- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
osonte #113624 üzenetére
Megjött a kis PC: [kép] [kép] , biztosan egy streamer jobb lenne, de a gamer laptopnál sokkal jobban szól. Van 1db USB-A 2.0 (külön vezérlőn és csak egy kimenet), a többi USB 3.2 (10Gbps és 40Gbps). A lényeg sehol egy pattanás, atomstabil a kapcsolat, a mély rendesen üt és a magas nyitott lett, ehhez képest korábban "nyugger" hangzás volt és pattanások voltak, ezt az erőt vártam a K9 AKM-től, már beletörődtem, hogy nincs benne. Eszméletlen jó minőségű a kis PC, piszok gyors, nincs hangja, átlag 3-7-10 Wattot fogyaszt és (11*12*3,3cm a mérete), az adaptere kb nagyobb, arról írták is, hogy egy sima 100 Wattos USB-C PD töltő, csak nagyon jól megtervezve. Az egyszerű és kevés alkatrész szerintem a titka a nagy gamer laptophoz képest. Szóval zenére ajánlott, akinek csak netezésre, filmezésre és zenére kell valami. jó alap. A wifi kártya kuka (Wifi7, de Realtek), a héten talán megjön bele az Intel BE200.
-
:AMF:
senior tag
-
s4tch
veterán
válasz
osonte #113601 üzenetére
Vegyél Macet, zenélni tényleg jól használható, és a hang is rendben volt már az inteles gépeknél is.
Egyébként van a családban egy Elitedesk G3 mini, az sem használhatatlan. Gyors, csendes, keveset fogyaszt, ssd-vel használva fejesre nem mennek át zavaró zajok, és volumio, daphile is fut rajta, ha muszáj. BIOS halál buta, ez a generáció képtelen órajel lockra, bár szerintem ezt szoftveresen (throttlestop segítségével) lehet szabályozni.
-
Bodz
nagyúr
válasz
osonte #113601 üzenetére
Ezekről pont nem tudok neked semmit sem mondani, bár van a cégnél egy csomó i3 EliteDesk mini. Csak azokon mindenki dolgozik, nem usb-t tesztel, és nem turkál a bios-ban sem.
Csendesek és mindent is kibírnak (mindenféle folyadék, asztalról lerántás, stb). Alapvetően mindenki szereti őket.
Nekem itthon van egy G3 Plus. Netezni, YT videókat, filmet nézni nagyszerűen lehet vele, Windows is pörgős. Néha használom az asztali gép helyett, ha egész biztos, hogy nem kell semmihez túlzottan sok erő. Az USB-k működnek, nem volt még gond. Nem tudom, hogy akkor ettől értelmesnek számítanak-e...
Nagyon könnyű szétszedni, takarítani. Érzem én, hogy nem ezt keresed, csak ha már mini pc a téma.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
osonte #113496 üzenetére
Hálózat lesz az. Mi tavaly költöztünk, előző lakásban új volt a hálózat, szarrá szűrtem mindent is ÉS volt egy fújó alapzaja nagy hangerőn a cuccnak, bármit, bármivel, bárhová kötöttem ki, vagy be. Költözés után mindez hopp, eltűnt. Csak a hálózatban lehetett valami gonosz goblin. Mondjuk a pattogás kínosabb ügy, igazán bosszantó lehet 🫨
-
Xelo
addikt
válasz
osonte #113502 üzenetére
nekem ez volt az egyetlen bajom a fiio k9 akm-el: akkor is melegszik ha csak dac-ként van használva, mintha sose lőné ki a fejes erősítőjét.. a nyári melegben nem hiányzik hogy tovább melegítse a szobát.
illetve nekem a dac menni szokott egész nap, nem szeretem külön kapcsolgatni főleg hogy home officeban melózok és a melegedése miatt nem passzolt a felhasználási szokásaimhoz a k9. jelenleg egy smsl dl100 a dac a láncban és ez csak akkor melegszik ha az erőlködőjére van kapcsolva - amit nem használok.
-
stellaz
veterán
válasz
osonte #113472 üzenetére
nem te vagy az első aki egy olcsóbb fiio termékről a K9 AKM-re váltpott
legalábbis itt olvastam azért olyat, hogy k11 visszaküldés után lett a K9, de tulajdonképpen én is K11 r2r-ért mentem Ijoe-ba és K9 lett belőle (igaz, nem pont onnan).
Én nagyon kedvelem a hangját is, meg úgy általában egy jól megépített, sokoldalú cucc.
-
Zoliee
senior tag
-
Bodz
nagyúr
válasz
osonte #113468 üzenetére
Ők még szállítanak neked egyáltalán?
Bocs, bocs.
Reméljük tényleg bejön, aztán lezárul a történet, csak a boldog zenehallgatás marad.
Ha esetleg mégsem... Akkor már megvárhatnád, hogy feltűnjön itthon is a DX5 II. Esetleg DL400 (Dispatches from Amazon!!). Ez is gyakorlatilag a DO400, D60, D40 Pro egy újabb változata.
-
nobela
senior tag
válasz
osonte #113454 üzenetére
Én több helyről is rendeltem már Európából, a magyar áfát már a kosárban rárakják.
Legutóbb az Aune store-ból, korrekt volt a matek és pár nap alatt itt is volt a cucc.
szerk: viszont az UPS-től menekülj, legutóbb a 860 eurós csomagomat odaadták egy vadidegennek egy teljesen másik helyen mint ahová kértem... 😱 Elég kalandos volt megszereznem, öregedtem közben néhány évet.
-
btraven
őstag
válasz
osonte #113463 üzenetére
"hogy halljam, hogy drágább hangja van, mint a K7-nek, a milyenségét/hangkarakterét megszokom."
Érdekes mennyire másképp hallgatunk zenét. Én pont fordítva vagyok. Az MCTH-nak drágább hangja van, de a Loxjie P20 (szovjet csövekkel) karakterét sokkal jobban szeretem.
Most a flathead earbud vonalon is így jártam, vettem egy kicsit drágábbat és hallom is miért számít jobbnak. De a $3 Vido karaktere simán megveri. -
-
Zoliee
senior tag
válasz
osonte #113457 üzenetére
Spekulálsz ezerrel, csapongsz össze meg vissza. Kb ennyi...
Van nekem itthon 4db erősítőm, 2db dac és 4db (talán mondhatni komolyabb?) fejhallgatóm.
Na most mindegyik "másképp" szól, még akkor is ha fh, vagy ic kábelt cserélek.
Ki mondja meg nekem melyik a "jobb"? Melyik "veri" meg a másikat? -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
osonte #113454 üzenetére
Én egyszer rendeltem német amazonról, ott nem volt semmi extra. Fizettem, 2 hétre rá meg jött az ifi zen dac v2. Ennyi.
Flanszia (sic!) amazonnál volt annyi plusz költség, hogy fizetéskor alapban annyival fizettem többet, mint amennyivel nagyobb a magyar áfa, mint az ottani. Sose fogom elfelejteni, egy vasárnap du. rendeltem onnan az X2HR-t, köv. kedd (bő másfél nap után) délben átvettem. Ez volt kb. 5 és fél éve. Azóta mennyit "fejlődtünk" OMG! Átvételkor ott se volt semmi költség.
-
szaki58
aktív tag
válasz
osonte #113433 üzenetére
Kérlek, ezt ne vedd magadra. Csak általánosságban írom, hogy a notórius vissza küldözgetők néha megérdemlik, hogy benyaljanak egy-egy bontottat (és ne küldhessék vissza!!) Én személy szerint ezt a lehetőséget (indokolatlan visszaküldés) beszüntetném.
Hitvita! Elkészülni, vigyázz, rajt! (én mindent elmondtam róla, amit akartam)
-
Zoliee
senior tag
válasz
osonte #113431 üzenetére
Csak poénkodni próbált Dorien.
Nekem átjött, de Te komolyan vetted.
Miért is?Szerk: azért megmagyarázom, hátha anélkül félreérted.
Írtad: "... ez másnak csak a fizetése töredéke (úgy lehet nekem is viccesebb lenne mit kapok.."
Itt senki sem vicceskedik más anyagi helyzetével. Pláne úgy, hogy fogalmunk sincs kinél mi a helyzet. Ja meg intelligencia.
Kizárólag az elmúlt időszak visszaküldési hullámát lovagolta meg Dorien... -
Bodz
nagyúr
válasz
osonte #113417 üzenetére
Loxjie D60, de oké, tényleg lehetne DO400-nak is hívni.
Sajnos még nem, de most már hamarosan el kéne neki rajtolni Kínából, aztán pár nap. Szerintem jövő héten itt lesz.
Frissen megjelent cuccnál ez azért előfordul, nem csak a Topping ilyen. Én biztos nem küldeném csak ezért vissza. Tuti dolgoznak keményen, hogy kikupálják.
-
Bodz
nagyúr
-
Dorien
veterán
válasz
osonte #113404 üzenetére
Ja, beszámítással vinném, de igazából nincs szükségem rá.
Kegyetlenül betalált az iBasso DX170 + HD580 Precision, hatalmas élmény vele minden zeném újrahallgatása.Azóta az asztali láncot ebben a melegben be sem kapcsolom. RTL Híradóhoz, YouTube-hoz meg elég a monitor/VGA HDMI hangja is.
-
Dorien
veterán
válasz
osonte #113353 üzenetére
Én ezt anno már a Takstar TS-671 fejessel megtapasztaltam. Rendkívül szórakoztató tud lenni elsőre, aztán inkább csak fárasztó, ha túlságosan szétszedi a zene elemeit. Az Edition XS a hasonló méretű fülpárnák ellenére nem tolta túl ezt a a műfajt, annak nagyon szerettem a terét. Aeon Flow Open X dettó, azt is akármeddig lehetett hallgatni különféle zenékkel. Ezek nagyon jól sikerült fejesek szerintem. Az Arya Stealth mozgatja még a fantáziámat, de alszom még rá, hátha elviszik előlem aprón azt a csábító példányt...
-
Dorien
veterán
válasz
osonte #113347 üzenetére
"...egy Anandan hallgatja, elmondás alapján az is szépen zenélhet, azt mondja jönnek a hangok minden irányból, alulról/felülről is, gondolom elég jó tere lehet."
Igen, az Ananda az ilyen.Bár nekem a "jó térről" kicsit más az elképzelésem... Utána felvettem a HE400-at és úgy éreztem, végre megint egy Hi-Fi fejes van rajtam, nem pedig egy planetáriumi vetítésen veszek részt.
-
Bodz
nagyúr
válasz
osonte #113283 üzenetére
De tényleg semmi garancia, hogy az új dac nem fog ugyanúgy pattogni. Pláne ha eddig mindennel csinálta a Honor.
Teljesítményben nincs olyan óriási különbség a KA15 és 17 közt. Mondjuk nyilván segítség, hogy használhatsz külső tápot, tehát akár szigorúan elméletileg megoldás lehet az FT3 problémádra. Kivéve ha nem...Nem nagyon találtam olyat, hogy bárki ezt a dac-fejes párost használná.
Esetleg vehetsz csak egy fejes erősítőt a KA15 mellé, ha épp nem telefonnal használod. Kicsit fél megoldás, meg úgyis cserélni fogod, de az biztosan megoldaná a gondod. -
-NoVa-
veterán
válasz
osonte #113283 üzenetére
KA17-et ugyan nem hallottam, de sok a közös a BTR17-tel HW szinten is. Ez utóbbi desktop módban egész szépen összekapta magát ahhoz képest, hogy mennyire apróság. Azért egy DAP vagy méretesebb, vastag telefon méretű portable cucc mellett meghallani, mikor van elég kapacitás a nagyban, és mikor erőlködik a pici.
Akad FiiO ESTICK néven a KA17-hez powerbank, meg tok is, ami így egybecsomagként csinál belőle hordozható kis erős izét, ilyenkor max a melegedésre lehet némi panasz. Ezt nem tudom visszaigazolni, a BTR17 jobb hűtést kapott már a drótos előd hibáiból tanulva.
K11-eket felejtsd el, azokban nagyon lapos, erőtlen hangú erősítő van. Ízlés szerint ha asztali, akkor a Topping DX5 ii is jó, ha hordozható, Topping G5, FiiO Q15, vagy XDuoo XD05 Plus2. Ez utóbbinál balanced kábelekkel sem kell vesződnöd, és single ended is lead 215mW-ot 300 Ohmra, amit a Topping balanceden. A Q15 340-et Ultra-High gainen balanceden. Egyik sem desktop teljesítmény, csak végtelen sok lehetőség mérlegelni, mi kell neked
-
Bodz
nagyúr
válasz
osonte #113264 üzenetére
Figyeld a teszteket majd a DX5 II-ről.
-
bkercso
nagyúr
válasz
osonte #113249 üzenetére
Valszeg nem tartják a megadott hullámimpedanciát belül végig, talán a csatlakozó vagy a szalagkábel nem 90ohmos, ezért pattanhat, amikor bithiba keletkezik. Azért pattanhat ugyan ott, mert adott módon kell jöjjenek a bitek, hogy bithiba legyen... Ld. fish eye diagram és ami mögötte van.
-
btraven
őstag
válasz
osonte #113249 üzenetére
Nálam soha nem volt pattanás semmilyen DAC-kal. Redmi Note5 UAPP lejátszóval. Olyan van nagyon-nagyon-nagyon ritkán hogy megakad a zene egy pillanatra mert az okosteló processzora valami mással foglalkozik éppen.
Valami dedikált lejátszó szoftvert használsz mint UAPP, Hiby, Neutron stb? De ha Youtube akkor gondolom nem, és akkor keresztül megy az android belső hangkezelésén, ott meg minden előfordulhat.De lehet az is jó, én most rászoktam az okosteló fejes kimenetére, mert bizonyos helyzetekben csak az elérhető. Tökéletesen működik. És az a vicc hogy az olcsó "bazári" füleseket meg is tudja hajtani. Azok ilyen igénytelenek. Persze a HD6xx alatt összecsinálja magát.
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
osonte #113175 üzenetére
Örök hála ezért!
Legalább akkor a mélyhangszóró ki lett választva! Bár a hangminőségért főleg a közép felel, ami TG9FD lesz (aktív váltás miatt nem kell az érzékenységeket párosítanom), szóval még eg ymagasat kell találni, de az már nem akkora gond (nem ahhoz kell a dobozt tervezni). -
bkercso
nagyúr
válasz
osonte #113173 üzenetére
Ne titkold azt a márkát!
Tervezgetem a BT hangfalam; még nincs meg a hangszórókészlet. Olyan 13cm-es mélyhangszóró kellene, ami jól érzi magát 5 literes reflexben, lemegy 40Hz-ig és jó a tranziensviselkedése (amennyire reflexben lehetséges). És persze a hatásfoka (érzékenysége) se nagyon gatya.Szóval összetett ez a zenehallgatás, egész bonyolult orvosi/szakmai cikkeket lehetne belőle összehozni...
"Nem alkoholista vagyok, hanem hifis...!" -
bkercso
nagyúr
válasz
osonte #113170 üzenetére
Hozzászoktam az Apple Dongle DAC-hoz, pedig régen volt jobb rendszer, meg planárom is, de ha visszaszokik az ember a gyengébb hanghoz, akkor újra élmény tud lenni a feljebb lépés...
Soha nem próbáltam, és ez még eszembe sem jutott, hogy egyáltalán lehetséges.
Egyszer influenzás voltam 2 hétig, gyakorlatilag nem hallottam (beszédet igen, de zenét szinte nem), na utána tényleg nagyon jó volt zenét hallgatni... -
bkercso
nagyúr
válasz
osonte #113164 üzenetére
Értem, akkor csak kihozta a különbséget a fejesek közt.
Még a "hangminőségvadászat" előtti időkben én is szerettem az EQ-t, mert izgalmasabbá tudta tenni a hangot, de azóta jobban érzem a veszteséget vele. (foobar bépítettjéről beszélek; fancy programokat nem próbáltam.) -
Bodz
nagyúr
válasz
osonte #113092 üzenetére
Gyártó, aha. Az USB Savi a DS2-ben.
Hát olyan kicsi és drága kábel. Most erre mit mondjak?
Viccet félretéve, halvány lila gőzöm sincs, hogy milyen.
-
Bodz
nagyúr
válasz
osonte #112964 üzenetére
Szia!
Ha tetszett, akkor mondanám, hogy vegyél egy DS1-et. Ilyen szempontból az a legbiztonságosabb választás. De amúgy persze, jó lehet a KA11 is. Egy dolgot azért megemlítenék. A "minél kisebb" kritériumnak annyira nem felel meg. Jóval nagyobb, mint az Apple dongle pl, vagy akár a Fiio JA11, stb, stb. Bár a DS1-nél meg jóval kisebb...
Simán hozza egy átlag telefonban lévő dac minőségét, sőt magasan meg is haladja.
Amúgy ez a JBL miféle szerzet? Simán csak nagyon mélykiemelt hangja van, vagy erős V?
Mindenféleképpen itthonról vennél valamit? -
Dorien
veterán
válasz
osonte #107898 üzenetére
A Topping L30 II aprón egy komoly darab: [link]
3500mW @ 16 ohm
560mW @ 300 ohm
nLali: Ha USA raktárból jön - márpedig Drop EU raktár már jó ideje nincs - akkor megy rá még 27% ÁFA + vámköltség. (Tökmindegy mit kalkulál a Drop checkout-nál.) Az eBay tudja a Global Shipping Program keretében megcsinálni még USÁban a vámvizsgálatot, és ő hozzá is adja ezeket a tételeket (Import taxes) a checkout végösszeghez. -
-NoVa-
veterán
válasz
osonte #107670 üzenetére
Telefon hátuljáról, úgy általában telefonról ütemes zajt / pattogást nálam sokminden tudott produkálni, de csak konkrétan egy iPhoneról. Fixen.
Aztán a Cayin féle DSD upsampling is tudott némi algoritmikus zörejt produkálni számváltásnál és beletekerésnél, de az nálam ingerküszöb alatt volt, és idővel teljesen elmúlt. Más meg arra panaszkodott, hogy dealbreaker zavaró dolog, szóval ott is lehet akár telefon együttállásból adódó, akár korábbi gyártású daraboknál szériahibából valami, amit idővel javítottak. Fene tudja, egy elemű mintavételem van, az problémamentes.
-
válasz
osonte #107659 üzenetére
A pattanás bithiba. Nem tudom, milyen eszközzel használod, de pár dolgot kipróbálhatsz. Ahogy elnézem, legfeljebb 32bit/768kHz felbontás mellett képes üzemelni. Egyszerre csak egy értéket vegyél vissza, vagy indulj el 16bit/48kHz-től felfelé ugyanezzel a módszerrel.
Ha nem telefononnal használod, akkor keríts hozzá másik drivert. -
osonte
őstag
válasz
osonte #107659 üzenetére
Másfél órát chateltem az Amazon.de-nél (nem tudok angolul...), addig fárasztottam az ügyintézőt, hogy a végén azt mondta, hogy hagyjam a termék visszaküldését (nem tudott segíteni érdemben hogyan adjam le), nem kell elküldenem és visszautalják az árát. Így maradt egy jó hangú, de néha pattogó DAC-om, 0 Ft-ért már nem zavar ez a hiba.
-
osonte
őstag
válasz
osonte #107568 üzenetére
Most már egy ideje hallgatom a Fosi Audio DS1-et, alapból minden másodpercét élvezem, ennyire még semminek nem sikerült eltalálni azt amit hallani akarok.
Viszont el vagyok keseredve, mivel véletlenszerüen van egy pattanás a zenében, mint a bakelit pattanása. Néha ugyanazt végighallgatva 10-ik alkalommal sikerül előhoznom, valamikor 3-4-ik alkalommal, van hogy sokáig nem hallatszik és nem a zenében van, sajnos a DAC adja ki, vannak számok ahol halk sistergés/alapzaj van, szintén nincs benne a zenében eredetileg, de ez is véletlenszerű. Utánaolvastam és mással is előfordult, nem volt megoldás, csak visszaküldeni tudta. Más is nagyon el volt keseredve, mert a hangja iszonyat jó. Félek ha megtartom egyre többet fog pattogni, rosszabb lesz, most még ingyen van az elállás, de utána már bonyolultabb lenne a garanciáztatás. Most is belepattant a fülembe, nem tudom ignorálni, idegesít.
Viszont félek egy Fiio-t választani, volt K7 és abból is a második lett jó (az elsőnek elment az AMP stab IC-je és 2hét után elhallgatott, nincs szerencsém), ráadásul az hangban elég messze volt ettől a kis dongle DAC-tól, akkor mit várjak egy olcsó Fiio dongle-től? Van olyan Fiio dongle DAC, ami nagyon jól szól, mert nekem ez a tökéletes hang? Próbáljak meg egy cserét (attól is félek, hogy ugyanilyen lesz)? Vagy hagyjam a francba a zenét most, mert ha rosszabb hangú DAC jön és bár tökéletesen működik, akkor sem leszek nyugodt...
Bocs, tudom ezt nekem kell eldönteni, de egy kis befolyásolást elfogadok.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
osonte #107633 üzenetére
Az még nehezebben fogja meghajtani azzal, ami van neki. Mind a kettő 32 Ohm, az Invotone 101 db, a Sencor 106db. Arról nem beszélve, hogy az Invotone jelenlegi ára inkább egy másik fejhallgatót indokol, ennyiért eléggé túlárazott.
Hogy én is mondjak valamit, plusz 1 a Dorien által linkelt Asus Xonarhoz. Ár/érték arányban passzolni fog a fejeshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- ASUS routerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest