- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DEJVID #37637 üzenetére
Az összefoglalóban szépen le van írva, hogy mit hova kell küldeni, de azért bemásolom:
Szükséges iratok:
A legfontosabb a posta oldaláról letölthető vámkelési nyilatkozat. Ezt ki kell tölteni és mellékelni az alábbi dokumentumokkal együtt:
-banki igazolás
-paypal igazolás
-email visszaigazolás
-elektronikus számla (ha van)
A fenti dokumentumokat legjobb kinyomtatni, kitölteni, majd beszkennelni és egy PDF dokumentummá alakítani. Ezt majd a vamkezeles@posta.hu címre kell elküldeni. A vámkezelés után a postásnak kell fizetni kiszállításkor a Vámot vagy Áfát. Felszámolnak kezelési költséget is, ez 1000-2000 forintig terjedhet. -
válasz
raven12 #37635 üzenetére
Ugyanilyen státuszban van nekem is csomagom, ezért vagyok naprakész, sajna.
sheratan ilyen státuszban lévő csomagnál napokat lehet nyerni, ha beküld minden adatot az ember és nem várja meg, amíg megkeresik, hogy küldje. De szigorúan a "Vámkezelésre vár"-nál, előtte nem
-
válasz
raven12 #37632 üzenetére
De ő már a "vámkezelésre vár" státuszban van, az azt jelenti, hogy vámolják.
"Egy átlag csomag, ha átjön a vámon így fog kinézni:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureAmelyiket "megfogják" az meg ilyen:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
..."
ForrásMostanában szinte mindent megfognak, sajna.
-
válasz
szentkuti11 #37534 üzenetére
-
válasz
szentkuti11 #37522 üzenetére
Volt arról is szó, hogy milyen ügyesen megszokja az ember füle akár a szart, akár a jót... De ha utána melléhallgatsz egy jót mindjárt hallani fogod, hogy mi a különbség.
Ha 10eFtért vehetsz jót is, akkor miért vennél szart? -
válasz
szentkuti11 #37520 üzenetére
Az ajánlottakat hallották már itt a fórumon többen (Soundmagic, Vsonic, Hifiman, stb).
Biztos van más jó füles is ebben az árban, de ha senki se hallotta, akkor nem fogja tudni jó szívvel ajánlani. Max azt, hogy na azt biztos ne vedd meg -
válasz
szentkuti11 #37517 üzenetére
Ezzel az erővel akkor külföldről is rendelhetsz
Ugyanaz, mintha vennél egy már behozottat, mármint garancia ügyben.
Soundmagicról én nem tudok nyilatkozni, de a VSD1 korrekt kis füles.Ati1979 re-400 akar lenni az nem? És az már jóval drágább, inkább a 20e kategória
-
válasz
szentkuti11 #37514 üzenetére
Akkor az M5 hogy jött képbe? Az is csak külföldi rendeléssel érhető el...
-
válasz
szentkuti11 #37496 üzenetére
A hangja
Viccet félre téve: mély kevés benne, tere is pici, magas van benne dögivel.
Ha annyi pénzt szánnál rá (45$), akkor egy Vsonic VSD1 nagyságrendileg jobb, össze sem lehet hasonlítani.Ati1979 igen, én meg visszaszerkesztettem, hogy egy htc one gyári fülesével kb egy kategória, aminek szép piros szilikonjai vannak, olyan beast-esen
-
válasz
filózoli #37482 üzenetére
Mi számít technikai adatnak? Amit a marketingerek bullshitként abba a katalógusba tesznek, amit a sok potenciális vásárló megnéz?
Ott a fülestali, menj el, hallgasd meg és a fülednek kell csak hinni. Ha megyek, lehet még egy CX300-at is szerzek, csak hogy össze tudd hasonlítaniszentkuti11 sztem egy telefonos forrásnál a saját gyártású 320-as mp3 is bőven elég.
-
válasz
veresp #37392 üzenetére
Internetről rendelve ennek nézz utána: Altec Lansing MZX436
Ez meg Mo.-n kapható, a mérete kérdéses, de általánosan ajánlott ebben az árban : Sony MDR EX50
-
válasz
#16820480 #37343 üzenetére
Igen, látom, én is olvasom a topicot jó ideje... Könnyen lehet, hogy nem is (csak) azzal van baj(a), hogy szeretitek a Shure-t (objektív okai is vannak ennek, hisz az összerakás minőségére panasz nem lehet, ha valaki masszív fülest keres én se tudnék mást ajánlani), hanem hogy sok esetben az ljoker sorrendjével nem egyezik az általatok felállított sorrend. Na meg hogy a fületeknek hisztek (mint ahogy én is, addig nem is ajánlottam semmit, amíg nem volt összehasonlítási alapom)
Az ajánlások 95%-át az tesz amúgyis ki, hogy ~3e:Maxell, ~5e:Sony, ~10e: Soundmagic, VSD1, GR06. (amiből én a Soundmagicot csak azért nem ajánlom, mert nem hallottam), ezekkel nagyon nem lehet mellé lőni.
-
válasz
Tomics #37333 üzenetére
+ Vsonic VSD1
Ati1979, hobbyone, sheratan, Zoli133:
Sztem igenis van értelme a füles-találkozónak még akkor is, ha ténylegesen egy hosszabb hallgatás hozná ki az igazi eredményt. De egymás után 2 fülest hallgatva meg lehet mondani, hogy melyik az adott tesztelőnek a jobb. Pl a VC1000 nekem még mindig izgatja a fantáziámat.
Jah és érzékelhető a Shure fanság -
válasz
Ati1979 #37309 üzenetére
Ízlés kérdése is és a hozzászokás is rátesz még erre egy lapáttal.
Amire jó példa, hogy nemrég egy alap Sennheisert (vmi MX-et) voltam kénytelen hallgatni viszonylag hosszabb ideig. Az elején megállapítottam, hogy milyen szar, semmi közép, mély ráül a többire, magas se túl szép, stb. De kb 2 óra után megszoktam és nem tűnt fel, hogy mennyire rossz. Persze utána a GR07 audiofil orgazmust okozott
Ezzel csak arra akarok rámutatni, hogy egy hangzáshoz is hozzá lehet szokni, még viszonylag rövid idő alatt is. -
válasz
Narakh #37306 üzenetére
Ühüm, a 215 hangzása pl nekem nem igazán tetszik.
A felépítése, vontatókötél-kábele, magyar garanciája alternatívává teszi, de szigorúan véve, ha a 24e árát hasonlítom a kb 28e-s GR07-hez, akkor az utóbbi magasan jobb vétel. Hangban pedig a VSD1 sztem jobb, és ott van mellette kb 10e-s ára. Szvsz persze -
válasz
filózoli #37219 üzenetére
Egy
vödör fekáliárólposhadt vízről minden mérési eredmény nélkül meg lehet állapítani, hogy micsodaPersze lehet méregetni is, meg tenyésztésre elküldeni és a telepszám, stb igazolja, hogy micsoda, de ettől az első vélemény még helytálló lesz.
Ez szubjektívozás helyett meg mondj érveket, amivel bizonyítod, hogy a CX300 megéri az árát -
válasz
Feanor1031 #37206 üzenetére
Külföldi rendelésnél is van garancia, kicsit bonyolultabb, mint az itthoni ez tény, de cserébe jobb fülest kapsz olcsóbban. Pl innen: MP4nation, lendmeurears
Magyaro-ról a SoundMagic E30 ajánlott, de én nem hallottam így nem tudok róla nyilatkozni.
(#37207) saelin Sennheiser általában egy túlárazott füles, pl a CX300 kb 2-3e Ft-t, ha ér...
Ami az 5-10e-be belefér az külföldről a Vsonic VSD1, vagy itthonról a Sony MDR-EX50LP, vagy az említett SoundMagic E30 -
válasz
Feanor1031 #37200 üzenetére
Pl Vsonic VSD1-et
saelin ha jó a külföldi rendelés, akkor neked is ajánlható. Sennheisert, skullt felejtsd el. -
válasz
excalibur36 #37142 üzenetére
szia,
szerintem hangban nem jobb. Sőt
Több benne a mély, a közép és a magas meg kicsit elmosott. Ami jobb, az a kábelezése (cserélhető, vastagabb, stb) -
válasz
beholder00 #37101 üzenetére
Ebben az árban ez az ajánlott: Sony MDR EX50
-
válasz
Blizzardking #37002 üzenetére
Én a két Vsonicot hallottam, a VSD1 kicsit mély-kiemeltebb (de tényleg csak kicsit), de mindkettő szépen szól. A Gr06-nak rövidebb a vetőcsöve és van aki nem tudja rendesen behelyezni. A Vsd1-nek vékonyabb a kábele. Mindkettőnek van előnye és hátránya (nekem a VSD1 hangja egy halszállal jobban tetszik)
Soundmagic-okat nem hallottam. -
válasz
independence #36993 üzenetére
pl a Vsonic Vsd1 jó lehet, külföldről rendelve. Az árba is belefér.
bucsher többnyire én is, pl a Re400 csak azzal szólt jól.
-
válasz
#16820480 #36979 üzenetére
sheratan Nem mondtam, hogy nincs különbség, de alap lejátszóról nem sok. Mondjuk 300+<>310+, ha a kocsis hasonlatodat ellopom, durván 4x annyiért.
Ati1979 One-ról hallgattam, ami kb sansa minőség. Tudom, annó ezért is kértem tanácsot tőled
is, hogy hova lépjek tovább lejátszóban. Én szeretném hallani, hogy mekkora pluszt ad egy másik lejátszó, vakon nem költenék rá.
Én is azt mondtam, hogy BennyRay ha meg tudja oldani (várva decemberig), akkor a teljes skálát hallgassa végig (füles + lejátszó) és az alapján döntsön. Vagy szervezzen minitalit, mint már mások is megtették
-
válasz
BennyRay #36976 üzenetére
Csak úgy, ha bevállalod az extrém vadidegenezést
(erre megoldás lehet egy kis alkohol+vatta)
A Shure-okat fi:zi'k-nél tudtommal meg tudod hallgatni.sheratan, Ati1979 én nem hallottam olyan óriási különbséget a 535 és a GR07 között. Jobb volt, de csak picivel és nem annyival, amennyivel drágább. Az tény, hogy a 215 <> 535 között nagy volt a különbség. Mindezt alap lejátszóról, ezt hozzá kell tenni.
-
válasz
BennyRay #36970 üzenetére
Én annyit tanácsolnék, hogy hallgasd meg őket mielőtt megveszed. Akár olyannal is összehasonlítva, ami nem fér bele a "csak mo-n kapható" kategóriába. Azért is, hogy eldöntsd, neked a V, a közép kiemeléses, a lineáris, stb hangzás tetszik.
Pl az említett Vsonic GR07, Vsonic VC1000, Bw B2, Westone 4r, stb. És a DAC is számít, egy alap lejátszón nem is fogsz valszeg olyan nagy különbséget hallani két jobb füles között. -
-
válasz
excalibur36 #36706 üzenetére
-
Tegnap volt egy majdnem spontán fülestalálkozó, aminek a bennem lecsapódó eredménye a következő, már ha érdekel bárkit is
(Shure 215, 535, Vsonic GR06, GR07, VSD1, VC1000, Hifiman RE400):
- jazz, klasszikus Vsonic VC1000 (nagyon pontos, felső és közép tartományban nagyon részletes. Mély kevesebb, de nem kevés. Viszont rockhoz nem az igazi, de én is elgondolkodtam, hogy a GR07 mellé beszerzek egyet)
- olcsóbb kategória: VSD1, GR06 (előbbiben több a basszus de nem ül rá egyáltalán a többire, utóbbi egyenletesebb, de a kialakításából adódóan van, akinek nem igazán illeszkedik a fülébe. Nálam a VSD1 bestbuy 10k-ért)
- felsőbb kategória: GR07, RE400 (a GR nekem jobban tetszett, de az RE is hozza a szintet, )
- ha brutálisan vastag erős kábel kell ami még cserélhető is akkor a 215, de engem a hangja nem győzött meg. Az 535 már igen, de az más ligában játszik
- Htc One kb a sansa hangját hozza -
-
válasz
Zoli133 #36059 üzenetére
Köszi
Ott vajon meg is lehet hallgatni?
Ati1979 köszi, utána nézek ezeknek is.
Sennheiser:
Ha onnan nézzük, hogy egy CX300 13e, és a hangja kb 2-3eFtosnak felel meg, akkor ha ennek csak a töredéke igaz az IE8-ra, akkor miért is olyan meglepő az, hogy a GR06 is közel (sztem senki se mondta, hogy ugyanaz) az a szint? -
válasz
Ati1979 #36006 üzenetére
Ati1979: Zoli133 hallotta az One-t (és gondolom több más forrást is), és egy alap Sansával tette egy szintre, szal innen szeretnék tovább lépni lejátszóban. Legyen a keret 20-30e, erre tudnál ajánlani vmi lejátszót? Esetleg olyat, amit valahol meg is tudok hallgatni
VSD1-hez eartips-et keresvén találtam a Sony Hybrid-et, ezzel van valakinek tapasztalata? (a többi amit ajánlottak a head-fi-n azok nem igazán rendelhetők Eu-ba)
-
hobbyone (35963) én ilyet nem hallottam, azóta pedig direkt figyelek rá és többféle zenét hallgattam több forrásból.
A MEE bogyócsomag látszatra sem jó hozzá (mint ahogy a Bw M5-höz való se jó)Ati1979 (36003) Tudom, hogy nagy az ár-intervallum, de hallani kéne, hogy hangban ez mit jelent. One vs. 10e lejátszó +23%? One vs 49e lejátszó +37%?
Én is első körben a lejátszón lépnék tovább. -
válasz
Ati1979 #35996 üzenetére
Ati1979
Egy szóval se mondtam, hogy 100k-s füleshez való10-20-50k-s lejátszó mondjuk. Hallani kellene, hogy melyik mivel tud többet. Fülesben a VSD1 a Bw M5-höz képest sokkal jobb, ha hasonló különbség van az One és egy lejátszó közt, akkor mindenképp be kell ruházni.
sheratan: akkor kiegyenlítik, mert szépen szólnak együtt
-
válasz
raven12 #35960 üzenetére
Köszi!
Igen, ahogy néztem uaz az összes Vsonic vetőcsöve, de a GR06-GR07-el szinte biztos, hogy egyezik a VSD1.
A legnagyobb szilikon méretre jó (a sima), de kemény és emiatt kényelmetlen. Ehelyett keresnék valamit, ami puhább.
Megnézem a fórumot is, hátha van ott vmi tipp.
-
Vsonic VSD1 beszámoló:
Külső:
kábel néha idegesítően csavarodik, puha de vékony. Hogy mennyire lesz tartós az kérdéses.
Nekem csak a fül mögötti kábelelvezetéssel, fordított behelyezéssel szól jól.
Jobb oldalát az írás és egy kis dudor jelzi.
A hozzá adott szilikon kicsit kemény, a szivacs meg nem jött be, úgyhogy erre még valami megoldást kell találnom. Tud valaki jót? Elsősorban szilikont.
Izolációja nekem tökéletesen elég, sőt.Hang:
Frissen elég karcos volt, 1 éjszaka bejáratódás után rengeteget tisztult, és azóta is egyre szebben szól.
M5-el összehasonlítva (egymás után, csak hogy legyen egy, amit itt többen hallottak már) nagyobb a tér, tisztább, teltebb a hangja, úgy összességében sokkal jobb.
Magas szép, tiszta. A közepe picit nekem lehetne több. A mélye telt, határozott.Ár/értékben szerintem nagyon megéri
-
-
Ha már itt shure-nemshure háború van, akkor lenne egy olyan kérdésem, hogy mi a különbség a GR06 vs VSD1 vs VSD1S hangja között?
Melyik miben jobb/roszabb? És a Shure215 miben más/jobb hangban?A VSD1(S) az esetlegesen vámmal+áfával is max 15e-ért itt van.
-
válasz
trueblue11 #33577 üzenetére
Sziasztok,
én is fülest keresnék, az utóbbi 1-2 hetet visszaolvasva asszem a kiegyensúlyozottság és részletesség az, ami zeneileg a leginkább lényeges lenne.
zene: sheratan által emlegetett referenciazenék egy kis jazz-al kiegészítve (DreamT, Satriani, Vai, stb)
Ami még lényeges, hogy vmi olyan kellene, ami futás közben sem akar kiesni a fülemből.
Árkeret az 5-10e kategória +-pici, akár külföldről is (EU rendelésnél tudom, h nincs vám, máshonnan szoktak fizettetni? mp4Nation pl?)köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest