- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nozs23
addikt
válasz
tirszin #96703 üzenetére
Tekintve, hogy iPhone semmilyen manualis valtoztatast nem enged videozasnal, szerintem ez irrelevans. Ha lenne erre lehetoseg, akkor biztos buko lenne a smart HDR meg ez az uj Dolbys cucc is, mert ezek mind szoftveres megoldasok.
Nem tudom, en szeretem ha van melysege egy kepnek. Nem tudok elkepzelni olyan szituaciot, ahol egy 1 meterre levo es egy 20 meterre levo dolgot is 100%-ban elesen szeretnek megmutatni. De meg egyszer, szerintem ez nem jelent gyakorlati problemat ilyen latoszognel es fenyeronel. -
nozs23
addikt
válasz
tirszin #96701 üzenetére
Már volt egyszer egy ilyen a Samsung telefonokra. Aztán kukázták is.
Szerintem totál felesleges. A fent említett átszámolt f/7.3 is nagyon kevéske fény, főleg ilyen széles kameránál, gyakorlatilag csak akkor lehet out of focus területed, ha beletolod egy virágba mondjuk. Másrészről átlagfelhasználó nem fogja állítgatni a rekeszt, mert nem tudja mi az, sem azt, hogy mikor kéne (ha kéne). Ai-ra meg inkább ne bízzunk ilyesmit, mert akkor véletlenül összébb zárja a rekeszt ha úgy gondolja, megtolja kicsit a záridőt, aztán veszi észre a user, hogy szép elmosódott képei lettek. -
törölt tag
válasz
tirszin #96692 üzenetére
Hat a 11-esemben eleg gyenge az ultra wide. Addig jo a kep minoseg mig bele nem nagyitok. Belterben ill. keves fenyviszonyok kozt meg zajtenger az egesz a folencsehez kepest.
De attol meg jol irtam, hogy a specifikaciok alapjan az ultra szeles nem valtozott semmit? Gyakorlatilag ua kapta a 12 mint azmi az elozo eviben volt? -
sphe
senior tag
válasz
tirszin #96652 üzenetére
Tök őszintén, ha ár/képminőség: Pixel 2. eBay -ről újonnan vagy itthonról jó állapotban használtan gombokért lehet megkapni. Tudom, nincs csilli vili 2 3 kamera, nem éreztem több lencse hiányát.
A 4a szintjén van a nappali kamerája (fej fej mellett összehasonlítottam a 4a topicban), éjszaka is megközelíti, iszonyatosan jó üzemidő, megbízható. Illetve ha számít hogy új kiadás legyen, akkor Pixel 4a is szóba jöhet (német MM, vagy amazonról 140k körül megvan). Sajnos csak oled kijelző (ez a P2 után fájt, többek között ezért - is - vissza küldtem, de jó üzemidő, brutál jól szól és új.
Illetve nekem sikerült snapdragon processzoros S10e-t 160k alatt szerezni szintén eBayről, szintén nagyon jó gcammel. (Az exynos EUs kerülendő)
-
*RLaci*
addikt
válasz
tirszin #88759 üzenetére
Árat nem írtál a kérdésben
.Nincsen ilyen teló,csináltasd meg a 6P-t ha tudod és használd amíg atomjaira nem hullik
A P3 ns -t használva közelíti meg legjobban a maiak közül szerintem,viszont a Moz által említett lehetőség is nagyon jó végeredményt ad.
(#88752) Drakmusz Lusta vagyok,meg időm sincsen nagyon rá.Lőttem már egy-két összehasonlítót,hdr+-ban kicsit jobb az 1xl,p3 ns-el viszont jobb mint az 1hdr+-al.Azt még nem próbáltam ns vs ns-al mi a helyzet.
-
törölt tag
válasz
tirszin #80731 üzenetére
Persze számít a szenzor, de sok összetevős az egyenlet, nem lehet azzal magyarázni mindent. A Pixel 2 nem azért gyengébb kicsit a régi Pixel-nél, mert 0,15 µm-rel kisebb a pixelek fizikai mérete, meg a P20 sem azért jobb annyival a pro-nál, mert IMX 378 (vagy 380) van benne.
Hardveresen nincsenek akkora eltérések a csúcstelók között, amik indokolnának ennyire különböző képminőségeket, túlnyomórészt itt már a szoftveren múlik a dolog. Legjobb bizonyíték erre a GCam, meg a raw-ból kidolgozott képek.
(#80729) gerner1:
"Amenniyben ez csupán szoft kérdése, akkor egy picit "véleményes", hogy miért nem a nagyobb, drágább tesók képei a jobbak"
Megint csak a korábban készített sima p20 vs pro raw összehasonlítást tudom felhozni. Ha közel ugyanolyan jó minőséget ki lehet hozni mindkét telefonból, akkor egyértelműen a szoftverrel van gond elsősorban, nem a szenzorral.
Én ezt annak tudom be, hogy a legtöbb felhasználó nem úgy nézi a képeket, mint mi. Az érdekli őket, hogy legyen minél élesebb és minél zajmentesebb a kép, ezt az igényt meg maradéktalanul kis is elégítik. Meg ahogy látod, a "szakma" is el van ájulva a pro-tól, amit mi itt hibának hozunk fel, az nekik valamiért pozitívum.
-
törölt tag
válasz
tirszin #80708 üzenetére
Néha még JPG-n is érezhetően jobb eredményt mutat az amit beszéltünk.
Remélem rlaci2 nem haragszik meg, hogy a Mustangos képével példálózok, de azon egész jól lehet szemléltetni. ( Felhők, a rendszámtáblán a felirat, stb...) Itt csak -20% csúcsfényt csináltam.
Még egyszer elnézést rlaci2!
kép -
Drakmusz
addikt
válasz
tirszin #71416 üzenetére
Olyat tudsz választani a palettáról ahol az esti produkció jobb.Ha ez szempontnak minősül esetleg.Nappali képminőség tekintetében lényegesen jobb nincsen.
Mivel nekem is 6P van,már az összes lehetőséget végigpörgettem.
Egyelőre marad,csak a kamera miatt nem éri meg váltani. -
Aryon87
félisten
válasz
tirszin #53739 üzenetére
Szerencsére hogy csak mobilos fotókról van itt szó.. Majd ha ezek elérik a komolyabb gépek képességeit, akkor már más lesz, és nem lesznek műanyagok..
Ezért mondom, kérlek csinálj a 6P-vel ugyanitt, ugyanígy képet, meglátjuk az milyen lesz (vagy bárki, akinek N6P van). Szabad szemmel nem láttam azokat a csíkokat, nemhogy a kamera..
Inkább hagyom ezt, mert csak felhúzom magam. -
törölt tag
válasz
tirszin #53481 üzenetére
Jön a tél. Felveszi a téli bundát is a drót
Jót tett az RGB érzékelő a rendszernek. Már csak egy jó szoftvert kéne aládobni, mást nem kérek. Talán az XZ-ben van a legkisebb kamera szenzor, amihez óriási felbontás társul, egy pixel alig egy mikrométer. Az már olyan kicsi, hogy minden hiba hatványozottabban előjön. Ehhez kell lencsét gyártani. És szoftvert írni. Ha pont fele ennyi pixeles lenne legalább kétszer, de talán háromszor jobb kép is lenne. -
törölt tag
válasz
tirszin #53108 üzenetére
Ez így van. Sajnos a fórum motor egy tizenéves elavult valami. így igencsak kevés lehetőség van arra, hogy értékelést kapjon valaki, ha meg mindenki beírogatná hogy "jó képek" (tényleg nagyon sok jó kép van fenn) Akkor 100 hozzászóláson keresztül csak ez menne, és senkinek sem lenne kedve agyon-vissza görgetni.
Szar a fórummotor. És ez a lapcsalád hibája, nem a topiké. Itt különösen kijön, hogy nincs upvote, vagy megtekintések száma. -
-
törölt tag
válasz
tirszin #52718 üzenetére
Persze, a nagy dinamikatartományú jelenetek jelentős része nappal van, de az Általad belinkelt kép nem ilyen.
Inkább nézd meg ezt az összehasonlítást, amely a szenzorok teljesítményét vizsgálja a főbb jellemzőik alapján. Még a 11 éves géphez képest is ég és föld a különbség, nem csak ISO-tűrésben, hanem színmélységben, dinamikatartományban is.
-
tirszin
senior tag
-
-
-
-
Aryon87
félisten
válasz
tirszin #52351 üzenetére
Nekem tetszik, és elégedett is vagyok a képekkel amit (eredetileg magamnak) készít(ek).
DaWehun: ahhoz képest szerintem remekül sikerült a kép. Nyílván gyakorlás kérdése, de úgy látom nem lesz vele gondod
Én a G5-el tuti még ilyet se tudtam volna csinálni.W333: sztem jól néz ki a V20. Erősen látszik rajta hogy a G5 "hibáját" orvosolták vele..
-
-
-
Aryon87
félisten
válasz
tirszin #52090 üzenetére
Az a szint amit elvarsz, azt a fenykepezo gepek tudjak csak. A jelenlegi es tavalyi csucsgepek ezt tudjak, es sztem egesz jo minosegu kepeket csinalnak, az mar mas kerdes hogy gyartok kozt van minosegi versenges. Nalam az LG-k (G4 es G5) es Nexusok (5x es 6P) vezetik a listat elsokent. Utana mar mindegy a sorrend, a Samuk es Szifonok (ertelemszeruen a 6os szeria) is tudnak jokat csinalni.
En nem fotokiallitasra csinalom a kepeket, hanem magancelra, az mar mellekes hogy ide is keszitek direkt kepeket (Esztergom, Budai var es kornyeke, Erdely, stb)...
Amit a G4 es G5 tud kameraban, nekem tokeletes, es eddigi legjobb kepeket tudtam veluk csinalni. Sot a G3 is tud jokat, nappal persze. -
ToniSoprano
addikt
válasz
tirszin #51845 üzenetére
Azért így nem mondanám ki. A te képeid tényleg elég rosszak lettek RAW-ból. Te ezt erőlteted mert lehet a rendes gépeknél megy, de pl. mobilon inkább ez parasztvakítás. El kell fogadni, hogy a mobilok esetén a jellemzően gyári szoftver algoritmusa legjobb és itt sokat számít a szoftveres utójavítás. De HDR-ben pl. LG G4 elég jó éles képeket lő, ne feledd a Nexus 5X-en is úgy lövik a képeket, hogy a HDR+ folyamatosan be van kapcsolva, ami szoftveresen élesít. Simán HDR+ nélkül azok az 5X képei nem az igaziak kicsit életlenek, kiégnek színtelenek.
A közeli képeknél tényleg a Nexus 5X jobb, távolinál az LG G4 és az Samu S6-t a 4:3-ban pl. egy tájkép szerintem nem mutat jól szerintem. A 4:3-as lapkás kamerák között tényleg Nexus 5X az egyik legjobb, ha nem a legjobb véleményem szerint az Iphoneoknál Samsungoknál is jobb. De 16:9-ben pl. az 5X, Samu 7, Iphoneok képei esetén a téma közelebb kerül és ezek esetén a levágás miatt csak 9 MP-esek a képek ami szerintem kevés. Nexus 5X 16:9-ben készült képeit nem lettek annyira jók, előjönnek a hibák:
NEXUS 5X eredeti kép 4:3-ban
NEXUS 5X ugyanaz a kép 16:9 képarányra átalakítva
A kép forrása innen van: [link]Szerintem 16:9-ben méretben HDR-ben fotózva jobb az LG G4 (HDR -t bekapcsolva) és a Samsung S6 (HDR nélkül ez a legjobb) is az Nexus 5X-nél. Én elsősorban ezért vettem LG G4-et, mert már 6 éve csak 16:9-ben fotózom szerintem ez mutat legjobban a monitoron, 4:3-ban a monitortól eltérő képarány miatt kicsi minden a képen, állandóan nagyítgatni kell pl arcok, téma kicsiben látszanak rajta.Ezt szerintem vásárlás előtt mindenkinek el kell döntenie milyen képarányban szeret fotózni és ettől is nagyban függ milyen kamerás mobilt választ.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tirszin #51739 üzenetére
Próbálkoztam, de AE lock nincs HDR mellett és elég gyorsan rámér az aktuális élőkép alapján.
Dobok még egy képet. A fényviszonyok miatt már ügyeskedni kellett, ISO200 lett belőle. Szerintem nem annyira rossz, de azért meglátszik.
Egyébként ki járt már itt (kíváncsi vagyok, hogy valaki felismeri-e a helyet)?LG G4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest