- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
Valkűr #113596 üzenetére
Amúgy erről csak az jut eszembe, hogy a FiiO FT3-at a kis gyufásdobozzal hajtottam (KA15) és eléggé néha "alámrúgott" a mély, szóval nagy reményekkel cseréltem a K9 AKM-re a DAC/AMP-ot és biztos voltam benne, hogy a 300ohm-nál kb 10x-es teljesítménytől a föld is megindul alattam és a francokat, nem lett kevesebb a mély, de több sem kifejezetten, nincs annyi "alámrúgás" cserébe rengeteg árnyalata lett a mélynek, persze le tud menni szépen, de a teljesítménytől inkább minőségibb mélyet kaptam, de nem kifejezetten többet. Ezzel csak azt akartam írni, hogy a több teljesítmény nem egyenesen arányos a több mélyhez (tudom én néztem be, pedig azt hittem, mert éreztem rajta, hogy akarná a dolgot, de nem az lett amire számítottam). Ezt csak úgy leírtam, nem is kifejezetten Neked reflektáltam, csak úgy általánosságban írtam.
-
t.imi
addikt
válasz
Valkűr #113015 üzenetére
Nem kevés, tompa, fátyolos. Illetve annak hat 490pro/560s képest. Főleg, hogy méllyel sincs agyonütve.
Hallgatható, mert sok hónapja meg van, 490 után jött a flash és az FT1 pro sem szól ahogy vártam. Emiatt jutottam a talán ez topping páros nem az igazi planárhoz következtetésre .50 fölött simán nálam is hiba a rendszerben.
-
Tuco78
aktív tag
válasz
Valkűr #112367 üzenetére
Azért is tettem offtopicba. 🙂
Próbáltam keresni házimozis topicot is de nem nagyon találtam. Ha Te tudsz akkor kérlek linkeld be. A hifisben meg nem igazán tudtak segiteni házimozi témában.
Amúgy gondoltam ez talán kevésbé off mint az, hogy mennyit dobjunk össze, hogy Beri kollégának, hogy hanyagolja a kommentelést egy ideig. 😉 -
osonte
őstag
válasz
Valkűr #107518 üzenetére
Megjött tegnap a Fosi Audio DS1 dongle DAC/AMP és elég mostoha körülmények között hallgatom most, mivel egy JBL Endurance Run olcsó fülhallgató van rákötve: [kép] .
Sajnos most nincs rendes fejhallgató, de alig várom, hogy azzal is hallgassam, egy könnyen hajtható fajtával.Éjszaka bejárattam vagy inkább beégettem, olyan forró, hogy enyhe szaga volt is (nem égett szag, olyan új kínai elektromos szag), de ez természetes. Ma már elvileg nem lesz szaga, a forróság meg üzemi hőmérséklete. A telefont alig meríti, képes 10 óra felett is működni egy nagyobb akkus telefonról. Én egy Honor 200-ról hajtottam, aminek elég ocsmány a kimenete alapból (mármint zenére nem a legjobb), van egy Apple USB-C Jack dongle, ami laptopról is jobban szól, mint a telefonról. Szinte csak Tidalról hallgattam, de a végén YouTube-al is összehasonlítottam egy-két számot. Nyilván a YouTube tompább.
A lényeg a hangja. Direkt a régi DS1-et választottam, mert ódákat zengtek róla és bár a DS2 újabb modell kb dupla teljesítményű és technikailag is jobbnak tűnik a felépítése, de annak nincs ilyen jó hangja a tesztek szerint. Engem pedig a hang érdekelt jobban. Nálam az egyik mérce a komolyzene, amit nem szeretek alapból és csak ha nagyon jól szól, akkor tudok egy számot végighallgatni. Van egy Beethoven számom erre, amit Hifiman Edition XS-el és FiiO K7-el tudtam végighallgatni, na meg a 27 milliós elektrosztatikus hangfalakon (természetes nem itthon).
A lényeg, hogy egy ilyen olcsó rendszeren nem adtam volna neki esélyt, de nagy meglepetésemre gyönyörűen szólt. Nagyon szétválasztja a zongora hangját, sőt szinte a leütést is hallani. Rengeteg részlet van benne, szinte mindent újra kell hallgatnom. Nagyon szétszedi a két oldalt, nem rossz értelemben. Ami eddig egyszerre szólt, vagyis úgy hallottam, az most egyik oldalról "átfolyik" a másik oldalra. Hosszan hallgatható, nagyon analizál, de mégis elvisz magával a zene és nem fárasztanak a részletek. Néha ki akarom venni a fülest, hogy zaj van a szobában, aztán rájövök, hogy a zenében van benne (pakolásznak a háttérben). Nagyon durván mélyre lemegy, játszik a mélyekkel. A többi tartomány is a helyén van. Ami hihetetlen, hogy korábban említett Edition XS + K7 pároson nem hallottam, van egy Hans Zimmer szám, amiben gyönyörű szubbasszus van egy kicsit hosszabb részen (azt hallottam korábban is), viszont ezen kiderült a szubbasszus alatt egy csörgő karika hangja hallatszik, soha semmivel nem hallottam! Igazából hihetetlen, hogy 31 ezer Ft volt a DAC/AMP és 7 ezer Ft a füles.
Bocs, lehet nem túl szakmai amit írtam, de talán az átjön, hogy baromira ajánlható cucc a DAC/AMP. Amikor lesz fejhallgatóm is hozzá, akkor azzal is írok pár sort. Ennyire jó hangot nem hallottam a FiiO Q3/K7, Topping DX3 Pro+ esetében sem (a teljesítmény az más kérdés, asztali cuccok nyilván jóval erősebbek). Egyedül ami nagyon tetszett a Topping EX5 hangja, de az csak eladásra volt nálam és úgy hallgattam meg, mondjuk az messze más ár és pluszba szintén asztali cucc...
-
osonte
őstag
válasz
Valkűr #107518 üzenetére
Amit Te írsz, az az újabb modell a DS2, amit én vettem az a DS1, az gyengébb teljesítményű: 120mW(SE); 220mW(BAL). Viszont a hangkaraktere sok teszt olvasása után a régebbi modellnek tetszett meg, majd a fülem remélem megerősíti a döntésem. Könnyen hajtható fül/fejhallgató megy rá csak. Írok róla amikor majd megjön és hallgatom.
-
osonte
őstag
válasz
Valkűr #107516 üzenetére
Elvileg max 1 hét és megjön, ingyen vissza tudom küldeni ha nem tetszik. Fiio már volt kettő is, Q3 és K7. Főleg a Q3 számomra nem volt az a hang amit keresek, a K7 meg hibás lett 1 hét után, meg lett volna Fiio is Amazonon, de többen írták az USB-C részét (csatlakozó) érzékenyebbnek. Így gondoltam kipróbálok valami mást, fémházas és 8 ezerrel olcsóbb is, mint a K13 (bár azt nem ismerem), szóval egy próbát megér.
-
válasz
Valkűr #107490 üzenetére
Először is ugyebár semmiféle "igazolást" nem kért tőled senki és nem várt el "másokfele". Sőt, pont azt írtam, hogy ez önmagunknak fontos, nem másnak. Tehát pontosan az ellenkezője történt, mint amit számonkérsz, de spongyát rá.
Én egy javaslatot írtam, hogy ha érdekel a valós különbség, ha érdekel, hogy a pszichéd mennyire szól bele az értékítéletedbe, akkor csinálj vaktesztet is, mielőtt költekezésbe kezdesz. Vagy megfogadod, vagy nem.
"ha nem lenne különbség, akkor nincs az a versenyhivatal, vagy állami cég aki nem tiltaná be a 30 milliós kábelek forgalmazását"
Hogy te mekkora gigantikus tévedésben vagy, azt ki sem tudom fejezni.
-
lapalapa
senior tag
válasz
Valkűr #107482 üzenetére
Kábelre kattintható ferritről beszélek.
Akkora kell, amin át tud menni a kábel.
5; 7; 9 mm átmérőjű kábelre valók vannak kb.
Nyilván nagyobb lyukuba lehet vékonyabb kábelt tenni, de érdemes kb méretest használni, mert akkor nem fog mozogni a kábelen. Két végére egy egy, vagy több, addig érdemes rakni amíg hallod hogy javul.
Nem csak usb kábelről beszélünk!
Persze kicsiben érdemes rápróbálni, ha nem hallasz változást, akkor hagyd.. -
válasz
Valkűr #107474 üzenetére
"van egy kimaradt Norstone USB kábelem, na mondom a Fiio helyett jobb lesz, mert nem annyira hosszú. Bekötöttem és folytattam a zenehallgatást, ám azonnal arra lettem figyelmes, hogy jobb ezzel a kábellel a hang, meg mint ha valamiért hangosabbnak is lenne... Van értelme még komolyabb USB-be invesztálni?"
Lehet, hogy placebo és/vagy érzékcsalódás áldozata lettél. Olyankor is működhet, amikor "nem is ezzel foglalkoztam, nem emiatt cseréltem". Javaslom, vakteszttel is ellenőrizd le, hogy valós-e amit érzékeltél, addig NE költs usb kábelre!
-
lapalapa
senior tag
válasz
Valkűr #107477 üzenetére
Meg tegyél a kölcsön kért ipurifier elé egy két kölcsön kért jitterbugot, meg a norstone elejére, végére ferriteket. Ha hallod a kábel hang különbséget, akkor ezeknek is örülni fogsz..
A hifis topiklakók halántékán ettől most még jobban kidagad az ér, pedig ki kéne próbálniuk, lenne min gondolkozni .
-
-NoVa-
veterán
válasz
Valkűr #107474 üzenetére
Értelme mindig van, csak...
Egy rendesen órázott/szűrt USB -ről sokszor szebb, definiáltabb teret kapsz, de néhány együttállásnál kevésbé szeretik ezt. Ha van lehetőséged kölcsönkérni egy iPurifier3-at, sokat spórolhatsz mielőtt sokat költesz.Én DDHiFi TC09C kábelt használok, igencsak jó, de most jóval olcsóbban mondtak tippet, a FiiO-tól, Supra / Oyaide Class A kábelekkel összevetve.
-
energomatt
őstag
válasz
Valkűr #107474 üzenetére
Valószínűleg nincs. De kábelezéssel akkor érdemes kísérletezni, ha összeállt egy olyan rendszer ami legalábbis hosszabb távon megmarad és nagyjából nincs hiányérzeted sem vele. Úgy túnik a bejegyzéseidet olvasva, hogy nem ebben a fázisban vagy. Tehát nem érdemes kapkodni ezzel.
-
exciplite
tag
válasz
Valkűr #107457 üzenetére
A Mojo2 usb-jének ideges hangzása szűnt meg a sok használattól/bejáratástól. Ettől még a legjob bemenete az optika, de az usb már majdnem felér hozzá. Sőt, ha bemelegedik a kütyü (kb negyed óra), az még jót is tesz neki. Okokat nem tudok, nem is érdekel. Misztérium homályában elfér nekem, csak szóljon a zene.
-
PuMbA
titán
válasz
Valkűr #107448 üzenetére
DAC-on (és fejes erősítőn) nem szabad spórolni, főleg fejeseknél. Muzix-nál kértem időpontot DAC összehasonlításra hangfalon, de rendesek voltak és elmondták, hogy fejeseken mennek ezek a dolgok, mert hangfalon azért nem (feltétlenül) akkora a különbség. Megspóroltak nekem 10k meghallgatási költséget
-
Xelo
addikt
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Valkűr #107430 üzenetére
Azt irja, h a high gaint nagyobb impedanciájú fejhallgatóhoz állítsam, de ugye a Hifimen nem nagy, hisz csak 32 ohm.
De az csak általánosságban igaz, a valóságban egy alacsony impedanciás, de érzéketlen fejhallgató épp úgy igényli a high gain-t.
A feszesebb mély megvan, ha jól értelmeztem. Önmagában viszont a teljesítmény, pláne hogy nem is csak erősítő, hanem dac/amp, messze nem minden. Ha nem tetszik, amit hallasz, illetve kevésbé tetszik, akkor nem érdemes megtartani, ki kell próbálni mással.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Valkűr #107427 üzenetére
A teljesítmény a feszültség és az áramerősség szorzata. A hangerő a feszültséggel függ össze, illetve azzal, hogy hányszorosra van állítva az erősítés.
Egyébként mi a probléma? Az erősítés mértékét úgy állítják be, ahogy gondolják, hogy jó lesz minél többféle fej-, illetve fülhallgatóhoz. A HE400SE-hez szerintem alap, hogy high gain-t használunk. -
-NoVa-
veterán
válasz
Valkűr #107382 üzenetére
Az csak egy szám. Azért írtuk többen is a PowerDAC V2-őt, az mérve 600mW, mégis képes intenzívebb, erőteljesebb hangon megszólalni róla a 400SE, mint más, kevésbé planarokhoz optimalizált 1 Watt feletti dolgokról. Majd Stellaz megírja, ha eljut hozzá, az alapcsomagot már hallgatja egy ideje. De tud kellemesen zenélni 2x320mW-ról is a tákolt 400SEv2, csak kerek, analóg R2R kell alá akkor. Nem véletlen, hogy a saját Himalaya DAC-juk is hasonló alap.
-
Drenadar
veterán
válasz
Valkűr #107325 üzenetére
erőben állítólag elég.
A hangminőség meg lehet megfelelő lesz de tuti, hogy előbb utóbb ha lesz rá pénz bevállalok valami jobbat, csak jó lenne próbálgatni őket
elkezdett érdekelni hogy a fiio q15 az teljes értékű asztali erősítő is? csak mert elég kicsi, nagyon drága, és állítólag jó a minősége is...
És végre megjött a HD660S2 melóhelyre, alig várom már hogy hazaérjek és próbálgassam hogy milyenitt melóhelyen sajna nincs olyan eszköz ami... meghajtaná.
-
Drenadar
veterán
válasz
Valkűr #107309 üzenetére
megérkezett. Jól össze van rakva tetszetős darab... jól néz ki.
Most még csak a hd560s-el próbálgatom. Ezzel is érzetre jobb mint a K3, nem tudom mi lesz itt ha megérkezik a rendes füles
még csak ismerkedem vele. Hallgattam Tidalon pár jó kis zenét, meg megnéztem a trónok harcát de ott a hang nem túl jó... -
Drenadar
veterán
-
bkercso
nagyúr
-
-
ozzy711
őstag
-
krono.
tag
válasz
Valkűr #106232 üzenetére
Tudom, hogy Európában beszerezhető volt az igény, de a K5 Pro egyébként aliexpressen a hivatalos FiiO shopban fele áron megy mint itthon.
-
ozzy711
őstag
válasz
Valkűr #106201 üzenetére
Ha előerősítő módban van, a hangerő-szabályozóval tudod szabályozni a kimenetet, ha dac módban van, akkor a kimenet szabályozatlan ( teljes kivezérlés ), ebben esetben a pc-n tudod szabályozni a kimeneti szintet.
De akkor lehet gond, amikor pl. natív dsd-t hallgatsz, mert akkor, ha hangerő-szabályozó nélküli végfokot használsz, az megkapja a teljes kivezérlést ( asio módban a pc-n nem tudod szabályozni a hangerőt, "wasapin" talán igen, de úgy tudom a natív dsd toppingon csak asio-n működik ).
Szerintem nyugodtan használd az előerősítő módot, szinte semmi különbség ( vagy csak nagyon csekély ) nincs, így viszont nyugodt lehetsz, nem durrantod szét a hangszórókat. -
Polllen
félisten
válasz
Valkűr #106177 üzenetére
Eszköz és forrás függő. Ha mondjuk a mobilod usb-je és egy wiim spdif kimenete között kellene választani, lehet utóbbit mondanám még úgy is, hogy általában az optika a legrosszabb. (Na jó látod, iphone-d van, az lehet jobb, mint egy átlag mobil usb-n. Amúgy ha az az itab egy ipad, akkor az már pl. usb-n elég kellemes forrás tud lenni.)
Általánosságban a Topping usb-je jó szokott lenni, nyugodtan használhatod, ha az van kéznél. Lehet jó usb és koax forrás is. Meg az optika is elmegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest