- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neptunfű
tag
válasz
picur220 #7555 üzenetére
Thx
Sony fülesek milyenek lehetnek?
Amúgy e q-jays re gondoltam az ebay-ről.
Az IE8 nem jó sok a basszusa, na meg a fene sem akarja csavarhúzóval állítgatni ^^ akkor már IE7. Érdekes, hogy a shure modelljei közül nem ajánlottál, ott van pl az SE530
a CX300 II nek nem hiszem, hogy lágyabb lenne a mély hangzása mint a sima CX300nak.
Hát mind1 azt hiszem ha olcsóbb fülest veszek maradok egy Sony nál, de az esélyes a fent említett q-jays.
(a panasonic-ra meg most hamar rákeresek azért!)Üdv!
-
válasz
picur220 #7536 üzenetére
Olyanom nem volt, így nem tudom összehasonlítani.
Végülis ha hozza a cx300 szintjét az már jó, mert ez a cx95 nagyon szutyok, bár már nagyjából megszoktam.
A szélzaj amúgy engem soha nem zavart, ha zenét hallgatok úgysem hallom, ha meg épp szünet van akkor arra a kis időre kibírom. -
BloodRay
veterán
válasz
picur220 #7509 üzenetére
Érdekes árai vannak ennek a számítógépalkatrészbolt-nak.
Persze ehhez még hozzájön a postaköltség, de még akkor is jók.
Az mondjuk furcsa, hogy a CX300 II olcsóbb mint a CX300.
Egyébként ha már ennyit említettük CX400-at semmiképpen nem vennék, mert az tényleg kb semmivel nem jobb a CX300-nál, csak drágább, a CX500 meg már sokkal jobb. Legalábbis ezt mondják róluk a szakik. -
-
BloodRay
veterán
válasz
picur220 #7499 üzenetére
Példaképp írtam a CX300-at, mert az van itthon és mert épp azokról írtatok.
Anno mikor én vettem a második legjobb volt Sony-éknál az EX85 ez igaz.
Én Sonymmal egy árban anno kb a CX95 és a CX400-500 volt.
Azokkal bőven pariban van, volt az EX85 és a 90.
Szerintem CX350-II-vel is...
Hallottál már MDR-EX85-öt vagy MDR-EX90-et? Vagy felsőkategóriás egyéb Sonyt? -
BloodRay
veterán
válasz
picur220 #7449 üzenetére
"ilyen Sony-szintre nem nagyon mennék le egy Sennheiser után"
Az ilyenek nem tudom miért kellenek.Meg, hogy kétszer annyiba kerülnek...
Nem sokkal drágábbak a Sony-k sem mint az eredeti Sennheiserek.
Én speciel 2 éve vettem 14k-ért a Sony MDR-EX85-öm és a mai napig tökéletesen üzemel. A Sennheiser CX300-400-aknál meg mérföldekkel jobb a hangja..."Képtelenség, hogy leessen a szilikongumi." -> Még ehhez fűznék annyit, hogy azért nem árt vigyázni, mert az alaposan bejáratott fülesről azért pl zsebből elővéve, vagy csak mert beakad valahova leeshet a szilikonharang. Tapasztalat.
Persze általában van tartalék, de azért nem árt vigyázni.
Pl Sony gyári gumiharangot egyszerűen lehetetlenség beszerezni.
Így most kénytelen vagyok Sennheisereset használni, ez viszont rosszabb anyagból van és ez ha nem is durván de kihat a hangzásra is. -
celf
őstag
válasz
picur220 #7488 üzenetére
aztmondtad ennek nem gyari jack-je van ? az a hiba, hogy rosszul van ujraforrasztva, esetleg mar elve gyarilag is hibas volt (pl nem sikerult ossze match-elni a ket drivert)
esetleg megprobalhtsz uj jack-et forrasztatni ra valakivel akinek van precizios forrasztopakaja, es kezugyessege. en nemreg megprobaltam egy nagyobb pakaval az egyik fulesre uj jacket rakni... kicsit feloldalasan szolt forrasztas utan is. de lehet nem csak a forrasztas volt gyenge, hanem a kabel mashol is megvolt szakadva talan.
nallad 2 problema lehet sztem: erintkezes/kabel hiba, vagy mondom, kulonbozo erzekenysegy jobb es bal driver.
nem, az en K330-am ki volt balanszolva. -
ako127
csendes tag
válasz
picur220 #7483 üzenetére
Köszi szépen, akkor marad az elsőszámú kiszemelt, a CX350.
Igazából csak az az egy aggodalmam van ezekkel, hogy eddig egyáltalán nem használtam semmi "hordozható zenegépet" tömegközlekedés közben, és itt nemcsak a zene szól, de még a külvilág is eléggé kizáródik, és nemtom, hogy ez mennyire lesz veszélyes (gyakran elbambulok). De biztos meg lehet szokni.
Ja, és zsebben hordva nem csúszik le róluk a kis levehető gumirész?
Ezektől függetlenül viszont semmi bajom velük. -
mcs
veterán
válasz
picur220 #7268 üzenetére
Most, hogy én a ,,régi" jól bevált módszeremmel helyezem be, vagyis bedugom, utána a fülemet felhúzom, és mégjobban betolom, a mély hangok nagyon szépen előjönnek. Ugyan a magasból elvész valamennyi, de még így is tisztának mondható a CX300hoz viszonyítva is. Az izoláció is jobb így. Még csak kintebb se jön a helyéről, tökéletesen belepasszol a fülembe a közepes harangokkal.
-
celf
őstag
válasz
picur220 #7250 üzenetére
ha nem sajnalod a penzt egy probat megerhet
amugy azt tudom meg elkepzelni a k330-340es kulonbsegrol, hogy esetleg a 340-esbe a legjobb minosegu drivereket valogattak be, de ha belegondolunk ez eleg illogikus, mert a hangeropti meg a hosszabb kabel(?) nem feltetlen minosul premiumnak.
-
celf
őstag
válasz
picur220 #7238 üzenetére
sajnos nincs meg, hugomtol elloptak az ipodjaval egyutt amig otthon volt m.o-n....
amit emlekezetbol el tudok mondani:
nem voltam a K330-al teljesen megelegedve. a magasak nagyon elenkek voltak, de gyanitottam, hogy ez burn-innel lenyugodott volna. a basszus es a kozep viszont tetszett. kifinomult hangzas-ra emlekszem. , az imaging es soundstage is bejott.
a K330-nak volt eddig a legnagyobb diameteru hangszorokimenete, ezt is megjegyeznem, talan ez mond valamit..
hangszigeteles lehetett volna jobb, a kabel sem volt a legtutibb..
de alapvetoen semmilye sem volt tul zavaro. leszamitva talan a beszteroidozott magasakat, amit mar irtam feljebb.
ja, CX550 II-nek dobozhangja volt a K330-hoz kepest. alapvetoen mas hangjuk volt egymashoz viszonyitva.
mas a houseing-juk is. az AKG inkabb plasztikszeru puhabb, rugalmasabb anyagbol van, mig a CX550 II a kopogos muanyagbol.az eredetinek kulon AKG-s dugasza van, a kabelen magan van egy kis lifego akg zaszlocska, ezek elegge jellemzo ismertetojegyek szerintem.
tudok nagyfelbontasu kepet kuldeni a dobozrol es az accessories-rol. a fulesrol magarol sajna nem -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
picur220 #7238 üzenetére
Celf a #7122-ben írja:
a K330-amat meg kolcsonvette a hugom h azzal utazzon haza m.o-ra ott meg elloptak tole az ipodjaval egyutt. home sweet home...
Szerintem már nincs meg. Ha csak a 'becsületes megtalálók'....Azoktól az AKG-tól sokan ódzkodnak. Igazából egy az egybe kellene összehasonlítani bolti példányokkal. Bár az árukat tekintve kis teljesítménybeli különbség belefér.
fizik
-
-
-
celf
őstag
válasz
picur220 #7120 üzenetére
a HJE300-hoz kepest nincs
bocs.
dobozhang egy relativ dolog.
a S4 ebbol a szempontbol jobb a CX550 II-nel sztem.
de hogy valakinek a szvajarasaval eljek, tessek fenttartasokkal kezelni a velemenyem, egyszert mert szubjektiv, masreszt mert meg nincs bejaratva az S4, a CX550 mar nem lesz tovabb tesztelve, mert elszallt az egyik fele, es asszem nincs meg a szamla hozza... shite...
a K330-amat meg kolcsonvette a hugom h azzal utazzon haza m.o-ra ott meg elloptak tole az ipodjaval egyutt. home sweet home...most ugy latom, hogy az S4 nem eri meg a 24k-t.
esetleg ha 30-45 ora burn-in utankibontakozik a basszus, es konnyebbe valik az egesz hangzas akkor talan.sztem metro.fi 150. olcso es az arahoz kepest jo. sokkal jobb mint a HJE300 (picur, ha esetleg felmerulne benned a kerdes)
metro.fi 220-at meg kene venni es meghallgatni, de kinezetre nem tul szimpi. igaz S4-nel szebb. -
Vamp
senior tag
válasz
picur220 #7101 üzenetére
Uh.... Az, hogy jól szól, semmit sem jelent. Minden ismertetőt meg kell nézni, fenn van 1000 teszt a neten. A 1000%-os eredetiség a boltban összehasonlítható.
Azzal kell figyelni, hogy Kínában nem hülyék az eladók, a kinti alapanyagokból otthon összeépíthető bármilyen füles. Tehát, fogja a kínai, megveszi a copy alapanyagot, és beletesz egy eredeti drivert a fülesbe. Az IE7, amit kaptam, így készült, a logón bukott le.Az építést amúgy nagy tételben, sok cég végzi kint. Ilyen kamudumák meg, hogy cserélve lett a jack, nah persze, az ember meg elektroműszerész, és maszekban kicserélte, nem? Nem kell minden baromságot elhinni, meg kell nézni az online teszteket.
-
ChrissTa
tag
válasz
picur220 #7113 üzenetére
Végül egy mx460-as lett a befutó. A debreceni fukarban nem volt túl nagy választék, és még az árakat sem írták ki sok helyre.
Eddig az árához képest szerintem szépen szól. A 360as kistestvéréhez képest tisztább a hangja és teltebbek a mélyei. Ami nem tetszik, hogy a régebbi sennheiserekhez képest a kábele nagyon gagyi érzést kelt. Nem adok neki pár hónapnál többet, és szerintem gond lesz vele. De van rá 2 év gari, ha valami baja lenne.
A régi panasonic discmanem fülesét én is nagyon szerettem. Csak sajnos azóta már teljesen szétesett. Gondolkodtam, hogy olyat kellene venni megint, de azt a fajtát már nem lehetett kapni, és a nagyon alap 1000Ft-oson meg az agybadugóson kívül nem volt más és sürgősen kellett valami...
A régi agybadugóst (valamilyen sony, amit az a826-hoz kaptam) sokkal kisebb hangerőn hallgattam mint a sima fülest, de egy idő után még így is megfájdult tőle a fülem. Pedig nem tudok úgy utazni, hogy ne hallgassak közben valami zenét. Lehet, hogy nekem van extrém pici fülem, de a legkisebb szilikon gumit is nagynak éreztem. Mikor kérdeztem az eladót a sony szalonban, azt mondta, hogy ennél kisebbet már nem lehet hozzá kapni.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
picur220 #7042 üzenetére
Kösz a tippet, de Sennheiserrel volt eleg sok negativ tapasztalatom (ugye azert vagyok itt, mert a tobbivel igazabol semmilyen sem volt
), konkretan hogy szethullik mint a luficsokor a fukasza alatt.
Kossrol ilyen rossz a velemenyed?Mashol lattam ilyen fülest 6ért, nyilvan onnan vennem.
Esetleg mas markabol milyet ajanlanatok? (nagyon max 15k) Pio? Denon?
Kutakodtam egy kicsit, de sokkal nem lettem okosabbIlyeneket honnan erdemes rendelni? Jo ár/megbizhatosag aranyra gondolok
-
celf
őstag
válasz
picur220 #7035 üzenetére
megvannak a maga hatranyai, de nem marad el mondjuk 4x-esen (arban kb annyival volt olcsobb) az IE8 mogott.
a CX550 II most ra van kotve a hangkartyam fuleskimenetere, ugyhogy kb mindennap megy a burn-in olyan 3-4 orat. nemsokara tobbe kevesbe bejratottnak fogom minositeni es akkor majd jol osszehasonlitom oket. de eddig nem vettem tul nagy kulonbseget eszre koztuk. metro.fi 150 kicsit jobban tetszik. de anno mikor megjott az sem szolt valami szepen. formalatlan basszus, es harsany magasak...
szoval meg kiderul mit hoz a burn-in a CX550 II eseteben.azt hiszem az IE8-ra is raferne meg jopar ora (akar 60-80 is).ma beraktam egy regi mixet amit nagyon szerettem anno. majdnem perforalta a dobhartyamat a magas....
-
-
celf
őstag
válasz
picur220 #6957 üzenetére
azert ha lehet dragabbat/jobbat venni annal akkor inkabb azt.. gondolok itt a senhheiser cx300 II-re. mas nem jut eszembe. AKG-kban tul sok a treble sztem, a koss-ok bedugultan szolnak, sony-k ebben az arkategoriaban muanyagok, JVC-ket nem ismerem, de allitolag nem tul nagy eresztesek... mi van meg.. alig valami.
szoval cx300 II ala sztem senki ne adja. -
ponti_ak
addikt
válasz
picur220 #6931 üzenetére
Megjött a csere-IEM, egy Sennhesier CX350-II Street. 10.800-as ára miatt 2500-at rá kellett fizetnem. Hamarosan kiderül, hogy milyen a korábbi (már nem gyártott) cx55-höz képest.
ui: pirospont a 'piros toronynak', akik két nap alatt elintézték a garis cserét, hívtak mobilon ahogy igérték, szóval minden klappolt.
-
bendzso
senior tag
válasz
picur220 #6940 üzenetére
Ilyen képet találtam csak, amivel meg tudnám mutatni a csatlakozót, mert a telón lévő egy gumifedél miatt nem látszik. Valóban van rengeteg samu headset, csak sajnos nem találtam "agybadugósat".
Amúgy biztos, hogy sztereó a csatlakozó, hiszen lehet vele mp3-at hallgatni.
Tehát a lényeg, hogy van más megoldás az átalakítón, és a sztereó bluetoothon kívül? -
ponti_ak
addikt
válasz
picur220 #6929 üzenetére
Nem tudom, az egyik hivatalos fotón úgy tűnt, mintha a két vezeték csak közvetlenül a pipa előtt válna eggyé..
..viszont itt van róla egy 2MB-os óriásfotó.
Tetszik.
-
Psychonaut
veterán
válasz
picur220 #6917 üzenetére
Köszi, akkor nagy mázli, hogy nem volt időnk elmenni ma megvenni a cuccokat (nagy bevásárlóközpontok 9-kor bezárnak). K330-nál is jobban szól egy CX55? Az 40 euro (K330 meg 50). Nem azért, mert számít "minél drágább annál jobb", csak hogy kevesebb pénzből jobban kijövök?
-
Teszla_
senior tag
válasz
picur220 #6888 üzenetére
Hmm... ez a Panasonic jónak tűnik
Korábban a vaterán lehetett látni CX300-asokat. Amikre nem jött sok licit, azokat akár 3e ft-ért el lehetett vinni, de akkor még nem igazán volt rá szükségem. Most jó lenne, csak épp nem dúskálok a zsozsóbanDe a Panát megjegyzem magamnak
Köszönöm!
-
ftamas89
csendes tag
válasz
picur220 #6842 üzenetére
Köszönöm a választ, azt hiszem akkor az 550-es Sennheiser lesz a befutó, majd jövök tapasztalatokat írni, ha meglesz
Másik kérdés: barátnőmnek is jó lenne egy agybadugós füles, de neki fontos lenne, hogy nyakbaakasztós is legyen. Tudtok ilyet MAXIMUM 10e-ig? (de jobb lenne olcsóbban, esetleg 5e körül)
Üdv: Tomi
-
vili13
őstag
-
-
selfkin
csendes tag
válasz
picur220 #6801 üzenetére
szerintem rosszul emeled ki a lenyeget
picur: "Konkrétan melyik pana IEM jobb mint a cx300?"
celf: "konkretan az amelyiket jobbnak fogod hallani amikor kiprobalod."ennyi.
ezutan leirtam a maganvelemenyem, amit ha szentirasnak veszel akkor sorry
de akkor terjunk at rad. te nemnagyon ovatoskodsz a "pioneerek szarok" kijelenteseddel
mindezt ha jol sejtem miutan volt egy nem agybadugos pioneered ?
-
selfkin
csendes tag
-
celf
őstag
válasz
picur220 #6789 üzenetére
nemazert, de hallottal mar pioneert? mielott itt lebszol, hogy a cx300-rol azt irom, hogy gyengebb a hje300-nal. amit egyebkent nem irtam, nem veletlenul kerlek, hogy idezd
szoval eloszor azert meg kene hallgatni azt a pioneert, de legalabb annyi negativ velemenyt kene tudni felsorakoztatni ellene mint a cx300 ellen. -
szergej
tag
válasz
picur220 #6786 üzenetére
No. A végén még egész jól fogok kijönni a dologból
Voltam benn a helyi elektronikai boltban, mert sok panasonic dolguk van, mondom hátha.
Szóval találtam Pioneer SE-CL20U, meg Pioneer SE-CL21M csodákat... 5ezer darabja.
Meg van 1 db fehér Panasonic HJE300E... ez 6ropi.
Szóval szerintem megvan a nyertes, és így nem AGK lesz.
Meg a hab a tortán, hogy tesómnak van elfekvőben egy 5ezres utalványa oda. Szóval ha megbugázom, akkor veszek 1ropiért fülest. így még a fukarságom sem szólhat semmit
Csak azt ne mondjátaok, hogy valamelyik Pioneer jobb, mert már nem akarok dilemmázni
-
Tompie
őstag
válasz
picur220 #6783 üzenetére
Igen, szól is rendesen, de a hamisítványnak a vonásai teljesen másak, kinézetre fel lehet ismerni.
A hamis és eredeti közötti különbség:
-vezeték hossza pontosan 120cm az eredetinél
-az eredeti króm színű füles nem műanyag, hanem fém!
-a csatlakozója aranyozott az eredetinek
-a fülhallgató részénél ahol jön a zene, ott nem szőve van, hanem az eredeti az szitázva van
-a gumiharangok nagyon puhák
-a baloson lévő K324P felirat egyforma betűkkel van írva, holott annak így kellene kinéznie: K324P -
szergej
tag
válasz
picur220 #6761 üzenetére
Köszi a gyors választ !
Ja, hát ahogy elolvasgattam a sok elégedett embert aki az apróba ír elég meggyőző meg vonzó ajánlatnak ígérkezik
Nincsenek nagy igényeim az az igazság és ennyit még épphogy kipengetnék 2 "dugóért"
Biztosan ez lesz életem eddigi legjobb fülese
Meg még könnyebb is megszereznem, mint a Panát, ahogy körbenéztem ...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- iMac 24" M1 8C CPU / 8C GPU / 8GB RAM / 512 GB SSD / Silver / garancia
- Apple Macbook Pro 16 M1 2021 32GB/1TB, akku 87%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest