- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vismajor01 #76144 üzenetére
Piston Basic egy 1500Ft-os fülhallgató Pl: [link] és biztos van olcsóbban is
Kábelesre ott az összefoglaló, bluetooth-tól ennyiért nagy minőséget ne várj (gondolj bele, ugyanaz kell, mint a kábeles esetén + BT vevő, DAC, akksi...) -
-
válasz
wolfman #76049 üzenetére
Pedig az UE900 is messze van a csúcstól... Jópár fülest hallottam a felső kategóriából és eddig egy volt, amire azt mondtam, hogy hú, ez hozza azt, amit az asztali rendszerem: U18 (forrással együtt kb 5-6x áron). A többi mind kompromisszumos. A térérzetet mindegyikben szűkebb, hol jobban hol kevésbé.
-
válasz
Krill77 #76017 üzenetére
Nincs olyan, hogy átemelték az alapokat. Írtuk már, hogy ez nem olyan, mint egy szgép összerakás, hogy veszek egy alaplapot, tápot, processzort , HDD-t, memóriát és készen van. Itt hangolás, szinergia, stb kell az összetevők között, amire a filléres kínaiak minimális időt fordítanak (ha megtennék nem annyiba kerülne a füles). 1/2-1 év múlva nincsenek már sehol... A tesztek meg kb semmit se érnek: vagy fizetettek, vagy fanboyok vagy összehasonlítási alappal nem rendelkezők írják.
Egy esetben lehetséges az, hogy az eredetivel megegyező hangzást kapj: ugyanaz minden alkatrész. Ennek viszont kicsi az esélye, nem érdeke egyik nagyobb gyártónak se, hogy lemásolhatóak legyenek a füleseik.
-
válasz
monti0222w #75986 üzenetére
Hallottad őket vagy a márka meggyőzőbb?
-
Tudom, hogy kb semmit se hallott, de ezekkel a sommás ítéletekkel erdőbe vihet bárkit, aki nem ért hozzá. A VSD1 egy jó hangú füles, nem véletlen van az ajánlóban. (persze nem 16e-ért, annyit nem ér)
Krill77 többször kértem, hogy akkor ajánlj ha hallottad, ismered. Itt ez a szokás (más zsebével játszol, ami közel se vicces), amihez idomulsz vagy ne szólj hozzá.
Köszönöm. -
válasz
Krill77 #75930 üzenetére
Az AK-ban jó. De megint hülye kérdéssel jössz: random kínai izében a búbánat tudja, hogy jó-e. 50% esélye van: vagy jó vagy nem
Jobb felső sarok kereső: ha senki sem írt róla valszeg nincs tapasztalat az adott fülessel (ha jó, szinte minden esetben bekerül ide, ha olyan hallotta, aki törzstag) -
válasz
Luck Dragon #75708 üzenetére
Oké, de milyen zajokat?
Ahogy leírták, az aktív zajszűrés leginkább a monoton zajokra jó: repülő pl. Ha BKV-ra kéne, arra nem az igazi... Oda inkább egy jól izoláló füles (vagy egyéni illeszték) kellene, olcsóbban is megúszod és minőségibb hangot is kapsz sanszosan.
-
válasz
Luck Dragon #75697 üzenetére
Miért kell az aktív zajszűrés?
-
válasz
soetigabor #75456 üzenetére
Nem, Muzixnál akciósabb, sétálj be és próbáld ki mindkettőt és döntsd el megéri-e neked a magasabb árat.
-
válasz
soetigabor #75454 üzenetére
Nem a Spotify miatt éri meg a T10 hanem mert sokkal jobb hangja van. Főleg, hogy most akciós és alig drágább
-
válasz
funkmester #75404 üzenetére
Jobb felső sarok, kereső.... [link]
-
válasz
soetigabor #75386 üzenetére
Összefoglaló?
-
válasz
monti0222w #75340 üzenetére
A Primo 8 sztem nem a te fülesed
(#75341) -FreaK- emlékeim szerint a Massdrop futárral küldi, vagyis szinte biztos, hogy megfogják (de alapvetően esélyes máskor is). Áfát és kezelési költséget számolj rá, kb 1.3-al kell szorozni.
(#75342) Krill77 igen, csak neked
Regisztrálni kell...
-
válasz
Szupercsirke #75239 üzenetére
Pl amik az összefoglalóban vannak
-
-
válasz
qpakcovboy #75177 üzenetére
Ha elolvastad volna az összefoglalót tudnád a választ
(igen)
-
válasz
RetepNyaraB #75133 üzenetére
Bőven árkategórián belül van pl a Zero Audio Carbo Tenore ZH-DX200-CT. Ez kiegyenlített, pici, kényelmes. Vagy az Astrotec AX35. Más most így elsőre nem jut eszembe, ami viszonylag pici is.
T10 semmiképp, kb semmiben nem felelne meg:se nem kicsi, se nincs benne sok magas, stb -
-
válasz
Krill77 #75038 üzenetére
Ennek a hozzászólásnak mi értelme volt? Beleszálltál valakibe a zenei ízlése miatt, aki csak kérdezett, hogy mit vegyen és ehhez információképpen felsorolta, hogy mit hallgat (igen, tök mainstreamet). Öncélú trollkodás...
(#75035) simi811118 SM E10 kb jó lehet, Piston nem kapható már (de nem is ér 10e-t). + összefoglalóban lévők
(#75039) magyarattila összefoglalóban vannak az ajánlottak, az Sm E10 kapható az Edigital-ban is, ha az nálad áruháznak számít
-
Mostanában a betérők 80%-a vezetéknélküli fülest keres, sporthoz meg főleg. Mert kényelmesebb, nem kell a vezetékkel vacakolni, stb.
Ha neked vezetékes kell, akkor nézz körül az összefoglalóban, azok ajánlottak, vmi mélykiemelt modelt keress. Az RHA 750 strapabíró darab pl.(#74882) vicze1: Az átlag júzernek már az is dögi
Aki 20e-s fülesen is fél évig gondolkodik pl, ezért kérdeztem így
-
válasz
llJoeBlackll #74873 üzenetére
Jobb felső sarok, ez a FÜLhallgatós topik. De nem fog rontani az adapter semmin.
-
válasz
Krill77 #74853 üzenetére
El kéne fogadni, hogy nem csak a te világod létezik:
- pl van, aki kábelessel fut, van aki BT-vel és van, aki sehogy (és nem is fog, ettől még élhet egészségesen, sportolhat is, stb. ).
- Ugyanígy szerinted minden füles túlárazott, ami drága és csak azért kerül annyiba, hogy jó sokat keressenek rajta. Ezzel szemben a többség hallott itt már pár fülest, és ahogy Bodz írta "csak az armatúrák számától nem lesz valaminek jó hangja.": bizony az innováció, hangmérnökök, stb pénzbe kerülnek, amit a kínaiak megspórolnak és ezt a hangon is hallani többnyire.(#74858) speedydb23 ne magyarázkodj, szerintem is kényelmesebb a BT füles futáshoz, nem kell a zsinórral vacakolni, stb.
-
válasz
Krill77 #74833 üzenetére
Nem a számától megy feljebb az ára, hanem attól, hogy több alkatrész, több mérnöki munka, több hangolás, stb. A kínaiakra ez többnyire nem igaz, miután csak dobálják be az alkatrészeket, hátha jobb lesz. Aztán van amikor kiesik egy jó és mindenki ráröpül a márkára, amire nekik húdenagy arcuk lesz és dobálják tovább a szarokat ki.
Ezzel szemben a nagy gyártók (nem az ismert márkaneveket tartom nagynak, hanem amelyikben innováció, fejlesztés, stb van: Nobel, 64Audio, Westone, stb) időt, pénzt, tudást tolnak a fülesbe. Ami az árukban is látszik, meg abban, hogy minél többet fizetsz annál jobb hangot kapsz (jó eséllyel, mert mellé ők is nyúlnak) -
válasz
Krill77 #74823 üzenetére
Mi tart vissza? Nem kell kifizetned a sok túlárazott fülest: Aliexpress, veszel valami házat, veszel hozzá 3-6BA-t, összeforrasztod és megvan 50-100$-ból a Westone W30-W60. Ennyi, nem kell olvasgatni, hallgatózni, mérnöki munka, stb. 1 óra és megvan. Így csinálja Jerry Harvey is
-
válasz
Krill77 #74809 üzenetére
Imádom... Ismered őket? Mert ez az egyik olyan earbud az Sh-tól, amit ha hallottuk volna még talán ajánlott is lehetne, merthogy jónak mondják (persze hiszem ha hallom).
(#74808) Laby az OMX ilyen fülklipszes, vagy hogy hívják, az MX sima earbud. Hangban passz, hogy ugyanaz-e a kettő.
-
Miután több mélyet akarsz, mint a Sennheiserben van rossz az irány a Yuinokkal. Ezek magasan jobban szólnak de ez nem azt jelenti, hogy több bennük a mély, hanem hogy az Sh mocsaras, mindenre ráülője helyett pontosabb (de kevesebb) van benne. Plus van közép és magas is (earbud mértékkel)
-
válasz
monti0222w #74757 üzenetére
+2BA-val
Sok 4BA-t hallottam már, jók-jók de semmi extra, kb a minőségi zenehallgatás belépőszintje. 6-nál már kezd érdekes lenni a dolog, persze megfelelő forrásról. Ne lépj elhamarkodottan, hallgasd meg a 1120-at is ha van lehetőséged, ha nem érzed a pluszt, akkor örülj és vedd a 180-at
-
-
-
válasz
Krill77 #74663 üzenetére
Semmit nem értettem félre
itt szenvedsz fél éve, hogy mi a tuti, óriási üzlet a tökéletes hang (olcsón). Nincs. Vagyis mindenkinek más, de az se olcsón. 100$ még bőven nem az a kategória, de már jókat lehet kifogni (viszont még vannak hibák, bőven, kérdés mi és hogy zavar). 1000$, ahol már húdejó van (használtan olcsóbban) és valahol 2-3000$ körül van a csúcs (mármint most, épp, lehet 1 év múlva más lesz)
-
válasz
Krill77 #74653 üzenetére
Szerintem nem fogsz venni semmit, túlgondolod az egészet. Mindig lesz olyan vélemény, ami szerint egy füles szar. Mint ahogy f4lcon is írta: mindenki füle más, ami A-nak tetszik lehet B-nek nem fog, az interneten olvasott tesztek meg aztán főleg ilyenek. Szerintem itt a többség bőven 50 fülesnél többet hallott és birtokolt is jópárat. Az itteni ajánlások megfontoltabbak, én is tudok ajánlani f4lcon-nak fülest, mert egyrészt ismerem a preferenciáit másrészt a saját ízlésemet. De ettől az, ami az én listámon elől van az nála sehol se lesz
A másik, hogy csoda nincs. Minden kategóriában van kiemelkedően jó füles de csak az adott szinten belül, olyan nem lesz, hogy 10e-ért 100e-es hangot kapsz (pedig ahogy látom te ezt keresed).De ami a lényeg: ez nem olyan, mint a tv- vásárlás, hogy elolvasol 112 tesztet és tudod mi a legjobb: ez egy szubjektív műfaj, bizony hallani kell sokat és próbálgatni ahhoz, hogy belenyúlj a tutiba. Még nagyon fent is, lásd Tulku "ámokfutását", sokadik fülesnél tart...
-
válasz
Peterhappy #74545 üzenetére
Ennyiért olyat, ami még tartós is, kvázi vízálló nem fogsz találni Filléres kategória a 3e Ft
Ha a KZ ATR hangja, kényelme bejön vegyél abból többet
-
válasz
schawo #74309 üzenetére
Erről egyformán gondolkodunk, én is csak azért hallgatom meg ezeket, mert kíváncsi vagyok hova jut az "ipar". Pár éve a Westone W4R volt a sztár, a csúcs universal szinten. Aztán nagyon hamar jöttek az újak, mostmár ott tart a dolog, hogy iszonyat drágán de utolérték a fejhallgatók szintjének alsó-közepét. Mondjuk valahova az AD1000X környékére lőném be az U18-at.
-
válasz
schawo #74304 üzenetére
A Primo egy jó viszonylag kiegyenlített 4BA, ezek ennyit tudnak: pl az UE900S mélyben több magasban kevesebb... Igazi nagy előrelépés valahol az U18 magasságában kezdődik. Annál már elgondolkodtam: ez már a fejhallgatós szint, erre a hang alapján érdemes cserélni. Csak az ára...
-
Jó a Zeus nagyon, de egyrészt szűkebb a tere, mint az U18-nak másrészt az APEX hiánya... Varázslat nem volt az U18 után. Viszont az SP1000 rohadt jó, de a Plenue-k UI-ját még mindig nem éri utol...
Szerk: Mojo-t meg hagyjuk, ahogy írták a többiek... És még bitang ronda is
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest