- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
3psilon
aktív tag
válasz _cirmos_ #2171 üzenetére
Húha, bocsánat... én csak rápillantottam az árra, nem néztem meg
Amúgy a Zen V Plus-omhoz adták. 6000-ért semmiképpen ne vedd meg, inkább egy EP-630-at 7500 körül, az már ''agybadugós'', lentebb olvashatod, hogy ugyanolyan, mint a sennheiser cx300.
Vagy tényleg, olcsó sonyt vehetsz... occó níptermíkSpecs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
3psilon
aktív tag
válasz _cirmos_ #2177 üzenetére
Ha jól tudom, igen.... tényleg!!
Mert ugye az mx500 (32 Ohm) tényleg egy adaggal halkabb volt az mx550 után. De ez az ep-480 hangosabb! Észre se vettem, hogy 32 Ohmos, azt hittem, 16, ezzel nem lesz gondSpecs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
Macilaci457
őstag
válasz _cirmos_ #2177 üzenetére
Az impedancia annál a teljesítmény fontos, amivel meg kell hajtanod. A 600 óhm-os fejhallgatókat pl könnyű mert kis áram kell hozzá (ohm törvény) viszont nagyobb feszültség. A kis impedanciájúakat ''nehezebb'' meghajtani, mert nagyobb áram kell nekik. Viszont kisebb feszültségen. Ezért könnyebb meghajtania egy elemes MP3 lejátszónak.
De a hangerővel pl. nincs mindig egyértelmű össznagban, inkább az spl adatokat érdemes ezügyben nézni. Ld. egy 32 óhmos fejhallgató halkabban szól egy 32óhm-os füldugónál. Nagyobb a membránja... például. -
Macilaci457
őstag
válasz _cirmos_ #2181 üzenetére
Oké, ha ezt akarod hallani, minél kisebb az impedancia (egy rendes, nem piaci vacak chauchun fülhallgató esetében) annál hangosabban fog szólni ugyan olyan körülmények között.
De ne vonjunk már le minőségi megkülömböztetést ebből, mint dinamikusabb hangzás, meg ilyenek...
Rá van írva minden dobozra, hogy adott bemenő teljesítményre milyen hangnyomást ad le.
Például: 108 dB/mW
Ezt nézd meg a dobozon.
Ha két fülesre ugyan ez van írva, akkor halál mindegy, hogy minek milyen az impedanciája, akkor is ezt fogja leadni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kupon kunyeráló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest