- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Magisk
- Telefon javítás, szervíz!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz
t.imi #113030 üzenetére
Ha kell a balanced kimenet, akkor MDA1 vagy DL200. Utóbbiból esetleg a szépséghibás darabok közül valamelyik, ha ez nem zavar. És még az is lehet, hogy a dac részük a jelenlegi erősítőddel is mutatnak valami újat, kellemeset.
-
Bodz
nagyúr
válasz
t.imi #113026 üzenetére
Az fajta a közép-magasban, magasban nagyon energetikus, csillogó hangzás amire az eddig olvasottak alapján szerintem vágysz. Kezdjük viszonylag olcsón. Megpróbálnám megbeszélni vele, hogy adja külön a dac-ot. Vagy akár az egész pakkot is veheted, ha nagyon kísérletező kedvedben vagy.
Nyilván nem minden Sabre dac ilyen, most csak a te esetedre koncentrálok. -
Bodz
nagyúr
válasz
t.imi #113023 üzenetére
Tudod milyen az a kissé pejoratív értelemben vett Sabre hangzás? Lehet arra vágysz? Elképzelhető, hogy csak egy dac cserével megoldódhat a dolog.
xDuoo DM-01. KELL. Már de azonnal.
-
Bodz
nagyúr
válasz
t.imi #113019 üzenetére
Nem hiszem, hogy arról lenne szó, hogy az erősítő ne tudná meghajtani a fejeseket. A Topping a maga kategóriájában egy szörny.
Most akkor tulajdonképpen mi a cél? Szeretnél valamit a jelenlegi dac-amp páros helyett (vagy mellé) amivel -hogy is mondjam- élénkebb lesz a 2 planár? -
stellaz
veterán
válasz
t.imi #113019 üzenetére
Nekem az iFi ZenDac V2 nem boldogult a HE400SE-vel. Nova tuningja előtt határozottan utáltam az általad is említett össze vissza minden irányból szól minden dolgokért. Aztán ez móddal már ok lett, a magasak és a terek meg egy dupla réteg fátyol alatt voltak (és torzított közepesen nagy hangerőn), amit az MFA2 pöpecül megoldott, a K9 pedig kicsit tovább menve, a mélyeit is elsimitotta szépen.
-
Valkűr
addikt
válasz
t.imi #113013 üzenetére
Érdekes mert hozzam mikor megjött a 400Se a magasa tűnt soknak és kiabálósnak, harsogósnak, de kevesnek semmiképp. Nálam a hangjában a megváltást a Fiio K9 hozta, meg kapott egy szimmetrikus kábelt ami szintén Fiio. Ezzel a kombóval egy csepp előrelépési vagy cserélgetési kényszerem nincs bennem, pedig elég sűrűn szoktam cserélgetni a cuccaim. Nem állitom, h nincs jobb hang, csak nem mindegy miből kapok annyi pluszt, h megérje a jóval magasabb árat kiadni érte.
volt egy iBasso DC06 Pro dongle dacom, az nem tudta rendesen hajtani a 400SE, de azt ment a levesbe majd később jött egy Aklaim PD6 amivel meg kiválóan szól, pedig nem ehhez szántam. Nyilván nem lett olyan mint a K9 esetében, de messze jobb mint az iBassoval volt. Mar csak viszonyítás képpen. -
Dorien
veterán
válasz
t.imi #112998 üzenetére
"Vettem egy FT1 pro-t és ez sem csillog úgy, ahogy a tesztek írják, majdnem ugyanaz a kissé lapos, tompa közép és magas mint a Hifimannal. Tér van, harsogó hang nincs."
Tompa közép és magas egy HiFiman fejessel?
Le sem írom, hogy hány HiFiman fordult már meg nálam, de ez egyikre sem volt jellemző.
"Ez a két Topping vas ezek szerint nem igazán alkalmas planár fejesek hajtására, jól gondolom?"
Az L30 II nem egy gyenge erősítő. Saját tapasztalatom mondjuk nem volt vele, de pl. az A30 Pro kifejezetten jól hajtja az áraméhes planárokat.
-
Zoliee
senior tag
válasz
t.imi #112998 üzenetére
"... Vettem egy FT1 pro-t..."
Újonnan vetted? Be van már járatva?
Nekem rengeteget változott 3 hét alatt az m1060c. Azt hittem csak a dinamikus hangszórók igénylik, de most már saját tapasztalat alapján tudom, hogy a planár is igényli.
Ettől függetlenül persze minden amp-al más és más a kapott produkció. Lehet csak nem szereti azt az L30-at. -
stellaz
veterán
válasz
t.imi #112998 üzenetére
HE400SE-ből kiindulva, ha alul van hajtva, akkor a mélyek esnek szét benne, vagy mennek el belőle teljesen.
Az is lehet, hogy neked nem jön be az ilyen hangszín. Én pl a Beyer 770pro karakterét éreztem úgy, hogy középen semmi, felül meg visít, mint a szopós malac, más meg pont az ilyet kedveli. A HD490pro is egy stúdió fejes, ha jól látom, lehet, hogy az is egy világosabb cucc, de ezt csak hallatlanban mondom. -
Polllen
félisten
válasz
t.imi #109987 üzenetére
Nemrég több poszton keresztül volt taglalva, hogy mennyi minden belefér egy-egy fórumba a többieknek a dolgok mélyebb megértése miatt, uh ne aggódj ezen.
Határeset, hogy ez most már a zenelejátszó építése topikba való vagy sem, de oda fog kifutni, hogy ez jó helyen van itt.Nyilván az lenne az ideális, hogy közvetlenül dugod az alaplapba, de én erre gondoltam, 1 db kábelre, nem pedig a "pcie 1x riser > USB kábel > pcie 16x riser" átalakítóra. Lehet ez már sok lesz.
Illetve ne görcsölj rá, ha nem tetszik, engedd el. Lehet ideálisan működik így is az a kártya, csak a tisztább jellel jobban előjön a dac igazi karaktere, ami lehet pont nem tetszik.
Én amúgy az E30 II lite-nál nem látom értelmét az usb részre ennyit költeni. Mr. Pang gondolom még mindig 20-30k között van, az az e30 II lite árának több, mint fele. Itt még ennyi plusz pénzzel én a dac cserét támogatom, illetve azt, hogy a dvga-s gépbe nem érdemes semmit rakni. Inkább a dac végénél egy usb szűrő.
Az alaplapoknál amúgy ne gondolj semmi extrára, meg sok számjegyre, egyszerűen az usb kap egy dedikált tápot a lapon. Nagyjából egy árban vannak a normál lapokkal bár most hirtelen nem is találtam ilyen lapot, vagy dobták a gyártók a dolgot vagy am4-re még nem volt.
-
Polllen
félisten
válasz
t.imi #109985 üzenetére
Elméletben ha elfogadjuk, hogy Mr Pang jó minőségű usb jelet biztosít (ez lenne a dolga a pc belső zajos környezetében) és az usb kábel nem szed össze zajt a külvilágból (amit elméletileg nem tesz), akkor mindegynek kellene lennie, hogy noname vagy márkás az az usb kábel. Elsősorban a dac-ra gondoltam, hogy mennyire modern az usb vevője.
Ha nem tetszik így az eredmény, akkor lehet egyszerűbb elengedni.Ha elengeded, akkor lehet olyan alaplapot venni, ahol van "audiophile" usb port, aminek a tápszűrésére jobban figyeltek, illetve van több külső usb szűrő. Tudom-tudom, nem ezt kérdezted, de ha nem tetszik a mostani eredmény, úgyis ez lesz a következő lépés.
-
t.imi
addikt
válasz
t.imi #108959 üzenetére
No. Vettem hamar - mert nem várunk 3-5 napot szállításra + meg "csak" 6k volt - egy 60cm-es RCA-RCA Adam hall 4 star kábelt. Amennyire nem értek hozzá, az alsó kategória alja, de csoda történt!
Közép + magas kirobbant az Oehlbachoz képest, doboz lekerült a hangokról, új hangszerek és plusz hangok!!! jelentek meg, ez különösen igaz Six blade knife c számra. Ezt nem gondoltam volna....
Ma még feltekertem egy Supra Blue USB kábelt, ami elvett a magasból a gyári Topping kábelhez képest, cserébe kaptam teret. Már hallani némi + irányt és távolságot is a hangszerek között.
Emiatt nem lesz kedvenc, de kevés alapfogalmat ad a kábelekről.
-
osonte
őstag
válasz
t.imi #107949 üzenetére
Nekem pont egymás után volt a DX3 Pro+, utána a FiiO K7. A fejhallgató egy Hifiman Edition XS planár volt. Nekem jobban tetszett a K7 hangja, a DX3 Pro+ vékony volt hangzásra, a K7 pedig teltebb dinamikusabb, bár egyik sem az az eldobod az agyad kategória (a fejhallgató viszont eléggé jó élmény volt bármin, akár telefonon is). A K7 talán AKM erősítő miatt és a szerintem jobb táp miatt előzte meg a Toppingot nálam. Utána került hozzám egy Topping EX5, na annak a hangja rendben volt, nem volt vékony és jobb volt mint a K7, izgalmasabb. A Zen-ek közül csak az Air volt nálam, annak van egy saját hangzásvilága, ami jó lehet, főleg egy unalmasabb fejhallgatóval, viszont teljesítményre azok kisebbek, még a V3-is. A legjobb ezeknél, ha meg tudnád hallgatni a végleges fejhallgatóval és Te mondanád, hogy na ez tetszik! Amúgy a HD560s is volt, az nekem sem tetszett, nem azért mert rossz, csak nem azt keresem a zenében, amit azon hallottam (még akkor is ha az precízen adja vissza a dolgokat a maga árkategóriájában).
-
Polllen
félisten
válasz
t.imi #107945 üzenetére
Be szabad, alapból ugyanúgy szólnak azok, mint az alap termék, de egy gomb megnyomásával az adott termékhez igazodva változtatja a hangképet. Jópofa dolog, de ami a 6xx-hez van tervezve, az nem valószínű hogy olyan jó lesz egy 400SE-hez.
Én akkor ajánlanám ezeket a specializált termékeket, ha megvan az a konkrét fejes, amihez készült és hosszú távon tervezel vele. -
Polllen
félisten
válasz
t.imi #107942 üzenetére
Szépen megszaladt a lista.
Én ezekre öszpontosítanék:
Fiio K5 pro
Ifi Zen dac v2
Topping DX3pro+
Fiio K7 (Nekem a Sennheiser 560S-sel sehogy sem tetszett)
Ifi zen dac v2 + zen can/Schiit modi 3+Ebből szerintem a tuti vétel a zen dac v2(használtan) és a dx3pro+. Ez utóbbinál van egy speciális eset, amivel ki lehet akasztani, de közel egy év alatt nem volt vele gondom.
-
Polllen
félisten
-
-NoVa-
veterán
válasz
t.imi #104090 üzenetére
Alapvetően a Q1 kevésbé hajtásigényes fülesekhez elég, fejesekkel a Q3 is elég elveszett volt. Számszerűen valahol 220mW környékén teljesít a Q1mkii balanced kimeneten, a Q3 380mW, a HE400SE meg 600mW körül már szól valahogy, alatta kár nekiállni. E1DA PowerDAC V2 illik alá, ha nagyon olcsón akarod megúszni a forrást.
-
s4tch
veterán
"10Hz-től indul, ezt mindenképpen szeretném kiaknázni"
Rossz fajba születtél, a homo sapiens általában 20Hz fölött hall.
Illetve kevés hangszer szól 30 Hz alatt. Ne foglalkozz a specifikációkkal, nem attól lesz jó egy erősítő (vagy egy fejhallgató). Egyébként jó irányban nézelődsz, nincsenek csodák 30k alatt.
Megatron: [link]
-
Gzula[HUN]
addikt
Egy használt Fiio E10K-val szerintem nagyon mellé nem tudsz lőni, az van nagyjából árhatáron belül. Esetleg, ha találsz egy ifi zen air dac-ot jó áron használtan. Az új már inkább 40ezer, de a melegebb hangú erősítőt meghálálja. A drágábbat is, de ha mostanában nem veszel fejest 2X annyiért, mint amennyibe lesz a Monitor 80, szerintem nem éri meg a felárat.
Dongle DAC-okat meg el kell hozzá felejteni, az kevés lesz hozzá.
-
RetepNyaraB
veterán
-
bkercso
nagyúr
AZ USB-fejesben van egy USB-s hangkártya, így nem megoldható, amit szeretnél. Az USB digitális, míg a 3,5 jack analóg jelet szállít, így nem tudsz köztük váltani.
De Win-ban beállíthatod a hangbeállításoknál a lejátszóeszközt. Itt tudod átkapcsolni a fejes hangkártyáját az alaplapira és vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest