- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
bkercso #38251 üzenetére
Ah, értem. Tizensok év alatt teljesen feledésbe merült minden amit az elektronikáról tudtam
A vicc az, hogy érettségin szóban pont a műveleti erősítőkből feleltem és egy mos fet-es kapcsolást kellett számolgatni és persze jelest kaptam.
Visszatérve az FH4-re kicsit, ha a 10ohm-okat 33-al helyettesítem vagy az már túl sok?? Csak azért mert az van itthon vagy egy tucattal és 100ohm/2W-t is találtam, de ilyen fránya 10ohm-os nincs. Ok az tiszta, hogy így 3.3szor annyi fesz esik magyarán a példádnál maradva 100mA-en 3.3V ami soknak tűnik, de a pufferekre rámérve kb 15.5V van így csak 12V-ig esne vissza aminek elméletben elégnek kell lennie a 2134-nek. Vagy nem?
Meg a 10ohm-oknak mindegy, hogy hol vannak? pl így betehetem?
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
bkercso #38214 üzenetére
Igaz, de amúgy is tervezgetek egy kicsi "hordozhatót" mert itt maradt árván egy 2134-es miután egy tönkrement ebbe az új nyákba mindkettőt kicseréltem, és ha már tervezek nem tart semeddig átrajzolni ezt.
Jah amúgy amit az előbb írtál, hogy a pufferrel párhuzamosan is lehet 100n-t tenni azt a puffer elé vagy után gondoltad?Milyen komolyabbra gondolsz? Szemezgetek egy kis egycsöves darabbal meg nézegettem pár class A darabot is, de még nem döntöttem, hogy mi legyen a következő.
Van valami ajánlott annak figyelembe vételével, hogy csak 32ohmos fejhallgatóim vannak. -
Eli_Stone
aktív tag
válasz
bkercso #38212 üzenetére
Köszi, a 100ohm-osak egyértelműek voltak azért nem rajzoltam be, csak a többiben nem voltam biztos. Gondolkodtam, hogy a 100n-t vajon úgy gondoltad-e, hogy sorban a V+ al és V- al egyet-egyet vagy így ahogy rajzoltam, de párszor visszaolvasva erre a következtetésre jutottam szerencsére ez volt a jó
Akkor is tervezek egy nyákot hozzá
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
bkercso #38209 üzenetére
Ha jó értem akkor erre gondolsz? Ne röhögj ki, ha nem.
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
bkercso #38194 üzenetére
Nem rossz ötlet a nagyobb pufferen én is gondolkoztam, bár nekem így is egész csendesnek tűnik. Mondjuk tegnap miután összeraktam volt egy idegesítő búgás, de csak az egyik oldalon ami kiderült, hogy azért van mert kicsit elfordult a kábel a jack-en és összeért a testtel. Ma rátettem a kábelre egy zsugorcsövet és így tekeredhet amerre akar
A poti utáni 100n-ek gondolom eredetileg azért voltak, hogy megszűrjék a "zajokat", de kipróbálom, hogy mennyit változik a hang nélkülük.
A hálózat felől beraktam egy régi PC táp szűrőjét, vagy a trafóból érkező zajra gondolsz?
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
bkercso #38192 üzenetére
Igen ez FH4, de nem mi beszéltünk tuningról. Én csak átterveztem a nyákot, hogy normálisan belemenjenek a "normál" méretű ellenállások + a be és kimenetet közelebb tettem egymáshoz + ugyan ezek forrasztási pontjait úgy helyeztem el, hogy be tudjam tenni a 3pin-es csatit a nyákba, mint ahogy látszik is a képeken.
De, ha már szóba került a tuning. Milyen tuning?
Amúgy, ha érdekel valakit a nyákterv feltölthetem valahova. -
Eli_Stone
aktív tag
válasz
bkercso #38074 üzenetére
Köszi a választ, már be is építettem, és bocsi, hogy ilyen lassan reagáltam.
Amúgy itt ez elkészült remekműA doboza szerintem zseniális
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bkercso #38132 üzenetére
Na jó, megadom magam.
"Van az olcsó gagyi, meg a drága gagyi, és a kivétel, amit jó ár/érték arányúnak hívunk.
"
Akkor szánj meg légy szíves és mondj valami olyat, amitől nem húzom magam karóba. Már tudod, mit szeretnék, de ha van jobb ötleted, nyitott vagyok mindenre, de tényleg. Csak egyet ne mondj, hogy építsek, mert arra alkalmatlan vagyok.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bkercso #38130 üzenetére
Köszi.
Most már tökéletesen képben vagyok. Az "elvárható" szócska konkrétan az Arcam AVR400-ra vonatkozott, amitől szerintem valóban elvárható, hogy lepipáljon, de legalább is pertuban legyen egy 100e Ft-os DAC-al. Ha ez az állításom sem állja meg a helyét, akkor passzolok.
De, általában véve baromira igazad van, mert hallottam nem egy fél millás HM vasat, amit nem szívesen látnék, hallanék a szobámban.
(#38122) Radomer: köszönöm neked is a választ.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bkercso #37984 üzenetére
Bkercso fórumtárssal volt régebben egy vitánk az akg k260 fülesről.
A mai napon volt szerencsém részt venni a Vinkler féle avx-es találkozón ahol contaxg fórumtárs jóvoltából
meghallgathattam, heed cd+dac és violectric, mytek erősítővel beyerdynamic audio-technica és audeze lcd2 fejhallgatókat.
Természetesen vittem az akg fülest. Nagyon jó volt ezeket a füleseket meghallgatni, nálam az audeze lcd2
vitte a pálmát.
Viszont az akg.
A mytek nem tudta meghajtani, a violectric igen, de még itt sem volt olyan a hang, mint az itthoni integrált erősítőn. Érzékenységben a legrosszabb volt az összes között.
Véleményem, a füles nem illeszkedik a mostani erősítőkhöz ellenben a 20 éves integrálthoz igen.Szerintem.
-
Polllen
félisten
válasz
bkercso #37922 üzenetére
Üdv,
felraktam skydrive-ra.
-
Polllen
félisten
válasz
bkercso #37928 üzenetére
A kettő között nem lenne szabad, hogy összefüggés legyen... Amúgy nálam mindig a legfrissebb flash van fent, de ha gondolod, feldobom délután valahova azt a drivert, amit én használok.
Más:
Ha az xmos transzport és a forrás közé bekerül egy aktív usb hub, az ront a hangminőségen?
-
GabeszHUN
tag
válasz
bkercso #37785 üzenetére
Ennél többet sajnos nem tudok hozzászólni, mivel én 16 éves fejjel a kapcsolásokhoz nem értek.De szerintem egyébként nincs ilyen hogy egy fejhallgatóhoz gyártanának egy erősítőt.szerintem neki megvannak a jol bevált kapcsolásai, éncsak megbízok benne hogy jol fog szólni, bár eddig amilyen cuccokat csinált nem lesz rá panasz.úgyhogy hogy konrkétan milyen kapcsolások vannak benne sajnos nem tudom.
-
contaxg
veterán
válasz
bkercso #37614 üzenetére
Az Aries-nek elég komoly USB kimenete van és összehallgatva a DAC-om SPDIF illetve USB bemenetével hááát nem mondom, hogy nincs hova fejlődni az USB technikának. De akár ez lehet az USB kábelem hülyesége is, így a fene sem tudja, hogy hol az igazság
A Korg 100-as a héten jön vissza hozzám. Kiváncsi leszek mire képes
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #37612 üzenetére
Feltételezem a sokszor linkelt kínai xmos-ra gondolsz. Ezt nem tudom megmondani.
Itt van nekem is a Korg, de mivel az egyetlen bemenet az usb, így elég nehéz is lenne mással összehasonlítani. Mondjuk nyilván a Musiland megoldása amúgy se egyenlő a Korgéval. Se a 01 USD, se az xmos nem volt képes elverni a Denon saját usb-jét, na de ezzel megint nem vagy előrébb, tudom.
Kísérletezni esetleg még Amanero?
-
Dava
tag
válasz
bkercso #37587 üzenetére
Shenzenaudio.com-on
még kb 6 óráig, utána vmi 135 dollárra visszaáll elvileg.
USB nem túl acélos, ez hogy érted? Rossz minőségű a csati? Főleg gépről/laptopról használnám, de optikai vagy coaxról is ugyanúgy menne gondolom, nem?
Még éjfélig eldöntöm, lecsapok-e rá. Első dac/amp lesz (legalábbis fejeshez való), igazából szívesen rááldozom azt a plusz 8 rugót, de ha valaki szerint jobban járok a fiioval, szívesen fogadok minden tanácsot.
sting2: azt néztem köszi, de inkább az e10k a kettő közül
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #37539 üzenetére
Nem, ebben a Razer Tiamat 7.1-ban sajnos tényleg oldalanként több különálló hangszóró kuszálja össze a fázisviszonyokat (elhitetve, hogy ez térhangzás).
Mondjuk most hogy mondod, lehet hogy tényleg csak sztereót kap a fejes, és minden hangszóróból ugyanasz szól, ez mekkora parasztság lenne.Mindegy, egyik sem jó megoldás.
-
Chrys_
addikt
válasz
bkercso #37531 üzenetére
Sorry, azt hittem ebbe a témába is belefér esetleg a kérdés.
A gamer fejhallgatók legtöbbje optikán kapja meg a digitális sokpontegyes csatornát, hozzá USB-n a chat-csatornát. Ilyen a jelenlegi Astro A40-m is, amihez tartozik egy nagyon jó kis keverő: [link]. Egy ehhez hasonló eszközt keresek. Arra gondoltam, hogy a chat-csatorna DAC utáni sztereó jelét rá lehetne keverni a frontokra, de ehhez nem kell késleltetni a 7.1 analóg jel csatornáit, mivel a két csatorna tartalma teljesen független egymástól (analóg jelek keverése).Már keresek egy ideje ilyen eszközt, de semmit nem találtam. Már-már ott tartok, hogy építek egyet
-
Exodius
őstag
válasz
bkercso #37339 üzenetére
Hmm...itt van a kutya elásva.
Akkor átfogalmazom a kijelentésemet: jó lenne egy olyan egyezményes kis kézikönyv, ami csak az objektív dolgokra támaszkodik, de mondjuk más betűszínnel jelölve van hogy ebbe belefolyhatnak szubjektív dolgok is, minthogy milyen füled van, de alapvetően ami le van írva az le van írva.
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #37315 üzenetére
Én jelenleg egy 4"-os közeltérit használok (JBL Control 1), nem mondom van ennél jobb, de egyrészt így nem kell olyan hangosnak lennie mint egy nagyszobásnak, másrészt kevésbé érzékeny a halyiségre. Persze ha a hallgató mögött fél méterre egy fal van az pl. valóban nem az igazi.
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
bkercso #37287 üzenetére
ŐŐ azért a sufni vagy a lakás nappalija hangban is nagyon messze van a MÜPA-tól. A MÜPA-t Európa legjobb koncert termének mondják, és ha az audiorendszerénél van is jobb építészetileg és akusztikailag nem csak Európában de a világ többi koncert terme közül is kiemelkedő.
-
contaxg
veterán
válasz
bkercso #37287 üzenetére
Évekig jártam DIY találkozókra. nagyon sok kedves emberrel találkoztam, imádom a lelkesedésüket, tisztelem a tudásukat és örömmel fogom keresni ezután is a társaságukat. Hamarosan lesz is egy.ilyen rendezvény, a triódás buli. Jönne valaki Pestről? Van még két hely a kocsiban.
-
contaxg
veterán
válasz
bkercso #37284 üzenetére
A DIY urak többsége mérnök vagy mérnökösödő szaki, aki okosba' vagy éppen szakmai kihívásból akarja megoldani a rendszerét. De valahogy a MÜPA nagyszínpad és a műhelyük között mindig nagy a távolság.
(#37285) dgyuri0123
Bocs ha egy kicsit nyers votam, de péntek van és alacsonyabb a tolerancia szintem Salvatoreval szemben. -
Eli_Stone
aktív tag
válasz
bkercso #37270 üzenetére
Nem is rossz és lényegesen olcsóbb mint a O2 és mondjuk egy ilyet hozzácsapva már meg is van az AMP+DAC kit és még mindig nem tartunk az O2+ODAC áránál csak ugye ezekhez kell akkor fabrikálni egy dobozt
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #37270 üzenetére
AD797-ből is dual kell.
Opampcserénél amúgy mérjél kimeneti DC-t, mert csak FET-es opampokkal használható ez az erősítő, tranyós bemenetűeknél nagy DC-t produkálhat. 50 mV-ig elfogadható.Még egy tuningtipp: a két váltóáramú tápággal köss sorba 10-10 ohmot, 2W-osakat.
Van is amúgy egy eladó panel itt Hardveraprón.
-
törölt tag
válasz
bkercso #37207 üzenetére
Jó kérdés (hogy hogy írjam körbe).
Precíz feszes és jó mélyre menő mélyeket, amihez selymes és sima közép és magas tartomány kapcsolódik, kellően részletes hanggal és jó térleképezéssel (nem nagy tér kell, hanem jól definiált, inkább olyan kisszínpados jellegű).
Arra már nagyjából rájöttem, hogy fejesben ilyet a planárok hoznak, megfelelő kiszolgálással, csak most a megfelelő kiszolgálás a kérdéses ugye.contaxg: Köszi, nem hangzik rosszul
Majd ha visszaértem, akkor körülnézek, és megbeszéljük
Le kell még boxoljam, hogy mennyit is akarok költeni én most erre
-
törölt tag
válasz
bkercso #37185 üzenetére
Ja, a csövek kiszedése alap, de láttad gondolom te is melyikről van szó, még kiáll három méretes trafó a tetején, plusz van vagy 5kg, annyit kiküldeni elég sokba fáj sajnos
Szállításnál (is) a méret számít.
Kint egyébként olyasmiket néztem, mint ez, csak fura, hogy kint kb féláron van a honlapjukhoz képest.
-
EQMontoya
veterán
-
törölt tag
válasz
bkercso #37182 üzenetére
és Ear001 Köszi, világos
más: Itt van ugye pár napja a Headflow, amit próbálgatok, meg volt a találkozón is, és más forrásról is próbáltuk (itthon "csak" a Plenue 1 van alá), és nagyon tetszik, ráadásul tök jó árban van.
Viszont voltam csöveseket hallgatni, és sajnos nagyon tetszik az a világ, kezdenek feketelyukként beszippantani az ortho fejesek és csöves erősítők. Amivel az egyik legnagyobb baj, hogy hiába tetszenek, mert innen ki nem tudok csövest vinni, azok legjobb indulattal is olyan súlyt és méretet képviselnek, amit repülőre nem tudnék felvinni, bőröndbe meg nem szívesen teszem, plusz most nincs is nálam akkora bőrönd, amiben elférne. Kint meg nagy káosz van ilyen téren, az olcsó gagyitól a marha drágáig mindent kapni (főleg helyi márkákból), de nagyjából a normális minőségűnek tűnők azért jelentősen drágábbak lennének, mint mondjuk a Headflow, vagy amiket vodkaboy épít.
Szóval nagy dilemma, hogy mi legyen -
.DLL
veterán
válasz
bkercso #37002 üzenetére
Kicsit el is felejtettem, de ahogy ígértem itt a belseje. Azóta megfogattam kábelkötegelővel az összetartozó vezetékeket. Sajna csak döntve tudtam rögzíteni az IVY-3 panelt, alatta van a Musiland 03 panelje.
Itt pedig a blokkvázlat, amit mindenki megcsodálhatott a DAC előlapján
Ez mutatja, hogy mi is történt, hogy megy jelenleg a jelút.(#37105) sheratan: Azért van benne anyag is (csak enyémben nem mögötte van a trafó, hanem mellette). Gondolom csak akkora doboza volt BajnokPityunak.
A Sharp is megfelelően ki van töltve, a DAC már nem fért volna be mellé, még táp nélkül se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Lords of the Fallen
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Androidos tablet topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Linux kezdőknek
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 / 3GB RAM 32GB / Wi-fi / 12 Hó Garancia
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest