek meg.
Automata kavefozo arak padlon, 300 Euro korul mar van ami eddig 600 volt.
Es meg sorolhatnam.
Ha van penzed, akkor valoszinuleg erdemes varni, lesz itt meg sok cucc olcson kiszorva....
-
Ubul86
őstag
válasz
Gubu0101
üzenetére
még mindig van, betettem tegnap este a kosárba, előfizut megújítottam, havi 52K lenne 22 hónapra
aztán filóztam, hogy tök jó, megkéne venni, de! most jön majd BF után az ezüst/arany vasárnap, hátha dobnak még rá pár ezres akciót

Meg elkéne passzolni a Lenovo Legion-t addig + a PS 5-öt

amúgy 1 hónap várakozás nem a világvége, legutóbb kb akkor írtam ide, hogy kapható, durva, hogy azóta pár gépet behoztak, és nem csak egyet
-
echterion
nagyúr
válasz
Csupati
üzenetére
Nyami, ez egy egy gyöngyszem, kár, hogy már van egy kis gépem.
Mondjuk vásárlás előtt tuti elvinném Attishoz, mert nem ismerem az eladót, mennyire tudja mit csinál, mikor egy ilyen gépet kap szét teljesen, azért leellenőriztetném mindenképp egy olyan emberrel, akiről tudom, hogy tudja, mit csinál. -
válasz
Csupati
üzenetére
A lényeg neked és a többieknek röviden az nem jó ha teljesen kiszolgáltatott leszel másoknak, ez a történet erről szól. Lehet kényelmes sokat ígérő de roppant veszélyes azoknak akik szeretik a saját gondolataikat és nem nyalnak minden áron segget másoknak, annak amit előírnak. A totális kontroll ahol ha nem tetszel egyszerűen csak leradíroznak a tábláról. Na zárjuk. Rágódjunk ezen magunkban.
-
Esetleg nyomhatnátok ide dlss 3 méréseket hasonlítgatás miatt ezzel a teszttel. Gyorsan ránéztem, változott a felület. A legújabb drivert használom. Izgat ez a dlss téma. Nekem csak dlss2 -tőt engedte ami támogatott. Valaki feltörhetné már ezt a számítási programot, hogy a régebbi kártya tulajdonosok is többet hozhassanak ki abból amijük van. Simán mókolnám megint a vga drivert ez ügyben ha lenne ilyen.
-
Csupati
őstag
válasz
RM007
üzenetére
Most nézzük reálisan .
Elmész a boltba megveszed a játékot de már ottis csak nagyrészt egy cd kulcsot kapsz, dvd már nincs is meg vicces lenne a 70-80gb os játékot dvd re kiírni. Már itt nincs "semmi" a kezedben. Itt már akkor rögtön tettél egy felesleges kört a boltba benzin idő stb, leülsz a gép elé felcsapod a net piacot és kb 1 perc alatt meg is vetted a játékot.
Ma már ott tartunk hogy egy single player játék futtatásához is internet kell . Viszed a laptopot, az mxm adaptert, desktop vga-t, tápot,extra kijelzőt . Maga a P751 4kg gyári állapotában tápot nem számítva.
Én is ezért váltok macbookra, rámentek a kijelzőre és akku időre, kb 2kg kompletten és 1/3 olyan vastag mint a P751 volt.
Sajnos be kellett látnom hogy tényleg járdalap a Clevo.
Megcsináltattam a Dell en is a ram kijelző tuningot és sajnálom eladni
.
Már a Dell el is sokkal kényelmesebb az élet. -
-
Csupati
őstag
válasz
peet05
üzenetére
Az is egy korszak volt, figyeld meg jönni fog lassan a cloud gamint, előfizetsz és elég ha van egy jó kijelző a laptopban semmi más nem kell hozzá. Se ram se ssd se gpu cpu nem kell hozzá, letölteni is csak magát a cloud progit kell , a játékokat digitálisan megveszed pl steam en és kész.
Mindig friss hardver fog mögötte állni, és kb amit gamer laposra locsol az ember mondjuk 400K , az kb 10 évnyi előfizetés.
10 év alatt hányszor és mennyiért cserél laptopot (bga-st) az ember? -
válasz
peet05
üzenetére
Azon bizony más sőt talán a bios sem felelne meg hozzá. Nem az a lényeg hol van a vége? Hogy tudod kicsutkázni? Hány ssd port és mennyi ram-ot tudsz beletenni megfelelő hűtés mellett és a végén mennyiből milyen teljesítményt tudsz kihozni úgy hogy közben szállítható is marad egy nagyobb hátizsákban. Na csak összeírtam már megint hirtelen. Én is mint sokan egy asztalon használom momentán külső kijelzőn nyomom a Forspoken-t. És az a lényeg minden frankó.(Nem látom még a történet végét, ami jó.)

A PCIE-3 -as csati meg sebességben viszi a PCIE-4 et még jelenleg. Vagyis a vga 4000-es széria még képbe jöhet. Az 5-ös már nem biztos, az is lehet variálni fognak valamit.
-
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Én néztem be
Kár hogy a Dell nem csinált DGFF 30XX et az Alienware hez. Akkor tényleg fel tudná venni a versenyt az X170-el, nagyon tökön szurták magukat ezzel. -
-
Csupati
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Nagyobb járdalap mint a Clevo amúgy és sokkal kevesebb ram ssd hely van benne :/
-
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Nem para, most nézemén is; ez annyira nem kibelezős, mondjuk nincs is leegyszerűsítve az biztos.

(7) Replacing the Motherboard on an Alienware Area 51m R2 - YouTube
-
Csupati
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Hazudtam , csak dupla alja van és iszonyat sz@pás szétszedni:
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szal Clevo 3080
Alienware 2080S :
és a Dell 7760 DGFF kártya :
-
-
válasz
Csupati
üzenetére
Elvesztettem a fonalat, eléggé eleje se vége...
Mit,mikor, miért és hol? Miről van szó?
Ha 2080S ami AW-be van, az nem megegyező a Clevo gépbe való 2080S-el fizikailag se.
Dell 7760 az Workstation gép és abba megint másik fajta (fizikai) RTX kártya megy bele.
Ha erre gondoltál, akkor pontot tettem az i-re.
-
Csupati
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
-
-
válasz
nggabi
üzenetére
Nálam átlagban napi 8 óra gaming megy 4800 RPM-re fixált ventiekkel és átlag 70-74 fokkal és semmi baja lassan 1 éve. A rekord (nem vagyok rá büszke
) egy 12 órás egyuhuzamos CP2077 session volt, amikor megvettem PC-re.
Annyi a "titok", hogy nem állítgatok semmit (se alulfeszelgetés se semmi) és 1/4 évente szétkapom, kipucolom és újra pasztázom NT-H2-vel. -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igaz cserélhető a 2080s és a Dell a 7760 ba hasonló cserélhető kártyát csinált is
de kérdéses hogy befér e.Nem jó hozzá minden máshol van
-
-
-
válasz
Rathrol
üzenetére
Nálam nem annál amire utaltam. Hát most tévedtem azzal kapcsolatban amire tippeltem. Jelen pillanat (hdd-n van a játék....nincs töredezve a lemez) letöröltem egy mappát mert betöltésnél hibával folyton kilép, csak az a mappa. Hátha sérült, és az akadás is inkább amiatt nem hdd miatt, és újra szedem, fájl sérülésre gyanakszom.
-
válasz
FőDudu
üzenetére
Hogy nehéz elfogadom, rondának nem mondanám, tetszik. Ehhez aztán mehetne némi átalakítás után az rtx 4090 vga, és csókolom jó pár évre. Megmondom őszintén simán bevállalnám a mostanim helyett a pici + cpu erő miatt, meg mert nekem nem ronda. A proci erő csak a sok éves előrenézés okán kellene nem mostani sírás dolog. A jelenlegi menü ízlik, talán egyszer meglépem a jövőben ha lesz ilyen minőségben mint a link alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
- 245 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Na majd jobban utanna olvasok,igy elsore nem tunik tul bonyolultnak.

nem hiszem, hogy a szülőszobára behozzák

Igy kicsit szatir a helyzet.Balrol a laptop,kozepen a monitor jobbomon meg a mac
Vagy van ehez valami kulso alkalmazas monitor kezelesre?

.

Muerte