- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #104811 üzenetére
az olcsó daily trainer kategóriában.
Szép fehér mondhatom.
Most perpillanat én is azt mondom, venni kellett volna még. Pedig a jó időre is van belőle... -
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #104637 üzenetére
Szep! En is ki vagyok nyulva. Ma a delutani szundi es az eltorott bovdenhaz szerelese utan el akartam menni a heti hosszura, de nagyon ereztem, hogy kijott rajtam a heti stressz es a kevesebb alvas - nem tudom ti ezzel hogy vagytok, de nekem pl a markom szoritasanak erossege eleg jol mutatja, hogy mennyire vagyok pihent; na most a
palacsintabolkakaoscsigabol is csak ket kezzel tudnam kinyomni a tolteleket.
Idoben kevesebbem van, mint a mult heti piheno heten (bar a Garmin 4 nap pihenoidot irt az FM tempo es a 9x300@5k miatt...)
Remelhetoleg most az volt a helyes dontes, hogy inkabb pihenek ma - tavaly ugyanebben a szituacioban sikerult lebetegitenem magam. De nyujtani lehet, es azt fogok is. -
-
LanyUs
senior tag
válasz
xy.zsolt #104636 üzenetére
Őszintén szólva két legyet akarok ütni egy csapásra. Húzni szépen vissza a HR-t, közben tolni lefelé a tömeget. Azért durva volt hallod... 50 m-ig bírtam vinni csak, utána max. hr letesz a bringa pihen, majd megint felvesz visz max. hr letesz pihen. Többet nem megyek arra májusig az tuti! Igen az intervall baromira felpörgeti az anyagcserét is. Az alapozás önmagában anyagcserére nekem nem sokat ér. Ahogy bedobom az intervallum edzéseket, felpörög a szekér. A spinning gépnek legalább nincs szaga. Motorlánc a hajtása, azt biztos nem szakítom el
zsolt: én annó Peterhappy miatt kezdtem el a 11,11 km-ert
Tetszett az elnevezése
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #104622 üzenetére
A Z1-2-3, stb pedig HR/pulzus tartományok
Nem feltétlenül!Bár mindenkinek az ugrik be elsőre.
Személy szerint, nagyon nem vágom a maximális pulzus hány %-ától, meddig terjed egy egy zóna.Nem is szeretem annyira, sose használtam.
Inkább írja ki mennyi az annyi %-osan vagy pedig csak a pulzust és találja ki/keresse meg akit érdekel, neki most mennyi a plafon.Nálam ezek a Zónák vannak ---> Power Zones
Nagyjából ezt is használom, már ha edzek rendesen.
Mondjuk a mindennapokban keverem a pulzussal, mert meló után igyekszem 150 bpm alatt maradni átlagban. Ami 77 %-a a Max. pulzusszámnak, máskülönben a 6 órás alvással párosítva nem a legjobb.Főleg hogy már a buszon bukik le a fejem a fáradságtól, de azért még futkározok egyet...
Na jó, hazafutás a 3. 12 órás meló után, csak egy évbe egyszer-kétszer.
Jó reggelt oda is.
-
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #104596 üzenetére
Na szuper. Tudod mi valtozott, kipihented magad?
Ma en is meglepodtem, a ket hetes hajtas es redukalt alvas ellenere is 142bpm melle 5:22 koruli iram tarsult, ami meg a mult hetihez kepest is jobb iram az esetemben - mondjuk most alacsonyabb volt az spm (magamhoz kepest, bar szepen elkezdett a 9k alatt emelkedni 171->177, de legalabb 1,07-1,1m korul volt a lepeshossz, ami nekem jo).
A vadlim/bokam mondjuk olyan volt, mintha valaki csephadaraoval megdolgozta volna elotte
(lehet, hogy a 28k-s kettlebellel valo tegnapi nyujtas miatt?
) .Aztan kapott 5 dombsprintet, na az utolsot jol megkuldtem a csucsebessegem a Garmin szerint 2:24 volt 1,85m-es lepeshosszhoz.
@Peter: a mellkaspant melyik resze ment szet? Nem mosod te tul sokat
? En 2023 novembereben vettem a Garmin pantomat (elotte ket kinai Magene szolgalt ki kb 2020 majustol), usztam is parszor benne (nem volt sok ertelme), de egyelore nem latszik, hogy elhasznalodott volna.
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #104608 üzenetére
+1 érzésre a rövideket, főleg a 100 méter alattiakat.
Mai Kis dühöngő.
Azt éreztem, hogy lazára kötöttem az Altra Paradigm 6 -ot a lábamon. Lötyögött rendesen mikor emeltem a térdem, bár nem tervezetem pörögni benne. Viszont van néha olyan, hogy kívánja a szervezet...Ha a vége előtt fő le a kávé akkor nem erőltesd aznap már.....haza kocogsz.
Edzésen jó taktika. Bár én kifejezetten szeretek főzőcskézni.... -
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #104535 üzenetére
Nekem nem ez volt a legjobb, ebben most ennyi volt.
Mondjuk előtte épp átmozgattam, lóbaltam a futóművet. De nem jellemző előtte, a középső munkanapom (kedd) után simán meg indultam 4:30 alatti tempóval. Akkor mondjuk vitt is a láb jobban...Az mindenképpen pozitív, hogy már a második éppen 3 hónapon (90 napon) belül szinte azonos teljesítménnyel.
Jár a csiga, Igaz nem kakaós...De van mellette pár 10 tábla étcsokoládé legalább, na meg később került a kosárba egy kürtős kalács.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
xy.zsolt #104523 üzenetére
Legalább te tudsz futni.
Én a vasárnapi 18 km-em után jól megfáztam és még a gyerek is itthon van velem hogy sehogy se mehessek. Bár tegnap edzőmeccsen beálltam a kapuba de néhány erősebb löket védésénél rendesen kifröccsent a takony azt orromból.
Szombaton meg öregfiúk tornán éles meccs lesz. Bár már kezdek kijönni ebből a megfázásból, talán holnap tudok egyet futni végre. -
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #104462 üzenetére
A tempónövekedés a lépéshossz növelésének hozadéka? Nem lehet, hogy épp fordítva, és a fejlődésed okozta gyorsulásod "követelte" meg a hosszabb lépéseket?
A nyújtó és lazító gyakorlatokkal biztos, hogy rásegítettél a folyamatra.
Nekem is többet kellene csinálnom, most kezdem végre komolyan venni.
Annyira rossz állapotban van most már a csípőm és a combom belül és hátul, hogy muszáj most tudatosan "rágyúrnom".@Tom: Ez a videó még mindig büntet. Sok myrtl videó van a YT-n, de valamiért nekem is ez a kedvencem
Viszont lehet, hogy nálam is ez a beszűkült csípő dolog lehet a ludas. Egyszerűen nekem is jobban esik kisebb stride-dal közlekedni, de talán épp ezért. Most azon gondolkodom, imádok lépcsőzni, de soha nem kettesével-hármasával veszem a fokokat.
Az elmúlt hetek, lassan hónapok vissza-visszatérő témáját összefésülve, milyen plyo gyakorlatokat ajánlanál, milyen ismétlésszámokkal, és milyen heti gyakorisággal?
Eltettem pár videót a témában, de nem igazán tudtam még foglalkozni velük. Vettem egy steppadot is pár hete, na azt sem használtam még egyetlen alkalommal sem...
Olyan gyakorlatsort keresek, ami tényleg belefér egy reggeli rutinba (ha nem is minden nap). -
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #104462 üzenetére
Igen a nyujtas is segithet,ha az vegett lep aprot mert tul feszes a combja
(hajlitoja)
Valamint a lepcsore felfutas nagy lepesekkel (beszelunk minden 3-4 lepcsofokra szokelesrol) szinten segit,az plyo gyakorlat is egyben. Az "kinyitja" a lepest,erosit es a hip flexort is rendberakja...az elejen lehet eleg 3x 3-4 ugras (lefele seta) valamelyik laza napon,de meg viszonylag friss labbal vegezve. -
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #104409 üzenetére
Zsolt, Feco, , haiduo82, Alg: ezert kerdeztem, mert nekem is furanak tunt -pedig a merettabla szerint kellene, mert a 46-os 28.4cm.. Annyira nem olcso, azt hiszem, inkabb hanyagolom.
-
zzola
titán
válasz
xy.zsolt #104425 üzenetére
Pedig az is frissül. Van egy file, ami pár naponta frissül, ebben vannak a műhold adatok, a gyorsabb pozicionálás miatt. Rossz file-t küldtek ki bizonyos készülékekre.
Forrás: dcrainmaker
-
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #104391 üzenetére
Hááát azért én nem kicsit irigyellek
Fun fact: tegnap és főleg tegnapelőtt este is letoltam egy komolyabb nyújtást; alig bírtam aludni este, fájt a lábam mindenhol
Nem tudom, mi lehet(ett) a gond, fullba toltam a kretént, vagy van valami extra gyulladás valahol a csoffadt kis testemben, de nagyon nem volt mókás, főleg a tegnap éjszaka...
-
LanyUs
senior tag
válasz
xy.zsolt #104386 üzenetére
Zsolt te edzettél külön bringán "kiállásra"? Tegnap a profi spinning gépen próbáltam edzeni rá. Feleségem 30 percet simán tekeri állva, nekem 40s alatt szénné ég a combom. Többször próbáltam ezt a közel max. erőkifejtést és 40s-nél tovább egyszer sem ment. Ez fejleszthető valamilyen gyakorlattal? Mostanában elkezdtem használni a nem elektromos montit is és szükségem lenne nagyobb erőre dombon.
Sétálok hajnalban szorgalmasan. Nem tudom jobban pörgetni, 6,5 km/h a max. tempóm. 100 perc / 11 km. Építem az alapot. A pulzus 118/185, kb. mint nektek a leglazább napon kocogva. -
-
tomcica
Topikgazda
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #104208 üzenetére
Nalunk ket csoportba szedtek a bandat (kb 5-6fo/csoport) meg igy is volt 2x lekorozes...viszont rutinos futok voltak,felrealltak a kettesre (mondjuk iratlan szabaly is).
Az nem remlik,hogy a hangosbemondo rajuk szolt-e,de meg ha szolt is,akkora ott az adrenalin,hogy nem sok mindent hallasz,csak valami osszemosott zajt -
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #104208 üzenetére
Ilyenkor eszembe jut, a korábbi 10km PB -met futottam....
Hárman futottunk együtt, mikor épp beértünk, leköröztünk két nőt akik egymás mellett trécseltek. Nem zavartatták magukat, kerülni nem volt hely semerre. Oldalra-fordulva talán elfértem volna kettejük között....
Kaptak is egy bip-bip jelzést tőlem. -
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #104200 üzenetére
2-3 hetig tudsz top format tartani
szoval nagyon esszel kell belemenni abba a 2000m felmerobe (a tobbi az okes,az futhato odaig 3x900...3x1000m).
Azt a felmerot csak akkor szabad kifutni,ha megvan a preciz datum,es elotte 7-10nappal..utana pedig indul a szuperkompenzacio a taper-el
Szoval no para,az edzesed huzhato,csak arra az egyre ugyelj.Ha erzed,hogy attol a versenyspecifikus edzestol kezdesz elfaradni,akkor esznel kell lenni,es tobbet pihenni (1-1 eros edzest at is lehet ugrani).A masik dolog epp az ellentetje,ha erzed hogy kezdesz "szuperman"-nne vallni (tudni fogod ha eljon,minden gyorsul,minden konnyunek erzodik) ARRA MEG JOBBAN ugyelj,mert az forma csucsa,ha ilyen van egybol lassitani kell es bedobni par edzes 60perc Z2-t az eros edzes helyett,az ideig-oraig le tudja tompitani kulonosebb problema nelkul.
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #104155 üzenetére
Igen,de ha neki valami vegett tobb kell egy ilyen tempohoz,akkor melegitsen aznap tobbet (ha kell inkabb a kifutas maradjon ki)
Melegito kremeket is lehet hasznalni a problemas helyekre...nicoflex volt regen,ma nem tudom milyen neven futnak..piros lesz otle a bor,meginditja a verkeringest es segit bemelegiteni. Persze ne csak kremet hasznaljon,hanem krem + alapos bemelegites. -
tisn
addikt
válasz
xy.zsolt #104087 üzenetére
anno 2x utottek el
es azon kivul is sokat estemlegutobb a 20km-es morahalmi bicajuton, ha azon tekerek, naponta 2 emberrel talalkozom kb. senki se jar arra. jott ket kissrac, es termeszetesen akkor akadt ossze a kerekuk mikor mellettem mentek el, szoval belemjott az elso, kibaszott nagyot estem (ez most volt par honapja), lerepultem elore a bringarol
huzzatok sityakot
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #104037 üzenetére
Nekem mar el se eri az ingerkuszobomet
Itt a bandanak azert mindig kihangsulyozom,hogy nalam a fiuknak futyijuk van,a lanyoknak meg nunijuk.
Mar csak ilyen old school maradi vagyoka LMBTQ kozosseg meg fogadjon engem el igy,ha mar arrol szol a mottojuk,hogy ugy el kell fogadni a masikat. Tessek akkor a spartai nyers eletszemleletet ugyanugy szeretni,mint amennyire ra akarnak borulni a masik keblere
(ugyanitt az egyenjogusag fenyeben ki szabad a noknek is probalni milyen a banyaszmunka,vagy a koolajkitermeles utana lehet verni barki mellkasat a dumaval)
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #103995 üzenetére
Utoljara amikor fedettpalyas OB-n voltam,lefutottam a 3000m-t,majd a zentai oregfiukkal bealltunk a 4x200m valtot is futni (ugye nincs 4x100,se 4x400m mint kint) mire kellett melegiteni mar enyhen be volt a bal bokam dagadva ugy szettapostam a kanyarokban (3000m ugye 15kor).
Mondjuk ugy nem eletem legkellemesebb 200metere volt,de vitt az adrenalin szoval kozben nem lett gond,utana meg santikalva mentem egy hetig.
Ja Nike Streak LT volt rajtam a 3000-en,meg csak nem is szoges. -
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #103946 üzenetére
Ez ilyen
amikor elkezdesz rovidebb tavra speci munkat vegezni az az alap karara megy.
Teljesen normalis dolog.Te csak laza reco-t csinalj,boven eleg a minoseg amit mesz hetente,plane hogy jon az egyre hosszabb 3K pace munka. Kell az ero a gyorsakhoz is.
Majd ha lement a verseny,utana szepen csinalsz egy laza hetet,majd elkezded az altalanos kondit ujraepitenia klasszikus sebessegekkel es munkaval.
Akkor lenne gond,ha igy edzel ahogy most hosszabb ideig,beszelunk itt 8hettol hosszabbrol.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #103927 üzenetére
Maradunk is a tervnel
csak azert kerdeztem,hogy lassuk eleg-e a terheles,vagy "tultoltuk Belaim"
ha 7.5-8 akkor pont jo
(ha 9 kornyeket irtal volna az mar baj lenne,a 2000m felmero az majd lehet 9kornyeke
)
Lesz ebbol 10:30 alatti 3km,persze a munkat el kell vegezni. -
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #103883 üzenetére
Én most magamra erőltettem az úszást, heti egy alkalommal megyek, de azt se élvezem
Csak azért megyek, mert kell a keresztedzés, tudom, hogy jót tesz a csoffadt kis testemnek és mert van szauna.
Kb. 15 éve nincs tévénk. Ha nagyon filmeznék/meccset néznék, számítógépen szoktam, de az elmúlt fél évben összesen három filmet néztem meg (mindet a téli szünetben)...
Arra jó lesz a görgőzés, hogy néhány filmet bepótoljak most - tavaly a Jóbarátokat kezdtem újra, de annyira kellemes idő volt egész télen (sajnos), hogy csak egy évadig jutottam, inkább kocogtam, ha csak időm volt rá.Épp most próbálok összeállítani egy sportnaptárat, mert ha nem ütemezem be előre pl. a nyújtást, elcsalom. És magamra kell kényszerítenem a pihenőnapokat, mert a tervezett redukált heti 3-4 futásból egyelőre annyi valósult meg, hogy zsinórban mentem 18 napot, több mint 300 kilit.
@Tom: összetenném a két kezem, ha lenne evezőpadom. De erről már beszéltünk.
-
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #103845 üzenetére
Zsolt: igyekszem
. Az elso rep-nel nem a legjobban vettem a levegot (?), abbol majdnem blackout lett. A technikara nagyon igyekszek ugyelni (ezert is lett csak 2x).
tisn: teljesen igazad van
. Nem irtam, hogy amugy lepcsozetes volt az edzes: 80->85->90kg. Es csak azert mertem felmenni 90-ig, mert a 80-bol tudtam 7 ismetlest csinalni, es tom mondta, hogy ez azt jelenti, hogy meg kicsi a suly.
-
Tasunkó
őstag
válasz
xy.zsolt #103822 üzenetére
1 Lifefit 5100 lett, alig használt, még garanciás. Van némi rugózása, még csak próbálgatom, motoros szögállítás, meg a 2 lóerőtől 4max.-ig van ereje. Első próbára meglepett, hogy valami esetlegesebb dologra számítottam, egész működőképes gépnek tűnik. Az a tervem hogy megnézek egy részt a sorozatból, közben gyaloglok, de a cipő lesz akkor végülis. Van értékelhető rugózása is egyébként, de remélem hosszútávon fogom használni, akkor tényleg jobb lesz valami megfelelő cipő rá.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #103788 üzenetére
Te olyan minimalis heti km-el operalsz,hogy igazan megerdemelned magadtol,hogy azt a cipot vedd meg,amelyik a legjobb neked a gyors edzesekre,artol fuggetlenul
Ahogy a mondas szol felenk: "Tul oregek vagyunk mar ahhoz,hogy szar bort igyunk!"A recovery az mas,oda mehet az "occo"
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #103771 üzenetére
Rohadjon rájuk
Rajtam nem múlik a dolog, most ezek mennek.Egyik tisztább mint a másik.
A Rebel V2 és Kinvara 12 hamarosan cserés, de van még 1-1 belőlük. A többi képen látható cipő ~200km körül futott, az Altra Paradigm 6 kivétel mondjuk... A közelebb lévő Altra Torin 5 meg utcai is.Plusz ezen felül van egy kisebb méretű
Női"nyári" Endorephin PRO 2 és Speed 2Plusz az ünneplős PRO 2
Na meg valahol van még egy használt Pega Trail 3 GTX, meg egy bontatlan Velocity Nitro 2.
De még van nem egy cipőm amit nem használok és jó lenne megszabadulni tőlük.... -
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #103756 üzenetére
Ugye nem is rossz.
Én 5 fokban pörgettem...
A Kinvara 12 tette a dolgát, bár sikerült túlöltözni felül. Így megint jó lett a maximum pulzus...Mondjuk én sétáltam közben, meg megálltam inni ilyenek.
Nem mintha alacsonyabb lett volna, ugyanis a végét megnyújtottam, Z5 Power 379+ W
Új hozzászólás Aktív témák
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Suzuki topik
- Autós topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest