- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rizso
addikt
válasz
Danny750 #8604 üzenetére
Ugye-ugye, hogy nem is női telefon szürkében sem!
Ma nem sikerült a wave és a vivaz pro összehasonlítása, viszont wave-vel csináltam este hazafelé egy kis videót:
YOUTUBEDurva, hogy ilyen hangzavarnál is ilyen jó lett a hang!!! Régebben az omniám ennyiből csak "recsegést" tudott volna rögzíteni - már ami a hangot illeti...A videó meg egyenesen szaggatott volna ilyen sötétben...Szóval szerintem wave eddig igencsak dobogós a videózás terén - nálam legalább is
-
ludsimon
veterán
válasz
Danny750 #8523 üzenetére
Leírtam, csak egymás melletti, fej fej teszten lehetne leírni a telefonok tudását, így csak magadat minősíted. (N82-N79 meg egy csomó telefon van ami nagyon hasonló képeket lő)
Sose lehet tudni mit lehet kihozni egyes telefonokból ugyan azon fénytulajdonságok mellett.Én is lepődtem már meg mikor megláttam egyes fényviszonyok között mire képes az N79-em.
Természetesen minden telefon tud tré képeket készíteni, nem ezen van a hangsúly.
Érteni kell hozzá beállítani a teló szoftverét.Nincs benne nagy ördöngösség.
Ami viszont egyértelmű és nyilvánvaló, hogy az Aréna az pocsék képeket készít, olyan életlen, mintha festmény lenne 'maszatos' képeket készít. Én nem láttam vele még értelmes képet.
Már ne is haragudj meg, de makrót bármelyik mai telefon tud készíteni.
-
ludsimon
veterán
válasz
Danny750 #8521 üzenetére
Sose a megapixelt néztem.
Jó képeket csinál, nem azt mondtam, de az innov8-at meg se közelíti.
Arról meg inkább nem kéne írni, hogy az 5 megapixelesek között a legjobb, mert ért már meglepetés engem..
Ezt csak a telefon egymás melletti face to face tesztel lehetne nyilvánvalóan kimondani.
5 megapixelesek közül még ott van egy csomó telefon, pl.: N79, G800, G810, N82, szóval ez így butaság amit írsz.
Sosem lehet tudni egyes telefonok mit művelnek ugyan azon fénytulajdonságok mellett.
Ezt már megtanultam, hülyeség volt az N82-t N79-el hasonlítgatni, mert ha van is valami különbség, eszméletlen kicsi és az is szoftverben.
N8-ra vagyok már nagyon kíváncsi.
-
rizso
addikt
válasz
Danny750 #8471 üzenetére
Nem rossz képek, aláírom - főleg a macskás
Egy időben majdnem vettem zn5-öt, csak sajnos nem tud mit kezdeni a dokumentumokkal, és hát videózásban is nagyon gyenge szegényke...Viszont mobilnak, azon belül fotós-mobilnak korrekt! Várjuk a további képeket, főleg tájképeket!
Lassan én is töltök fel még 1-2 wave-es képet -
ForRedGlory
félisten
-
rizso
addikt
válasz
Danny750 #8308 üzenetére
Igazából azt kell eldöntened, hogy mekkora kijelzőt akarsz, és meg is van a győztes! Mindenesetre wave-et csak ajánlani tudom, nekem nagyon bejött! Neked ugye fontos a multimédia, és abban a 2 samu jobb a htc-nél! Galaxy S is nagyon komoly, csak nekem túl nagy és túl drága lett volna...Wave-hez viszont nagyon jó áron jutottam hozzá, pont az a méret, amit még könnyen hordok zsebben, mégsem kell lemondanom a hatalmas gyönyörű kijelzőről, okos, gyors, iszonyat jó az összeszerelése és az anyaghasználata, és ha nem is xenon, de egy led azért van a kamera mellett
Nem bántam meg a c905 leváltását!
-
rizso
addikt
válasz
Danny750 #8306 üzenetére
Igen, Wave és Galaxy S is egész jók, fej-fej mellett vannak! Viszont nekem meg pont a wave képei tetszenek jobban (nem azért, mert nekem az van, meg a galaxy képei is tetszenek), mert mintha valamivel tisztábbak lennének a képei, illetve élesebbek a vonalak...De mindenkinek más!
Amúgy i8000 is hasonló képeket lő szerintem, mint a galaxy és a wave, nem?
Ha már samsungoknál tartunk...
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Danny750 #8163 üzenetére
Szerintem sem olyan jó. A képminőség faintos, de rendesen szaggat.
Voltam ma meglesni Jenson Buttont és az McLaren F1-et.
Ilyen lett (720p), nem a legjobb, mert elképesztően fénylett ez a fos kocsi, a kamera bajban volt. Fényképet nem is merek mutatni, nem bírt el a sok csillogó-villogó felülettel és maszatosak lettek. Kicsiben jók, de nagyban, hát...
(plusz még meg is löktek 0:09 környékén
)
-
törölt tag
-
rizso
addikt
válasz
Danny750 #7903 üzenetére
Ja, engem is bánt a panoráma dolog...N82-vel a panoman segítségével 360°-os panorámát is lehetett 5MP-lel!
Ja, jó ez a camdriver - néha kicsit túúúúl szépek a színek, ha be van kapcsolva a CCÉn most próbálkozok a különböző manuális beállításokkal - mert hát erről is szól ez a driver, hogy manuálisan beállíthatsz szinte bármit
Csak hát idő kell, hogy tudjam mit/mikor/hogyan érdemes fotózni...
Dobj fel pár tesztképet! -
rizso
addikt
válasz
Danny750 #7838 üzenetére
Hát igen, autofókusz már egy másik lépcsőfok lenne - de hátha megoldják azt is
Gyorsabban is menne a "fókuszváltás", csak a videóban egy nyomásra léptettem(szóval lenyomtam a gombot, és nyomvatartva léptetettem), mert hallatszik a gomblenyomás, és zavaró tud lenni - főleg ha vagy 10-15x nyomom meg...
Mindenesetre még így is jobb, mint sok mobil, amikkel nem lehet közeli videót csinálni, illetve nem lehet semmiképp sem változtatni a fókusztávolságon...
Te nem próbálod ki k850i-n a drivert?
-
JJános
addikt
válasz
Danny750 #7832 üzenetére
Nem szoktam félni. Én 3 nap után kiengedtem, amikor hozzánk költözött a macska.
Ha eteted rendesen, és foglalkozol velük, kiengedheted 3 nap után nyugodtan. Nem fognak messze menni, és mindenképpen visszamennek. Csak hagyd nyitva az ajtót.A macska okos állat.
tudja ő, hogy hol kapott kaját.
Sajna kamera csere. Akkor majd régi képeket rakok fel, amíg nem tudom megjavíttatni.
-
Putyin90
senior tag
válasz
Danny750 #7600 üzenetére
Azért szerintem ettől sokkal jobb képeket kellene produkálni az U600-nak, nem tudom miért lett ilyen, pedig minden bevolt állítva rendesen.
Az N79 meg lehetne egy kicsit élesebb, és akkor tökéletes is lenne.
Délután megkeresem a D900-at, megcsinálom azzal is ugyanezt a képet, meglátjuk az veri-e az U600-at.
-
rizso
addikt
válasz
Danny750 #7595 üzenetére
Nekem volt kb. 2 hétig! Nem rossz a kamerája, de nem is olyan kiemelkedő
Okés, hogy 12.1MP, de a képminőségen bőven lehetne még csiszolni...A telefonon visszanézve a képeket gyönyörűek, de monitoron azért igencsak látszanak a hibák. A vakuja azért volt jó, mert a xenon mellett volt egy LED is! A xenon vaku viszont nem olyan erős, mint mondjuk az n82-ben - ha nem csalnak az emlékeim..Viszont képminőségben valamivel mintha jobb lenne az n82-nél...
Megpróbálok neked keresni 1-2 képet, talán mentettem le párat, de nem ígérem...Csúnya téli időben vendégeskedett nálam
-
korpicschess
veterán
válasz
Danny750 #6956 üzenetére
Az igazság, hogy nem volt sötét. Csak az elején még sütött a nap, aztán bejöttek a nagy felhők és akkor lett sötétebb. Csináltam egy nagy panorámát is, de azt töröltem, mert a végére annyira mások lettek a fényviszonyok, hogy gagyin nézett ki. Több kép is közvetlen napfelé fordított -> ezért vannak az érdekes színek is, mint ami néhányon látszik.
Egyébként vállalható képek szerintem -
ferrari1
őstag
válasz
Danny750 #6742 üzenetére
Nagyon ritkán írok ide, de figyelemmel kísérem a topikot mert érdekel a technika fejlődése.
Most viszont sajnos ellent kell mondjak a véleményeddel. Valóban jó képeket készít a samsung de a képszerkesztésben és fotós szakmában eltöltött 14 év sajnos az ellenkezőjét mondatja velem. A két gép között semmilyen téren nincs verseny ( színdinamika, zajosság, vonalélesség stb... ) Fizikailag kizárt, hogy egy 2-3 mm-es optikának jobb leképzése legyen mint egy aszférikus stb. lencsékkel felszerelt társának. Valószínűleg most elindítok egy lavinát -
ludsimon
veterán
válasz
Danny750 #6648 üzenetére
Nem tudok segíteni.
FP2 alá van csak módosítás, ezért én le is írtam, hogy innentől kezdve már csak zuhan a süllyesztőbe az N82...legiaap:
Igen, írtam is, hogy a full autó mód ennyit tud, nem módosítgattam nagyon a beállításokat, csak kattintgattam párat, mert unatkoztam. -
norbee2244
senior tag
válasz
Danny750 #6636 üzenetére
Azt hiszem én is meggyőztem magam köszönöm
egy makrós kép auto minden makró mód
-
ludsimon
veterán
válasz
Danny750 #6204 üzenetére
"Mivel nappal azért sok teló elveri az N79/N82 párost!"
Érdekes, én eddig 2 telefonnal találkoztam, ami egyértelműen jobb képekben. Nem tudom meghatározni, mi az a "sok".
Kifelejtettem viszont az Innov8-at!
Talán az vinné az összes közül a pálmát.
De az SE...
A C905 (moddolt camdriverrel) egyedül.Nappali képekben:
G600->N79,N82->i8910 HD (ezt is betenném ide) -> C905(moddolt camdriverrel), i8510 (Innov8)Este az N82 a "nagy legény", eddig nem láttam nála jobb esti képeket más telefontól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest