-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kb. fél éve vettük és nagyon szeretjük. Ahogy Grizlisandor írta, a zsiradékot a tésztába teszed, de nem kell olyan sok bele mint a serpenyőbe. A méretet egy kis tanulás után már könnyen alakítod, csakúgy, mint a vastagságot. Eddig egy palacsintatortába kellett a legvastagabb, akkor simán ment a fél centis elkészítése.
Amiért jobban szeretjük, mint a serpenyőt, hogy nem tudod leégetni (azaz persze tudod, ha ott hagyodde nem tőle fog függni) és egyszerűbb a forgatás a hozzá adott lapáttal a teljesen sík felület miatt.
Ami még feltűnt, hogy nincs olyan erős szaga a palacsintasütésnek, mint serpenyőben. Nekünk Lidl-s van, gondolom ugyanez. -
grizlisandor
veterán
Lehet, én a hagyományos palacsintasütőben is olaj nélkül sütöm a palacsintát, vajat keverek a tésztába.
Valószínűleg ér valamit, jó nagy palacsintát lehet sütni rajta, bár dobálva fordítani nem fogod a palacsintát.
Adnak hozzá műanyag fordítót, vagy venni kell valamelyik háztartási boltban erre alkalmatos fa eszközt. -
Nem tudom mi alapján teszi, de mindenképp meg kell várni, míg végez. (el tudom képzelni, hogy súly alapján kalkulál egy időt, vagy van benne valami tábla, ami súlyhoz időt rendel, ez párosítva a főző leírásában szereplő, fajtánkénti rizs-víz aránnyal adhatja azt az eredményt, amit a gyártó gondolt)
Az enyém (Tristar RK-6126) az olyan, hogy amikor kész a főzéssel, akkor kattan egyet és átvált melegítésre, ekkor szoktam lekapcsolni.
Példa az arányra: Tristar leírása szerint jázmin és basmati 1,5x, sima hosszúszemű 1,75x, meg van még tán másféle is.
szerk: látom a Sencorhoz más a leírás, pdf 7. oldal, fajtákról nem beszél, csak mennyiségekről. Kövesd az itt leirtakat, akkor fogja azt az eredményt adni, amit kell, a gyártó ismeri a saját főzőjét.
-
Rizsfőző tudja a dolgát, szóval rá lehet hagyni (mosás után beleteszem ~1,5x vízzel, bekapcsolom főzési funkcióval és megvárom, míg kész). Csináltam benne basmatit, 1,5x vízzel, finom lett, a szemek is jobban elváltak, mint az ugyanebben a rizsfőzőben készült jázmin rizsnél, de ha minden igaz ez a fajátból is következik.
Én csak annyit szoktam - lehet csak placebó - csinálni, hogy mikor kész, s átvált melegítő funkcióra, akkor kikapcsolom, ne adjon már neki hőt.
Az előbb nem voltam elég egyértelmű, az itt írt módszer csak az edényben, tűzhelyen főzésre jó, a rizsfőzőt hagyni kell a beépített program szerint dolgozni. Teflonosban fémmel ne lazítsd szerintem a végén a rizst, jobb vigyázni a bevonatra.
Párolósat nem tudom, sosem próbáltam, szóval inkább csendben maradok azügyben.
-
Szia! Hogy főzted a rizst?
Megmostad e, mennyit, mennyi vízzel? Basmatinál pl 1,4-1,5 a rizs-víz arány főzőben.
Mennyiséget csak azért kérdezem, mert az én főzőm is olyan, hogy ha kb fele kapacitásnál többet teszek bele, hajlamos csúnyábban köpködni, de a rizstől is függ, pl a Riceland sima hosszúszemű rizs botrányosan köpköd nálam.Jázminnal megy ez a módszer, feltételezem basmatival is oké (abból kiindulva, hogy az én főzőm ugyanolyan arányokat \1,5x\ javasol a basmatihoz és a jázminhoz is, azt meg nem tudja a főző, hogy milyen rizst teszek bele
):
1. rizst átmosni
2. 1,4x hideg vízzel edénybe tenni
3. alágyújtani (maxon mehet) és lefedni (ezért vettem üveg fedeles edényt IKEA.ban, hogy lássam mi történik, persz eltörtem)
4. ahogy felforrt, legkisebb lángra tenni, ~9-10 percig így, aztán elzár.
5. innentől pihenjen még kb 15 percet lefedve, végén villával érdemes lehet kicsit fellazítani1,4x és időt egy jázmin rizses zacskóról szedtem pár éve, bevált ennél az edényes, hideg vízben feltevős módszernél.
Ja még annyi, hogy ez a módszer nem adja a magyarok által oly kedvelt pergős rizst jázminnal, de hát ugye nem is villához, hanem pálcikához készítik így a rizst. Mi monjuk pont így szeretjük, szaftos ragus ételek köretéként.
Donki Hóte
ti hogy főzitek a rizst? -
-
arcsin
senior tag
Nekem van egy IKEA-s levesesfazekam, ahhoz vettem egy ikea-s kieg. párolót, amit a tetejére lehet tenni. Meg vagyok elégedve vele, de én Bao-t szoktam párolni leggyakrabban, ide annyit, hogy földimogyoró olajjal/szezámolajjal szoktam kikenni.
Mi zöldséget inkább grillezni szoktunk nem párolni, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest