- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMind
tag
Sziasztok!
Sajnálatos módon egy ferdére sikerült este után elhagytam szeretett iBasso IT00-mat, így új füles után kell nézzek. Eddig két amolyan félig-meddig jelöltem van, de mindkettőnek vannak olyan tulajdonságai, amik miatt szeretnék több lehetőséget megvizsgálni.
Első körben a CCA Hydro-val szemezgettem, 10 driver - őrület - és a vélemények szerint jól sikerült darabról van szó, de félek a méretétől és, hogy hamar fájdalmat okoz, így nem lett azonnal lecsapós.
Anno a vsonic GR07BE-vel kezdtem IEM karrieremet, nagyon szerettem a pocsék kivitelezés ellenére is és ennek okán látókörömbe került a VS7, de mostmár nagyon szeretnék kipróbálni egy hybridet, szóval szintén vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
Várok ötleteket a fórumtársaktól.
Keret: ~40-45k
Hajtás: iBasso DC04Pro
Műfaj: Szinte minden, metál/rock-ot leszámítva, de többnyire elektronikus, psy, chill.A GR07 és az IT00 is enyhén V-shaped volt, szerintem többnyire ez megy a műfajhoz. Finoman kiemelt, pontos, precíz basszust keresek, enyhén meleg hangzással. Részletgazdagság, nagy tér, jöhet minden, ami belefér az összegbe. Amolyan igazi árérték bajnokot. Válaszokat előre is köszi!
-
MasterMind
tag
válasz
#16820480 #79684 üzenetére
Igen, a K3003 is a látómezőmbe került (ha el lehet csípni olcsón), bár az nem kimondottan fül feletti kivitel. Ugyan írta itt valaki, hogy lehet úgy is használni, a gyakorlatban azért ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Egyébként a GR07BE ellenére egyáltalán nem vagyok basshead és együtt tudok élni visszafogottabb mélyekkel is, de az F9 Pro-ban tényleg kevésnek éreztem.
Közben picit visszapörgetve a topicot, nem kerülte a figyelmem a "bonbonnak"titulált Fiio FH5. Abszolút pariban lehet az iBasso-val, ami csak növeli a kételyeket bennem. Úgy látom, rengeteg olvasás vár még rám és bizonyosan több olyan típus is van, amit még nem fedeztem fel.
-
MasterMind
tag
Sziasztok!
GR07BE-m több újrakábelezés (darvinyának külön köszönet érte) és mókolás után kezdi végleg feladni a harcot. Baloldalából eltűntek bizonyos magas frekvenciák és alapvetően mintha halkabban, kisebb térrel szólna mint a jobb oldala. Felépítési minőségét tekintve, szinte csoda, hogy eddig bírta és örömmel küldeném az örök frekvencia-mezőkre.
Mindenképpen szeretnék feljebb lépni, határ a 250 dodó körüli range. Egy barátom jóvoltából nem olyan rég sikerült bele-bele hallgatnom egy Fiio F9 Pro-ba, ami első találkozásom volt egy hybrid fülessel és meg kell mondjam, rendkívül kellemes élmény volt a jó pár éves vsonic után. Nem mennék bele részletesen a kettő közötti elemzésbe hisz teljesen értelmetlen, bár annyit hozzátennék az F9 Pro basszusok minőségében enyhén, mennyiségében jelentősen alulmúlja a 07BE-t. Minden más tekintetben klasszisokkal jobb a Fiio, de a mély miatt számomra nem opció. Többnyire elektronikus zenét hallgatok (trance, psytrance, chillout és társai, semmi EDM bullshit), alkalmanként bármi mást. Csak fül fölötti kialakítás jöhet szóba és a már említett hybrid szisztéma. Teljes armatúrás füleshez egyáltalán nem volt még szerencsém, bőven az út elején járok és lassan is haladok és bár a drasztikusabb feljebb lépés híve vagyok amit aztán sokáig nyúzok, az szerintem még sok lenne. Meg hát, azok azért nem éppen ebben az ársávban mozognak.
Az egész napom a lehetséges utód kiválasztása körül telt. Ezen a ponton jött képbe az iBasso IT03, amiről meglepődve tapasztaltam, hogy semmilyen infó nincs a topikban. Mindegy, van elég a Head-Fi-n, a fórumtársaktól csupán további alternatívák javaslatát kérném, a fenti kritériumokkal. Aprón van fenn egy AKG N40 50-ért, ami jó árnak számít érte, de több tesztet elolvasva sem győzött meg kellőképpen.
-
MasterMind
tag
Üdv, úgy néz ki, hogy ráfáztam a gr07be újrakábeleztetéssel. A jobb fele nem úgy adja a mélyet, ahogy kéne és az egész hangkép enyhén torz. Ezt már a szervizben észrevettem, de mondom hazafele letesztelem, hátha csak velem van a baj. Sajnos nem.
Elkövettem azt a hibát, hogy nem ástam bele magam a technikai háttérbe, hozzá nem értőként naivan elhittem, hogy ez egy sima kábelcsere lesz. Most utólag kapkodva találtam egy kommentet a head-fin:
"Recabling a dynamic driver IEM is not the same as recabling a BA IEM. You have to pay very close attention to the amount of cable inside the housing, among other things. The dynamic driver inside the GR07 uses it's housing as an enclosure for the driver, so if you change the volume inside the housing, you will affect it's sound output!"Azontúl, hogy nagyjából felfogtam amit ír, technikailag továbbra is zavaros és az is benne van a pakliban gondolom, hogy esetleg sérült valami, aminek nem kellet volna. A lényeg nem is ez, jóval inkább az, hogy mi lehet a megoldás? Van köztetek valaki, aki megtudná csinálni rendesen? Gondolkodtam, hogy megcsinálom magam, de mivel életemben nem forrasztottam össze semmit, ez valószínűleg nem jó ötlet. Előre is köszönöm.
-
MasterMind
tag
Sziasztok, van egy másfél éves GR07 BE-m, aminek jobb felén a törésgátló gumiból kicsúszott a vezetékborítás, így egy olyan 1-2 mm részen simán kilátszanak a tyúkbelek és úgy veszem észre hogy egy pár szál már el is szakadt. Egyelőre a hangjában nincs változás, de innentől szerintem ez már csak idő kérdése, próbáltam visszatuszkolni, képtelenség, és annyira erőltetni sem akartam, szóval teljes kábelcserére lenne szükség. Alapból 10 cm-rel rövidebb a kábelem, mert a kutyám lerágta róla a jacket még vadiúj állapotában, ezenfelül a a merevségét sem szeretem. A jacket a fülhallgató szervízes srác cserélte az Üllőin, nézegettem nála, hogy milyen kábelekkel dolgozik, de egyik sem nyerte el a tetszésem, így erre várnék ötleteket, mondjuk olyan 10e-ig. Ami fontos lenne, hogy a két fület összefogó vezetékcsúszka vagy legyen az újon, vagy a mostanit rálehessen mókolni az újra. Köszi
-
MasterMind
tag
válasz
#16820480 #62143 üzenetére
Megjött a Comply Tx-400 közvetlenül a Complytól, iszonyat bukta. Nem, hogy határeset a belső méret, hanem konkrétan simán leesik a vetőcsőről. Oké, hogy nekem BE van és nem classic, de más a vetőcső mérete? Ennyire? Szerintetek ezt meglehet eredményesen reklamálni? A waxguardos tip anyaga rendben van, viszont a belső szilikongyűrű kifelé néző pereme kábé úgy néz ki, mintha én vágtam volna le sniccerrel. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy nekem minden tipből amit eddig használtam a medium volt a tuti, a comply esetében nagynak tűnik, de a használhatatlansága végett ezt nem jelentem ki biztosra. Mindezt sok-sok ezerért, úgy hogy más alternatíva nem igen van...
-
MasterMind
tag
válasz
#16820480 #62087 üzenetére
Igen egy Westone-ra nagyon kiváncsi lennék, de az nagyon sok.
A 1more-t nézegettem, sokkal jobb mint a gr07BE? Amúgy félreértés ne essék, tökéletesen megvagyok elégedve vele, fél éve használom még csak. A habszivacs sajnos elszakadt elég hamar, a szilikon meg nem az igazi. A Complyról van vélemény?
-
MasterMind
tag
Sziasztok, vsonic GR07 BE után mit javasoltok, hasonló karakterisztikával?
-
MasterMind
tag
Tudsz esetleg konkrét terméket javasolni, ami Neked bevált? Ha jól láttam Te használsz szivacsot, én még soha nem próbáltam olyat, erről is érdekelne egy pici ízelítő
Nálam elsősorban goa/psy/progi megy.
+1 kérdés: Pár hónapig egy szifon4S-ről lesz hajtva, aztán a tervek szerint egy 6+-ról. Ez kevés lesz neki? -
MasterMind
tag
válasz
mettyuz #56487 üzenetére
Hali,
Tegnap rendeltem LMUe-ről egy GR07BE-t, utána olvastam csak ezt a hozzászólást, milyen probléma merülhet fel a vámon és miért?
Más kérdés, hogy a gyárilag hozzáadott harangoknál van-e jobb megoldás, akár szivacs is, ha igen mit ajánlotok és miként változik tőle a hangkép?
Köszi -
MasterMind
tag
Sziasztok!
Jó pár éve teljesen kiestem a fülesek világából, viszont sos szükségem van egy újra.
Stílus: Goa, Proggressive, Psytrance más elektronikus műfajok, ritkán klasszikus, más nem igazán. Ami fontos, az a részletgazdag kristálytiszta hangzásvilág, kiemelkedő, de nem túlzó méllyel. Ott is inkább azt várom el, hogy minél szélesebb tartományban legyen képes működni. Kényelem fontos szempont, nagyon sokat hallgatok zenét, nem lenne hátrány, ha párnán elalva se nyomná a fülem. Mindenképpen in-ear, semmilyen kialakítástól nem zárkózom el. Irányár: 30.000 HUF
Laikusként első körben egy Shure SE215-öt néztem.
Köszönöm -
MasterMind
tag
Valóban CX300-am van, és pont ezért gondolom azt, hogy egy ekkora ugrás lenyűgözően hat majd rám. A CX-em már megvan 2 éve és a mai napig szeretem, imádom, pedig nyílván egy Shure-hoz, vagy bármi máshoz amik itt elhangzottak, egy csöves sz*r. Nem akarok lépkedni, mert folyton azon járna az agyam, milyen lett volna az.
-
MasterMind
tag
válasz
Shufny #17474 üzenetére
Nem olvastam semilyen review-t, nekem alapból álmaim fülhallgatója már pár éve egy Shure, de most jutottam el oda, hogy megengedhetem magamnak.
De amúgy, ha tudtok ajánlani jobbat mint az 535, nagyon kiváncsi vagyok, itt már úgyse nagyon számít az ár, és ha hangminőségben van jobb, én megfizetem. Elsősorban trance, progresszív, és hasonló melódikus elektronikus stílusokat hallgatok, de ezek mellet sokminden fut időnként. Egyedül rockot nem hallgatok soha. Köszi -
MasterMind
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül Shure SE530 vagy SE535 a birtokában? Valaki fogott már, halott már ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest