- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitrograde
senior tag
válasz
exciplite #112542 üzenetére
Nálam egy 0-ik szériás 2x50W-os hibrid integrált van, ez újabb típus. A hosszú hétvégén fogom kipróbálni a hangfalas rendszerben, bár nem sok esélyt adok neki a Vandikkal (elég érzéketlen, három utas konstrukció), különösen a Bryston és az ő 2x200 finom Wattja ellenében (vasököl bársonykesztyűben, ahogy mondani szokás). Most a fejhallgató-kimenetét próbálgatom. Az nagyon tetszik (Erzetich Phobos lóg a Wywires Red végén). Gyors, könnyed, nagy volumenű, szépen részletes. Kicsit talán színes, édes, de nem bántóan, vagy tolakodóan. Tegnap este csak bekötöttem, hogy minden működik-e rendesen, aztán vesztemre ottragadtam Arianna Savall Bella Terrájával.
Ma este is jó esély mutatkozik valami hasonlóra. -
RetepNyaraB
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
exciplite #111653 üzenetére
Korrektül elmebeteg
Én a vízhűtéseket a keringető szivattyú búgása miatt kihagytam, az efféle zseniális őrületeket is, maradtam a léghűtésnél. Aztán manapság a részterhelésen leszabályzott/álló ventik időszakában már ez sem tétel, ha néha felzúg a gaming PC. Általában úgyis vagy a macBook, vagy a Surface Pro teszi a dolgát némán.
-
Dorien
veterán
válasz
exciplite #111229 üzenetére
Vannak fejhallgatók, amik nem jönnek ki bizonyos erősítőkkel, előfordul. Nálam is lesz elvileg egy K550, meghallgatom majd az A30 Pro-ról, chAMP-ról meg a Shanling Q1-ről is. Mindenesetre nem erről fogom megítélni, hogy melyik erősítő mit tud. Pl. a Sundara Closed-Back is a 80mW-os Shanling DAP-ról szólt a legélvezetesebben anno, aztán planár.
-
Ba cy lus
addikt
-
nobela
senior tag
válasz
exciplite #109992 üzenetére
"Azért pár 100 óra után hozz végleges ítéletet"
A pár száz óra azért elég erősnek tűnik... Annyi idő alatt talán a Sokol rádiót is megszoknám
De most járatom non-stop, 60-80 órát szeretnék gyorsan belerakni.
Plusz kap még egy lineáris tápegységet, ez eleve tervben volt.
Az elállás nem opció mert hiába szól jobban a NODE ha nincs benne balance, nekem pedig erre mindenképpen szükségem van.
-
-
Xelo
addikt
válasz
exciplite #109826 üzenetére
meglesem majd a videót de szerintem a spotyhoz hasonlítani a tidal minőségét nagyon nem reális. az én hallásom szerint a spotify a leggyengébb hangminőségű platform, még a youtube/youtube music is jobb, a tidal meg más kategória főleg exklúzív (bitperfect) módban. egyébként az apple musiccal sincs gondom, voltam előfizetője annak is.
meg most is van spotifyom mert az ajánlója annak a legjobb.
-
Xelo
addikt
válasz
exciplite #109824 üzenetére
en hasznalok macbookot, windowst, android telot es ipadot is, en tidalt sokkal jobban szeretem mint apple musicot de izlesek es pofonok. arban mar szerintem nincs kulonbseg, tidal 1800ft/ho a lossless flac minosegert. macbookon pl apple musiccal nincs exclusive mod, tidallal van.
-
bkercso
nagyúr
válasz
exciplite #109660 üzenetére
Lágyítással (én pl. Zenerekkel ejtek 5-10% fesz-t a primeren), illetve DC-Blockerrel (kb. 5 alkatrész, kiviteltől függően).
Valamint, ugye a fluxus akkor maximális a trafóban, ha terheletlen, szóval a legegyszerűbb, ha teljesítményellenállással leterheled (ha DC van a hálózaton, azt ez nem oldja meg).Ezen kívül a rezgését akusztikailag az asztallap és/vagy sarok szokta felerősíteni, vagyis érdemes egy puha, összehajtott ruhával vagy hasonlóval alátámasztani a trafós készüléket, és elhúzni a faltól.
-
Ear001
addikt
válasz
exciplite #109148 üzenetére
Biztos, hogy nem kellenek milliós eszközök hozzá. Nagyon alapszintű láncon is hallatszik. Persze az nem baj, ha már egyszer meghallottuk, miben áll az eltérés, utána könnyebben áll rá a fülünk.
Ami sokaknak bejött, az a Hikvision DS-3 nemtudommégmi típusszámú switch volt. Ez fém dobozos, elöl ledek, hátul a csatléakozók. Valami ilyen.Sajnos ez a kivitel amennyire tudom, már kifutott, hogy a jelenlegi milyen, nem tudom.
Az optika viszont egész más. Én azt tapasztaltam, hogy egész más irányba mozdítja a hangot, mint amit a rezes lan tud.
-
AdamTaylor
csendes tag
válasz
exciplite #108695 üzenetére
Köszi szépen a tippet!
Igen, ezek töltő kábelek, kipróbálom valami értelmes zsinórral. Bár úgy képzeltem hogy azért a hang az átmegy folytonosan, max visszafog belőle.
Durva amúgy hogy bluetooth üzemmódban is mennyire részletező és jó dinamikaju ketyere ez simán youtube musicrol. Első asztali cuccom ez a K9 akm, gyanús hogy egy időre félre teszem a tesztek és vélemények olvasgatasat. Rendes forrassal, normális digitális kapcsolaton keresztül sok mosolyt fog az arcomra csalni.
-
bitrograde
senior tag
válasz
exciplite #107787 üzenetére
Már megbocsáss, de te terjesen fordítva ülsz a lovon.
Gyártók, mint hópihék? Hogy jön ez ide? Van egy elég nagy és eléggé nívósnak gondolt készülékeket gyártó cég, iparági hatalommal, vállalati ügyvédekkel, tőkével, stb. a háta mögött, és akkor őket hasonlítjuk azokhoz, akiknek adott esetben tényleg vannak/voltak sérelmei? Ez a hasonlat itt nem ül: egymáshoz nem mérhető dolgokat mos össze. (az angol eredeti, amit a magyar is átvett, kb. annyit tesz, hogy "mimóza", jó eséllyel politikai értelemben.)
És csak mert valaki le merte írni, hogy "nem szól elég jól", vagy hogy átgondolatlan technikai megoldást tartalmaz, akkor mindjárt úgy érzi a vállalati ügyvéd, hogy meg kell dolgoznia a pénzéért? Ráadásul a "gyártó" egészen másképp reagált, mint a valószínűleg saját szakállára dolgozó ügyvéd. Erre utal, hogy hónapokig semmilyen technikai kérdésre és felvetésre nem érkezett válasz, hogy az egész pár évvel az értékelés elkészülte után pattant ki. Valószínűleg annyira megnőtt a cég, hogy házon belül elváltak a feladatok, és a "gyártónak" egyszerűen tényleg nem volt tudomása, mi is zajlik (ami persze megér egy misét).
A történet lezárása pedig korrekt: a tesztelő megkapta a verbális és szimbolikus elégtételt, meg egy teljes dCS-szettet ajándékba, hogy azt tegyen vele, amit szeretne: használja, árverezze, a befolyt összeget ajánlja fel jótékony célokra, stb.
És pollennek igaza van: mindez egészen másképp alakul, ha nem állnak bele, nincs meg a közönségük.
@nova: én ezért vagyok az ellen, hogy egyrészt olvasmányélmények alapján ajánlgassanak a fórumtársak mindenfélét, meg hogy a hulladékboltokból szerzett portékák jelentsék a referenciát. -
Ear001
addikt
válasz
exciplite #107373 üzenetére
Hát a külső tápos ANT erősen azt adja vissza, ami elé van kötve, meglepően kevés lesz a saját hangja. Egész durva frontendek mögött is jól tud teljesíteni. A felbontás karaktere pedig attól is függhet, milyen kondik kerülnek bele, de mindenképpen más jellegű, mint egy jó félvezetősé, mint a Violectric. Kérdezd meg Tamást, tud-e adni tesztkészüléket.
-
lapalapa
senior tag
válasz
exciplite #106816 üzenetére
Ha kapcsoló üzem hangján segít, akkor kérdés, hogy analóg tápnál mennyit hozhat?
Persze sok mindentől függ..Most néztem utána, hogy a shanti tápomban is van valami supercap, szóval ezek szerint van tapasztalatom, csak azt nem tudom kipróbálni milyen lenne nélküle, de vele jó.
-
-
Sword
őstag
válasz
exciplite #103431 üzenetére
Nekem bejött a Tidal, anno még Masterre voltam előfizetve, Spotival szemben ég és földnek találtam a különbséget.
Qobuzt nem próbáltam.
Apple Music van, most az a lossless előfizetésem, amíg a Spotify el nem indítja a sajátját.
Óriási hátránya a PC-s app-juk valami förtelmes alfa állapotban van, nekem csak átugrálja a számokat a playlistemen, csak azt hajnaldó lejátszani, amit ő akar (gyári playlist, radio stb.). Igy messze nem teljesértékű lejátszó számomra. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
exciplite #103431 üzenetére
De, már van exkluzív mód, én legalábbis be tudtam állítani... [kép] ; az a Spotify-nál nincs.
Egyforma, alapból 44,1kHz / 16 bites anyagokat hallgatok (ugyanaz az album, cím), és mégis: a Tidal keményebben szól, és a terének nincs előre--hátra iránya, csak szélessége, a vacak Spotify meg olyan teret csinál némelyik audiofil felvételen (Anouar Brahem, Hadouk Trio, ilyesfélék...) hogy a mai napig berosálok a gyönyörtől, pedig minden nap lemennek ugyanazok a számok legalább kétszer... Ez csak a hangszórós rendszeremre igaz, mert nincs igazán jó fülesem. -
PuMbA
titán
válasz
exciplite #103000 üzenetére
Az én E50-emen is már sokkal jobb a koax és toslink bemenet minősége, mint az E30 II-n, mert minimális a jitterbeli különbség: -139dB kontra -132dB.
A 70-esek pedig még ennél is jobbak, tehát biztosan jól hallod
Az E30 egy alsó kategória, így nem róható fel, hogy a koax és toslink gyengébb, de biztos, hogy gyengébb, ezekből a tesztekből jól látszik.
-
abéla
senior tag
válasz
exciplite #102006 üzenetére
Mondjuk most AVX-en van kapásból 3 dac is 200-250e körül, amit simán bevennék a helyedben a TMP mellett a körbe:
Soekris 1421, Schiit Bifrost 2 és a fekete ló(bár kicsit kopottas kültakaróval):
Metrum NOS mini (ha csak usb kimenet játszik, akkor ehhez még kell spdif/usb DDC, az kb 50-100 pénz)szerk: vagy egy Parasound P6, csak az kicsit drágább (sokkal
)
-
abéla
senior tag
válasz
exciplite #102006 üzenetére
Nono, ezt a végjáték kifejezést erősen relativizálva szabad csak értelmezni!
De piszok egy jó dac, az biztos.
Huhh nanézzük, csak-a-lényeg:
modem/router(MeanWell12V) -AQ Cinnamon- NetGearGS108E(TMP12V) - SupraCAT8(jön egy haszn.Viablue EP7) - PC(stream, főleg Deezer/YTmusic prém) - iDef(iPowerX5V) - HumanA.Nexu - iUSB3.0(TMP 9V) - PP TZ RedTwin - TMP ANT LE dac(Isotek Eternal) - Lessloss C-marc rca - Vincent sv227(Valvo,Sovtek csövik / Isotek Syncro) -
biwire(QED Signature/silverXT) - mtm(Usher-sd500/DaliOberon1 - sajnos ez így túl jó, hogy elengedjem, akármilyen hülyeségnek is hangzik) - svsSB2000(ide lassan lehet már nem ártana egy dsp)
Ja, meg egy, az egész lavinát elindító modolt Philips cd600 , hogy vinné el az ördög
.
Említésre méltó fejhallgatóm nincs.
(Sennh. hd660s volt, de eladtam, mert kb 1.5 évig nem volt a fejemen).
...van viszont némi elcsatolás, itt-ott szivacska, meg szőnyeg a falon, bambuszredőny ablakon, basszcsapda sarokban, meg némi elosztó/szűrő/ups bonyolítás táp oldalon (ösvény -még- nincs
)
Egyesek szerint el kéne adni mindent és egy dac/Genelec-Focal-mittoménmi aktív lehetne a barátom, de lexarom, bfeketetésnek is megteszi a sok kacat, ez a családi ezüst
;
nem mellesleg még mindig úgy meg tud lepni a hangzás, hogy kellően sokszor, látszólag indokolatlanul vigyorgok zenehallgatás közben,
táncol a lelkem időnként, olyat hallok vagy épp' pont inverze, ha olyan a kedvem;
jó. -
abéla
senior tag
válasz
exciplite #101986 üzenetére
Nna jónak írsz a TMP dac minőségi mivoltáról!
Itt áradoztam egy pár sort róla
...és azóta mindez csak megerősödött bennem!
Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a korábbi kényszeres csere-bere-bogár, legalábbis itt, ezen a fronton, azóta végleg elszelelt.CoroStar : fura, nekem a Taga tápszűrő(~Dynavox), meg az Audiolab DC blokker is "kinyírta" a zenét (dinamika, meg részlet is érezhetően csökkent);
csak jóval fentebbi kategóriás cumókban nem tapasztaltam a szűrés mellett e mellékhatásokat (pl isotek synchro), az elosztó meg lett inkább egy sima, szigorúan szűretlen, csillagpontos WireW. Matrix2.szerk:
iUSB: endgém megoldás kb ("usb-kártya", meg reclocker, tápregen, ground-loop killör), használtan nem rossz ár és nekem kellett, hogy külső legyen (egyébként PP, meg matrix element is szóba jöhet) -
abéla
senior tag
válasz
exciplite #101958 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad!
Látom jól elstartoltál! Gyűjts sok élményt, kalandot az utadon!Bár rengeteg mindent változtattál, giga-felugrás volt ez, annak minden velejárójával.
Sokba fog ez még kerülni!...ja és a hsz-ed olyan ontopic, mint a szél, ne szűrkítsd le máskor
CoroStar86 : ha némi türelemmel közelítesz a dolog felé egy iPurifier és Jitterburg új árából megvan egy használt iFi iUSB (türelem a halászathoz szükségeltetik
),
szerintem az jobb all-in megoldás
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Battlefield 1
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest