- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narakh
senior tag
válasz
kemcso #41567 üzenetére
Szerintem az eladó köteles a visszaküldés költségét magára vállalni. De még ha nincs is igazam, egy eladott hamisítvány esetén valószínűleg nem várják meg, hogy ebayék elé vigye az ember az ügyet, ha picit a sarkára áll.
Az meg már a másik fele, hogy nem hinném, hogy ezeket nagyon hamisítanák. Meg aztán a nagyobb eladók nem is kockáztatnák az értékelésüket pár dollárért.
-
Narakh
senior tag
Többféle headset-szabvány létezik, nem biztos, hogy az E10M-é épp kompatibilis a normál jack-aljzattal.
-
Narakh
senior tag
Rockboxban van lehetőség a jobb-bal csatorna felcserélésére?
-
Narakh
senior tag
válasz
Sir Sparrow #41505 üzenetére
Annak a másodiknak az ára tényleg nem embernek való. Ugyanaz az egyszerű gumidarab, mint bármelyik másik.
-
Narakh
senior tag
válasz
littledon #41454 üzenetére
Pihen nálam egy kölcsön Sansa (egész pontosan Clip Zip), azzal nyílt alkalmam éppen ma összehallgatni. Nem tudom, mennyi differencia lehet a különböző iPodok között, a Classicom mindenesetre nagyjából egy súlycsoport a Sansával, illetve egy csipetnyivel jobb - de vagy négyszer annyiba is kerül, így nem túl igazságos a küzdelem. Ezért a pénzért szinte biztosan nem kapsz jobbat.
Nem ismerem a gyári szoftverét, de van rá stabil Rockbox, abban pedig úgy szöszmötölsz az EQ-val, ahogy csak tetszik.
-
Narakh
senior tag
válasz
Sir Sparrow #41403 üzenetére
Szipak egyelőre nem nagyon ér rá, én is próbálok RE-400-hallgatózást leszervezni.
-
Narakh
senior tag
válasz
contaxg #41331 üzenetére
A saját, korábban is használt L-es bogyóval sem maradt benn. A VSD1 sem teszi, egész egyszerűen, mert nehéz a ház.
Elhiszem, hogy a szivacs a hangminőség árán megoldhatja a dolgot, de szorosságról nemigen beszélhetünk egy szilikon/gumi felület és a sohasem teljesen fülzsírmentes hallójárat viszonylatában
-
Narakh
senior tag
Egy ilyen adapter tökéletesen megoldja a headsetszabvány-kompatibilitási gondokat a DAP-pal oda-vissza?
-
Narakh
senior tag
válasz
szentkuti11 #41323 üzenetére
Sony Ericsson, Nokia meg a jó ég tudja még.
-
Narakh
senior tag
válasz
szentkuti11 #41321 üzenetére
Máshol is nagyjából ennyi, meg ebay-ről is hasonló árakon beszerezhető. Csak az a baj, hogy adapter kell hozzá DAP-hoz.
-
Narakh
senior tag
Meelec CC51-gyel volt valakinek dolga?
-
Narakh
senior tag
válasz
Zoli133 #41296 üzenetére
MH1C-t akarok próbálgatni viszonylag hosszabb távon. Árban erre a korábbi MH1 volna inkább alkalmas, őhozzá meg ugye kell az átalakító. Szerinted nyugodtan vegyem?
sg22
Senki nem írt olyat, hogy tré volna a basszusa. Legfeljebb kevesebb, mint más V hangképű füleseknek, de az EX10 fényében nem hinném, hogy sokkal. Az MX271-nél meg mindenképp több. -
Narakh
senior tag
válasz
Stauffenberg #41285 üzenetére
A legtrébb IEM-mel se volna problémád a basszussal, mivel mérföldekkel jobban szigetel, mint egy earbud. Úgy is mondhatjuk, hogy az earbudokból "kiszökik" a mély.
A silányabb minőségű IEM-ekben is jellemzően inkább a kelleténél több a mély, mintsem kevesebb. Ötezer forintért nem nagyon lőhetsz mellé az EX50-nel.
-
Narakh
senior tag
válasz
Stauffenberg #41281 üzenetére
Azért egy IEM-ben mindenképp jelentősen több basszus lesz, mint egy earbudban. Az EX50 meg egyébként is V-kiemeléses, szóval nagyon kevés nem lehet benne. Csak a kistesóját hallottam, az nem szűkölködött.
-
Narakh
senior tag
Talán buta kérdés, de ezek a TRRS-átalakítók rontanak a hangminőségen?
-
Narakh
senior tag
MH1C és VC02 mellett van még mikrodriveres füles emberi áron?
-
Narakh
senior tag
válasz
#16820480 #41100 üzenetére
Természetesen igazad van, de tekinthetők két olyan végletnek, amelyek az igényeim pólusain állnak (volt szerencsém pont őket meghallgatni vásárlás előtt). Egymás mellett hallgatva az MH1C, a VSD1 és a RE-400 afféle lineáris út volt a nagyon erőszakos, ráülős mélytől a gyönyörűen tiszta, de számomra kicsit már erőtlen hangképig. Egyértelműen a VSD1 került ki győztesen, ami arany középútként izmosan, egyszersmind tisztán szól.
Arra gondoltam, ha a Flux is nagyjából e két füles közé tehető, nem állhat annyira messze az elképzeléstől.
-
Narakh
senior tag
Valaki esetleg hallott már Steelseries Flux In-Eart?
A képeken iszonyú kényelmesnek tűnik, és IjokerI is csupa jót írt róla. Az olvasottak alapján jellegre valahol az MH1C és a RE-400 közt lehet a hangja, ami elvben azt jelentené, hogy méltó trónkövetelője a VSD1-nek.
-
Narakh
senior tag
válasz
kemcso #40964 üzenetére
A vetőcső állítgatása nem vezetett eredményre. Fül felett talán valamivel jobb, de a kábel nem marad a fülem mögött.
Igazából a VC02-re volnék nagyon kíváncsi, csak ő elméletileg kiegyenlítettebb, így hallani kéne. A VC1000 testét kapta, ami meg minitalink számomra talán legkényelmesebb darabja volt.
A RE-400-at meg nem az én tárcámnak találták ki.
-
Narakh
senior tag
A GR02 hangja mennyire drasztikusan különbözhet a VSD1-étől (aki esetleg mindkettőt hallotta)? Vagy milyen alsó kábeles alternatíva jöhet még szóba szerintetek?
Hangra nagyon szeretem a VSD1-et, de - valószínűleg a relatíve nagy ház miatt - sehogy sem sikerül úgy a fülembe passzintani, hogy ne akarjon időről időre szabadulni. Nem tudom, meddig tudom még elviselni idegbaj nélkül.
-
Narakh
senior tag
Sajnos mégsem tudok menni a talira. Időközben megszületett az unokahúgom, úgyhogy aznap megyünk babanézőbe.
-
Narakh
senior tag
bal10
A Hama név már nem sok jót sejtet.Zunex
Ha külföldről rendelés is játszik, VSonic VSD1/VSD1S.Egyébként végül sikerült Sony Hybrid bogyókat szerezni, melyekért ezúton is köszönet pkaresz kollégának. Hang tekintetében a várttal ellentétben nem érzek sok változást, de ez nem is baj, egy hét alatt teljesen beleszerettem a fülesbe, a szibilánsaival együtt. Ellenben baromi kényelmes kis cuccok.
Külön meglepi volt, hogy fehérek. Nagyon kis helyesen mutatnak:
-
Narakh
senior tag
válasz
LonGleY #38282 üzenetére
A RE-400 baromi jó füles, de mélyben azért nem bővelkedik. Cserébe nagyon szellős a tere. Nekem kicsit "hűvösnek" tűnt a hangja, jobb szót nem tudok rá.
Mindenképp próbálj meg meghallgatni egyet, mielőtt döntesz, mert legalább annyira nyúlhatsz mellé vele, mint amekkora főnyeremény lehet.Egyébként nem volt még a fülemben kényelmesebb cucc.
-
Narakh
senior tag
válasz
szipak #38251 üzenetére
Hű, hát nálam talán ez a két lemez hasonló, itt úgy dördülnek a dolgok, ahogy az a fülemnek kedves. Persze én ilyen tök laikusként tudom csak megítélni.
No meg a Sopor ominózus felvételétől tudok még nagyon olvadni, a magasakkal együtt is. Talán láthattad, ahogy a VC1000-rel könnyek szöknek a szemembe.
-
Narakh
senior tag
válasz
Roniroll #38248 üzenetére
Talán az ilyen "ipari" felhasználás terén van igazi létjogosultsága a Shure SE215-nek - igaz, ő újonnan pont a kereted kétszeresét kóstálja. Brutális a kábele, aránylag nehéz véletlenszerűen kiráncigálni a fülből, és a hangszigetelése is átlagon felüli.
Persze biztos jönnek majd, akik ajánlanak mást, ami nincs túlárazva, mindenesetre ilyen célra akár még jó vétel is lehet.
-
Narakh
senior tag
válasz
Knightos #38241 üzenetére
Szólt rajta mindenféle hörgőmorgó metál, női vokálos lájti zene, klasszikusabb jellegű dolgok meg néhány elektronikus plömplöm. Egyedül ennél voltak kicsit élesek a szibilánsok, de szipak szerint ez eleve szarul van keverve.
Ilyen említett olckúl black felvételeket már nem biztos, hogy megkockáztatnék, de ez igaz bármi olyan fülesre, amiből nem spórolták ki a magasakat. Burzum - Filosofem mondjuk meglepően nyugiban szólt, de vannak rosszabbak.
-
Narakh
senior tag
válasz
eNiT89 #37621 üzenetére
Itthonról talán SoundMagic E10, ami közel állhat az elképzelésedhez, meg az okosak még mondanak majd biztos párat.
-
Narakh
senior tag
válasz
x64emulator #37550 üzenetére
V-kiemelt, de a többi felsorolt is. A sorból még a Pana HJE120 nem egy rossz darab, de a Sony elméletileg jobb.
-
Narakh
senior tag
válasz
szentkuti11 #37534 üzenetére
Ne aggódj, nem te leszel ott az egyetlen kezdő.
Egyébként van valami használható tracking alternatíva most, hogy a Singpost már pár napja halott?
-
Narakh
senior tag
válasz
Szabix01 #37388 üzenetére
"Luxus kivitelű papír csomagolás"
Azért itt egy pillanatra felvisítottam.Ezeket a JVC-ket itt szerintem nagyjából még a kutya nem hallotta. Ebben az ársávban a SoundMagic E10 és E30, VSonic VSD1/VSD1S és picivel drágábban GR06 szoktak errefelé ajánlottak lenni - hozzátartozik az igazsághoz, hogy a SoundMagicek kivételével ezek zömében külföldről beszerzősek.
Mindettől persze még a JVC is simán lehet jó füles, csak senki nem fogja tudni megmondani.Take a shot.
-
Narakh
senior tag
válasz
excalibur36 #37379 üzenetére
Lend Me Ur Earsről rendeld, mp4nationnek nincs, és egy darabig nem is lesz készlete belőle.
-
Narakh
senior tag
válasz
excalibur36 #37374 üzenetére
Szintén nem tapasztalat, de azok alapján, amiket korábban összegugliztam: a VSD1S-nek picikével kevesebb a mélye, cserébe ugyanilyen picikével részletezőbb. Elméletileg sziszegni is kevésbé hajlamos, mint a testvérkéje, de ez kérdőjel.
A Head-Fi-os kommentelők abban, azt hiszem, egyetértettek, hogy alapvetően kicsi különbség van a két füles között, de talán az 'S' verzió való inkább klasszikusokhoz, míg a normál a 'populárisabb' muzsikához.
-
Narakh
senior tag
válasz
mocsár #37299 üzenetére
Itt többünk véleménye alapján - ha szigorúan a hangot nézzük - a SE215 kicsit túlárazott. Szépen szól, szó se róla, de olcsóbban is kapni olyat, ami hozza a szintjét. Néhány, amit ajánlani szoktak:
- SoundMagic E30 ~ 10k (dinamikus)
- VSonic VSD1/VSD1S ~ 10k (dinamikus)
- Vsonic GR06 ~ 14k (dinamikus)- Vsonic VC1000 ~28k (armatúrás)
- VSonic GR07 ~30k (dinamikus)A VC1000 főleg akusztikusabb jellegű dolgokkal, komolyzenével, jazzel az igazi (de azokkal veri az összes többit), a többi meg talán olyan mindenes.
-
Narakh
senior tag
válasz
kemcso #37211 üzenetére
Így bő két hét üzengetés után Mr. mp4nationnel eljutottunk oda, hogy nemhogy nincs készleten a cucc, de még csak lövése sincs, mikor kapnak egyáltalán, és javasolja, hogy ha máshol be tudom szerezni, inkább tegyem meg, mert a VSonic e tekintetben rohadtul kiszámíthatatlan.
Szóval ma szépen visszaküldték a pénzem, és megrendeltem a fülest LMUE-ről.
-
Narakh
senior tag
válasz
saelin #37186 üzenetére
"Bevittem, de nem cserélték ki mondván, hogy: "Biztos csináltam vele valamit.""
Helló, fogyasztóvédelem.A VSD1-et ajánlgatókhoz én is csatlakozom, sokadszorra is. Ellenben ha valaki rendelne, LendMeUrEarsről tegye; mp4nationéknél nincs készleten, és fogalmuk sincs, mikor kapnak.
-
Narakh
senior tag
Vagy itt van még ez, bár őt nem kapni PCX-ben.
Én a második ilyenemet használom. Jobb fülesek meghallgatása után már nem igazán elégít ki, de a kategóriájában nem egy rossz darab. A Maxell picivel tisztábban szól, cserébe ebben erőteljesebb a mély és kényelmesebb.
A Maxell többek elmondása alapján egy éven belül hajlamos megadni magát, én a Panasonicot négy évig nyúztam. Persze ez már szerencse kérdése is.
-
Narakh
senior tag
válasz
excalibur36 #37142 üzenetére
Nekem kicsit jobban tetszett a 215 hangja, de a több mint kétszeres árát még az úthengerálló kivitelezés mellett is teljesen indokolatlannak érzem. Annyival azért nem tud többet.
VC02-t itt már hallott valaki?
-
Narakh
senior tag
válasz
Mercutio_ #37069 üzenetére
Azért ennyire nem kell drasztikusan felfogni a dolgot. Testközelből eddig legolcsóbban a GR06-on láttam masszívabbnak tűnő kábelt; mégis, az eddigi összes olcsó vackom is kihúzta zsebben, lejátszóra tekerve alsó hangon két évig, a legutóbbi négyig. Azért ha nem téped, bírják ezek egy jó darabig.
Aztán ha mégis megtörik, jó esetben még mindig megoldja a bajt egy kábelcsere, vagy adott esetben a gari.Nem hiszem, hogy strapabírás tekintetében egy fejhallgatóval jobban járnál. Csak hogy példát említsek, az én HD201-em madzagja bőven hamarabb megtört, mint a fülesé, pedig őt még csak nem is hurcolászom.
-
Narakh
senior tag
válasz
Blizzardking #37035 üzenetére
Hát, az enyémet akár Pesten, de mire az még megjön...
kemcsoét emlékeim szerint valaki innen vette meg.
-
Narakh
senior tag
válasz
Blizzardking #37015 üzenetére
Volt szerencsém hallani VSD1-et és GR06-ot egymás után. Akinek utóbbit semmilyen módszerrel, bogyóval nem sikerült a fülébe biggyesztenie, az én voltam.
Ez önmagában megpecsételte a véleményemet, de amennyit a fél fülre foghíjas beillesztéssel hallottam, az az én ízlésemet annyira amúgy sem győzte meg.
Olcsó fülesekhez szokott a hallásom, talán pont ezért feküdt inkább a VSD1 V-kiemelt hangképe. Azon felül, hogy bármikor egy pillanat alatt hibátlanul behelyeztem, a hangja valahogy úgy alapvetően...kellemes, talán ez a legjobb szó. Van benne mély rendesen, de nem zavaró vagy fárasztó módon. A magas itt-ott picit hajlamos sziszegni, de talán ez is csak megszokás kérdése.
A sok vélemény és leírás alapján, amiket olvastam, a megfelelő füllel bizonyára a GR06 is kiváló darab, de - különösen a tudásához képest röhejesen alacsony árát nézve - én a VSD1 mellett teszem le a voksom. Főleg, ha mélykiemelésre vágysz (a GR06 középkiemelt). Persze ha teheted, döntés előtt hallgasd meg őket, én is így tettem.Remélem, segítettem.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest