- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slfln
senior tag
Miért nem a gd-audiobase-től rendelted? Gyorsabban megjött volna. Ráadásul ráírják, hogy kb. 6000Ft-ot ér és ajándék. Így az enyém kikerülte a vámot.
Shufny: Jelenleg nem tudok biocellulóz diafragmás fülmonitorról (persze ez nem jelent semmit, hogy én nem tudok ilyet, biztos van). A CAL! amit írtál nem tudom mi.
Majd kisül mi lesz belőle.
A szempontok közül kimaradt, de te már ki is egészítetted, hogy a 150ohm a RE262-nál valóban eltántorító, mert semmi kedvem normális erősítő után nézni miatta és cipelészni magammal.
Azt írták válogatósabb a műfajok terén is -mondjuk ez is tág fogalom- és érzékenyebb a forrásokra is./ja, közben rájöttem, hogy Creative Aurvana Live....
-
Shufny
őstag
Van még jópár. Neked is ajánlott joker sokat emlegetett írása.
A Triple.Fi 10 -nek sokkal több mélye van a "normálisnál", ezért monitorozásra nem jó.
Ja, és az MSRP -szal továbbra se foglalkozzatok. Pontosan ezért adnak meg nevetséges árakat, hogy az emberekben olyan érzést keltsen, hogy "ennyiért biztosan sokkal dúrvább".
-
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
-
-
Xabi78
aktív tag
-
Shufny
őstag
GD AudioBase (ebay -en is árulnak) vagy Bugden Audio
#12673: Miért pont a goa lenne a baj? Egyik legszélesebb spektrumú zene. Mellesleg meg fölösleges ilyeneket kérdezni továbbra is, mert tudományosan még semmire nem jutottak a dologgal kapcsolatban. Ha csak annyi számít, amit Bici is írt (és szerintem is ez hangzik reálisan), akkor lényeg hogy legyen meg egy bizonyos amplitúdóju mozgás huzamosabb ideig, és teljesen lényegtelen, hogy az pontosan mi.
-
Shufny
őstag
A Westone 1 -et szerintem felejtsed el. A Custom 3 már jó lehet. Kicsit túl drága, de ha egyszer belefér. Én egyébként Xcape -et készülök venni. Nagyon hasonló hozzá az RE0 és az RE-Zero. Ízléstől függően van még egy rakat:
Xears TD vagy XR (jelenleg ezek tűnnek jónak), Brainwavz M1/2/3 (a 3 túl drága, de belefér ez is), ECCI PR401, most jött egy csomó új Meelectronics. Elsősorban a CC51 és A151 érdekes. Hippo VB. Van itt d-Jays is, aprón meg q-Jays. Ezek is túl vannak árazva valamennyire valószínűleg. Fischer is nemrég jött ki egy tonna új modellel. Nem tudni még, hogy melyik pontosan milyen. Ezek inkább olcsóbbak szóval annyira nem fontos. Silver Bullet hangját szokták dícsérni. A rev 2 -nek elvileg már a kábele is rendben van. Az Eternát meg a sok mélyesek királyának tartják $100 alatt.
DBA-02 a legolcsóbb felsőkategóriába sorolt IEM. Legrosszabb amit olvastam róla eddig, hogy nem 2x jobb az Xcape -nél. Csak ez egy kicsit már kicsúszik a keretből. SBA nem tudom milyen lehet. A Custom 3 és d-Jays környékére tippelném.
A kínai újév után jelenik meg egy új Brainwavz füles, ami nagyon hasonló lesz a DBA-02 -höz. Esetleg megérheti megvárni, hátha olcsóbb/jobb lesz, bár erre nincs sok esély.
-
Dave™
nagyúr
A CX300-nak elég erős a mélykiemelése, lehet azt találod fárasztónak. A DBA-02 állítólag nagyon jó, de majd Shufny nyilatkozik. Szerintem valami kiegyensúlyozottabb, lágyabb hangzású modell kellene neked, azok nem fárasztóak. Viszont tőlem távol van ez a kategória (nem is szánnék fülesre ennyit
) szóval átadom a terepet ezen fronton tapasztaltabb kollegáimnak
-
Dave™
nagyúr
Annyiért már erős középkategóriát lehet kapni, az hatalmas ugrás CX300-ról. Ár/érték arányban 10-20 körül is számos kiváló vétel van, amik szintén hatalmas ugrást jelentenek. Én mindig azt mondom, hogy ne pénzzel induljunk neki, hanem célokkal
Ha a célod az, hogy egy valóban erős középkategóriás fülest vegyél, az más. De a CX300 mindentől nagyon messze lesz.
-
Macilaci457
őstag
....én egyből leálltam a cx-ről
, sőt, tulajdonképpen az mp3 lejátszóról is, bár annak több oka is volt. De mostanában megfordult a fejemben, hogy jó lenne v.mi...
Szóval most buktam le, írkálok össze vissza, de fél éve nem volt fülhallgató a fülemben.
Na, a lényeg, nem csak a Shure létezik, és nem csak csillagászati áron.
Sony Mdr-ex90-re tényleg mondják, hogy jobb, már hallottam moddolt példányról is.Ami érdekes lehet 100$ körüli áron, szóval fejhallgató árban elérhető.... tudom, ez sok pénz, de például a lejátszók ára eléggé leesett, annyit érdemes jobb fülesre költeni.
Szóval: JAYS (gondolom ez nem mond sokat senkinek)
nagyon jó a D-JAYS fülese
kb Etymotic ER6 - Shure E4C hangzás (totál flat!!, nincs kiemelés), sokan dicsérik.
Van kicsit drágábban a Q-JAYS, ami úgy tűnik most, hogy verhetetlen, a legújabb termék, elképesztő:, ennek Mo-beszerzése kb 33000.- Ft. Mindenképpen importálni kell, a kutya se árul ilyesmit Mo.-n.
Amúgy, a JAYS egy svéd cég, és megpróbálja a CX300 árkategóriájában a legjobb fülhallgatót elkészíteni! Éspedig úgy, hogy jelentkezőknek kiküld tesztpéldányokat, hogy tegyenek javaslatokat!!! Ők az egyetlen cég, akik ezt megteszik! Jelenleg S-JAYS néven, és prototipusként létezik.
A Q-JAYS áráért beszerezhető UltimateEars super.fi 5 Pro is, kedvezményesen. Ennek van némi mély kiemelése, ami tudom, sokakat felizgat... nos, nem mindenkit.
Kapható M-Audio néven Magyarországon, de itt 65.000 pénz, USA-ból postával a fele sincs.Megjegyzem, SHURE nem importálható legálisan, a cég megtiltja a postázást, máshonnan meg esélyes a hamisítvány.
Ha ebben az árkategóriában is tudsz gondolkozni, akkor érdemes beszélnünk a D-JAYS-ről, vagy Q-JAYS-ről...
-
asadasad22
őstag
Nekem nincs igazán jó minőségű fejhallgatóm, ennek a CX300nak még a fejhallgatóimhoz képest is szép hangja van.
Vannak a CX300nál jobb fülesek, akinek van pénze, vegye, én elhiszem, hogy nagyon jól szólnak, de annyival biztos vagyok, hogy nem szólnak jobban, mint amennyivel nagyobb árcédula van rajtuk. Sony MDR-EX90LP azt mondják, hogy jobban szól a CX300-nál, kb 2szer olyan drága. Shure- ugye mondanom sem kell, annak vannak igazán profi fülesei, csillagászati árakon. Pont most jelent meg egy új Sony füles, amit még eléggé dícsérnek: MDR-EX700SL a neve. Ez is állítólag iszonyatosan jól szól (EX90LP-nél is sokkal jobban), de 250 dollár alatt ilyet nem kapsz. A wave-flac témához: ugyanazt tudom mondani, amit vili13: mivel gyakorlatilag mind2 formátum 100%-ig tömörítetlen, ha különbséget hallasz a 2 között, a hiba nálad van.
-
vili13
őstag
Azt pl. én is folyamatosan tapasztalom, hogy a CX300 messze nem szól úgy, mint a HD595... Másrészt ha a cx-nél jobbat lehetne kapni viszonylag megfizethető áron, akkor valószínűleg már többen is olyat használnánk. Szvsz egy jobb fejhallgatóval összemérhető hangzású fülest nem fogsz kapni olcsóbban, mint egy jobb fejhallgatót. Nagyon jól szól pl. a Shure SE530, és csak 10x annyiba kerül, mint a cx300...
Amúgy semmilyen lossless nem szólhat rosszabbul a wav-nál, ha a FLAC neked nem szól jól, akkor a hiba a te készülékedben lehet.
-
Vakegérke
félisten
Segítőkész emberke vagy, ez dícséretes.
Belegondoltam, megértettem.
A nyakamat bizgerálta a cucc, de gallér mögé raktam, már nem zavar. Inget hordok, annak meg van zsebe. Oda bele a lejátszó, és nincs himbálás, meg lóbálás.
Amire viszont gondolhatott volna a gyártó. Az ''L'' és ''R'' olyan pici a füles két oldalán, hogy fehér bot nélkül csak találgatom, jól dugtam-e a fülembe. Hamar rájövök, ismerem a zenéimet, de mégis. Ócska, filléres füleseken alkalmaznak piros-kék csíkot oldalanként. Megtehette volna ezt a Pana is. Pótoltam a hiányosságot. Olló, piros szigszalag, nagyon vékony csík levág, jobb ágra felragaszt, csókolom. Öröm felhőtlen.
Egyébként úgy néz ki, hogy esze ágába se jut szétrohadni a zsinórnak. Látványra fémes hatású műanyag burokban húzódik a vezeték, és a tartószál. Hosszú életűnek néz ki. Ráadásul nyakszirtnél, (tarkónál) és a nyak két oldalán gumi bumszlik tartják a zsinórzatot kellő távolságban. A többi a jövő titka. -
Vakegérke
félisten
Nem tudtam, de most megjegyeztem. Tanulni sohasem szégyen. Köszönöm a pontosítást.
Na, megvan a Pana. Beváltotta hozzáfűzött reményeimet. Tényleg bársonyos mélyek, és csillogó magas hangok. A közepével sincs bajom. Már csak ezt a nyakba akasztós megoldást kell megszoknom. -
Vakegérke
félisten
Bocs, hogy belekotyogok.
A 60 Ohm rengeteg. Cirka négyszeres ellenállás. Amúgy sem verik szét az ember fülét ezek a kicsikék, még ennél is halkabb legyen? Talán az elemet/aksit is hamarabb leszívja.
Amondó volnék, hogy sétálós kütyükhöz hozzájuk tervezett füles használata célszerű.
Persze Szasza888 dönt. -
Santos
csendes tag
Ha már így szóba került a cx300 és mp3 én is hozzászólok.Pár hete én is cx300 tulaj lettem. Amikor először beraktam a fülembe, azt hittem hogy egy hibás darabot fogtam ki annyira szarul szólt. A hangja sajnos azóta se lett jobb.Két pozitívumopt tudok róla csak mondani:az egyik a kényelem, a másik meg a zajszűrés. Ha ez a legjobb füles az árkategóriájában, akkor ez elég elszomorító. Nem vártam,hogy lenyomja az otthoni fülesemet,de hogy ennyire gyengén teljesít az meglepett a sok pozitív beszámoló után.
Kicsit off:
Sokan hangoztatják, hogy nincs értelme mp3-hoz jó minőségű fülest venni.Hát nekem kicsit más a véleményem. Egy jól tömörített (>192 kbps) mp3 igen-igen jól tud szólni még egy csúcs fejhallgatón is. Ha választanom kéne, hogy egy csúcs fejhallgatón hallgassak zenét mp3-ból, vagy egy közepes fülesen cd-ről én biztos hogy az előbbit választanám.Ahogy egyre jobb füleseim lettek, úgy szóltak egyre jobban még az mp3-ak is.
ui.: a super fi-5pro vagy hasonló kaliberű füles meghallgatására én is beneveznék -
Deluxe00
senior tag
Nem akarlak elkeseriteni, de lehet hogy kiprobaltam minosegi forrasrol? Nem hallgatok mp3at! Csak WAVot, vagy AIFF-t!
Amugy meg az iPodot forrasnak hasznalva a stereomba ( amit nem reszletezek hogy amugy milyen ) jo hangot tudok elerni! Ugyanez van a HD595el! A lelektani hatasokrol most ne beszeljunk, sztem en pontosan tudom milyen a jo hangJo hat sajnalom engem az utcan zavarna ha nagyon rossz hang megy a fulembe!
A millios kulonbsegekrol ott van szo, amikor vkinek van egy 5 millios hangfala, es hogy javulast erjen el, mondjuk a duplajat kell kiadni!
Amugy nem szorszalhasogatas sztem az hogy nem eleg a cx300, mivel nagyon gagyi hangja van, fenytelen, iszonyat melykiemelessel, ami raadasul kenve van, koherencia 0, jo igaz 9900 ft vagy mennyi..lehet en vagyok tul igenyes! En velemenyem! -
_cirmos_
őstag
-
frankie!
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest