Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
válasz
PedroPascal
üzenetére
hát, úgy látom másoknál is előfordul
-
Ubul86
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
(L:/dl/upc/2023-11/27/285320_j0lzlnx8be5iruc5_hiba_1.png)
(/L) -
example92
csendes tag
Sziasztok rtx 4060 8GB gamer notik közül ki mit ajánlana?
keret: 450k -
válasz
Ubul86
üzenetére
Volt nekem is ilyen párszor. Legutóbb pár hete. Nálam szinte reggeltől estig megy a lapos to...nt miatt. Szóval az Windows miatt volt tuti. Jövök haza a munkából és látom betöltőképernyő. Nagyon nem lepődtem meg láttam használat közben is olyat hogy felugrott az ablak 5 perc múlva újra fog indulni.....most indítom vagy 5 perc múlva. Talán valahol a beállítások között úgy van hagyva hogy ebben az esetben magától is megteheti, engedély nélkül. Nagyon nem zavar mert csak párszor volt az is nagyon ritkán.
Gondoltam a ramokra mikor még nem volt teljesen egyforma gyári megjelölés terén. Most full egyforma nemcsak sebességre, mindenben passzol. Azóta semmi.
-
Bluey
lelkes újonc
válasz
Csupati
üzenetére
Ezt, mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy a memóriája lehetne több, de max majd bővítem. Igazából emezt szerettem volna megrendelni, mert tegnap még több helyen is árulták, erre ma már szinte sehol, radiumnal is csak rendelhető. Felhívtam az egyik boltot és azt mondták, hogy már egyáltalan nincs belőle rendelhető se, ezen meg is lepődtem....
-
consono
nagyúr
-
Ubul86
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
menő, köszi
épp beszélgetés közben történt, szóval kb mp-re pontosan tudom
még félóra, megvárom a memtest-et és utána megnézem 
-
válasz
Ubul86
üzenetére
Win ikon -> elkezded beírni, hogy eseménynapló. Eseménynaplót megnyitot, bal oldali fastruktúrás menüben lenyitod a Windows naplók, majd Rendszer részt. Középen szépen kapsz egy listát másodpercre pontosan az adott eseményekkel. Itt keresd meg, hogy mely esemény(ek) voltak a legközelebb ahhoz az időponthoz, amikor újraindult a gép. Első sorban a Figyelmeztetés és Hiba nevű naplófájlokat nézd meg. Ha megvan a lehetséges kiválasztott, akkor kattints rá egyszer és középen alul kiírja, hogy mi volt a hasfájása. Részletek fülön hasznosabb adatok vannak, mint az Általános fülön. Utána meg Google.
Pl.:
-
Gubu0101
veterán
-
Bluey
lelkes újonc
Sziasztok! Kinéztem magamnak egy Lenovo Legion prot, de csak a Radiumnál lehet kapni. Elvileg ha az alapfelszereltségűt választom, akkor ahhoz ők nem nyúltak hozzá. Viszont ahogy itt olvasgatok a fórumon, kicsit bizalmatlan lettem... Kinek milyen tapasztalata van velük? Mire érdemes figyelni?
-
válasz
Flashback
üzenetére
A hűtés szerintem átlagos, ami javítható pasztázással, engem inkább a kijelző kilengése zavar; amit megkoronáz a 65% srgb és 250 nit fényerő.
-
peet05
senior tag
válasz
Ubul86
üzenetére
&PedroPascal
Vezérlőpult - rendszer és biztonság - a be és kikapcsoló gombok működésének módosítása (energiagazdálkodási lehetőségeknél) - a jelenleg nem elérhető beállítások módosítása - itt kapcsoljátok ki a gyors rendszerindítást, alvást, hibernálást - újraindítás
Ha a fenti nem vált be:
Terminál (rendszergazdaként futtatva):
Dism /online /cleanup-image /restorehealth
SFC /scannow - ez utóbbi eltarthat egy kis ideigEgyelőre ennyi..
-
Csupati
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
Az lehet hardveres hiba , kb fél éve volt fent egy msi/Eurocom gép, (desktop procis) és random újra indult, meg boot loop olt, kiderült H kuka az alaplap.
Nem akarlak megijeszteni de ha egyre sűrűbb lesz meg mindenhogy előjön akkor kezdj el gyanakodni, és abból gép/alaplap csere lesz. -
Ubul86
őstag
válasz
Gubu0101
üzenetére
de használat közben történt

amúgy nálam is kivan kapcsolva, még is alszik egyet , ha nem piszkálom, szóval ezt se értem...valami össze van akadva...én se szoktam altatni direkt
de mondom, igazából facebook közben történt az egész
de volt alvás közben tegnap kétszer is...gondoltam felébresztem, de igazából a logó jött be és jött be minden a megfelelő menetrendben, csak hát ugye nem úgy hagytam a gépet

windows-on volt töltőn is, akkor majd lecsekkolom a peformance-t, azt csak játék közben használtam. Meg lehet nem kéne kikapcsolni a turbot
-
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86
üzenetére
Van 14 nap elallas online vasarlasnal.Amugy nekem minden ilyen alvomodba kapcsolas stb ki van love.Ameddig engedi addig beallitottam.Pl 4 ora utan kapcsol ki vagy hibernal,pontosan nem tudom nem vagyok gep kozelben.Sose volt nekem ujraindulas vagy kekhalal.Toltovel perfomance modeba rakjatok es ultimate a gpu.Tolto nelkul windowsban megy.Meg szepen at kell nezni az energiatakarekos beallitasokat.Lehet myasusban is allitani par dolgot.
-
-
Ubul86
őstag
válasz
PedroPascal
üzenetére
a kékhalálnál legalább lenne valami fogódzkodóm, de hogy itt konkrétan teljesen újraindult , az fura

-
Sziasztok,
A 2023-as Omen 16-ban rendes hütés van? Monitor milyen?
-
PedroPascal
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
Nekem Forza 5 alatt csinált egyszer ilyet. Volt 3 kékhalál is 3 nap alatt ami igen bosszantó egy ilyen drága új gép esetében. Most értem haza munkából, össze volt csukva, betöltött a gép alvó állapotból. Silent módról Performance-ra kapcsoltam és bumm kékhalál.

Engem is érdekelne hogyan lehet ezt kideríteni mi okozza. -
Ubul86
őstag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
jó kérdés, most elvileg minden "friss"
épp fut a windows alatt futtatható memtest, meg majd még letöltöm a memtest86-ot is, anno nitro7-nél több kékhalál volt per nap, és ott nyomta is a memória hibákat...akkor ott szerencsére első nap volt, rögtön cseréltettem is
telekomnál ugye csere nincs, de ha meg megakarom tartani, maradna a szerviz (ha hardveres probléma)
amint lefutott a teszt, nézem a frissítéseketgondoltam még hűtőpadra is , azt most kihúztam...meg külső usb-s winchester is bevolt dugva, esetleg...
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Ubul86
üzenetére
Nem lehet, hogy valami frissítés volt? Windows vagy a MyAsus appban nyomj a frissítésre, én még a Intel Driver & Support Assistance-t is használom(ez csak Inteles géphez való)
Még az energia gazdálkodásnál is szét lehetne nézni, lehet be van állítva, hogy bizonyos idő után alvóba-hibernálásba menjen. -
Ubul86
őstag
fura, azt vettem észre, hogy a gép random újraindul.
Nincs terhelés alatt, csak néha fogja magát és restart, de nem kilépés, és simán normálisan, hanem logótól.
De nincs blue screen seNincs valami win log, ahol esetleg van error.log és megtudnám nézni, mi történhet? Lehet valamelyik app, bármi lehet, de idegesítő, mert nem akarom, hogy hardveres gond legyen
lehet futtatni kéne egy memtest-et is
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Pont most akartam beírni, de megelőztél.
-
Alzában Lenovo akció van.(forrás) magyar billentyűzettel.
Lenovo Legion 5 Pro 16ARH7H Glacier White 460k
R5 6600H, 3060 6GB 140W, 16" WUXGA (1920x1200) IPS 300nits, 100% sRGB, 165Hz, 230W táp.Lenovo Legion 5 15ACH6A Grey 430k
R5 5600H, 6600M 8GB(Alza szerint 100W, PSREF nem ír róla), 15.6" WQHD (2560x1440) IPS 300nits, 100% sRGB, 165Hz, 230W táp. -
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86
üzenetére
Nekem is van egy 144Hz es Samsung full hd monitorom.Hdmi kabelen csak 120Hz-ig megy a display porton menne 144Hz en.Csak hat a laposon nincs olyan csati
Laptopra rakotottem,de erezheto,hogy 120Hz en lassabnak tunik minden mint egyebkent a laptop 360Hz-es kijelzojen.Na meg jateknal is max 120Fps ig megy igy.Diablo 4 porog most az 180-200 fps kozt megy full hd-ban a laptop kijelzojen. -
válasz
Csupati
üzenetére
Elfelejted hogy az általad felvázolt mit mennyiből tud azon is múlik mit futtatunk. Én mindig a kimaxolt leg hardverigényesebb példákkal szoktam jönni, olyannal ami asztalival is izzad. Rendes hűtővel sosincs 100C, 135W meg sosincs ha csak nem teszel oda olyan vga-t ami beállításai mentén lekérné a proci felől a támogatást. CB -nek kell 135W, nem beszélve alacsonyabb órajelen ki sem tudja szívni azt a fogyasztást, be kell állítani mindent rendesen.
-
Ubul86
őstag
apró kérdés
Van egy Lg UltraGear monitorom, van rajta 1 db displayport. Sose használtam, de azon keresztül tudja a 2560 x 1440 at 165Hz-t
Most hdmi van, 144Hz
Megéri venni egy Displayportos kábelt, másik vége HDMI, hogy menjen a 165 hz? Vagy tök felesleges, nagyon semmi pluszt nem fogok érzékelni 144hz után? -
Csupati
őstag
válasz
RM007
üzenetére
Ha a Clevot veszem alapul a Dell kb fele olyan hangos max ventin. Meg teljesen máshogy hangos, a Clevoba üvöltött a venti, a Dellben meg csak a levegőt hallani.
De az hogy fele olyan nehéz és fele olyan vastag az jobban megéri mint hogy egy kicsi teljesítményt vesztettem gpu oldalon, az 5800H tudja 70C allcore 60W ból amit az I9 közel 100C on tudott allcore ban 135W ból . -
válasz
Csupati
üzenetére
Én ezt a 100%-ot a régi MSI-mnél csináltam mindig. Föl a füles és mindegy milyen hangos, na meg ha egyenletes a zaj nem liftezik az is jobb. Viszont még ott is van normális venti profil úgy mint a Clevonál, nagyon finoman tudom érvényesíteni mikor mit csináljon. Kell is ez vagy a teljes fordulatos, mert van hogy most játékban hosszan belekap a vga miatt a 120+ watt-ba is aztán ha nincs pörgés alulról jöhet a 90C. Tegnap ki is léptem állítottam a profilon, ment extreme-be jó is lett minden 80-as átlaggal. Ezek a dolgok talán még fontosabbak mint a vga ha nem akarom ideje korán búcsúztatni a lapost. Pont olyan mint a venti koszolódás, minél kisebb és sűrűbb lapátos megoldásokat hoznak annál jobban kitett a porcicára. Valszeg nekem nem lesz több laptopom ha nem jönnek olyanok mint a mostanim és az azt megelőző, mert a történet bizony nem csak a vga, mellette számít a szoftverezés és a hardveres kiépítés is felhasználóbarát legyen. Bizony több szempont miatt maradtam a Clevonál. Az már csak hab a tortán amit még erre a vasra rá tudnék költeni ha lenne most miből, az majd jövőre és megint új lesz.
-
Csupati
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
Nekem is ugyan ezt csinálja az 5800H 95C a max , csak a G15 ben lassan indulnak el a ventik már trottyol mire megjön a venti sebesség automata üzemmódban, előre be szoktam tolni a high performance módot és akkor fix 100% on megy a venti, meg még majd játszani fogok az AWCC ben is a venti vezérléssel, lehet fixen plusz % ot adni , de lehet hőmérsékletre is felhúzni.
-
peet05
senior tag
válasz
Ubul86
üzenetére
CP 2077-nél ne csodálkozz, eléggé processzorigényes, pláne miután megjött a 2.0 patch.
Ha hwinfo-ban a maghőmérsékleteket "kibontod", akkor látni fogod a magokat külön-külön is.
Energiagazdálkodásnál teljesítménycentrikusra van beállítva, vagy "normál"?
VGA kihasználtság mennyi volt?
Bios-ban lehet állítani a PPT limitet, vagy van ECO mód?
Ryzen Master (ha van), engedi a beállításokat?
Infora éhes a közösség, gyerünk-gyerünk!
És egy kis érdekesség - [link]
-
Gubu0101
veterán
válasz
PedroPascal
üzenetére
Atol fugg milyen helyen vagy.Ha poros,szoszos a lakas akkor lehet akar havi szinten is.En amugy 3 havonta szoktam,olyan surun minimum kell.De majd meg latod,majd kapd szet 3-4 honap mulva es nezd meg.
-
Ubul86
őstag
válasz
PedroPascal
üzenetére
előző gépem is amd, az is forrófejű volt, míg nem kapott tgc-t killhates-től...utána nem ment fel sose 70 foknál följebb. mondjuk most performance módban volt, ott meg nem kapcsoltam ki a turbo-t
eddig eléggé általános volt az a vélekedés, hogy bármilyen gép legyen (gondolom VC és vízhűtés kivéve), kapjon normális pasztát, mert sose lehet tudni, hogy a gyárban hogy kenték meg, és hogy figyeltek oda arra, hogy hatékony legyen
-
PedroPascal
őstag
-
Ubul86
őstag
válasz
PedroPascal
üzenetére
-
PedroPascal
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Ez igen jó megoldás volt anno. Néha tényleg sűjesztőbe kerülnek a jó ötletek de ki tudja mi van a háttérben.
Asus Rog Scar 17, ugyan ezt még nem érinti mivel új de kíváncsi vagyok milyen lesz idővel, mennyire lesz poros a belseje. Mivel van benne valami por védelem legalább is ezt mondja róla a csomagolási matrica.
És a hűtő rendszerét is nagyon dicsérik. -
Ubul86
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
hirtelen felment 5090-re

pár napja ilyen nagy mackókat adtak potom pénzért, kb ilyen jó nagy, már-már emberméretű, 1000 ft alatt
facebook baba-apa csoport, rögtön lecsaptak rá, rengetegen berendeltek belőle...persze kamu volt, vagyis elárazás történt, talán lengyel ár volt feltüntetve, és nem lett átváltva HUF-ra
persze itt gyanús, hogy más eset van, de biztos elárazták itt is. Remélem, aki rendelt, megkapja azért
-
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86
üzenetére
Legtisztito 1 db van, de mi a vilag vegen lakunk

Amugy 3 haloszoba van a felso emeleten (nem egymasba nyilnak) plusz furdoszoba, lent meg amerika konyhas nappali egy legterben kb 60m2. Plusz odalent is van furdoszoba, WC, kamra, eloszoba.
Tengertol 10km-re, igy itt kicsit mas a levego minosege, mint Budapest kornyeken vagy akarmelyik Magyar nagyvarosban.
Ha csak siman bekapcsolom 1 het utan akkor olyan 5-rol kezd el vissza szamolni, tehat itt nagyon tiszta a levego alapbol is. Dombon lakunk, erdotol kb 50 meterre. Es itt megy at a levego egy folyo volgyebol, igy mindig mozog. Valamint az is elony, hogy tolunk el fuj a szel, nem hoz felenk semmit, mert ahonnan ide jo ott max a termeszet van.
Szerencses egyuttallasa a dolgoknak.
Lent hasznosabb lenne. Van 2 kutya, 1 macska, stb. De azt Conchita (robot bejarono) takaritja.
-
hfrici
aktív tag
Ezen benézek vmit, vagy nem [link] ?
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Nalam meg van legtisztito (egyebkent a legjobb hutopad szerintem - azon tuti nem lesz poros a gep), de nem kell hasznalni, mert ha bekapcsolom azt mutatja, hog 4-5 ppm a pm2.5 a levegoben. Be van kapcsolva, megy kb alap sebessegen es igy nincs hangja.
Es valoszinuleg jol mer, mert ha befujok a Raid szunyog irtoval, akkor nekikezd szurni

(halistennek tegnap mar 0 fok korulire hult ejjel a levego, igy fogynak a repulo verszivok, lassan nem kell a szunyog halo sem).Akkor is felbug, ha netan nyitva van a dolgozo szobam ajtaja es lent foznek valamit, a cucc meg felszall es bejon a szobamba...
Erzekenyebb az orromnal, a hang alapjan tudom, hogy valami tortenik.

-
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Legion7-re reflektaltam. Lehet a leggondosabb gazda, ha egy szoros helyen hasznalja...
En soha nem raknam a gepemet kanapera vagy agyba - olben hasznalat is kizart - sok 'futobolond' meg barhol kepes elokapni es lehuppanni az olben hasznalathoz...

Lehet amugy eszre sem veszi - teritos asztalon hasznalja....
-
válasz
FőDudu
üzenetére
ÖÖÖööö.... pont arra próbáltam utalni, hogy annak ellenére, hogy 11 éve nem volt szétszedve a gép a ventilátora teljesen tiszta volt, mert benne van ez a fícsör: ami -ha jól tudom- úgy működik, hogy iksz időnként a ventilátorokat az ellenkező irányba jól megtekeri a gép, ekkor a radiátorokról szívja el és nem ráfújja a levegőt, így az ott összegyült filcréteget leszívja, majd a ventilátor lapátok kis galacsinokká formázzák a filcet és ezek a bogyókká gyűlnek össze ebben a furcsa tölcsérben, ami nyitva van a külvilág felé azaz vagy kiesik vagy ki lehet piszkálni (ami ha jól tudom le is van írva a használati utasításban)
Igen, jól tudtam!
Ennél már csak a régi Fujitsu gépek megoldása volt zseniálisabb:
Ez is érthetetlen, hogy miért nincsen már, pedig nem hiszem, hogy komoly felárat termelne a megvalósítása... -
Egy érdekes dolgot szeretnék megosztani Veletek!

Behoztak egy 11 éves Acer TravelMate P653-as relikviát. Második generációs i5-el, 4GB memóriával és még "tányéros" adathordozóval, Win10-el: ezzel arra próbálok utalni, hogy ebben a gépben nem unatkoznak a perifériák; azaz biztos folyamatosan maxra van minden hajtva benne! Egy univerzális töltőt dugtak rá aminek e feje szétcsúszott és véletlenül fordítva illesztették össze: erre, hát nem elfüstölt a gép?! Volt is emberes amperszaga...
A hiba nem volt kritikus újra kellett építeni a primer tápáramkört, a nyomtatott áromaköri lapot kijavítani és az univerzális töltőt fejét jó állásban (mert megfordíthatós) összeragasztani, hogy ez ne forduljön elő mégegyszer.
DE! Ami feltűnt; én szedtem szét a gépet 11 éve először és volt is benne por, de a ventilátora szinte teljesen tiszta volt. Néztem is, hogy miért aztán megláttam az "okosságot":
Ez a furcsa tölcsér arra szolgál, hogy a ventilátor forgásirányának a megváltoztatásával a szöszmöszöket ide gyűjtse össze, aztán amiket a gép gazdája ki tud piszkálni a notebook alján lévő lyukon keresztül ha az nem elég kicsi, hogy eleve kiessen onnét:
Érdekes, hogy az ilyen (és eleve működő!!) innovációk miért "halnak ki"? Mondjuk nem érdeke a gyártónak, hogy a gépük 11 év után is működjön még... De akkoris!
PJó példa erre , hogy pénteken volt nálam egy Legion7 (még a régi fajta VC hűtéssel) amire vigyáz a gazdája mint a szeme fényére (sehol egy karc, még rendelt hozzá puha tokot is) de belül csutkára el volt tömődve az összes radiátor és minden 100 fokos, pedig tavaly pasztáztam meg fémpasztával és akkor ki lett alaposan takarítva... -
Juhaszatti
addikt
Teljesítményben kb azonos a kettő, talán a Ryzen valamivel erősebb. Az akku is minimálisan nagyobb az MSI-ben, de ilyen teljesítményű gépeknél ez irreleváns. A kijelzőik is azonos specifikációkkal rendelkeznek, bár talán mégis ott van köztük a legnagyobb különbség.
A Strix a hagyományos 16:9-es, míg a Raider 16:10-es képarányú.
A Raider szinte biztosan nem magyar billentyűzetes, ilyen kaliberű MSI-ből még nem láttam magyart, az Asus lehet hogy az.
A hűtésben lehetnek még eltérések, de ilyen teljesítmény mellett valószínűleg mindegyik throttlingol egy idő után.
Őszintén? Vedd azt amelyik designra jobban tetszik, és/vagy olcsóbban megkapod.
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Altalaban az MSI Raider a csucstarto a pontszamokat illetoen, jellemzoen minden korabbi szeriaja top. Bovithetosegben is altalaban messze a tobbi folott all - sok ram foglalat, sok ures Mini-pcie slot, stb...
Ettol fuggetlenul egy hordozhatatlan, undorito bumszli, jardalap kb mindegyik - de ez az en szubjektiv velemenyem.
Akinek a teljesitmeny a lenyeg - es el tud tekinteni a rondasagatol, annak lehet az MSI a jobb valasztas.
Bar az is igaz, hogy a 7945HX az kb mindent elpicsaz mostanaban. Szoval nehez tanacsot adni....
-
FőDudu
veterán
-
Ubul86
őstag
válasz
PedroPascal
üzenetére
Én alapból cooler master notepal u3-at, és persze hogy jobb, ha már kupak is van alatta.
Nem írtam a tegnapira, 1050ti (Acer Aspire VX 15), 1660ti (Acer Nitro 7), 3070 (Lenovo Legion 5), és most 4080 (Asus)Ezek voltak eddig az elmúlt 5-6 évben kb. Nem sok, mert a pénztárca úgy engedte, bár látszik hogy egyre "színvonalasabb" és erősebb gépekre ruháztam be, ahogy épp engedte a költségvetés.
3070 után jelenleg elvileg nagy ugrás a 4080, de még csak az Alan Wake II-vel játszottam kb 1 órát, hétköznap van több időm, feleségem meg nem szült még meg, szóval hétvégén család meg ő
eddig persze pozitív,de holnap szeretnék csinálni pár tesztet, benchmarkot, hogy jobban átjöjjönMeg még a Lenovo is megvan, szóval kis összehasonlítást, ha tudok, akkor simán lőni fogok holnapra. Az biztos, hogy csendesebb az Asus még terhelésnél is, mint a Lenovo. Ha meg kap fémet és újfajta pasztákat Killhates-től , akkor meg főleg.
Az Armoury Crate nekem nagyon túlzsúfolt, mire megtaláltam a system settings-et
ebből kifolyólag (de mivel csak azzal volt még dolgom) a Lenovo megoldása átláthatóbb volt, de persze szegényebb is.Acernél is volt, kb venti állítási lehetőség, az már tényleg fapados volt akkoriban (azóta lehet jobb, meg gépfüggő settinggel volt, Helios-oknál több lehetőséggel tudtommal)
Azzal vigyáznom kell, hogy az Asus kijelzőjét óvatosan hajtogatni, mert a Lenovo lemegy 180 fokba, míg ez nem
tegnap mikor néztem a fekete alapon bevilágítást, akkor tovább akartam tolni, de szerencsére óvatosan, és akkor jöttem rá, hogy ja, ez nem fog menni 
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Én visszaléptem w10-re azóta nincs problémám.
-
vakablak93
őstag
válasz
zsolti75
üzenetére
Igen ez megvan, innen telepítettem fel eredetileg is, sajna nem oldódik meg, vagy van touchpadem vagy nincs...
Ezzel a géppel ez van sajnos.
De azért köszi hogy próbáltál segíteni
#100913 RM007: nekem a clevo életem legstabilabb gépe volt, egyszer kellett kitapasztalnom és beállítanom, aztán csak működött (egy jack jatit leszámítva), baromságok nélkül.
Én a magam részéről a win11, meg a Lenovoéra számlájára írom ezt, munkában is egy kis Lenovo WS gépet kaptam, az is ilyen baromságokat csinál állandóan...
Nem értem miért nem rakja rendbe az MS a 11et mint anno a win10-et is kikalapálta.
Remélem a win12 majd használható is lesz.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Nálam az UV beállításokat felejti el kb két hetente gép indításkor. Aztán szoftveresen újból belövöm és jó. Majd két hét múlva megint. Ez Windows dolog lehet. Én is venti fordulatszámon veszem észre, más mint ahogy megszoktam.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
-
vakablak93
őstag
válasz
zsolti75
üzenetére
Köszi!
de ez sajnos nem az a gép, az enyém az IRX8-as Pro 7-es.
A gondom hogy nincs különvéve a touchpad driver, emiatt ez összeset kell újrarakni, kompletten és "vagy jó lesz vagy nem"...
A Vantage innen konkrétan fel se megy, fojton a hibajelentés jön hogy nem kompatibilis a gép...
Teljesen nevetségesek ilyen bajok egy drága középkategóriás modell kapcsán már, de ez szerencsére mondjuk az MS Appstoreból felmegy rendesen.Már agyalok hogy letöröljem a szoftvert, mert a beállításokat csak egy ideig csinálja, aztán elfelejti "betartani", csak újraindítgatásokkal, ami szintén irritáló.
Vagy hiába állítom át az egyéni profilra, megy tovább sikent ventikkel kvázi öngyilkos módban...
-
Mostanában folyton lefagyott az Microsoft Flight Simulator egyik pályája csak az egyik. Cseréltem a mappát úgy is. Korábban nem csinált ilyet. Mondtam is magamnak épp ideje azt a hdd lemezt kivenni a laposból amiről fut és cserélni azt is ssd-re. Aztán csak úgy próba képen az összes meghajtóra írtam jó nagy lapozófájlt, kivettem az automatikát ami egyébként is látszatra csak a rendszer meghajtót használta.
Láss csodát minden megjavult.
Most vagy használtam eddig vagy nem sosem volt ezzel még gondom. Mindent a Windows rendszerre bíztam. Így nagy örömömre maradhat a hdd még egy darabig.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Ha gyárilag windows-os a gép, akkor le tudod tölteni hozzá a recovery-t, amiben benne vannak a driverek.
-
vakablak93
őstag
válasz
Emiza
üzenetére
Nekem is az az érzésem,
konkrétan máig szarnak a Legion Pro 7 szériahibájára a működik-nem működik touchpad gondra is, ami valami driveres gond....
Éppugyanígy tesznek a Vantage bugjaira is, eszükbe nincs láthatóan javítani. megfejelve azzal a kreténséggel hogy van hogy a saját okdaluk nem ismeri fel a gépük típusát sem, hogy esetleg leszedje az ember újra azt a drivert, ezáltal tortúrává téve egy újratelepítést is.....
Olyan mint valami nagyon másodvonalbeli kínai mobilgyártó androidos mobiljai, nincs támogatás csak papíron létezik...
-
Gubu0101
veterán
válasz
PedroPascal
üzenetére
En semmit.Nem is birnek,mert vettem ilyen agyban fekvos laptoptatot allvanyt es arra mar nem birnek rakni meg egy padot.Van olyan is ami hutovel szerelt,de nem akartam
meg plusz zugast a fulembe.Annyit meg hut magan a laptop,hogy eleg legyen. -
Emiza
lelkes újonc
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Redditen a LenovoLegion subon több olyan régebbi panaszt is olvastam (1-2 évest), hogy sokan úgy érzik a Lenovo nem veszi figyelembe a felhasználók panaszait. Nekem rögtön az volt az első gondolatom, hogy ez az új szolgáltatás, vissza akarja szerezni azokat az embereket, akik esetlegesen elvesztették a márkába vetett bizalmukat. De ez lehet csak egy konteó😀 Mindenesetre nálam tényleg egy plusz pont.
-
válasz
Juhaszatti
üzenetére
A támogatást biztos. Jól megtámogatnak telefonon, vagy cseten.
De hogy nem mennek ki javítani az tuti.
Thinkpadhoz is csak Pesten és Debrecenben működik jelenleg a helyszíni javítás.
Na a TMX váltásnak sokan örülni fognak, majd meglátjuk. -
Juhaszatti
addikt
válasz
zsolti75
üzenetére
Dehogy hívom, semmilyen Lenovo termékem nincs jelenleg.
Viszont a weboldaluk szerint helyszíni támogatást és "gyorsjavítást" is magába foglal ez a szolgáltatás, és ezt sehogy nem lehet csak telefonos távsegítségként értelmezni.
Ezért lepődtem meg, hogy kiterjesztették a consumer vonalra is az üzleti után. Nehéz elképzelni, hogy ez rentábilis.A TMX-et épp most váltják le hétfőtől. Persze lehet hogy csöbörből vödörbe..
-
válasz
Juhaszatti
üzenetére
oké, akkor hívd fel őket!
marketing bullshit
Helyszíni támogatás és nem helyszíni javítás.
A gyors meg annyira lesz gyors amennyire a TMX szokott lenni. -
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Olvasni tudsz, és érted is mit írnak?
Nincs helyszíni javítás!
Ez csak telefonos távsegítség, az olyan lámákak akik nem tudnak a vantage-ban lefuttatni egy hardvertesztet, azoknak megcsinálják távolról, Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Robotporszívók
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Videószerkesztés
- További aktív témák...
- G15 5530 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
keret: 450k

még félóra, megvárom a memtest-et és utána megnézem
.Akkumlatoros uzem-nel nem

![[kép] [kép]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2023-11/26/285320_ksdiyiwdmah3sp88_kepernyofelvetel_4.png/800)

Ez a furcsa tölcsér arra szolgál, hogy a ventilátor forgásirányának a megváltoztatásával a szöszmöszöket ide gyűjtse össze, aztán amiket a gép gazdája ki tud piszkálni a notebook alján lévő lyukon keresztül ha az nem elég kicsi, hogy eleve kiessen onnét:
Érdekes, hogy az ilyen (és eleve működő!!) innovációk miért "halnak ki"? Mondjuk nem érdeke a gyártónak, hogy a gépük 11 év után is működjön még... De akkoris!
Muerte