- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
krizmo_ #6520 üzenetére
Baj nincs vele, mert finom így is.
Viszont ha veszel natúr mogyoró vajat az pl. tök sima nem darabos.
Azt mi a tökömmel darálják vagy mit tudom én mi a bánatna teszik.???
Lehet kipróbálom a mák darálót.Azért mert jobban szeretem úgy a kanálról nyalogatni ha sima.
Lehet kellene vennem egy mozsarat, hátha.
Na hoppá, veszek mogyoró vajat és azt fogom beütni a többi hozzávalóval!
Problem solved!
-
válasz
krizmo_ #6511 üzenetére
Én se ételízesítőzőm konkrétan. Apum csinál házi "vegetát" azt használom, meg van egy márka ami 95+%-ban tartalmaz zöldséget:
Nemakarom reklámozni de az van a "dobozán", h:
Szárított zöldségek (sárgarépa, pasztinák, vöröshagyma, zellergumó, póréhagyma, lestyánlevél, petrezselyemlevél, zellerlevél); Fűszerek (őrölt kurkuma, tört szegfűbors, tört feketebors); Tengeri só
Jelzem, h a címkéken az összetevők mindig nagyobb mennyiségtől a kisebb felé vannak felsorolva - magyarán ebben a cuccban a legkevesebb összetevő a só
ÉS ott a lestyánSzerintem adj neki mégegy esélyt. Nem kell eltúlozni az biztos
-
-
Sumptuous
senior tag
válasz
krizmo_ #6476 üzenetére
Átolvasgattam, köszönöm. :D
El is készítettem a második pizzám. Sajnos az ajánlott lisztekből nem kaptam a közeli boltokban. :( Viszont volt gyermelyi pizzaliszt 00. Így abból dolgoztam. (Liszt, víz só, pakmaya. Semmi más.)
Kenyérsütőben dagasztottam/kelesztetettem. 17 percet sült a már említett sharp sütőben 230°C-on. A szélét visszahajtogatva, sajttal töltve készítettem. Feltétnek sűrített paradicsomot, trappistasajtot, kukoricát, csülöksonkát használtam. Fűszernek pedig egy kis frissen őrölt színesbors, oregánó és majoranna került rá.
-
Zsombor99
csendes tag
válasz
krizmo_ #6455 üzenetére
Mi már legalább kétszer csináltunk valami hasonlót:
Szalonnás szendvics kifliből
► Szükséges:
‒ óriás kifli
‒ majonéz
‒ szalámi
‒ mozzarella (az is jó, amit zacskóban lében árusítanak)
‒ ketchup
‒ lapkasajt
‒ bacon (szalonna)
[A mennyiségek függnek attól, hogy mekkora kiflit sikerül venni, valamint hány darab készül.]
► Elkészítés:
0. Opcionális: a mozzarellát le lehet reszelni nagylyukú reszelőn, vagy beszórás helyett felszeletelve réteget is lehet képezni.
1. Hosszában bevágjuk a kiflit (de ne vágjuk ketté!).
2. A bevágást kinyitjuk és az alját kikenjük majonézzel.
3. "Megágyazzuk" szalámival.
4. Beszórjuk mozzarellával.
5. Újabb réteg szalámival befedjük.
6. A szalámit bekenjük ketchuppal.
7. Egy réteg lapkasajtot fektetünk a megkent szalámira.
8. Újra bekenjük ketchuppal.
9. Egy vékony réteg majonézet is rákenünk.
10. Újabb réteg szalámi behelyezése.
11. Ezt is bekenjük ketchuppal.
12. Ismét beszórjuk mozzarellával.
13. Oldalról óvatosan összenyomkodjuk, de semmi se szóródjon ki.
14. Szalonna (bacon) csíkokra helyezzük, majd azokat két oldalról ráhajtogatjuk.
► Sütés:
20 percig előmelegített sütőben átsütjük, figyelve, hogy csak addig, míg a szalonna jól át nem sül. Sütőből frissen kiemelve: (egy tepsiben 2 db)
Tálalás nagy lapostányéron, nálunk két kifli 4 fő részére bőven elég volt úgy, hogy középen kettévágtuk és egy személy fél kiflit kapott, mivel kicsit laktató hatású.Vélemény?
-
Cha-b
senior tag
válasz
krizmo_ #6442 üzenetére
Ugyanígy készítem én is, csak csemegeuborkával, illetve ki milyen pikánsan szereti én az uborka levéből is rakok hozzá egy kicsit.
Mi egy fokkal jobban szeretjük a gombás tokányt a hozzávalók és a metódus ugyanaz, csak uborka helyett gombát pirítok bele a hús után, illetve mi sült burgonyával szeretjük.Szerk.: lilahagyma helyett vöröshagymát használok.
-
-
válasz
krizmo_ #6421 üzenetére
Szalonna zsírja vagy valamilyen egyéb olaj/zsiradék, vöröshagyma, fokhagyma (kevés, hogy ne vigye el nagyon az ízét), tv és egy kis csípős paprika (zöld hegyes vagy bogyiszlói), paradicsom (héját lehúzzuk), gyakran kerül még bele cukkini/tök, só, néha kis fűszerpaprika. Nokedlivel esik a legjobban újabban, ekkor a végén főzünk a lecsóba kis virslit is.
-
válasz
krizmo_ #6417 üzenetére
Pécsett jártam 2001-2002 körül Pizza Hutban, bezárás előtt pár héttel. Ki voltak már fogyva valami alapanyagból, így végül Hawaiit kértem, életemben először ettem vastag tésztásat és ananászosat.
Aztán azóta persze találkoztam a tényleg olasz jellegű vonallal, nagyon bejön az is (otthon is igyekszem klasszikus feltéteket tenni rá), de néha muszáj bűnbe esnem. De csak rendelve, mert párom kitagadna, ha ananászosat csinálnék otthon.Ketchupnál már teljesen más a szitu, pont úgy viselkedek, mint a pizzán ananász ellenesek az ananász kapcsán, belátom, hogy nem vagyok konzekvens.
-
válasz
krizmo_ #6403 üzenetére
Ugyanazok kerülnek bele, mint amit te is írtál, ez a naturabb verzió fogott meg humusz ügyben. Tahiniből és olivából lehet kicsit többet használok, de erre nem veszek mérget, több részletben szoktam hozzá adni, kóstolgatva.
Római köményesen még nem ettem, úgyhogy legközelebb kipróbáljuk úgy is! -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
krizmo_ #6381 üzenetére
barilla spagetti
kb. 60-70 dkg csirkemell (lehet több is), 1 üveg ilyen teriyaki szósz (érzésre 80-100 dekát lefed), 10-15 deka sótlan földimogyoró, 1-3 színes kalif paprika, cayenne bors, 1 ek mustár, kevés fokhagyma. a husit apróra kockázom, kevés olajon felpattintom fehéredésig, rá a teriyaki szósz, összeforgatás 3-5 percig, utána a kockázott paprika, mozsárban tört mogyoró is rá, majd ha elegyedtek, mehetnek rá a fűszerek, és összesen kb. 10-15 percig közepes lángon kevergetve kész is. melóba is vittem, kuzin is megkóstolta, mindenkinek nagyon ízlett, felvetődött, hogy mangót is lehetne belekockázni legközelebb. ja és kevés szójaszósszal boostoltam. sózni nem kell, mert alapból sós a szósz. ha megfelelőre ítéled, mehet az összefoglalóba, nincs copyright részemről
-
válasz
krizmo_ #6337 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, de mikor egy olyan kaját főzök recept szerint (ráadásul olyan tájegységét, ami nem annyira ismert felénk, K-Kelet, DK-Ázsia pl), amit még nem ettem, nem tudom milyennek kell lennie, olyankor jó lenne egzaktabb meghatározás, hogy kb olyan ízt kapjak, mint kéne. Így fel se tűnik, hogy a kisebb/nagyobb kanállal esetleg elvittem az ízt egy másik irányba, mert nem tudok mihez hasonlítani.
Múltkor majdnem vettem egy ilyen mérőkanál csomagot, de mire odaértem az Aldiba, elfogyott. -
Top cat
addikt
-
perempe
veterán
válasz
krizmo_ #6277 üzenetére
A magyart preferálom, de lehet angol is.
Benke Laci bacsi csatornája könyvjelzőzve.
-
válasz
krizmo_ #6217 üzenetére
A struccot, nyulat és lazacot próbáltuk. A strucc vitte a prímet, nagyon jó íze van. A nyúl inkább az ára miatt érdekes, mert rendkívül olcsó, mégis finom lett. Ott nagyon meghatározók a fűszerek és az, hogy miben sütöd ki a semleges íze miatt. Kettőt kacsazsírban sütöttem, gondoltam bekockáztatom, mert eléggé sovány hús és nagyon jót tett neki. A lazac nekünk a többi mellett kicsit semleges lett. Kis idővel később újra megkóstolva nagyon finom.
Én a szarvasról maradtam le, majd újságold el milyen és meddig kellett sütni, hogy jó legyen.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
krizmo_ #6049 üzenetére
Koszi!
Igen, eleg finom bar azzal sosem volt gond. A bolti random kenyerlisztbol is finom. Ez a Szabo liszt viszont nagyon durva. A teljes kiorlesu sokkal sotetebb, mint a Garat volt es felsziv egy csomo vizet. Nem is fele-felebe (BL80-al) rakom a kovaszba. Inkabb csak 2/5 vagy 1/3 aranyban es 90%-os hidrataltsaggal. A kenyerteszta is sokkal kezelhetobb volt, nem ragadt es volt tartasa. Ez 70%-os hidrataltsagu es 20% benne a teljes kiorlesu liszt, a maradek BL80. Legkozelebb kiprobalom 75%-os hidrataltsaggal es egy teljesen feher kenyeret is. -
törölt tag
válasz
krizmo_ #6046 üzenetére
Mi 5-6 hétig érleljük sós pácban. A szalonnát 3-4 hétig.
El is áll akár egy évig is vagy tovább. Ez tárolás függő.
Szeletben sütés előtt is érdemes pár percig vízben főzni és utána sütni.A boltokban kapható sonkák általában gyorspácot kapnak injektálva.
Azok talán annyira nem sósak.
Rosszabb esetben még előfőzöttek is.-
Sikerült a műanyag kütyüket beüzemelni?
-
Top cat
addikt
válasz
krizmo_ #5964 üzenetére
Nem kislányok kezébe való a sarokcsiszoló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged