- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bármi, amit nem hallott még a köznép, az Osztriga nem lesz ajánlott, mert sok a selejt, sajna. CIEM is jöhet csak rendelj rögtön hozzá vmi universal kiegészítőt, hogy mi is meg tudjuk hallgatni
De jöhet a FitEar To Go! 334 (4BA); LEAR LUF-4 (4BA); EarSonics Velvet (3BA); FLC Technology FLC8 (2BA+dd)... -
válasz
bucsher #56926 üzenetére
Kimondtad a lényeget: ha találsz valami jót, ami tetszik minden tekintetben akkor kell megálljt parancsolni és semmi olyat se meghallgatni, ami jobb lehet. Ezt nem állta meg Tulku kolléga a VC1000-kor, azóta keresgél bőszen és a W60-ig nem lesz megállás
(legalábbis remélem, mert akkor hallani fogjuk, ha már Ati így eltűnt, és a népért nem vette eddig meg
)
-
válasz
Dzsuri89 #56912 üzenetére
Azt veszel amit akarsz, ha az neked többet ér, hogy sennheisered van, minthogy jó hangú fülesed legyen (olcsóbban!) vedd azt. De azzal ne példálózz, hogy a vacak 300 II jobb, mint az AKG/JBL/stb, mert egyik sem ajánlott (ebben az árkategóriában), mert ugyanolyan rémes ár/értékkel rendelkeznek.
arnd RetepNyaraB-nek vezérlésgondja volt, amire darvinya kolléga meg is adta a helyes választ (ERobot app), a CTIA/OMTP bekötési különbséget nem kell idekeverni
(#56918) laca71 [link]
-
válasz
RetepNyaraB #56873 üzenetére
Milyen android és mi a gond?
-
válasz
Dzsuri89 #56865 üzenetére
Ez nem utálat, egyszerűen ár/értékben vacakok, amit használsz az kb a 3e Ft-os hangkategóriában játszik. Sokkal jobban járnál egy Soundmagic E10-el, többen cserélték arra és eddig mindenki meg volt elégedve. De persze a döntés a tiéd
(#56867) Tulku nem, ez nem ugyanaz, ne szalmabábosítsd az eszmecserét
.
Itt egy kábelről beszélünk, nem azt mondom, hogy minimális változás nem lehet (ami mérhető, de nekem az 5% is sok), de amekkora amit írsz az nekem erősen a placebo-hatásnak tűnik. Amivel nincs baj, ha tudod, hogy az, csak nem kell nagyobb jelentőséget tulajdonítani neki mint amekkora. -
válasz
Rottweiler89 #56805 üzenetére
Ott van az összefoglalóban egy csomó ajánlat, olvasd el
-
válasz
PR0JECTNR56 #56783 üzenetére
Nézd meg a felhasználó adatainál, ott van
-
válasz
kristof123 #56779 üzenetére
ES18 sztem amennyibe kerül már nem olyan jó vétel, én inkább külföldről egy Piston 3-at, vagy ha kicsit bővebb a keret, akkor VSD1-2-t.
Ha ragaszkodsz a Mo-i beszerzéshez, akkor a Piston 3, de majd 2x annyi, mint ázsiából rendelve. Esetleg SM E30 v. E10 (ott az ES19 is, de azt nem hallottam, gőzöm nincs milyen a hangja) -
Darvinya kolléga csinált egy képet a CTIA/OMTP szabványról és a vezérlésről. Köszönet érte!
Ha senkinek sincs ellenvetése, akkor beteszem az összefoglalóba:
-
Tökéletesen egyetértetek azzal, hogy csak az ártartományában jó füles a Piston 3 (és ott is főleg a külföldi rendelés esetén), és ha valaki rászán egy kicsit többet, akkor már a VSD1(2) is nagyságrendekkel jobb.
+ (#56694) K1LLMy53Lf nekem sem volt kényelmetlen, de ez mint írtad is egyedi.
-
válasz
gipsztigris #56663 üzenetére
Külföldről a Piston 3 sztem jobb is lehet (csak itthon az +1e, de a hangja kiegyenlítettebb), majd erre írnak a többiek megbízható forrást.
-
válasz
gipsztigris #56661 üzenetére
Nem igazán
Mo-ról sztem a legolcsóbb, de már normálisan szóló ez: Piston 2. Ugyanez külföldről rendelve kb a linkelt árában lenne... -
válasz
mettyuz #56646 üzenetére
Az Aurvanában (in-ear3) kevesebb magas van de több mély, sztem rockhoz sokkal inkább alkalmas, mint a VC1000. Egyáltalán nem tompa (Sony Hybriddel, a szivacsokkal el lehet tolni a hangképet), sokkal egységesebb a hangképe rockhoz, mint a többi általam hallott 2BA-nak.
(#56651) Tulku Neutron: igen, ha képes vagy megszokni a felületét
-
válasz
Frenky89 #56640 üzenetére
Fotelból nem fogsz tökéletest találni
vagy rászánsz egy napot, leszervezed a meghallgatásokat és feljössz Bp-re vagy valamit bevallasz vagy jó lesz vagy nem lesz jó alapon.
Tulku aurvana in-ear3-at hallottál, de Bodz a 2-ről beszél, az más.
BigBlackDog sztem egy BA-t amúgy rizikós bevállalni, annak elég jellegzetes hangja van.
-
-
válasz
milkabrams #56596 üzenetére
Első körben azt mondanám, hogy Vsonic VSD 1, 2, 3. Én a 2-t nem hallottam, de akik igen, azok szerint ár/értékben az a legjobb (mondjuk innen: Lendme, de nekem a Penonaudio-val sem volt gondom még. Lendme a hivatalos webshopja a Vsonic-nak)
Ha ragaszkodsz a Mo-i beszerzéshez, akkor Soundmagic E30. -
válasz
Frenky89 #56560 üzenetére
Sztem mobil forrásról a VC1000 elfelejthető, az a BA-k között is elég forrás-igényes. A többiben ugyan hagyna hol többet hol kevesebbet de simán vállalható hangjuk van.
(#56565) muszor van, aki többet akar, de szerinted minek készült az összefoglaló? Annak, hogy elolvassa mindenki és ha ott nem kap választ a kérdéseire (mondjuk 2-3 típus szóba jöhet) akkor kérdezzen. De az alapokkal és a kb választékkal tisztában lesz
Sennheiserről olvasd el az összefoglalót pl
Az SE215 egy elég magashiányos füles, a GR07-tel nagyon nincs egy szintem. Ha már, akkor a RHA-ma750 jobb választás, de annak a hangja sem világbajnok. -
válasz
Frenky89 #56546 üzenetére
UE600-at találsz az aprón is, meg tudod hallgatni.
Hidd el végre, hogy nem számít az a 5,5mm, ha maga a füles kényelmesDe persze te tudod.
A Westone-t ki tudod próbálni, van pár embernek (ugyan nem W10 hanem W30-40, de a vetőcső ugyanaz)
PL50-et felejtsd el, nincs jó hangja -
válasz
Frenky89 #56511 üzenetére
Az 5mm elég kicsi, ha akkora lenne a füled azon része, amelybe teszed a fülest, akkor a 2,5mm-es se tudnád betenni, hisz nincs olyan kicsi illeszték, amivel együtt beférne.
A 2,5mm-es vetőcsövű fülesre is ugyanakkora illesztéket gyártanak, mint a nagyobbra.
Ha nagyon kicsi a füled, akkor ha az XS-es Sony Hybrid nem fér be (amit az 5mm-es vetőcsőre is rá lehet tenni, a Sony-k is kb olyanok) akkor szerintem semmi se fog, marad az earbud.(#56509) muszor 2 napja majdnem ugyanezt leírtad, akkor is kérdeztem, hogy az összefoglalóban nem találtál megfelelőt?
-
válasz
Frenky89 #56496 üzenetére
Sztem semmi jelentősége a vetőcső méretnek (jó, a JBL-eké vastag), az illeszték számít.
Amúgy ha innen nézed, akkor: dB Logic EP-100 30$ és 2,5mm. Vagy bármelyik Etymotic, Ultimate Ears...(#56497) BigBlackDog nem tudom, kollégánál a minőség nem volt szempont, csak hogy kényelmes legyen és <100$
-
válasz
mettyuz #56487 üzenetére
Piston se lesz jobb, mint az E10
A GR07 nagyon jó hangú füles, de azért a Vsonic minősége hagy kívánnivalót maga után. 35e-ért hááát. Hallgasd meg a muzix-nél esetleg a T20-at (meg a T10-et is, ha már ott vagy), az a keretbe beleférhet, mivel dinamikus még telefonról is hajtható. A minősége más világ a GR után
-
válasz
mettyuz #56484 üzenetére
A GR07 után eléggé fájni fog az a Piston 3
A VC1000 nagyon más, mint a 425. Utóbbi a Shure-oknak megfelelően magasvágott, a VC viszont nem, igen erős a magas és középtartományokban. Az Aurvana kiegyenlítettebb, nincs benne annyi magas de cserébe több a mély.
A GR07-hez hasonló hangképet pedig a csúnya, ronda W40 hozna, sajnos az ára eléggé borsos. Esetleg a W30 is jó lehet, de az sem túl olcsó. Az a baj, hogy így hirtelen nem nagyon jut eszembe semmi, ami a GR07 hangképe de nem Westone-i magasságokban van az ára... Ott az RHA T20 iszonyat jó minőség, 3 év garancia, viszont sokkal több benne a mély (magas-közép is van).
Mennyit szánnál rá? -
válasz
superecneB #56461 üzenetére
Ez így elég drága, ezt többen rendelték már: [link] Sony hybrid
-
válasz
honfoglalo #56400 üzenetére
Egy jó füles, nekem kicsit sok méllyel, de végre van benne magas is (ami a 750-re sajnos nem jellemző). Hozza a RHA minőséget, fém ház, jó kábel stb. Nem véletlenül került be a kistesó (T10) az összefoglalóba, az épp befér a 50e kategóriába.
Sztem neked (is) tetszene, mindenképp próbáld ki. -
-
válasz
Don't Panic #56354 üzenetére
Nem véletlenül nincs az ajánlottak között
-
Nem tűnik rossznak ez a TDK, mindig meglepsz, hogy miket találsz
Ha már, van valami ötleted, hogy mit lenne érdemes kipróbálni a 0-5e és az 5-10e sávban? Nyilván külföldi rendelés és ami lényeges, hogy a minőség jó legyen (nem magamnak kell, hanem hogy az ajánlottak körét bővítsük, jelenleg a Piston-on kívül nem nagyon van semmi)
(#56348) CJ3 ahogy sheratan is írta ezen a szinten ez még nem számít
-
válasz
MaxxDamage #56344 üzenetére
pl:ear hook
-
válasz
adamkaaaaaaa #56336 üzenetére
Összefoglalóban nem találtál?
Ezek strapabírók, a többire vigyázni kell.
-
válasz
adamkaaaaaaa #56332 üzenetére
RHA MA750(i) vagy esetleg Shure SE215
-
válasz
ubyegon2 #56316 üzenetére
Ha tényleg semmi igényed nincs a hangra és a minőségre (valakinek 2 napig tartott, és utána 30 nap volt a garanciáztatás, szintén edigital) akkor vegyél Buxton-t
Ajánlottunk olyat, ami olcsó és jól szól (ok, Kínában van, hát ilyen ez, minden nem lehet). Mo-n ennyiért kb csak vacakot kapsz, hangra. -
válasz
Cranium #56283 üzenetére
Szerintem sportoláshoz fölösleges sok pénzt költeni egy fülesre, futásnál úgyse a részletek számítanak, a lépészaj sokmindent elnyom.
Sztem egy Xiaomi Piston 3 youth kb bőven megfelel, külföldről rendelve fillérekből megvan. Ha kicsit jobbat akarsz, akkor a sima Piston 3.
Ha ragaszkodsz a jobb hangzáshoz, akkor Vsonic VSD2, de erre jobban is kell vigyázni... -
válasz
tibi970307 #56277 üzenetére
Írt már, keress vissza
(sztem egy mélyláda, nem igazán volt élvezetes hallgatni)
GML megjavítani nem lehet? A jacknál recseg vagy a drivernél? Ha előbb, akkor simán cserélni kell a jacket. Sztem BA nem nagyon van jobb ebben az árkategóriában. De ahogy emlékszem, neked a Clarity is bejön, miért kell mellé más?
-
Én amíg nincs vele baj nem nyúlnék hozzá (ha nem sikerül a csere, akkor buktad a fülest). Vékony a kábele de maga a füles is egy könnyű darab, egy nehezebb/vastagabb lehet húzná, nem lenne olyan stabil. Fül felett vinni próbáltad? Ha megy, az javít a kábelzajon.
A hangképbe esetleg minimálisan beleszólhat, de több benne az I]"elköltöttem csomó pénzt jobbnak kell lennie" -
válasz
Batistuta7 #56219 üzenetére
Az összefoglalóban lévők között nem találtál megfelelőt?
-
válasz
MaxxDamage #56039 üzenetére
Igazából fordítva szerintem ezeket nem lehet betenni, fül feletti behelyezés esetén. Próbálgatni kell az illesztékeket (esetleg szerezni Sony hybridet, az kényelmes, puha)
(#56040) Nigér Ha feljebb akar lépni akkor vmi normálisat vesz nem egy IE8-at
Annak a hangminőségét sztem a VSD1 is übereli.
-
válasz
MaxxDamage #56037 üzenetére
Nem túl fair összehasonlítás, az egyik újonnan olyan 80e , a másik meg 17e
De igen, az IE széria anyagminősége nagyon jó, csak kár, hogy a hang az nem illik az árhoz.
-
válasz
darvinya #56007 üzenetére
Nincs szabvány vetőcsőméret, az általánosan használt az kb 5mm, de a Westone, Shure az olyan 2,5mm-est használ, ahogy most utánanéztem az Etymotic az még keskenyebb, de láttam már kb 8-10mm-est is.
Abban viszont teljesen igazad van, hogy nem ettől függ a kényelem, hanem az illesztéktől.(#56005) Frenky89 ez nagyon egyedi, hogy kinek mi a kényelmes, a kisebb méretűek biztosabban, de sztem ezt ki kéne próbálnod. Az armatúrások hangját is, az 1-2BA-sok nem mindenkinek jönnek be
(#56008) Ł-IceRocK-Ł ha elolvastad az összefoglalót, akkor a listádból 1 marad, ami ajánlott is
Persze, a kérdésedre a válasz.
-
válasz
darvinya #55961 üzenetére
Még mindig elbeszélünk egymás mellett: sztem a linkek nélkül minden le van írva, ami egy átlag felhasználót érdekel. Ha ennél többet akar tudni, mert pl régi telefonja van, akkor meg a linkeken keresztül infóhoz juthat. A Meelec link nem a vezérlés miatt van ott, hanem a CTIA/OMTP kompatibilitási lista miatt.
Akkor is kérlek privátban
-
válasz
grabber #55951 üzenetére
Megnéztem, és az LMUE kb csak DHL-el küld, de hogy mit jelent ez azt nem tudom: DHL GLOBAL MAIL. Rendelt valaki már ezzel innen?
(#55953) Nigér gonosz vagy
(#55955) darvinya tök jó a segítő szándék
(pl a Nokiát ki is vettem), csak olyanba kötöttél bele (linkelt leírás), amit nem igazán értettem.
-
válasz
darvinya #55947 üzenetére
Először, a kérlek kicsit vegyél vissza a stílusból (és a kábeljavítást légyszíves intézd privátban).
Az összefoglalót nem én írtam, hanem közösen a topiclakók ezért minden, ami előremutat üdvözlendő
Tény, hogy az új Nokiák már nem a régi szabvány szerint mennek (de ha jól emlékszem, akkor mindkettővel működnek), ezt módosítottam is. A hosszú leírásra egy link mutat, a Mee pedig egy kompatibilitási lista, nem is értem ezzel mi a bajod, aki akar rákattint akit nem érdekel nem. Maga a szöveg tökéletesen leírja a lényeget:Amennyiben szükséges a mikrofon és/vagy távirányító rész, nem árt ügyelni a bekötésére, mivel sajnos nem egységes az ipar ilyen tekintetben. A régebbi szabványt a mai telefonokon már nem nagyon használják (néhány típus kivételével), az Apple által bevezetett másik bekötési forma pedig de-facto szabvány lett
-
válasz
darvinya #55944 üzenetére
Ami ott van, az közérthető és felhívja a figyelmet a két szabványra.
Amit te írsz, az tök jó annak, aki tisztában van ezzel, de egy laikus ezzel a képpel semmit se kezd, szép színesA vezérlést viszont bele lehet tenni, de akkor ki kell térni arra is, hogy vannak 1 gombos headsetek, meg több gombos is, stb..
-
-
válasz
szentkuti11 #55785 üzenetére
+1 a GR07-re, volt aki IE80-ról váltott és még van elégedve (lendme pl, mint webshop).
Esetleg ha sok pénzed van, akkor RHA T10, abban több a mély és anyagminőségre is jobb, garancia is 3 év(ha az apple shopból veszed), de hangban alatta van. -
válasz
MaxxDamage #55778 üzenetére
Miről hajtanád? Ha telefon, akkor van tervben dedikált lejátszó?
(#55779) sg22 biztosan jól is szól, oldalanként 12BA, hmmmm Ati? Innen az E10, ha választani kell és sok mély az elvárás
-
Most lett frissítve (múlt héten kérdeztem, hogy ki mit javasol módosítani), azok vannak ott, amiket hallottunk, teszteltünk és ajánlunk, mert jó ár/érték aránnyal rendelkezik. Nem gondolnám, hogy évekkel ezelőtti modellek lennének ott, de mindenkinek nyitott a pálya az ajánlásra, ha többen hallották olyanok, akinek van összehasonlítási alapjuk is akkor bekerül.
(#55776) sg22
gőzöm nincs mit és mennyiért lehet ott kapni, de pl RHA MA750(i), Audio-Technica ATH-iM50, Shure SE215, Soundmagic E10
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest