- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fericske
addikt
válasz
stemplar07 #78759 üzenetére
Te értesz félre engem
Az adapter viszi a hangzást, azt mondom. Az csak ideiglenesen kell.
Erre hívtam fel Milkabrans figyelmét. Lehet ő úgy használja, hogy bennmarad az adapter és nem tetszik neki amit kap.
Valamennyire a gain is változtat, de jó esetben azt észre sem lehet venni, közel sem olyan mértékű mint az említett adapter miatti változás.
Jelen esetben meg pont kell a high gain ugyebár, hogy a dedikált hangcuccot használja a teló, ez teljesen rendben van. Nekem is az kellett a telómhoz, írtam. -
fericske
addikt
válasz
stemplar07 #78757 üzenetére
Dehogynem viszik a hangzást, én arra használok egy 75 ohm-osat a DT860-hoz
Kicsit vesztek a részletekből, de jelentősen kibővül a térérzet, kicsit hátrébb vonul a közép és megfogottabb lesz a magas. Azon a fejesen. -
fericske
addikt
válasz
milkabrams #78754 üzenetére
Nem bikázza be a telót?
Csak addig kell, mert amúgy elviszik a hangzást ezek az impedancia adapterek, különbőző mértékben, ohm méretüktől függően.
Nem kellene használni ezeket zenehallgatáshoz. Kivéve ha tetszik a változás.
Ezekkel az LG telókkal nem volt dolgom, de a Lenovo-mat is kellett bikázni néha.
Annál arra még a Gonemad nevű zenelejátszó is jó volt, nem kellett fizikailag inzultálnom a jack aljzatot.
Az bekapcsolta, ha valamiért a Neutron bénázott. -
fericske
addikt
válasz
milkabrams #78750 üzenetére
Nem tudom, de neked ilyen kellene inkább.
(#78748) vicze1 - Tulku
Én értem mitől gőzgép
A true wireless cuccok egyúttal true balanced-ek is, hiszen mindkettő meghajtó külön-külön tartalmaz dac-ot és erősítőt.
Az más kérdés, hogy a minősége milyen, milyen módon kommunikál egymással a két oldal, független ettől, szinte csak programozás. Erre mondtam, hogy ezen el lehet gondolkodni.
Lehet nyögni neki a kész technológiákkal, vagy megkeresni egy programozót és felvázolni a problémát, mit lehet ezzel kezdeni, talán.
Egyébként csak szócséplés, mert azzal kell beérni ami van, és lesni az újdonságokat.
Mindenesetre ez az egész menjen át a haladóba, mert meg leszünk dádázva -
-
fericske
addikt
válasz
grizlisandor #78737 üzenetére
Miért nem kötöd be az előlapi csatikat?
Minden kábel ott van, csak rá kell dugni az alaplapra.A Kytary teljesen rendben van a honlapjukat átnézve. Ha cégbejegyzést, céges email címet, vonalas telefon elérhetőséget találsz, nincs gond.
-
fericske
addikt
válasz
grizlisandor #78734 üzenetére
-
fericske
addikt
válasz
kemcso #78716 üzenetére
Igen.
Ahogy öregszem ilyesmi gyakrabban fordul elő velem.
Mindegy.
A dac/amp-os topikba is betettem.(#78719) llwynog
Vsonic vsd3s-vsd5s az én tippem, de legalábbis ilyen kialakítású mint ezek. Fül feletti kábelvezetésű ami belesimul a fülkagylód vonalába. A hangszigetelés is jobb ennél a kialakításnál, ha szépen beleül a fülkagylóba. -
fericske
addikt
Ha valaki fejhallgatóerősítő és fejhallgató vásárlás előtt áll, annak érdekes lehet az alábbi kombó: MUSICAL FIDELITY MF-200B HEADPHONES + V90-BHA
Személyes tapasztalatom nincs velük.
Olvasat után, egymáshoz illő páros, az MF200 balanced verziója direkt ehhez az erősítőhöz dedikálva. (Mini xlr-rel van szerelve).
A páros darabonként többe kerül mint most a kombó.
Tudni kell, hogy a fejhallgató on-ear kialakítású (supra-aural, fülön ülő).Világos hangkarakterű fejes, nem visszafogott magasokkal, amik sziszegősekké válnak rossz párosítással, de jelen kombónál a visszajelzések alapján nincs ilyen probléma.
Headfonics a fejhallgatóról: [link]
forward2me szolgáltatással szállítható MO-ra a fenti oldalról, vagy felhívni őket postázással kapcsolatban.
-
fericske
addikt
A VSD szériában az S végűek a kiegyenlítettebb hangzást jelentik, az S nélküliek kicsit mély emeltebbek, de nem a többi hangtartomány rovására.
A VSD5-5S-t én komolyabb hangminőségű fülesnek tartom a SM E80-nál.
Az újabb széria kábelezésének strapabíróságáról nem tudok semmit. Elméletileg azon probléma javítására jött ki. -
fericske
addikt
A Hifiheadphones.co.uk 45% árengedménnyel adja hétfőig a Soundmagic E10c, E50 (C), E80 (C) füleseket.
SM45 a kuponkód. £8 a szállítás MO-ra. -
fericske
addikt
válasz
dragonfx #78491 üzenetére
Az eredeti Xiami Piston 2 olyan jó ár/érték arányú füles lett, hogy teleszemetelték a webboltokat a hamisítványaival a másolók.
Ez rendhagyó, (és megtisztelő) mert az ilyen hamisítás inkább a magas(abb) árkategóriájú, világszerte ismert márkájú termékeket érinti.
Mindent árában kell megítélni, mindegy mennyibe kerül. -
-
fericske
addikt
Talán bővülni fog majd az ajánló.
SOUNDMAGIC E11 -
fericske
addikt
-
fericske
addikt
válasz
szakibá... #78223 üzenetére
Jól van. Ezentúl nem foglalkozok a vásárlói véleményekkel.
Ha mégis kellene, majd szólok neked meg Vicze-nek.Pedig úgy bíztam abban az airpod izében!
Tök szomorú lettem. Hiszen már az eredeti is milyen legendásan jó füles!
Nem hiszem el, hogy így áttosszák a embert ezekkel a izékkel!
Tökre izé ez az egész izé.
Mostantól csak a MM-be fogok vásárolni, mer oda a hülyéket is beengedik. A pitsába.... -
fericske
addikt
Találtam pár darabot ebay-en ami tetszhet neki és megy MO-ra is, de csak saját felelősségre, mert nagy valószínűséggel használhatatlanok.
[link]
[link]
[link](#78202) vicze1
Hogy te utólag mindig okos vagy!
Amúgy ja. Nem néztem meg azokat a hozzászólásokat, de egy gyűjtő oldalról irányítva asszem az amerikai Amazonra, ott úgy két tucatnyi véleményezésből összejött neki talán másfél csillag -
fericske
addikt
Figyelj, ezt találtam, amiről az Amazonon 225 ember csak jó véleménnyel van, tehát jó eséllyel tényleg jól működik, és elég jól is szólhat (max mint az airpod)
Nem hinném, hogy innen valakinek személyes tapasztalata volna vele.
iFuntec
Konkrétan ezt az iFuntec gyártmányt keresd, erről írnak jókat és mert egyébként ezerféle airpod replika van szerteszéjjel mindenfelé, ami 90%-a tuti szemétre való. -
-
fericske
addikt
válasz
#91574272 #78140 üzenetére
Evo X
Az eredeti áráért és bőven jó hangú BT füles. Jóféle V karakter, tehát az emelt mélyek és magasok mellett nem kell lemondani a középtartományról sem.
Izzadásálló, de nincs IP szabvány besorolása.
Üzemidőről nem tudok nyilatkozni, de a BT kapcsolata stabil, több mint 10 méter távolságról sem akadozott.(#78149) Bodz
Emeld ki az ajánlóban akkor. -
fericske
addikt
válasz
funkmester #77928 üzenetére
Semmilyen pozitívummal nem jár.
Minél több meghajtóegység van egy fülhallgatóban, annál komplikáltabb jó hangot kicsiholni belőle.
Most hétvégén hallottam egy 3DD-s drága fülest ($1000) és borzasztó volt.
Volt régebben szerencsém egy 2DD T-Pod modellhez, ami úgy $40-50 körül volt és az sem volt jó.
Nem volt összhang egyikben sem, egyszerűen kellemetlen volt hallgatni őket.
Külön életet éltek a hangszórók bennük.
Biztosan van jobban sikerült darab is, de általában nem erőltetik ezt a vonalat, nincs értelme.
Inkább hibrideket csinálnak, de néhány kivételtől eltekintve, az sem igazán sikeres vonal. -
fericske
addikt
válasz
funkmester #77926 üzenetére
Miért szeretnél dupla DD fülest?
-
fericske
addikt
válasz
laca17kecske #77774 üzenetére
Az RHA-M650 wireless eléggé kiegyenlített, kiemelésektől mentes és BT-hez képest részletes, jó dinamikájú füles, de csak dinamikus
ami szerintem nem oszt vagy szoroz, ha jól szól, mindegy mi van benne. -
fericske
addikt
-
fericske
addikt
válasz
HELLAFLUSH #77534 üzenetére
Az ajánlóban lévő SM E10 tökéletes lenne neked.
-
-
fericske
addikt
válasz
Tikakukac #77100 üzenetére
A tartósság mindig kérdéses még a magasabb vagy jóval magasabb árkategóriában is.
Ebben az árkategóriában meg úgymond hatványozottan igaz, főképp a gyártási szórás miatt, meg mert nincs QC.
Valaki ajánl neked itt egy kimondhatalan nevű fülest amit 50 centért lőtt az Aliexpress-en, hogy milyen überkirály, még autóvontatásra is jó, a tied meg egy hónap múlva kézbe véve szétporlad.
Füleseknél még azt sem tudod megcsinálni, hogy elmész egy MM-be és megcibálsz néhányat mit bírnak, mert nem teszik ki őket.
Szóval, lottó. -
fericske
addikt
válasz
korpicschess #76971 üzenetére
A kábelt ne baxd el, mert hiányozni fog és szidni fogod magad. Az adja azt a pluszt ami miatt más fülesek nem adták azt amit az 530 azzal az upgrade kábellel, amiről nem tudtad, hogy az
Jól megfogalmazódtam. Érted? Én értem -
fericske
addikt
Az Advanced Sound Evo X, és az ilyen kivitelezésű cuccok nem esnek ki a fülből extrém sport esetén sem, de a kényelme szubjektív jobban mint általában a fülhallgatókkal szokásos kényelmi különbségek fülenként, emberekként.
Az említett modellel nekem kényelmi gondom nem volt, és kimondottan jó hangú BT fülesnek tartom, populáris hangzás vonalon.
Az emlegetett MA650-et is kimondottan jó hangúnak tartom, audiophile vonalon. -
fericske
addikt
válasz
marec1122 #76803 üzenetére
Sporthoz szerintem felesleges vacakolni IEM-mel, kicsúszkál a mozgástól. A hangminőség sem mérvadó lihegés közben.
Vannak ezek a kisméretű, szivacsos on-ear fülesek, fülkampóval, a jobb és baloldal szeparálva egymástól, csak a kábel köti össze őket. Lehet van már bluetooth is.
Az nem fog kiesni, leesni a füledről.
Telóról vagyok, munkában, nem kutakszok most link után, konkrétan mire gondolok.
Valaki biztos lesz olyan kedves.Pl.[link]
-
fericske
addikt
válasz
moleculez #76668 üzenetére
Pedig vehetsz azokhoz is magasabb kategóriából nyugodtan.
Hallgattam már 150ezer eurós fejhallgatós rendszert ami Tidal-ról volt etetve muzsikával.
A forráseszköz, lejátszó eszköz minősége és a füles minősége elsősorban ami számít, utána jöhet csak a zene felvételi minősége, ami nem a felbontását jelenti, hanem a stúdió munkát, masterelést.
Jó minőségű mp3-ak is teljesen jók tudnak lenni. Én pl. hallgatok mp3-as zenéket is a bő félmillió forint értékű fejes cuccomon, és sokkal jobban is hangzik mint egy olcsó szettemről.
Megtévesztő lehet, hogy sok új zenét túltolt dinamikával rögzítenek, hogy a gyenge dinamikájú telefonokon és bluetooth cuccokon ne legyen lapos a hangzás. Csak ez így egy citromízű banán. Ezt addig észre sem veszed, ameddig nem kóstolsz citromot is meg banánt is. -
fericske
addikt
Samsung Level U (flex, pro, mindegy)
Viszont az RHA 650-től folyamatosan távolodik, gyengül a hangminőség a 2 ajánlásommal.
Szerintem nincs probléma a 650 mélyeinek mennyiségével. Ellenőrizni kell az illesztékeket, hogy jól szigeteljenek. Illetve úgy gondolom, hogy a Sony hibrid bogyók annál a fülesnél beválnának egy kis V karakteresítésre, nagyobb basszus érzethez. -
fericske
addikt
-
fericske
addikt
válasz
SirRasor #76024 üzenetére
....SoundMagic E10C - 14k - ez itt ajánlott
Beyerdynamic Byron - 16k - ez meg nem.
Miért nem?...Mert süketek vagyunk.
Válassz valamit magadnak a tesztoldalak alapján. Az tuti lesz.
Elsőként a fizetett tesztoldalakra figyelmezz, mint pl. a Whathifi.
Adsz egy millát és megírom bárhol, hogy a Byron a világ legjobb fülese.
Amúgy ez a Byron is egy olcsó Soundmagic, mert az övék van átcimkézve a Beyernek. -
fericske
addikt
válasz
fericske #76005 üzenetére
Találtam két ígéretesnek tűnőt a Penon-on, ha van kísérletező kedvű.
TONEKING 9WAY
HIFI BOY OS V3
Jó minőségűnek látszanak a kivitelezések és korrekt kábelekkel érkeznek.
Talán megérkezett a Chi-fi áradat új generációja, ami ad az anyagminőségre is? -
fericske
addikt
Drága Vsonic-ot valakinek? [link]
Kíváncsi lennék rá, az előző modellek "ismeretében". -
fericske
addikt
-
fericske
addikt
Igaz amit írsz az E3000-ről. A kiváló tere és kellemes hangolása az ami kiemeli őt a középszerűségből, árkategóriájából. Mindig is csak ezt írtam róla.
Az gondolom személyes, hogy nagyon be tud vonzani a prezentációja, és feledtetni tudja a hibáit.
Egyébként a legkevésbé részletes a magasoknál, valóban.
Schawo és Kemcso antifülese ő -
fericske
addikt
válasz
korpicschess #75775 üzenetére
Sheratannak jó véleménye van egy Tennmak BT kábelről. Ő majd pontosabban.
-
fericske
addikt
válasz
korpicschess #75771 üzenetére
A Final Audio E3000 jó lenne neked szerintem, csak hát a beszerzés....
Darvinya, szólj hozzá
[link]
-
fericske
addikt
válasz
Brandynew #75588 üzenetére
Ezért a pénzért már az is valami ha egyáltalán megnyikkan. Ebben az esetben nem is az a kérdés, hogy milyen minőségben nyikkan meg, hanem mondjuk mindkettő oldal megnnyikkan vajon? Lehet BT párosítani bármihez is? Ha igen, mind a kettő oldala "párosodik-e"? Ha netalán "párosodott", képes azt tartani is, vagy ledobál "ok nélkül"? Ha nem dobál le "ok nélkül", akkor mennyire jó az antennája, esetleg már akkor is megszűnik a kapcsolat, ha csak egy szövetdarab választja el az adót és a vevőt? Akksi kibír legalább 1 órát, és egy feltöltés után bekapcsol még valaha?
Ha csak ez a modell jöhet szóba, akkor venni kell vagy tízet, talán abból egy működni fog.
Konkrét modellt nem tudok mondani ajánlatra, csak jóval többért. -
fericske
addikt
válasz
RetepNyaraB #75138 üzenetére
Tennmak ie800 lenne az talán, de az is sok basszust tolna neked, nem olyan amit keresel
Nincs szép magasa semEz nekem szintén nem gyere be hangkarakterre. De talán neked igen. Közép és magas rendben, mélyek dinamikátlanok az én izlésemnek és kissé száraz (analitikus?), közvetlen előadásmód.
-
fericske
addikt
válasz
RetepNyaraB #75128 üzenetére
Talán neked bejönne a Trinity Audio Vyrus v2. Nekem nem a világom az a hangzás.
Világos, enyhe V hangkarakter, nem fejletépős basszus, tiszta, dinamikus hang, gazdag, részletező, nem sziszegős magas hangok.
Ő ugrott be hangra és egyéb igényekre (méret) dinamikusból, arról amit írtál.
BA-ból egy Final F3100-at tudnék mondani, de az nem fér bele a keretedbe. -
fericske
addikt
válasz
monti0222w #74939 üzenetére
Monti!
Működik a kuponkód. Az AF180 így 140ezer. -
fericske
addikt
válasz
#16820480 #74934 üzenetére
Amúgy az RHA MA650-ből is van azt hiszem BT változat, de nem tudom milyen lehet.
Szerintem az nagyon jó hangú füles jó ár/értékkel.
A 750 bt-je viszont nem jó, sehogy sem, szintén szerintem.
Habár lehet minden mindegy, mert az agyamnak kell hozzájuk szokni, és csak a gyártási szórás tesz köztük különbséget. Szóval ez véletlenül sem ajánlás, mert értelmetlen lenne, kivéve ha agymenés van....talán. -
fericske
addikt
válasz
Dhampir #74623 üzenetére
ear hook for earbuds
Van néhány variáció. A méretek jók egy átlagos fülhallgatóhoz, és valamennyire rugalmasak is a szilikonosok. -
fericske
addikt
válasz
Krill77 #74589 üzenetére
Ugyanaz. Kínából szerezték be ők is.
Azért van ilyen UK-ban is, mert a Hifiheadphone-os srácok értenek hozzá amit csinálnak. Ami gyártó, márka figyelemreméltó azzal foglalkoznak, mindegy ki, hol, miért csinálja. Nem csak a divatos audiót nyomják, hanem a jót (is), és nem is drágán. -
fericske
addikt
Fidue akció van a HiFi Headphones.uk-nál, ha érdekes valakinek. [link]
-
fericske
addikt
válasz
Gatto75 #74578 üzenetére
Örülök, ha tetszik
Járatás után jobb lesz, minden TÉRen
Rájöttem már - csak nem írtam, mert minek, kinek -, hogy a mágia az illesztékében van, ami damperként is működik. Annak köszönhető a nagyon jó tere és a halk hangerő.
Tegyél rá bármi más illesztéket és hangosabb lesz.
Egyébként én a saját illesztékét javaslom használatra. Sokféle van nekem itthon: 2 féle spinfit, trinity, sony hibrid, acoustune reference, sennheiser, soundmagic, comply és egyéb szivacsok, vsonic, meg a nyavaja tudja(#74583) need
A fülestől függ milyen illeszték lesz hozzá jó. Nincs olyan ami mind felett áll. A Sony hibrid sem. Sose nem is volt, attól, hogy egy adott füleshez az volt talán a legjobb párosítás. -
fericske
addikt
válasz
Ochocinco46 #74567 üzenetére
Igen, vannak memóriaszivacsos illesztékek. Én nem nagyon preferálom őket, ezért annyira nem is tudom melyek a jó vételek - az eredeti Comply drága -, de van itt néhány szivacsszaki, ők tudnak érdemben segíteni melyiket érdemes megvenni a rengeteg olcsóból.
-
fericske
addikt
válasz
Ochocinco46 #74565 üzenetére
Az akg illesztéke nem megy rá az e10c-re?
Nem tudom milyen és mekkora az a bogyó ami jó a füledbe azt tudom melyik nem jó, feleslegesen nem TIPpelgetek egyebeket. -
fericske
addikt
válasz
Roland8622 #74539 üzenetére
Meg nem tudnám mondani milyen lesz, mert az az átalakítótól minőségétől függ.
Régen néztem utána mi újság ezen a téren, és akkor még elég szegényes információk voltak ezekről az átalakítókról. Általában eleve csak olyan működött a telóval amit adtak hozzá, külön vásárolt másmilyen nem. Szóval még azt sem lehetett kitalálni, hogy milyen hangminőségbeli különbség van köztük.
Ha maradandó lesz ez a "C" szabvány, sem biztos, hogy sokat fognak foglalkozni az átalakítóval.
Mobilokhoz a vezetéknélküli megoldások egyre jobb hangminőséget produkálnak. A legtöbb mobilhasználó ezt keresi, és még ezen belül is a teljesen vezetéknélküli füleseket mint az Airpod meg Dash pro pl.
Tehát a gyártók, fejlesztők is a vezetéknélküli témákra koncentrálnak, nem csak a hangra vonatkozóan.Próba, szerencse alapján tudsz választani az átalakítók között.
Egyéb javaslatok, megoldások (Shanling m1s, AK XB10) túl drága befektetések volnának az ie800 árához képest. Illetve én nem tudok olyanról amire megérné költened. -
fericske
addikt
válasz
fericske #74483 üzenetére
Jah!
A füles hátulja nyitott, rácsos. Elméletileg a füles zárt rendszerű és a rács nem akusztikai szerepet tölt be, hanem csak ventilláció volna. Ezt mondta a Final srác anno.
Ez nem pontosan úgy van. Beleszól a hangba. A karakter és a mély-közép-magas semmit nem változik, viszont a tér veszít a légiességéből, pont a dolog mágikus részébe ront bele. Nem drasztikusan, de épp elég, hogy megtörje a bűbájt.
Tehát a ventillációs rácsot tisztán kell tartani -
fericske
addikt
Szerintem nem lesz vele gond, mert kicsi, és fül felett is használható, kapsz hozzá jóminőségű szilikon kampót (én nem szoktam kampózni). A szilikonharangból 4 méret van hozzá, a szokásos 3 méret ellenében. Másmilyen tip nincs csomagolva hozzá, de nem is szól jól más illesztékekkel, csak azzal amit adnak hozzá. Ez lehet egyfajta limit is, de a tip kivitelezése tök átlagos, szóval a nagy átlagnak jó kell legyen. Gondolom ezért is van 4 méretű dugó, ha már csak az jó hozzá igazán.
-
fericske
addikt
A tere az lesz. A többi, az mondhatni átlagos, azzal a kitétellel, hogy azon cuccok közé tartozik amelyek képesek úgy prezentálni a muzsikát, hogy a hiányosságok nem is tűnnek fel.
Ez is gondolom a Final tapasztalat, hogy ügyesen csapja be az agyat.(#74480) monti0222w
Csak külsőleg hasonlít
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest