- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pikszel
addikt
válasz
helixP #88669 üzenetére
Félreértettél, mert én a fokozatmentes optikai zoomra gondolok. A P30 Pro-ban van egy 16 mm-es, egy 27 mm-es és egy 125 mm-es kamera (35 mm-re vetítve). Ez három különböző kameramodul, így a fokozatmentes optikai zoom nem igazán működik. Ez itt elég off, de hétvégére megkaptam tesztelni egy Panasonic Lumix S1 kamerát, rajta egy 24-105 mm-es, fix 4-es fényerejű objektívvel. Én valami ilyet, vagy hasonlót nevezek optikai zoomnak.
-
Nibiru
tag
válasz
helixP #87457 üzenetére
A Poco-nak néztem a review-it, és nem tetszettek. Google Camerával már ég és Föld, de a videóknál a stabilizáló nem az igazi, a felvételek hangja pedig egyszerűen borzalmas. A hang probléma egyébként az alapján amiket eddig láttam, szinte általános. Ismerősöm egy Oneplus 6-et használ. A videói fenomenálisak, tényleg gyönyörűek, de a hangot ő is úgy oldotta meg, hogy amikor úgy látja, egy külső mikrofont csatlakoztat a telefonhoz. De az meg monoÍ! Na ne mááár...
Ami a vízállóságot illeti ő ezt ajánlotta nekem ha nem kapok vízálló telót. Ő legalábbis ilyet használ, ha nagyon mostoha az időjárás. A Oneplus 6 elvileg védett, de mivel hivatalosan ezt sosem erősítették meg, így inkább biztosra megy. Eddig is hasonló megoldást használtam, úgyhogy nem dőlök a kardomba tőle, csak naivan úgy hittem, hogy a 21. század második évtizedének végén az IP68 már nem számít luxusnak.
Én egyébként egy Lumia 930-ast használok most, és eléggé el voltam kényeztetve ami a felvételek és a videó minőségét illeti. A telefon egyébként működik, csak azért akarom már lecserélni, mert egyes kedvenc appjaim kezdenek kihullani a sorból, fejlesztés híján.
Jó volna egy olyan kamera app is, ami magától kikorrigálja a lencse párnatorzítását, hogy ne kelljen folyton buzerálni a felvételeket, de ha már az IP68 is probléma, gondolom ez a kívánság is csak egy álom marad.
-
Nibiru
tag
válasz
helixP #87450 üzenetére
Nyilván nem egy fullframe-et.
És nem nagyítóval fogom nézni a képeket, főleg hátizsákos utazásnál használnám a fotós és videós részét, amikor minden gramm számít és nem vinném magammal még a régi Sony RX100-ast sem. Utóbbi helyett inkább írtam Nikon-t, mert a Nikon a Sony chipjeit használja és sokkal többet tudják miről van szó.
-
hito
nagyúr
válasz
helixP #87450 üzenetére
Ácsi! Sehol nem említett, hogy APSC szenzoros Nikon kamerát.
Lehet az egy 1/2.3"-os Nikon Coolpix (apró szenzor, sötét/rettentő rajzolatú üveg, ami a zoomot tolva csak még rosszabb lesz) is, amit nem egy mai mobil oda-vissza felpofoz.
Úgyhogy hajrá, szerintem ajánljunk a kollégáknak!
Rádió meg szinte minden LG-ben van, de az Asus sem spórolja ki, illetve megtalálható néhány Huawei-ben is. Nem reménytelen ez szerintem
Más kérdés, hogy egy csomó nagyon jó kamerás mobil kiesik az FM rádió hiánya miatt.
-
Ricardo
titán
válasz
helixP #83498 üzenetére
"És ha nekem custom rom-on a Gcam az alapértelmezett kamera app...?"
Ott maga az oprendszer a "külső app" Ez a topik azért jött létre, hogy aki egy adott telefon vásárlásán gondolkodik be tudjon nézni, hogy milyen képet készít a készülék. Ebből a szempontból a főzött rom kamera alkalmazása, ugyanannyira félrevezető lehet, mint egy külső kamera alkalmazás.
-
törölt tag
válasz
helixP #83504 üzenetére
Nézd, itt azért szabad csak gyári képeket megosztani, hogy lehessen látni mit tudnak a különböző telefonok "out of the box" állapotban, utómunka nélkül.
Hogy a teszteken kívül legyen egy olyan felület, ahol össze lehet hasonlítani a kamerák minőségét, változatosabb körülmények között is. Hogy aki telefonvásárlás előtt áll, az lássa mit tud a telefon nem csak tesztelők, hanem átlagfelhasználók kezében is, anélkül hogy szerkesztéssel, külső appok használatával "félre lennének vezetne".Az más kérdés, hogy van-e szükség ilyen topikra. Szerintem nincs, a tesztek megfelelnek erre a célra, az átlagfelhasználót meg úgysem érdekli ilyen szinten a képminőség, szóval bőven elég lenne 1 topik, ahova lehet feltölteni bármit.
De teljesen mindegy, hogy én mit gondolok, mert ez a szabály. Sok konfliktus volt abból, hogy van-e itt helye a túlszerkesztett képeknek, csak mindenkinél máshol volt a határ. Volt aki túlszerkesztettnek nevezte azt is, ha a másik kicsit több kontrasztot, vagy telítettséget tett a raw képre, mint ami az ő ízlésének megfelelt.
Szóval remélem érthető, hogy miért volt szükség ilyen fekete-fehér szabályokra. Valamilyen objektív szempont szerint kellett szétválasztani a képeket és szerintem ez volt a legjobb, legkevesebb kompromisszummal járó döntés, kevesebb vita is van jóval, mint korábban.
Visszatérve a te gondodra; nálad a custom rom-on standard ez az app. Nem gyári megoldásról van szó, innentől nincs miről beszélni.
Teljesen mindegy, hogy milyen módon került fel a telefonodra, vagy hogy van-e azon kívül más kamera alkalmazás is. Nem kell haxolnod rá gyári kamera appot, csupán a másik topikba kell feltenned a képet, ilyen egyszerű. -
w333
félisten
válasz
helixP #83498 üzenetére
Na igen ... ezzel nekem is ez a bajom, szerkesztet topik a szétszerkesztett effektelt képekkel van tele, ami mondjuk jogos a topik neve miatt is !
Szerintem kéne még 1 topik a gyári kamera és szerkesztett között valami, ami mondjuk arról szólna hogy mit bírunk kihozni a telefonok fizikai kameráiból !
Ezalatt értem a nyers DNG kidolgozást, és különböző kamera alkalmazásokat !
-
-
törölt tag
válasz
helixP #76321 üzenetére
Lehet benne valami (bár szerintem van köztük annyi különbség, hogy legyen értelme ilyen szempontból összeméregetni őket), az viszont biztos, hogy senkinek nem árt, ha van egy ilyen felület is.
Szerkesztett mobilos képek topik, Fototrend, Kezdő fotósok digitális fényképei, PH-n maradva ezeken a helyeken is meg lehet osztani képeket, és ott nem azt fogják nézni, hogy mennyire erős a zajszűrés, stb.
(#76323) Aryon87:
De akkor miért lovagolsz folyton ezen?
Soha senki nem mondta, hogy ne ossz meg ilyen képeket, és a valós érdemeiket sem vitatta el senki. Van helyük itt, mert tényleg megmutatják hogy olyan dolgot lehet kihozni a telefonból, amire semmilyen másik gyártó nem képes.Viszont amikor a valós hátrányairól is szó esik, azt már nem tudod kezelni és egyből troll mindenki, akinek nem tetszik rajtuk valami...
-
ShadowLac
addikt
válasz
helixP #76285 üzenetére
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék
-
Drakmusz
addikt
válasz
helixP #76285 üzenetére
Ez az elvárásod bizonyos tekintetben már túlmutat a topik eredeti célkitűzésén.
Ha rendesen megkomponált fotót látsz itt,az csak egyfajta bónusz.
Mondjuk szerintem a két dolog egy idő után szorosan összekapcsolódik.
Soha nem értettem az embereket amikor az éppen aktuális csúcsmodellek kamerás teljesítményein háborúznak.
Aki nem tud fényképezni,annak teljesen mindegy hogy mit használ.
Ki lehet nagyítani a képet,és átbeszélni a részleteket.
A ferdén lefényképezett erkélyajtó egy S9+-al is pont annyira értelmetlen,mint egy alsó kategóriás mobillal lőtt ugyanilyen téma.
A szerkesztett topik már inkább megmutatja hogy ki mennyire kreatív,bár oda nem sokan töltenek fel sajnos.... -
G-Guts
aktív tag
válasz
helixP #68503 üzenetére
A 4.-ik kép egészen hangulatos. Az 5.-ik is jó.
(#68505) kengyel: A képeket elnézve semmi extra nincs ebben az S8+-ban. A képek teljesen átlagosak. Ilyen képeket, ugyanezen fényviszonyok között úgy gondolom bármelyik középkategóriás telefon is tud lőni.
(#68514) Aryon87: Qrva jó fotókat lő ez a Redmi 3!
-
Aryon87
félisten
válasz
helixP #64506 üzenetére
Koszonom. Sztem a gyakorlat erosit. Azert rengeteget fotozok az utobbi 1 evben (ahogy ma is, mert Szilvasvarad az uticel, amit epp most mos el a vihar, P9-G6 fotozas lenne), erzem a fejlodest, de meg nem tokeletes.
Ismeroseim es csalad mar azt javasoljak lepjek feljebb a fenykepezok vilagaba.Vikooo: kicsit mar mar tul eros sztem.
-
-
BalanceR
addikt
válasz
helixP #62820 üzenetére
Nem volt semmi időzítés, meg pillanat felmentünk a hegyre, pont a tetején kapott el a zivatar, mire lehúzódtunk kicsit, hogy ne csapkodjon meg a villám (1.21GigaWatt
) addigra kisütött a nap, szivárvány, és pálmaház páratartalom...
Nem lett utólag hozzányúlva, de nem a gyári kamerával készült. Snap kamera HDR funkciója volt használva és 2-3 képből a telón lett összerakva BimoStitch appal a fotó ( a mosás, kenés ennek is betudható)
Egyébként ez a zajkenés sajnos a senzorra DSPre jellemző,100%os nagyításnál Rembrant finom ecsetmunkája látszik, RAWban csak simán a színzaj látszana, viszont manuálban állítgatni nem volt időm... -
taptaq
aktív tag
válasz
helixP #62151 üzenetére
A raw fotóid azért sokkal részletesebbek, mint a gyári jpg képek, látszik van még tartalék abban a kamerában.Letöltöttem az elsőt (engedelmeddel) és minimális szerkesztéssel is igen jó képet lehetett összehozni (színre és részletességre gondoltam).Nem rossz az a kamera abban a telefonban.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
helixP #59884 üzenetére
A gyári kamerával csináltam automatán. A trolis és narancsautomatás képeken HHT éjszakai módot használtam, gyenge fényviszonoknál a feltolja a kontrasztot élénkíti a színeket. (A lovasszoros képen és a narancsautomatás képből vágni kellett mert kicsit belógott kamera/lcd kijelző.)
De pl. ez a kép akár jó is lehetett volna, de ez van csodák nincsenek: [link] mondjuk ez én rontottam el itt direkt túlexponáltam, elegem volt a borús képekből: [link]
-
ToniSoprano
addikt
válasz
helixP #59508 üzenetére
Nem csak a hajszálkarc miatt kell az üvegfólia, pl. esés ellen is olcsóbb, mint kijelző csere. Nekem pl. nyáron kicsúszott a zsebemből a teló és rávágtam a kocsiajtót és jól megvédte a kijelzőt. De a hajszálkarcok is tényleg hamar megjelennek, akárhogy vigyáz rá az ember a homok, porszemekben lévő karcok is összekarcolják.
-
Burt1793
veterán
válasz
helixP #59508 üzenetére
Én is vigyázom rá, csak ez ellen az kevés. Le nem ejtem, nem dobom be a táskába csak úgy, zsebben van. Az s5ödön az inkább kopás, plusz egy idő után be is mattulnak, mint az autók fényszórói...
Mindegy, én nem nézem a rusnya fóliát, a hátlapra mondjuk raktam DBrand-ot, szóval legalább az az üveg nem lesz olyan vészes, illetve használni is jobb így. -
ToniSoprano
addikt
válasz
helixP #59425 üzenetére
Gyárival nem próbálsz pár képet lőni jó időben, hogy látni lehessen mit tud? Az elsőn jók a színek, de kicsit zajos, pl. az égbolt, és a kombi kocsi üvege. A második kép nekem tetszik. Esetleg "A Better camera" programot próbáld ki "Dro" módban jó fényviszony között úgy néz ki RN3SE-n az lesz a nyerő.
(#59415) bebolint98: a DNG egyértelműen jobb. Igazán egy képnél volt nagyon zavaró és feltűnő a pöttyözés az a csónekos amit feltettél, de azt valami hegesztőszemüvegen keresztül 15 mp-es záridővel csináltad. Ezeken a képeken nem látok pöttyözést.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
helixP #59128 üzenetére
Ja csak dng ből lehet jó fotókat csinálni vele, egyébként középszintű kamera képstabilizátor nélkül nem jó a minőség főleg rossz időben: [link]
honor8, használt 5x sokal jobb választás kamera szempontjából. Mondjuk engem kárpótolnak a 7-8 órás kijelzőidők, úgy hogy közben sokat videótelefonálok dual sim whatsapp, skyp stb és alig melegszik. Átlagosan Kb 2,5 szörös az üzemidő a G4 dualhoz képest.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
helixP #58920 üzenetére
Nos az emberek nagy része lefotóz vmit, hogy arra járt, majd feltölti gépre, esetleg egy külső tárolóra és nagyjából 2 hét után arra sem fog emlékezni, mit fotózott akkor. Arra jó. Ha már mást is akar vele, akkor kevés és én is látom, hogy mivel sony telefon csúcsmodell ez, nincs versenyben a többiekkel. De Xaels nem azt kérdezte, hogy poszterre jó lesz-e ez. Ráadásul nem fotós ő sem, mint itt sokan. Viszont ha ilyen ambíciói lennének, akkor nem ez a megfelelő telefonja.
Xaels
Mintha 8 mp-en jobb lenne. -
helixP
nagyúr
-
-
Damage401
senior tag
válasz
helixP #50433 üzenetére
Ő szerinte mindenki hazudik és csal a képekkel kapcsolatban.
Lehet az a monitor nincs jól kalibrálva, ha már utómunka kellett az élethű és giccses képhez.
r3d fogadd el a topik szabályt és ha továbbiakban töltenél fel képet akkor amit a telefon kiadott magából, tedd fel.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
helixP #50238 üzenetére
Nem annyira hosszú a záridő, 1/120 sec volt csak, ha jól látom. Csak a bemozdult rész relatív gyorsan mozgott.
Van igazi gép is, csak nem mindig cipelem magammal.
A kép egyébként a Bakonyban készült, Porva-Csesznek és Zirc állomás között, valahol itt.
-
helixP
nagyúr
válasz
helixP #50113 üzenetére
Új linkek, előzőt kérlek Töröld, BigBlack
Ismét összejött egy-két (végül is kicsit több lett, mint egy-kettő) random fotó, fogadjátok szeretettel.
Szabadsághíd 1
Szabadsághíd 2
Szabasághíd 3 Ezt csak azért mutatom, hogy a fényviszonyokhoz képest annyira nem rossz, tekintve, hogy az S5 érzékeny a fény hiányára.
CitadellaBalatonfelvidék
Nagyvázsony
Vitorla
Kerthelység Inkább a hangulat, semmint a minőség.Samsung Galaxy S5 Duos
[ Módosította: BigBlackDog ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest